Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 117
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milorad Dodik...Covjek fenomen...Svaki narod treba dobiti svoj entitet u BiH  (Pročitano 138486 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Vrijedjas covjeka sto se ne slaze sa tobom! Kako te nije sramota.Jesu li to
tvoji dobrosusjedski odnosi?Njemu je Tudjman napravio drzavu dok tvog
Aliju zaboli za tebe.On ti je sada sa picokama na dzehenetu.Da ti nije bilo
Tudjmana i propustanja oruzja kurac bi moj ti sada drobio po forumima o
svemu sta znas i ne znas.Umjesto da mu upalis svijecu ti ga pljujes ne zahvalni
stvore.
Ja imam pravo da ga psujem a ne ti.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Vrijedjas covjeka sto se ne slaze sa tobom! Kako te nije sramota.Jesu li to
tvoji dobrosusjedski odnosi?Njemu je Tudjman napravio drzavu dok tvog
Aliju zaboli za tebe.On ti je sada sa picokama na dzehenetu.Da ti nije bilo
Tudjmana i propustanja oruzja kurac bi moj ti sada drobio po forumima o
svemu sta znas i ne znas.Umjesto da mu upalis svijecu ti ga pljujes ne zahvalni
stvore.
Ja imam pravo da ga psujem a ne ti.

pa kad mu je napravio drzavu nek ne upire prstom u drugu drzavu i priziva njenu podjelu....nek vrati srbe u krajinu i nek im vrati konstitutivnost u ustavu...jer zna se od koa su potekle ideje o podjeli, od milosevica i tudjmana i jarane oni su sad u dzexenemu igraju pokera skupa i  uzivaju u svome djelu, poledaj samo kakav si "covjek" postao...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Pravoslavci ne idu u dzehenem.A covjek se brine za svoje sunarodnike i ako valja se.
S obzirom na kakvim te stranicama sve vidim nemas pravo nekome ista braniti.
Vi bosnjaci trebate Tudjmanu ime spominjati gdje god bili.A psovati svoje politicare
jer vam oni nisu omogucili vise od 30-tak% svoje etnicke teritorije.Mi 49% a hrvati
20-tak% izvini sto ne znam tacan postotak.
Prvo pises one clanke o dobrosusjedskim odnosima a onda puknes pa napadas
covjeka.Kako mozes turistu napadati?
I uzgred nije meni Milosevic pravio drzavu vec Karadzic zacrtao a mi izborili.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Pravoslavci ne idu u dzehenem.A covjek se brine za svoje sunarodnike i ako valja se.
S obzirom na kakvim te stranicama sve vidim nemas pravo nekome ista braniti.
Vi bosnjaci trebate Tudjmanu ime spominjati gdje god bili.A psovati svoje politicare
jer vam oni nisu omogucili vise od 30-tak% svoje etnicke teritorije.Mi 49% a hrvati
20-tak% izvini sto ne znam tacan postotak.
Prvo pises one clanke o dobrosusjedskim odnosima a onda puknes pa napadas
covjeka.Kako mozes turistu napadati?
I uzgred nije meni Milosevic pravio drzavu vec Karadzic zacrtao a mi izborili.

ma ima vas samo u banjaluckom bazenu, od jajca do banjaluke stotine kilometara nenaseljene teritorije...
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
SonyEricsson 
Dodik jedini ima muda reći javno ono što svi znaju i što bi svima trebalo biti jasno: Bosna i Hercegovina nema budućnosti ovakva kava je. Svakom njegov entitet, republika šta li već... pa nek se proba onda. Ovako dok Bošnjaci sanjaju o nekoj "građanskoj" bosni u kojoj će oni biti temeljni narod...nema tu kruha. To je samo laganje i vlastite javnosti, a o Hrvatima i Srbima da ne govorim. Nije se rodio, niti će se roditi tko će pomiriti sve stanovnike BiH.

U njegovu političku agendu ne ulazim jer je ne poznam, ali na ovome mu skidam kapu jer je jedini koji me ne pravi budalom.

Citat
evo  i za tebe mali tudjmancicu  Smile

Pa ovo baš i nije u duhu ni multikulturalnosti, ni sarajevske raje, ni građanštine, ali eto....

Citat
Dr. fra Ivan Šarčević, ugledni profesor i franjevački intelektualac, u svom je intervjuu za Dnevni list rekao da je angažiranje SAD-a i EU-a u BiH ne samo dobrodošlo, nego i nužno, ali da bi taj angažman trebao biti određeniji i jasniji.

Vama građanine inzko80 kao da nije poznato (a očito nije ni fra Šarčeviću) da su se ama baš svi planovi međunarodne zajednice temeljili na podjeli Bosne i Hercegovine od Cutilierovog, Owen-Stoltenbergovog, Vance-Owenovog pa do tog famoznog Daytona gdje je BiH i podijeljena na dva etniteta. Ako to nije bilo dređeno i jasno, ne znam što bi moglo biti jasnije i određenije. Ja ovdje ne ulazim, kao što i nisam u postu zbog kojeg ste me prozvali u to je li to moralno - samo kažem da je to realno.

Citat
On je istakao da bi međunarodni akteri trebali napustiti ključ mržnje i ključ "zaraćenih strana" po kojem su sve strane podjednako krive pa stoga, navodno, treba tražiti rješenje koje bi podmirilo nacionalističke politike darujući im ratom "očišćene" teritorije.

A u BiH nije bilo rata, pa ni zaraćenih strana? Podsjetite me, ako griješim (a ne griješim) ali Srbi su ratovali protiv Bošnjaka i Hrvata, Hrvati protiv Srba i Bošnjaka, a Bošnjaci protiv Srba, Hrvata i Bošnjaka. Jest teritoriji su "očišćeni" ratom, no jesu li opet prošarani mirom? Pa i to vaše famozno Sarajevo bit će zanimljivo u kontekstu eventualnog popisa stanovništva 2011. (2001. bi očito pokazala i dokazala stupanj "očišćenosti", no valjda je nekom odgovaralo podržavati iluziju o BiH kao livadi prošaranoj raznolikim cvijećem) koji će vjerojatno pokazati da su što se dominacije jedne nacije tiče i Zagreb i Beograd danas i multikonfesionalniji i multinacionalniji gradovi od BH-prijestolnice. Ili zaboravljate da i u Zagrebu postoje i džamija i pravoslavna crkva, kao i u Beogradu i džamija i katolička katedrala?

Citat
"Ovoj zemlji treba radikalan zaokret koji ne želi većina političke garniture a za koji, mislim, da Amerikanci znaju način i put – učinili su to u svojoj zemlji – ali vani, dakle i kod nas, kao da glume blagost i ne žele nametati rješenje, što vodi popuštanju lokalnim moćnicima koji blokiraju pravedna rješenja. Ipak, mislim da će Amerikanci ostati aktivni u BiH jer su ovdje već puno uložili, jer nisu neosjetljivi na pravdu i jer im je stalo do dobrog vrjednovanja vlastite politike u svijetu", rekao Šarčević.

Naravno da će Amerikanci ostati aktivni u BiH jer su jedini koji zasad stoje na njezinom održavanju ovakve kakva je (dakle jedinstvena, ali podijeljena) u čemu mogu uživati podršku Njemačke i Francuske (koje će - osobito ona prva - uvijek odigrati kako SAD kažu), no što one to mogu promijeniti na terenu? Mogu li one maknuti Dodika ili nekog budućeg "Dodika" i buduće "Dodike" drugačije nego li atentatom, iskrcavanjem ili nasilnim nametanjem rješenja po volji vlade u Sarajevu? Mogu li one i kakvim to načinima utjecati na stanovništvo RS da prihvati ukidanje iste i prihvaćanje građanske vlade (štagod taj pojam značio)? Mogu li one utjecati na to da se 3 hrvatska kantona prestane sanjati o nekakvom hrvatskom "Dodiku"?

Citat
Šarčević je rekao da se Evropljani, dio njih koji se bave BiH ili po dužnosti ili za vlastiti profit, od pada Berlinskog zida slabo znaju šta su i sami, i nisu se zauzeli za minimum moralnosti ni u ratu ni poslije kada je trebalo uspostaviti trajno uređenje ove zemlje.

O njihovoj moralnosti je dobro zborio. No zaboravlja da je rješenje o podjeli realno (mada Daytonom nedovoljno provedeno). Recite građanine inzko80, kako se to BiH mogla ustrojiti po tom građanskom konceptu? Kojim načinima se moglo uvjeriti bh Srbe da prihvate unitarnu BiH, osim ratom, nasiljem i svim metodama koje su već sami primijenili upravo zato da do toga ne dođe? I ponavljam, ne ulazim u moralnost tog pitanja, nego u realnost!

Citat
"Njima je naša zemlja mješavina egzotike, dobroga gostoprimstva i zarade, čuđenja zbog težine problema pred kojim najradije zatvaraju oči pa odluke prebacuju na domaće snage od kojih oni najizopačeniji to jedva dočekaju i to svesrdno zagovaraju, jer bez stranaca oni bi nastavili svoju zlu politiku. Ti isti Europljani štite se od naše nečistoće zatvaranjem očiju pred zločinima, očišćenim krajevima i genocidom, pred nepravdom, ustvari i pred dijelom vlastite krivnje i odgovornosti pa žele sve brzo zaboraviti, ignorirati, lošu savjest zataškati i složene probleme što brže riješiti. U tome im pomažu političari i kriminalci koji pozivaju na zaborav prošlosti", rekao je Šarčević.

Uz sve moguće parole izbori u BiH još uvijek su popis stanovništva. Jedino je Komšićev izbor posljedica nakaradnosti koji se pokazao kao iznimka koja potvrđuje pravilo (i koji je dodatno pojačao želje za hrvatskim "Dodikom").
Da mnogo se toga želi zataškati - a ponajprije to da se narode (i to konstitutivne narode) BiH koji jedini imaju legitimitet odlučivati što i kako žele, najmanje pita što žele. Bio je referendum 1. ožujka 1992. na kojem je trećina pučanstva svojim neizlaskom pokazala što misli. Vrijeme je za još jedan referendum: jeste li za jedinstvenu, građansku BiH pod vladom u Sarajevu ili ste za princip "svakom svoje"? Dok se narodi sami ne izjasne, sva će rješenja biti oktroirana, a situacija kao ona oko izbora mostarskog gradonačelnika.

Citat
Ovaj ugledni franjevac dotakao se i hrvatskih političkih lidera u BiH rekavši da je iluzorno očekivati da Dragan Čović i Božo Ljubić nastupaju sa istim stavovima.

"Pa valjda je jasno da je Čović stalno uz Dodika, da nastavlja propalu HDZ-ovu politiku kojoj je bliže srpsko rješenje hrvatskoga pitanja nego neko hrvatsko. Učinio je tako da se i Srbi sve više “brinu” za Hrvate, ali – u Federaciji. A kako i ne bi, kad se ni on ne brine za Hrvate izvan Federacije, zapravo izvan Hercegovine", rekao je Šarčević.

Politički vođe dviju hrvatskih stranaka u BiH su jedna stvar, a političke težnje hrvatskog naroda sasvim druga. No, nitko nema hrabrosti staviti stvar na referendum, pa nam se događaju brazilski navijači u istočnom Mostaru, a portugalski u zapadnom. Događa nam se Široki Brijeg. Kao što su nam se događali i Ahmići i Uzdol.

----------------------------------------------

Ja ne kažem da je mržnja pozitivna stvar, ali ne mogu zatvarati oči pred njom. Nijedan rat nije moralan, nijedno stradanje nije moralno i trebalo bi biti nedopustivo. No, nažalost, događala su se sranja, događaju se i događat će se. Zar je potrebno izazivati nove nerede, produbljivati ionako duboke ponore?
Znam, reći ćete ljudi su ljudi, navest ćete brojne primjere i prije rata i tijekom rata i sada nakon rata gdje su pojedinci prijateljevali s drugim pojedincima, spašavali ih, pomagali im ne mareći za naciju, vjeru ili bilo šta drugo. Nisam ja isključiv, uostalom član sam ovog foruma već 7 godina. Možda bismo i nas dvojica da se sretnemo bili i dobri komšije i pili kavu skupa i mogli i sjesti i razgovarati k'o ljudi, našli raznorazne slične interese, slična razmišljanja, ali to se ne postiže među zajednicama.
Jer, kao što biste znali naći primjere suživota, našli biste primjere i upravo onih gdje je komšija klao komšiju, jaran tjerao hababa, insan hajvanu rušio kuću. 47 godina druge Juge stvari su se trpale pod tepih, 47 godina BiH je bila regija s najviše mješovitih brakova, kumstava i svega ostalog, da bi nakon 47 godina, baš kao i prije 47 godina bila oprište najvećih užasa i najvećih razočaranja. A sve samo zato što se nije reklo iskreno da BiH nije livada raznolikog cvijeća po kom lete leptiri, nego livada ranoraznog korova gdje jedan hoće ugušiti drugi. 15 godina je prošlo, zar ćemo za 32 opet morati pisati iste priče? 32 godine brzo prođu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
To ti se Inzko80 desava kada imas pretke pa nemoras praviti kucu na svakom cosku.
Katastarski 65% posjeduju srbi.Ako bude donesen o vracanju imovine sto su komunisti
oduzeli debele cete pare morati platiti da ostanete mnogi na imanjima.
Moj Inzko80 uzmi malo prijeratnu istoriju ili otidji u arhiv grada u kojem zivis pa prouci
prije nego sto postavis glupa pitanja.
Zar ti mislis da ti je Sarajevo na drzavnoj zemlji ili moj Doboj?
Jarane sve je to privatno sto je turska,austro-ugarska i komunisticka vlast oduzela samo
papiri postoje.Da ne mislis kako je samo od srba i od tvog naroda je uzimano al jebiga
manje imali manje uzeto,a bogami i od hrvata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
To ti se Inzko80 desava kada imas pretke pa nemoras praviti kucu na svakom cosku.
Katastarski 65% posjeduju srbi.Ako bude donesen o vracanju imovine sto su komunisti
oduzeli debele cete pare morati platiti da ostanete mnogi na imanjima.
Moj Inzko80 uzmi malo prijeratnu istoriju ili otidji u arhiv grada u kojem zivis pa prouci
prije nego sto postavis glupa pitanja.
Zar ti mislis da ti je Sarajevo na drzavnoj zemlji ili moj Doboj?
Jarane sve je to privatno sto je turska,austro-ugarska i komunisticka vlast oduzela samo
papiri postoje.Da ne mislis kako je samo od srba i od tvog naroda je uzimano al jebiga
manje imali manje uzeto,a bogami i od hrvata.

katastarski srbi posjeduju oko 21 posto zemlje u BiX...to je njixovo stvarno vlasnistvo...to je mit koji je plasirala biljana plavsic...naravno vi vjerujete u to,proci ce duo dok se otreznite...evo ti malo pravix podataka i karata ko sta drzi u bosni...nemouce je da su srbi drzali toliko zemlje, a turci vas trebili 500 odina...kako to???

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

srbi.jpg
(618.68 KB, 1347x1600)
bosnjaci.jpg
(530.82 KB, 1267x1599)
hrvati.jpg
(479.59 KB, 1277x1599)
drzavno zemljiste.jpg
(614.05 KB, 1093x1599)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Glup si ti za to.Ja ti rekao a ti meni balijske karte koje su nastale u nehakoj
mehani.Samo mom djedu je uzeto vise nego sto citavo selo kod Doboja posjeduje
(bosnjacko 250-300 domacinstava).Ako imas djeda pitaj njega stari ljudi slabo
znaju lagati boje se smrti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
@laslo
Nije on iz Sarajeva, ne crni mi obraz grada djaba Smile Smile Mada se ja i ti razilazimo u 90% stavova (u kojima se i inace razilazim sa Hrvatima jer vi neke stvari jednostavno necete da priznate i nikad to necete uraditi), ja sam ipak osvjetlao obraz Sarajevske raje ne vrijedjajuci te na licnoj osnovi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Zaslugom SDP-a i Biljane Plavšić: Dodik odbijen iz članstva evropskih socijaldemokrata!
08. 12. 2009. • 13:37 S. B.

24SI - Na danas okončanom dvodnevnom Kongresu Partije evropskih socijalista (PES), Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je dobila veliko priznanje za svoj dosadašnji rad.

Donešena je odluka da SDP BiH bude primljen u članstvo PES-a, dobije status pridruženog člana PES-a, što predstavlja najviši mogući status političke partije koja dolazi iz države koja nije članica Evropske Unije.

Nakon dugogodišnjeg punopravnog članstva u Socijalističkoj Internacionali, SDP je članstvom u asocijaciji evropskih socijaldemokrata (PES) postigao svoj najveći poslijeratni uspjeh na međunarodnoj sceni. Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, dr Zlatko Lagumdžija, izabran je za člana Predsjedništva PES-a. To su jednoglasno odlučili delegati Kongresa PES-a koji je održan u Pragu 7. i 8. decembra.

Taj čin predstavlja veliko priznanje za dr Lagumdžiju, kao jednog od tridesetak evropskih lidera, koji će u narednom periodu činiti rukovodstvo evropskih socijaldemokrata. Ovo je po prvi puta u novijoj istoriji da Bosna i Hercegovina ima predstavnika u tako važnim tijelima gdje se donose značajne odluke, kako za budućnost Evropske Unije, tako i za države koje pretenduju da postanu članice.

Takođe, danas je u kongresu PES-a odbijena molba Milorada Dodika da njegov SNSD postane dio porodice evropskih socijaldemokrata.

Predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija, mjesec dana prije održavanja Kongresa, pismom se obratio predsjedniku PES-a Poul Nyrup Rasmussenu i ostalim članovima rukovodstva u kojem je skrenuo pažnju da se protiv Dodika i njegove stranke već vodi postupak pred Etičkim komitetom Socijalističke Internacionale, te da PES ne bi trebao donijeti odluku o prijemu u članstvo SNSD-a.

Još krajem 2007. godine Milorad Dodik se obratio rukovodstvu PES-a sa molbom za prijem u članstvo. U pisanoj molbi Dodik je naveo da SNSD baštini vrijednosti socijaldemokratije, te da se radi o stranci čija popularnost ne raste samo na teritoriji Republike Srpske, nego i čitave Bosne i Hercegovine. Svoje obraćanje rukovodstvu evropskih socijaldemokrata Dodik je tada završio skromnom zamolbom da se njegovoj stranci omogući status posmatrača u PES-u.

Osim ove odluke evropskih socijaldemokrata, na nedavno održanom Vijeću Socijalističke Internacionale oštro je osuđen Dodikov srdačni doček osuđenog ratnog zločinca Biljane Plavšić, te se u narednom periodu mogu očekivati i odlučniji potezi svjetskih socijaldemokrata spram Dodika i njegove stranke kada su u pitanju socijaldemokratske asocijacije.

Imajući u vidu da Dodikovo ponašanje, naročito u posljednje vrijeme, nema dodirnih tačaka sa socijaldemokratijom i socijaldemokratskim vrijednostima, članovi Predsjedništva PES-a u pripremi Kongresa, ali i sami delegati na Kongresu, nisu imali dvojbe kako se opredijeliti spram ovog pitanja. Tako SNSD danas nije postao član evropskih socijaldemokrata.

(24sata.info)

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 117
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.