Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:54:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Miloš Obilić kao albanski vitez  (Pročitano 38661 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Nije nego ga je ubio turcin albanskog porekla ciji je djed bio hrvat. . .
ne mozes tako! moras da pomenes i bosnjaka i madjara i barem jednom bugarina!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung 
Kako brate,pa ovo su najstariji narodi. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

joj zemunac kako lupas. bili mi na njihovoj ili evroposkoj strani oni bi pocepali i evropljane i nas.
ovi su samo pokusali da budu na strani jaceg da im se turci ne bi posle svetili i razbili svaku mogucu drzavu na ovom tlu.

i sada smo mi krivi sto su oni odrali evropljane, osvojili ceo balkan i bili tu pet vekova.
u ostalom, "mi" smo bili i na strani turaka u kosovskom boju, pa sta sada to znaci.
gde je ta evopa bila kada smo mi zvali u pomoc? bolela ih kita! e pa, ako nas oni nisu hteli, turci jesu.
da nije bilo mongola ta imperija bi stigla do britanskog poluostrva.

Momče, nemaš pojma *********, ali ajde. Mene samo jedno zanima kod tebe, zašto pokušavaš da učestvuješ u raspravi o kojoj nemaš blage veze, pa se onda blamiraš po forumu???

Ako te baš interesuje, Nikopoljska bitka je jedna od najvažnijih bitaka u turskoj istoriji, pored osvajanja Carigrada i Angorske bitke, u kojoj je takođe učestvovao despot Stefan Lazarević, naravno na turskoj strani.

Nikopoljskom bitkom Turci su definitivno osigurali Balkan za vekove unapred, a da je despot Stefan pristupio krstašima, Turci bi bili isterani iz Evrope i pitanje kada i da li bi se ikada više vratili na ove prostore.

Edit by Lightsoft:   Smile

« Poslednja izmena: 03. Jul 2009, 01:44:32 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Ево сад читам енглеску Википедију ... углавном нема се појма колико је ко имао људи али цене да је било 5000 Срба у склопу 60 000 Турака. Елем дванаестина.

коју год да цифру посматраш, дванаестина није неки фактор. Мада ето и Енглезери кажу да смо били захебани у кључним моментима битке. Али опет они спомињу цифру од 1500 људи. Све у свему, мени се чини Земунац да је та твоја процена да би их Европљани разбили да смо ми стали на њихово страну прилично неутемељена. Може једноставно бити да је Стефан Лазаревић са својим одредом једноставно био на одлучујућем месту, али да није био он, лако може бити да био неко други.

Нису Срби чинили половину или трећину људства па да су били одлучујући фактор.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold

joj zemunac kako lupas. bili mi na njihovoj ili evroposkoj strani oni bi pocepali i evropljane i nas.
ovi su samo pokusali da budu na strani jaceg da im se turci ne bi posle svetili i razbili svaku mogucu drzavu na ovom tlu.

i sada smo mi krivi sto su oni odrali evropljane, osvojili ceo balkan i bili tu pet vekova.
u ostalom, "mi" smo bili i na strani turaka u kosovskom boju, pa sta sada to znaci.
gde je ta evopa bila kada smo mi zvali u pomoc? bolela ih kita! e pa, ako nas oni nisu hteli, turci jesu.
da nije bilo mongola ta imperija bi stigla do britanskog poluostrva.

Momče, nemaš pojma *********, ali ajde. Mene samo jedno zanima kod tebe, zašto pokušavaš da učestvuješ u raspravi o kojoj nemaš blage veze, pa se onda blamiraš po forumu???

Ako te baš interesuje, Nikopoljska bitka je jedna od najvažnijih bitaka u turskoj istoriji, pored osvajanja Carigrada i Angorske bitke, u kojoj je takođe učestvovao despot Stefan Lazarević, naravno na turskoj strani.

Nikopoljskom bitkom Turci su definitivno osigurali Balkan za vekove unapred, a da je despot Stefan pristupio krstašima, Turci bi bili isterani iz Evrope i pitanje kada i da li bi se ikada više vratili na ove prostore.

Edit by Lightsoft:   Smile

ja ne mogu da verujem da ti sa takvim samopouzdanjem treskas ko maxim po diviziji.
sada procitaj nesto o tom periodu i proceni koje su sanse bile da se turska imperija ovim ukloni sa balkana.
ja cu odmah da ti kazem 0%. evropljani nisu imali sanse da pobede, razbezali su se kud koji, mili moji.
da su hteli da cuvaju evropu od turaka stali bi u odbranu vizantije....

nije to bitka za balkan vec pokusaj da se nanese ozbiljan udarac turskoj kako bi se otklonio rizik da u nekom kracem periodu da ona krene u osvajanje evrope.

u ostalom, mi smo ucestvovali na obe strane, i ne vidim nikakvu ulogu srbije u toj borbi. brankovic je bio na evropskoj strani, a lazarevic na turskoj, dakle 1:1

i na kraju, "obrazovani covece", treba da znas da ne postoji narod u evropi koji je vise ratovao sa turcima od srba. tako da je tvoja teza u najmanju ruku idiotska.

Prvi kontakt Srba i Turaka se desio kod Stafanije 1344.

Bitka kod Galipolja 1347.
4000 konjanika srpskih poraz

Maricka Bitka 1371
poraz

1381. Bitka kod Dubravnice
Srpska pobeda i usporavanje napredovanja Turaka ka zapadu i severu Balkana.

1385. Bitka kod Savre(juzna Albanija)
Pobeda Turaka

1386. Bitka kod Plocnika
Srpska pobeda

1388. Bitka kod Bilece
Velika pobeda Srba, Turci imali velike gubitke, sultan Murat I naredio da se konacno krene na unistenje Srbije.

1389. Prva Bitka na Kosovu,
po dokumentima 12 srpskih vitezova se probija do murata i omogucava mu da se licno upozna sa alahom

1396. Bitka kod Nikopolja
ucestvuje brankovic na strani evropljana koji su se nakon odredjenog vremena razbezali. despot stefan ucestvuje na strani turaka. treba reci da su i ugari i ostali imali svoje vazale. austraija je placala turcima porez.

Gracanica  1402
srpska pobeda

Kosmidion 1408
porazeni smo

Carmorlu  1410
srpska pobeda

bitka kod vitose 1413
despot stefan pobedjuje musu

1456. Opsada Beograda
stizu i ostali evropski hriscani u pomoc i pobedjujemo. preko 50000 turaka gine.

1522 konacno uzimaju beograd pod sulejmanom velicanstvenim.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2009, 03:29:03 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11157
Zastava
OS
Linux
Browser
Epiphany 2.22
mob
Samsung Galaxy S10
Lepo je sve to, al' da je Obilić bio šiptar - veću glupost nisam čuo - ne sećam se od kad  Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Pa naravno da ne znamo kad nam je zvanična istoriografija frizirana, a sa druge strane ima sve više i više dokaza koji debelo dovode u pitanje zvaničnu istoriju ili bar neke njene delove.

Naravno da je narod sluđen, i zato imamo ovu današnju šizofrenu situaciju, jer se ljudi generacijama uče friziranim informacijama i vremenom su kojekakvi mitovi i izmišljotine postali nacionalna dogma, u bukvalnom smislu reči.

Evo, konkretno vezano za kosovski boj, niti je Vuk Branković bio izdajnik, niti ima validnih dokaza da je Miloš Obilić zaista postojao.

Али ти желиш да прикажеш као да је неко то намерно радио... Ја мислим да је то већим делом слуђеност и мањак воље да се неке ствари утврде како треба...

Рецимо тотално се верује у наше словенско насељавање Балкана што по мени треба да се узме са великом резервом (генетика руши неке стандардне теорије)... Такође, историја нам креће од Немањића што је апсурд... Да не спомињем одрицање од српског народа католика и муслимана... Затим падање историје под утицај епске поезије која нејчешће нема везе са здравим разумом... 

И немој да придајеш толики значај Никопољу и учешћу Срба...
Знаш и сам да је Лазаревић био вазал и да су српски оклопници били зајебани!  Smile

Ко им је крив кад нису послали један озбиљнији одред 1389. Послао Твртко неке јединице са Хрватом Иваном Палижном и његовим хоспиталарима (спомиње се да их је било 60)... И поврх свега Лазар је морао да се боји тог истог запада тј. угарског краља и евентуалног напада...

Тако да, имали смо сваког основа да се после 1389. окренемо Турцима као поражени и вазали...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ipak je Bajazid vaš zet.Treba rodbini pomoć.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Рече припадник тисућлетње културе ... вама је бре у историји највећи војни успех што сте одбранили Беч од Мађара  Smile ... зато  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zašto ne odgovoriš o onom što sam ja napisa već ko malo djete vi ste ovo vi ste ono.
Naš najveći uspjeh je ti to dobro znaš kad nam se predao Čedo Bulat sa 5000 vojnika 1995.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:54:56
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.