Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mišković optužio Jovanovića za umešanost u njegovu otmicu  (Pročitano 51443 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 

Prouči termin "monopolizam", ne brukaj se. I bolje da puniš džepove Hrvatu koji te ne krade nego da puniš džep Srbinu koji te krade.

Mali , on moze da prouci termin monopolizam , a ti prouci sve zakone usvetu , pa nadji neki u kome je monopol zlocin . Zlocin je zloupotreba monopola . Intel ima monopol ne na americkom trzistu , vec u celom svetu sto se trzista mikroprocesora tice . On pokriva 80% trzista mikroprocesora u svetu od kada je prvi mikroprocesor izasao do danas . Tek je skoro AMD uspeo da dogura do nekih 25% trzista u Americi , sto je uspanicilo celnike Intel-a . Ovo ti je najveci primer monopola na trzistu u svetu . Da li je Intel zbog toga kaznjen ? Ne , jer se monopol na trzistu ne kaznjava , vec zloupotreba monopola za gusenje konkurencije . Za takve stvari Intel je kaznjavan , i to vise puta .

Da bi ti kaznio Deltu , moras da dokazes da zloupotrebljava monopol na trzistu , a to ce biti malo teze . Prvo , jer Delta nema apsolutni monopol na trzistu nigde , ona drzi oko 40% trzista . U bilo kojoj oblasti ukojoj radi ona jos uvek nema monopol . A i da ga ima , moras da dokazes da gusi konkurenciju i slobodno trziste , a to je malo teze da dokazes . Ako zelis da znas koji je najveci monopol trenutno na trzistu u Srbiji , to je Salford u proizvodnji mleka , jer kontrolise sve najvece proizvodjace mleka i mlecnih proizvoda u Srbiji . Ali , Cedica ne sme da udari po njemu , jer ce odmah da stignu packe iz Evropske unije .

Nemoj da me shvatis pogresno , niti ja volim Miskovica , niti volim bilo koga tajkuna u Srbiji . Isto tako dobro znam kako su se svi oni obogatili , nisam ja ziveo kao noj i zabio glavu u pesak zadnjih dvadeset godina . Ja samo imam problem kada se napadaju samo odredjeni ljudi i interesi u Srbiji , dok se drugi zaobilaze , ili sto je jos gore , cak i stite . Ja sa tim imam problema . Ako je neko stvarno za borbu protiv monopola , njegove zloupotrebe , protiv korupcije , i svega ostalog prljavog u poslovanju u Srbiji , onda mora da se bori protiv svih jednako . Jer , ako nije tako , ne mogu da verujem da to radi iskreno , vec cu uvek pomisliti da se radi o napadu na nekog iz vlastitih interesa ili interesa finansijera stranke da li iz zemlje ili iz regiona , to mi je svejedno .

Kada neko prica da se bori protiv pljackanja naroda i visokih marzi , onda treba da se zapita zasto svi trgovci u Srbiji te visoke marze zaracunavaju podjednako , ne samo zasto ih zaracunava Delta . Prosecne cene u svim vecim trznim centrima su priblizno iste , barem je tako u Nisu , razlika je nekih dva do tri dinara . Ali tih dva do tri dinara nije 20% cene , sto znaci da i drugi kao i Delta zaracunavaju marze na neke proizvode i do trideset posto . Ako postavljamo pitanje marzi , postavimo ga za sve podjednako , jer nam svi zajedno deru kozu sa ledja .

Sto se bojkota Delte tice , ne pada mi na pamet da bojkotujem bilo koga . Kad kupujem nesto , ja gledam da kupim tamo gde je to jeftinije . Tako mleko i jogurt kupujem u jednoj privatnoj mlekarici , jer je cena kod njih niza za skoro deset dinara po litri mleka i jogurta . Kada kupujem nesto drugo , je prvo obidjem sve prodavnice u okolini , pa gde nadjem jeftinije , tu i kupim . Ako je Delta za nesto jeftinija , kupicu kod njih , ako ne , kupicu na drugom mestu . Ali da bojkotujem neku firmu apriori , ne pada mi napamet . Sve to o cemu pricate mora da regulise trziste . Jedan od ucesnika je u postu lepo rekao , dragstor koji je u blizini Delte je snizio cene i svi su presli da kupuju kod njega , a Delta stoji prazna . Kad vide da nemaju kome da prodaju , ili ce sniziti cene , ili ce zatvoriti objekat .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ab aeterno ZEMUN ad infinitum

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
Priča oko Miškovića nije vezana samo za monopol, već i za način na koji je on, uz pomoć države do tog monopola došao. Delta je najveća firma na Balkanu i za nju je utvrđeno da je prešla granicu monopola. Salford vrlo verovatno drži monopol na mlečne proizvode ali fora je u tome što za Beka nema dokaza da je u talu sa državom. Niti je Beko ikad išao u stranu ambasadu da menja spoljnu politiku države u zamenu za svoju vizu. Ako moraš da progutaš 2 žabe, veću gutaj prvu..  Smile
IP sačuvana
social share
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.

Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera;
Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete;
Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Priča oko Miškovića nije vezana samo za monopol, već i za način na koji je on, uz pomoć države do tog monopola došao. Delta je najveća firma na Balkanu i za nju je utvrđeno da je prešla granicu monopola. Salford vrlo verovatno drži monopol na mlečne proizvode ali fora je u tome što za Beka nema dokaza da je u talu sa državom. Niti je Beko ikad išao u stranu ambasadu da menja spoljnu politiku države u zamenu za svoju vizu. Ako moraš da progutaš 2 žabe, veću gutaj prvu..  Smile
Je li bre , jesi li ti toliko naivan da verujes da je iko ovde u Srbiji uspeo u zadnjih dvadeset godina da se obogati samo uz pomoc svog rada ? Da postoji neko koga politicari i drzavni funkcioneri nisu stitili i promovisali ? A kad vec pricas o monopolu , za razliku od Delte , Salford trenutno drzi skoro 80% proizvodnih kapaciteta mlecne industrije u Srbiji . Mleko moras da kupujes , hteo ne hteo . Pa mi onda kazi , ko je veci i vazniji monopolista u Srbiji , Salford ili Delta ?

Prekini vise da nas sve bombardujes parolama koje si naucio na sastanku omladine LDP-a , pocni malo da razmisljas svojom glavom za promenu . Ako zelis da postanes samostalna i uspesna licnost , ne smes da dopustis da ti bilo ko ispire mozak , moras svako misljenje kriticki da sagledas , moras da sumnjas u sve sto cujes , da ga proveris iz svih izvora , da cujes sve strane umesane u sukob i da sam zakljucis sta se desava , a ne da slepo slusas partijske celnike i ono cime ti oni pune glavu . Razvijaj sopstveno kriticko misljenje , ne daj nikom da te instruira u bilo cemu , i da ti puni glavu bilo cim . Budi svoj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Citat
Ako zelis da postanes samostalna i uspesna licnost , ne smes da dopustis da ti bilo ko ispire mozak , moras svako misljenje kriticki da sagledas , moras da sumnjas u sve sto cujes , da ga proveris iz svih izvora , da cujes sve strane umesane u sukob i da sam zakljucis sta se desava , a ne da slepo slusas partijske celnike i ono cime ti oni pune glavu . Razvijaj sopstveno kriticko misljenje , ne daj nikom da te instruira u bilo cemu , i da ti puni glavu bilo cim . Budi svoj .

bio sam na dosta sastanaka Mladih LDP i ovo je uglavnom poruka koju dobijam  Smile

Citat
Pa mi onda kazi , ko je veci i vazniji monopolista u Srbiji , Salford ili Delta ?

Delta.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
...
Pa mi onda kazi , ko je veci i vazniji monopolista u Srbiji , Salford ili Delta ?

Delta.

Prekini vise da nas sve bombardujes parolama koje si naucio na sastanku omladine LDP-a , pocni malo da razmisljas svojom glavom za promenu . Ako zelis da postanes samostalna i uspesna licnost , ne smes da dopustis da ti bilo ko ispire mozak , moras svako misljenje kriticki da sagledas , moras da sumnjas u sve sto cujes , da ga proveris iz svih izvora , da cujes sve strane umesane u sukob i da sam zakljucis sta se desava , a ne da slepo slusas partijske celnike i ono cime ti oni pune glavu . Razvijaj sopstveno kriticko misljenje , ne daj nikom da te instruira u bilo cemu , i da ti puni glavu bilo cim . Budi svoj .

84. put> Ja nisam u LDPu.
IP sačuvana
social share

Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Kada neko prica da se bori protiv pljackanja naroda i visokih marzi , onda treba da se zapita zasto svi trgovci u Srbiji te visoke marze zaracunavaju podjednako , ne samo zasto ih zaracunava Delta . Prosecne cene u svim vecim trznim centrima su priblizno iste , barem je tako u Nisu , razlika je nekih dva do tri dinara . Ali tih dva do tri dinara nije 20% cene , sto znaci da i drugi kao i Delta zaracunavaju marze na neke proizvode i do trideset posto . Ako postavljamo pitanje marzi , postavimo ga za sve podjednako , jer nam svi zajedno deru kozu sa ledja .

Tako je. To se zove kartel. Stalno govorim da u Srbiji nije problem monopol, nego karteli. Kako je moguće da imamo nekoliko velikih lanaca (Maksi, Merkator, Vero, Metro) i svuda su cene približno iste. Nije moguće da Mišković kontroliše sve ove firme.

To se zove zločinačko udruživanje u trgovački kartel sa ciljem pljačkanja potrošača. Nažalost, zbog delovanja kartela (trgovački, bankarski, komunikacioni itd.) u Srbiji reč konkurencija ne znači ništa. Nikom ne pada na pamet da smanji svoju maržu za 20% i time krene u tržišni rat protiv ostalih lanaca. A, zašto bi to radio, kad svi dobro zarađuju.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Vanja , stvarno se vidi koliko si svoj . Kako moze da bude veci monopolista neko ko zauzima 40% trzista , u odnosu na onog ko zauzima 80% trzista ? Ako gledas na ukupni obim poslovanja u Srbiji , Delta je svakako veca firma , ali ako gledas monopol u jednom segmentu trzista na kom odredjena firma posluje , Salford je veci monopolista od Delte , jer on fakticki pokriva 80% trzista proizvodnje mleka .

Ili , sta ce mo recimo sada sa Jugoros gasom ? On ce drzati preko 80% maloprodaje gasa u Srbiji . Sta ce mo sa tim ? Uz to ce oni imati eksluzivno pravo za tako nesto , s obzirom da su sestra firma najveceg snabdevaca gasom u Evropi . Da ne pricamo o povecanju cena gasa kada kom u Rusiji padne na pamet .

Ili , da li je ko istrazivao pokrivenost trzista kafe u Srbiji , da li ima monopolista na tom trzistu ? Koliki procenat drzi Grand kafa , a koliki ostali ?

Ali , kada ja pitam ovako nesto , i zasto to sve Ceda ne istrazuje , dobijem odgovor LDP je buducnost Srbije , Ceda za predsednika . Nema argumenata , samo parola .

A ti Nikola , ako nisi u LDP-u , zasto onda branis stavove parolama LDP-a , zasto nesto ne obrazlozis svojim recima ? Ako si svoj , ne bacaj se parolama , nego obrazlozi argumentovano to sto mislis svojim recima .

Zemunac , bas sam to hteo i da kazem , samo si ti to bolje srocio . I zasto se Ceda ne bori protiv svega toga , protiv marzi u svim tim trgovinskim lancima , nego samo protiv Delte ? Kako da mu verujem da stvarno zeli da uradi nesto dobro za ovu zemlju , a ne da cisti put na trzistu za svoje finansijere ili prijatelje bilo iz zemlje , bilo iz inostranstva ? Kako to da Delta smeta bas sad kada je pocela da se siri u regionu ? Sami na to odgovorite , ali ne parolama , nego argumentima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Citat
Nikom ne pada na pamet da smanji svoju maržu za 20% i time krene u tržišni rat protiv ostalih lanaca. A, zašto bi to radio, kad svi dobro zarađuju.

sigurno bi to radili da Delta u Beogradu nema toliko prodavnica.

Citat
Kako moze da bude veci monopolista neko ko zauzima 40% trzista

procentualno nije veci, ali su mnogo vece pare u pitanju.

Miskovic je samo simbol takvog poslovanja. Slazem se da treba preispitati i Salford i ostale.

« Poslednja izmena: 01. Dec 2007, 13:20:59 od vanja_gator »
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24

Kada neko prica da se bori protiv pljackanja naroda i visokih marzi , onda treba da se zapita zasto svi trgovci u Srbiji te visoke marze zaracunavaju podjednako , ne samo zasto ih zaracunava Delta .

zato shto su svi danashnji "bizmismeni" izashli iz miloshevicevog i djindjicevog shinjela - te bi se moglo reci da su ista mafija ,ili kartel shto kaze zemunac  Smile

zato je kod nas sva borba "protiv korupcije" i "monopola" , u stvari obrachun iste judeo-liberalne mafije ,bilo da se radi o strankama (DS ,LDP,G17 ,DSS ...) ili firmama (delta , beko , drakulic ,karic ...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
A ti Nikola , ako nisi u LDP-u , zasto onda branis stavove parolama LDP-a , zasto nesto ne obrazlozis svojim recima ? Ako si svoj , ne bacaj se parolama , nego obrazlozi argumentovano to sto mislis svojim recima .

Nije to nikakva parola nego izreka. Od nečega se mora krenuti. Mišković je najveći i samo za njega je za sad komisija rekla da drži monopol.
IP sačuvana
social share

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.