Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deca u Leksovcu kupila ogradu za igralište da bi imali gde da se igraju  (Pročitano 886 puta)
29. Jun 2013, 15:49:49
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Deca u Leksovcu od džeparca kupila ogradu za igralište da bi imali gde da se igraju tokom raspusta VIDEO

Tanjug    | 29. 06. 2013. - 14:39h | Komentara: 26
Deca iz jednog stambenog bloka u Leskovcu u Leskovcu odlučila su da sama ograde teren za mali fudbal kako bi imala gde da se igraju tokom raspusta.

Deca iz Leskovca postavljaju ogradu

Za više od 100 mališana leskovačkog naselja između ulica Nikole Skobaljića i Ilije Strele, malo igralište između zgrada je najbliže mesto gde mogu da igraju fudbal i košarku. Ravnopravno, dečaci i devojčice uzrasta od šest do 15 godina su prvo skinuli staru i oštećenu žičanu ogradu oko terena i sortirali delove koji mogu da se iskoriste i delove koje će prodati na otpadu sekundarnih sirovina.

- Ograda je stara i oštećena, pa nam je lopta stalno odlazila daleko iza gola. Zbog toga godinu dana nismo igrali fudbal već samo košarku. Kad nam je to dosadilo, rešili smo da sami skinemo kompletnu ogradu i da dobre delove postavimo iza jednog gola i to nam je kao što vidite uspelo. Mislim da ćemo ubrzo sve da završimo i biće to lepo igralište - objašnjava Bogdan Milutinović.

U akciji uređenja terena učestvuje više od 30 dece i svako ima tačno zaduženje šta treba da radi.

- Ja sam sa svojim drugarima zadužen da odvajam ovu staru žicu i da stavljam u kolica. Kad napunimo ova kolica, oteraćemo to na otpad i za novac koji dobijemo, kupićemo novu žičanu ograde. Moramo to sami da uradimo jer ako mi hoćemo da se igramo, mi ćemo i da uredimo teren, ali nećemo dati starijima da ga ponovo oštete - kaže Stefan Vučićević.

"Posao završavamo u roku"

Pored dobrovoljnog rada, mališani su izdvojili i deo džeparca za kupovinu ograde i farbe.

- Pare smo sakupili tako što smo svi dali od džeparca. Onda smo išli od stana do stana i ljudi su nam poklanjali po neki dinar i mislim da već imamo za deo nove ograde. Imamo dobru volju i mislim da je to najvažnije jer kada imate volju možete sve da uradite - ozbiljno komentariše devetogodišnji Luka Gospodarov.

Vlasnici nekoliko privatnih prodavnica odlučili su da vredne mališane snabdevaju sokovima.

- Oduševljen sam njihovim entuzijazmom i rekao sam prodavačicama da im, kad god zatraže, daju sokove i sladoled. Mi stari treba da se ugledamo na njih, kako oni to rade - kaže vlasnik prodavnice u blizini igrališta.

Leskovački mališani koji sami ograđuju teren za mali fudbal, kažu da će posao završiti "u roku“ i da će već sledeće nedelje organizovati turnir u malom fudbalu.

VIDEO > Deca sama napravila ogradu za igralište:

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Sony xperia
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Pa kad država ne može, moraju deca da se snalaze

Smile za decu
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.116
Za decu veliko bravo - a ovima sto treba da vode racuna o tome i o deci na cast  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2013, 15:57:22 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
kul
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 
Deca za primer.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Alcatel One Touch
Pa kad država ne može, moraju deca da se snalaze

Smile za decu
To znači nešto kad deca moraju sama da se snalaze zan nešto što bi trebalo da imaju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.