Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milo, Cane, Ivo, Knezevic, Joca i ostala duvanska mafija... :)  (Pročitano 70815 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Bari: Počelo saslušanje za šverc cigareta
Beta | 19. 04. 2010. - 21:35h | Foto: Blic | Komentara: 2

Pred Sudom u Bariju danas je počelo preliminarno saslušanje osumnjičenih za šverc cigareta 90-ih godina, za šta se tereti grupa italijanskih, srpskih i crnogorskih državljana.

Kako je javila agencija Ansa, istraga se vodi protiv 14 osumnjičenih osoba, među kojima su neki bivši bliski saradnici crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji se terete za šverc cigareta u Crnu Goru između 1994 i 2002. godine.

Crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević, sadašnji predsednik senata Državne revizorske institucije Crne Gore, koji je takođe pod istragom, u izjavi dostavljenoj sudu u Bariju danas je negirao optužnicu navodeći da nema nikakve veze sa mafijaškim udruživanjem koje istražuje Tužilaštvo u Bariju.

Sledeće ročište zakazano je za 10. maj.

Ansa podseća da je istraga protiv Đukanovića arhivirana jer crnogorski premijer ima diplomatski imunitet.

Đukanović je bio optužen da je švajcarskom državljaninu Franku Dela Toreu dao licencu za uvoz 1.000 tona cigareta mesečno u Crnu Goru. Cigarete su zatim krijumčarskim kanalima unete u Apuliju.

Crnogorski premijer bio je optužen i da je garantovao, preko vrhova crnogorske policije, pristup gliserima kojima je krijumčarena roba u Zeleniku i Bar i da je pružio zaštitu italijanskim beguncima u Crnoj Gori. Đukanović je negirao sve optužbe.

Zahtev za pokretanje postupka pred sudom odnosi se i na Dušanku Pešić-Jeknić, Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Stanka Subotića, Andriju Draškovića, Branislava Mićunovića, koji su optuženi za mafijaško udruživanje. Pešić-Jeknić optužena je da je bila posrednik između predstavnika mafije Apulije, među kojima su i šef mafije Paolo Savino i Dela Tore, i vrha crnogorske vlade "posebno Đukanovića, Vujoševića i Barovića".

Prema optužnici, ona je, osim što se starala o novcu koji su krijumčari uplaćivali njoj i zvaničnicima crnogorske vlade, falsifikovala dokumenta, zajedno s Barovićem, Vujoševićem i Ivaniševićem, "uz pristanak Đukanovića".

Dokumenta je 2001. Dela Tore dostavio švajcarskom tužilaštvu, prenosi Ansa navode Tužilaštva.

Ivanišević, Barović i Vujošević optuženi su još i da su prebacivali i investirali novac dobijen mafijaškim delovanjem.

Prema optužnici, za pranje novca bio je zadužen Subotić, koji je, kako se navodi, iz Švajcarske u Crnu Goru, a zatim na Kipar, u tri aviona prebacio velike sume novca.

Istragom je otkriveno da je postojao dogovor između i mafije Crne Gore i Apulije o kontroli šverca. Taj dogovor, navodi italijansko tužilaštvo, sklopili su pripadnici italijanske mafije, Mićunović i Drašković, koji se smatra naslednikom Željka Ražnatovića Arkana.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Sreten Jocić: Novac sam zarađivao od trgovine oružjem i spajajući biznismene
Tamara Marković-Subota | 22. 04. 2010. - 00:02h | Foto: A.Dimitrijević | Komentara: 45

Beograd - Dosta novca zaradio sam tako što sam posredovao upoznavanju biznismena. Znam ljude koji imaju rudnike dijamanata, mermera, spajao sam ih sa ostalima i to naplaćivao. Bavio sam se i trgovinom oružja, iz Rusije u Afriku i Aziju. U vreme embarga i u „Zastavu“ sam doveo kupca koji je kod nas kupio oružje, rekao je juče Sreten Jocić u Specijalnom sudu na suđenju za ubistvo vlasnika zagrebačkog „Nacionala“ Iva Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.

Jocić je na suđenju ponovo negirao da je umešan u ubistvo Pukanića i izjavio da ne poznaje osumnjičene osim svog kuma Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, koji je uhapšen u Hrvatskoj.

Na pitanje sudije Vladimira Vučinića šta je izvor njegove finansijske moći, i kako kao osoba koja zarađuje od 600 do 1.600 evra učestvuje na aukcijama, Jocić je odgovorio:
„Učestvovao sam na manjim aukcijama do 15.000 evra, koje ne prolaze kontrolu Uprave za sprečavanje pranja para“.

- Izvor moje finansijske moći su moja sposobnost za biznis, poznanstva sa bogatim ljudima, koje sam dovodio u Srbiju i koji su ovde investirali oko milion evra - rekao je Jocić.

On je izjavio da nema nikakvu pokretnu i nepokretnu imovinu u inostranstvu.
- Imam samo mesečna primanja i neku ušteđevinu koju sam na zajam dao jednom biznismenu. On mi je vraćao dug u intervalima, ali je izvršio samoubistvo mesec dana pre mog hapšenja - rekao je Jocić.
On se zatim osvrnuo na privatizaciju Robnih kuća „Beograd“.

- Tu su bili Pera Matić i onaj Radomir iz „Verano motorsa“. Radomir je stao na 260 miliona evra, a moj čovek koga sam ja doveo iz inostranstva je dizao cenu sve do 335 miliona. Na kraju je Radomir ponudio 336 miliona. Da ja nisam doveo čoveka, Radomir bi stao na 260 miliona, ovako je plaćeno sto miliona više. Radnici su od toga dobili 30 odsto i, kad su hteli da protestuju, poručio sam im da dođu ispred CZ da protestuju za mene - rekao je Jocić.
Sudija Vučinić zatim je pitao Jocića da li ima veze sa osobama koje su se bavile švercom cigareta i da li je Pukanić trebalo da svedoči protiv ljudi sa kojima je u kontaktu.

- Protiv mene nije trebalo da svedoči. Za druge, ne znam. Nemam prijatelje protiv kojih je on trebalo da svedoči, možda poznajem takve, ali ne znam da je Pukanić protiv bilo koga trebalo da svedoči - rekao je Jocić.
On je na pitanje sudije kako zna da ga „prisluškuju“, rekao da „oni to sami pričaju“.

- Pričali su mi prijatelji, biznismeni: ‘Joco, čuvaj se, pazi se, kažu, pereš pare za ovoga, za onoga’ - rekao je Jocić.

Jocić je naveo i da su ga „predstavnici mnogih evropskih institucija posećivali u zatvoru u Holandiji“.

- Dolazili su mi i iz NATO, tražili su od mene samo dva imena, Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Rekli su: ‘Jociću, ti imaš svoje antene, reci gde su i izaći ćeš napolje, inače ćeš ostati zauvek ovde’ - rekao je Jocić.

Nakon sudije Vučinića, sa pitanjima se Jociću obratio i tužilac Jovica Jovanović. Na primedbu sudije da prema tužiocu ima prisan odnos, Jocić je rekao:
- Ja poznajem tužioca. Upoznao nas je 1993. šef DB za Kosovo, u Prištini David Galić. Tužilac je tada došao nekim razlogom, koji sad neću da spominjem, videli smo se u hotelu, ali on tada nije znao ko sam ja. Rečeno mu je: ‘Ovo je naš čovek, koji radi u inostranstvu’.

Na ovu izjavu, reagovao je tužilac Jovanović rečima da Jocića poznaje samo iz predmeta koji se protiv njega vodi zbog ubistva Gorana Marjanovića i da drugo poznanstvo sa Jocićem nije imao.

Na pitanje tužioca da li je u Bugarskoj poznavao Milča Boneva, zvanog Baj Mile, Jocić je rekao da je poznavao njegovu ljubavnicu, sa kojom ima decu i da ne bi bilo zgodno da se zatim upoznaje sa Baj Miletom.

Među brojnim ljudima za koje je sudija pitao Jocića da li ih poznaje, naveo je i Veselina - Veska Barovića. Jocić je rekao da za njega zna samo iz medija. Na pitanje da li poznaje Stanka Subotića i Miloša Peruničića, Jocić je samo kratko rekao: „Ne“.

Ponovo spominjao “Blic”
- Od „Blica“ pa nadalje, mediji me samo napadaju, a ja ne čitam ni njihova imena. Za Pukanića nisam ni znao dok nije uhapšen moj kum Slobodan Đurović - rekao je Sreten Jocić. On je juče spomenuo „Blic“ ali ga je sudija upozorio da ne komentariše medije.

Hadži Antić pitao da živim u Mirinoj kući
- Odbio sam da potpišem zapisnik o pretresu jer to nije moja kuća. Kuću u Tolstojevoj je koristila porodica Milošević, a mene je Hadži Dragan Antić zamolio da budem tamo. On je ’intimus’ gospođe i pokojnog gospodina. Kako se oni sporazumevaju, ja ne znam. Kuća mi je odgovarala iz razloga moje bezbednosti - rekao je Jocić.

Optužio hrvatskog ministra policije da sprečava hapšenje

Hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko sprečava hapšenje nekih drugih osoba i usmerava istragu ka Srbiji.

Ne mislim da je on organizator ubistva, već da je motiv hrvatske vlasti i Karamarkova da se ubistvo Pukanića nikad ne rasvetli, rekao je Jocić pojasnivši prethodnu izjavu da „iza ubistva Iva Pukanića stoji hrvatski ministar policije i da će to dokazati u postupku, a i svedoci će to potvrditi“.

Ministar Karamarko odbacio je juče optužbe Sretena Jocića i naveo da on nije uhapšen na osnovu političko-policijskih dogovora Srbije i Hrvatske.
- Nikakvih političkih dogovora između Srbije i Hrvatske nije bilo i mislim da je to logična reakcija onog ko je optužen za takvo nešto - rekao je Karamarko za hrvatsku televiziju.

Jocić je juče ponovo tvrdio da nema veze sa ubistvom Pukanića i da je uhapšen na osnovu crnogorsko-hrvatske informacije da može da ugrozi sigurnost predsednika Srbije za interes crnogorsko-hrvatsko-albanske mafije.

- Hrvatski predsednik Stjepan Mesić je lično medijima rekao da je on dostavio tu informaciju Borisu Tadiću, ne u zvaničnoj formi, i u toj izjavi sam ja direktno pomenut - rekao je Jocić.‚

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Privedena trojica Kotorana zbog priče o atentatu na Tadića
Tanjug | 21. 04. 2010. - 16:54h | Komentara: 18

Crnogorska policija proveravala je trojicu Kotorana, zbog sumnje da su, navodno, početkom prošle sedmice u Trebinju pominjali atentat na srpskog predsednika Borisa Tadica, pištu podgoričke "Vijesti".

List saznaje da je policija proveravala operativne podatke o tome zbog čega su trojica Kotorana prošlog ponedeljka boravili u Trebinju, kao i da li imaju neke veze sa, navodnim, planiranjem Tadićeve likvidacije.

"Na osnovu podataka putem Interpola, trebinjska policija je poslala imena sumnjivih osoba, koje smo mi kasnije proveravali i odgovorili im. Za sada, nismo našli ništa sumnjivo", navode "Vijesti" izjavu neimenovanog sagovornika iz, kako tvrde, vrha crnogorske policije.

Na osnovu provera, dodaje se, policija je utvrdila da trojica Kotorana nemaju kriminalni dosije, niti da su pripadnici neke od crnogorskih kriminalnih grupa.

Sumnja na mladiće iz Kotora pala je 12. aprila ove godine kada je Tadić boravio u zvaničnoj poseti Republici Srpskoj, a tokom obilaska bio je i u Trebinju.
Tog dana, policijskim službama prijavljen je kafanski razgovor nekoliko mladića sa crnogorskim naglaskom, koji su, navodno, pominjali poznanstva sa Stankom Subotićem i Darkom Šarićem.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Uhapšena petočlana međunarodna grupa dilera droge
Tanjug | 21. 04. 2010. - 15:31h | Komentara: 1

Policija je uhapsila petočlanu međunarodnu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je iz Makedonije u Srbiju prokrijumčarila i prodala oko tri kilograma heroina, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su Zoran Đorđević zvani Surko (45) iz Prokuplja, sa neprijavljenim boravištem u Nišu, koji je predvodio kriminalnu grupu, Milan Đorđević (43) iz Niša i Dragan Simonović zvani Bebe (27) iz Smederevske Palanke, navodi se u saopštenju.

MUP navodi da su uhapšeni i članovi grupe Bljerim Rustemi (27) i Kijani Redžepi (29), obojica iz mesta Lojane u Makedoniji.

Ta kriminalna grupa je od decembra 2009. u Makedonije nabavljala heroin i preko svojih članova ga krijumčarila na teritoriju Srbije, "a zatim organizovala mrežu distribucije i prodaju narkotika do krajnjih korisnika na teritoriji Niša, Pirota, Prokuplja i Smedereva".

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Nišu, navodi MUP dodajući da je ta kriminalna grupa uhapšena u saradnji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijskih uprava Niš i Smederevo.

Članovi kriminalne grupe se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Dodaje se i da je za Đorđevićem po naredbi Osnovnog suda u Prokuplju bila raspisana poternica zbog izdržavanja kazne zatvora radi izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Privedena trojica Kotorana zbog priče o atentatu na Tadića

Ма то милогорск националисти траже причу да замајавају народ траже непријатеља споља тадић папа сорош.....

Ел тако Станко мамицу им манипулаториску!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Suđenje u Zagrebu za ubistvo Ive Pukanića
Jocić nudio novac za oslobađanje Matanića
T. M.-S. | 27. 04. 2010. - 00:02h | Foto: Beta, Vijesti, A. D. | Komentara: 4

Zagreb - Zaštićeni svedok Dušan Erceg na suđenju u Zagrebu za ubistvo ubistvo suvlasnika „Nacionala“ Ive Pukanića i Nike Franjića predao je sudskom veću fotografiju osobe, koju je video da je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici posetila Roberta Matanića. Kako tvrdi zagrebački „Jutarnji list“ na fotografiji je Radojica - Rajo Božović, bivši predsednik FK Zeta iz Golubinaca.

Prema saznanjima „Blica“, poseta o kojoj je svedočio Erceg zabeležena je u jeku priprema Matanićevog bekstva iz zatvora.

„Fotografiju ove osobe sam dobio pre mesec dana od jednog zatvorenika iz Sremske Mitrovice. Ne mogu da kažem o kom zatvoreniku je reč da ne bi bio izboden. Ja sam osobu koja je bila u poseti Mataniću znao pod nadimkom Kardinal. Tek kada sam video fotografiju Slobodana Đurovića Kardinala, shvatio sam da to nije ista osoba. Matanića je posetio elegantan, visok, korpulentni muškarac koji drži do sebe“, rekao je Erceg.

Božovićevu potvrdu ili demanti tvrdnje zaštićenog svedoka juče nije bilo moguće dobiti.

Zaštićeni svedok tvrdio je i da je od zatvorenika Nikole Obradovića dobio video snimak društva sa Slovenske plaže, a u kome su Matanić, njegova tadašnja devojka, Sreten Jocić, Brano Mićunović, i osoba čiju je fotografiju juče predao sudu.

- Ta osoba je u poseti Mataniću bila 2007. godine, mesec dana pre nego je „Matanić stavljen u izolaciju“, tvrdio je Erceg.

- U to vreme kovan je plan Matanićevog bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, kako ne bi bio isporučen Bugarskoj, koja je za njim raspisala poternicu Interpola zbog serije plaćenih ubistava. Za organizaciju Matanićevog „oslobađanja“ iz zatvora nuđena je šestocifrena suma evra - kaže izvor iz vrha MUP-a Srbije, navodeći da je odluku o Matanićevom oslobađanju, kako je i ranije pisao „Blic“, imao upravo Sreten Jocić.

Matanićeva devojka u ovoj akciji trebalo je da bude „mamac“, odnosno da dobije dozvolu da sa Matanićem ode u ljubavnu sobu, a da zatim usledi oslobađanje.
Upravo zbog saznanja o pripremama za bekstvo, tadašnja uprava zatvora je Matanića prebacila u samicu, u kojoj je ostao do izručenja u Bugarsku. Njegova ekstradicija izvedena je u najstrožoj tajnosti i uz visoke bezbednosne mere.
- Matanić se plašio da će u Bugarskoj biti osuđen na maksimalnu kaznu, čak i da će biti ubijen u zatvoru. Naprasno, on je u Bugarskoj, posle samo nekoliko meseci oslobođen svih optužbi, nakon čega se vratio u Hrvatsku. Određena saznanja ukazuju da je njegovo „oslobađanje od krivice u Bugarskoj“ usledilo nakon što su „proradile“ stare veze koje u ovoj državi ima Sreten Jocić - kaže naš izvor.

Zaštićeni svedok Dušan Erceg juče je tvrdio i da mu je Robert Matanić jednom prilikom rekao da će ubiti Pukanića „za 20 dana“. Matanića je, tvrdio je Erceg koji je sa njim bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, naljutio jedan tekst u „Nacionalu“ o ubistvu Hrvata u Bugarskoj.

„Šta ova p... piše, ubiću ga za 20 dana“, rekao je Matanić misleći na Pukanića, tvrdio je Erceg navodeći da je to rečeno početkom 2007. godine.

Poznanstva sa Legijom i Arkanom

Rajo Božović je javnosti poznat još u vreme ratova devedesetih godina prošlog veka, kada je kao pukovnik Jedinice za specijalne operacije učestvovao u ratovima na prostoru bivše SFRJ. Komandovao je „Tigrovima sa Drine“, a sa Miloradom Ulemekom Legijom je učestvovao u dejstvima u Bihaću.

Njegovo ime, i ratni nadimak Kobac, spominjani su i u procesima u Hagu koji su vođeni protiv Slobodana Miloševića i Jovice Stanišića. Zaštićena svedokinja B129, koja je predstavljena kao bivša saradnica Željka Ražnatovića Arkana, tvrdila je da je Božović komandovao „tigrovima“ koji su učestvovali u operaciji „Banjaluka“ 1995. Božović je učestvovao i u ratnim operacijama na Kosovu i Metohiji 1999. godine. U to vreme, već je bio na čelu Zete iz Golubovaca, kojom je rukovodio od 1996, u isto vreme kada je i Željko Ražnatović Arkan preuzeo Obilić. Pod vođstvom Božovića ostvareni su najveći uspesi u istoriji kluba, a on je od tada u bliskim odnosima sa aktuelnom crnogorskom vlašću. Do 2006. godine bio je i potpredsednik FSCG, ali je iz fudbala doživotno suspendovan prošle godine, nakon sukoba sa Dejanom Savićevićem, predsednikom FSCG, pretnji upućenih sudiji Jovanu Kaluđeroviću da će mu „otkinuti uvo“, potezanja pištolja na pojedine trenere, šamara koji je udario Vladimiru Petroviću - Pižonu. Božović je bio blizak i sa Zvezdanom Terzićem, bivšim predsednikom FSS, za kojim je raspisana poternica Interpola, ali i sa Nenadom Bjekovićem i Žarkom Zečevićem iz Partizana. Danas slovi za osobu bliskoj upravi FK Crvena zvezda, za koju igraju Kadu i Savio, fudbaleri koji su došli iz Zete.

Kraj suđenje u Hrvatskoj do kraja juna

Suđenje hrvatskoj grupi optuženih za ubistvo Ive Pukanića trebalo bi da se završi do kraja juna, kaže za „Blic“ novinar zagrebačkog „ Jutarnjeg lista“ Dušan Miljuš. Na optuženičkoj klupi su Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović.
- Suđenje ulazi u završnicu, ispitan je značajan broj svedoka, a sredinom maja se očekuje i svedočenje krunskog svedoka Tomislava Marjanovića. Odbrana optuženih se protivila da on bude saslušavan bez prisustva javnosti, zbog čega je do sada i odlagano njegovo svedočenje - kaže Miljuš.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Suđenje Jociću za podstrekivanje na ubistvo
Joca Amsterdam tvrdi da je imao zaštitu u vrhu države
V. Z. Cvijić | 28. 04. 2010. - 00:02h | Foto: A. Dimitrijević | Komentara: 13

Beograd - Optuženi Sreten Jocić juče je, dajući odbranu za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića u julu 1995. godine, rekao da mu je neko iz vrha države pružao zaštitu do 2001. zbog ovog postupka, i da je zbog „patriotskih poslova“ dobijao uputstva iz Vlade, DB i KOS-a tokom devedesetih.

Jocić juče dao odbranu za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića u julu 1995. godine

- Zbog tog ubistva su osuđeni neki Bojan Milosavljević i Miodrag Prodanović, koje nisam poznavao, a za mnom je poternica raspisana tek 2001, što znači da je bila stopirana sa najvišeg mesta - pohvalio se Jocić.

On je naveo, prenosi agencija Beta, da se u Srbiju vratio krajem leta 1992. na poziv „vrha diplomatsko-bezbednosnih organa“.

- Oni su znali za moje kontakte sa premijerima i liderima političkih partija, ali i sa paralelnim centrima moći, poput masona i malteških vitezova - pričao je Jocić.
On je napomenuo da je o svim poslovima morao da se konsultuje sa ljudima iz Vlade, a uputstva za ekonomske poslove dobijao je od tadašnjeg potpredsednika Vlade i direktora fabrike maziva u Kruševcu Saše Anđelkovića. Dodao je da je ranije, tokom 1989. i 1990, bio uključen u državni biznis između SFRJ i Holandije koje su, kako je rekao, imale „tajni dil“ o izvozu nuklearnog otpada u jedno mesto blizu Zagreba.

Optuženi je ispričao da je uputstva dobijao od „drugog čoveka DB-a Tepavčevića, koji je vodio sve u inostranstvu“, kao i da je poznavao „generala i trećeg čoveka kontraobaveštajne službe Bodića“, na čijoj je sahrani bio 1995. Jocić je optužio pokojnog generala Radovana Stojičića Badžu i njegovog kuma Radeta Ćaldovića Ćentu da su pokušali da ga ubiju.

- Krajem 1994. otkrio sam da su neki ljudi, među kojima je i Stojičić, skrenuli sa patriotskog kursa i da im je novac najbitniji, pa su sarađivali sa Albancima i muslimanima. Zato su hteli da me ubiju. Badža je bio tu da ućutka svakoga i da brine o zakonskoj nedodirljivosti svega što su radili - rekao je Jocić. Inače, Stojičić i Ćaldović su ubijeni 1997. Jocić je tvrdio da je pobegao u Bugarsku 1994. posle ubistva Gorana Vukojevića, jer je bilo pokušaja da se njemu pripiše to ubistvo.

- Bugarska služba je znala šta mi preti od Stojičića, koji im je nudio trampu - da mene dovedu do granice, a on bi im se odužio velikom uslugom. Imao sam zaštitu bugarske bezbednosti, koju su upozorile i jedna evropska zemlja sa više od 50 miliona stanovnika i jedna slovenska zemlja sa 150 miliona stanovnika da ništa ne sme da mi se desi - rekao je Jocić.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Bivši crnogorski ministar oslobođen optužbe za šverc cigareta
Beta | 18. 05. 2010. - 12:22h | Foto: R. Božović | Komentara: 3

Bivši crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević pred sudom u Italiji oslobođen je optužbi da je učestvovao u švercu duvana.

Ivaniševića je oslobodio sud u Bariju, uz ocenu da je on kao ministar u vreme međunarodnog šverca cigareta radio u skladu sa zakonima Crne Gore i da nije imao udela u mafijaškom udruživanju.

Sud u Bariju, kako su preneli današnji podgorički listovi, juče nije raspravljao o odgovornosti za šverc duvana ostalih četvoro crnogorskih državljana koji su stavljeni na listu osumnjičenih - Dušanke Jeknić, Branka Vujoševića, Veselina Barovića i Branislava Mićunovića.

Sud se nije odredio ni u odnosu na optužbu protiv državljana Srbije Stanka Subotića i Andrije Draškovića.

Tužilaštvo u Bariju, kako s preneli mediji, na jučerašnju odluku suda u tom gradu ima pravo žalbe Apelacionom sudu Italije.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Anea ti si bas ljuta na duvansku mafiju, a?  Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Crnogorski premijer milioner
Đukanović na 20. mestu najbogatijih lidera sveta
E. B. | 21. 05. 2010. - 00:02h | Komentara: 96

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović zauzeo je 20. mesto na listi najbogatijih svetskih političara koju je napravio ugledni britanski dnevnik „Indipendent“.

Uz procenu da ima bogatstvo vredno deset miliona funti, Đukanović je svrstan na listu koju predvode kralj Tajlanda, najstariji i najbogatiji monarh na svetu, sa bogatstvom vrednim 20 milijardi. Slede ga Sultan od Bruneja sa 13,5 milijardi i Šeik Kalifa, vladar Dubaija, sa 12 milijardi engleskih funti.

„Misteriozno imućan, on negira optužbe da je bio umešan u lukrativni krug krijumčara duvana“, napisao je „Indipendent“ u objašnjenju ispod imena crnogorskog predsednika. Zanimljivo je da je engleska kraljica zauzela tek 13. mesto liste sa bogatstvom procenjenim na 300 miliona funti. Tik ispred Đukanovića rangiran je predsednik Južne Koreje Li Miungbak koji poseduje 16 miliona funti vrednu imovinu i za koga se zna da dolazi iz siromašne porodice, dok „Indipendent“ podseća da je neposredno pred inauguraciju 2008. godine „očišćen od optužbi za prevaru“.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.