Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milan Beko se povlači iz Srbije  (Pročitano 2193 puta)
28. Jun 2011, 05:29:54
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 5.0
BEOGRAD 28. 06. 2011

PRESS

Radikalan potez poznatog biznismena
Milan Beko se povlači iz Srbije

Tri meseca - Jedan od najbogatijih domaćih privrednika odlučio je da u roku od tri meseca proda vlasništvo u svim svojim firmama u Srbiji

Diže ruke od poslova u Srbiji ... Milan Beko

Milan Beko, jedan od najbogatijih domaćih biznismena, odlučio je da proda vlasništvo u svojim firmama u Srbiji i u roku od tri meseca potpuno se povuče iz poslovanja u zemlji, saznaje Press.

Beko je poslednjih nekoliko meseci ušao u žestoku raspravu sa vrhom države o načinu poslovanja i, po tvrdnjama ljudi iz njegove najbliže okoline, zaključio je da mu je najbolje da stavi tačku na sve dosadašnje „okršaje" i napusti Srbiju.
Luka na prodaju

- Firme koje ima u Srbiji Milan Beko će prodati i u najkraćem mogućem roku napustiće domaću privredu - navodi odlično obavešten izvor Pressa.
Rodoljub Drašković: Nije jedini
I vlasnik kompanije „Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković tvrdi da je Bekovo napuštanje Srbije loša vest.
- Mogu samo da kažem da nije on jedini koji ima nameru da napusti biznis u Srbiji. Ima još ozbiljnih privrednika koji razmišljaju o tome - kaže Drašković.

Ključni problem oko kojeg se Beko već duže vreme spori sa državom svakako je privatizacije „Luke Beograd", čije je vlasnik. Razrešenje ovog problema možda je na vidiku, jer je preksinoć gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao da je gradska vlast spremna da od Beka otkupi vlasništvo nad „Lukom" po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra. Beko je odmah potvrdno odgovorio na tu ponudu, ali je saopštio da pristaje da gradu proda svoje akcije u „Luci" samo uz kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Beko je u jučerašnjem saopštenju naveo i da se obratio međunarodnoj revizorskoj firmi KPMG radi utvrđivanja cene.

- Grad će dobiti preduzeće sa 200 hektara zemljišta i razrađenom razvojnom strategijom na bazi projekta arhitekte Libeskinda „Grad na vodi". Ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države i u tome nisam izuzetak. Utoliko više želim da se tehnika kupovine akcija obavi u što kraćem roku - naveo je Beko.

Sukob Milana Beka, koji je vlasnik i kompanije „Novosti", sa državom ne vodi se samo oko „Luke Beograd", već su „prozivke" pljuštale i po mnogim drugim pitanjima. Tako je krajem prošle godine predsednik Boris Tadić rekao da je nepravedno što u Srbiji postoje „nepristojno bogati ljudi".

- Pojedinci bi se mogli „legitimisati" ukoliko bi pokazali veću društvenu odgovornost i, na primer, ako bi svojim novcem sagradili jedan most - predložio je Tadić i naveo da nema najbolje odnose sa predstavnicima krupnog kapitala.

Javnost je procenila da je Tadić tu prvenstveno mislio na Beka, na šta je ovaj privrednik preko medija poručio da „ne smatra da je nepristojan, a da je bogatstvo relativna stvar". On je naglasio i da su tajkuni zapravo najveći deo bogatstva stekli posle 5. oktobra 2000. godine.

- Ako smo uopšte nečiji tajkuni, pre smo Đinđićevi, Koštuničini i Tadićevi nego Miloševićevi - ocenio je Beko.

Fakti
- Prva firma koju je Milan Beko kupio bila je marketinška agencija „Spektra", koju je kasnije prodao
- Beko je bio i vlasnik firme „Dibek", koja se bavila trgovinom proizvoda od drveta, hranom i proizvodima poznatih farmaceutskih firmi
- Beko je posredovao u kupovini fabrike mineralne vode „Knjaz Miloš"
- Bio je i vlasnik kompanije „Vorldfin" koja je 2005. kupila većinski paket „Luke Beograd", ali su je ubrzo nakon kupovine „Luke" preuzeli ljudi iz kompanije Miroslava Miškovića „Delta M"
- Vlasnik je dnevnog lista „Novosti" i „Luke Beograd"

Pre desetak dana on je izneo stav da su danas u Srbiji svi izloženi reketu na svakom nivou državne uprave i da priče da privrednici ostvaruju značajne privilegije korupcijom nisu tačne.

Državni reket

- Za Srbiju je karakterističan reket, koji je krupna, ozbiljna i opasna pojava za društvo. Politička oligarhija u Srbiji zauzela je, odnosno feudalizovala, sve krupne nacionalne resurse. U Srbiji se reket kreće od vrha ka dole i utoliko je opasnija društvena pojava. Danas su svi izloženi plaćanju određene obaveze, reketa na svim društvenim nivoima - rekao je nedavno Beko.

Domaći privrednici iznenađeni su najavom odlaska jednog od najbogatijih biznismena iz Srbije. Vlasnik „Galeb grupe" Radoslav Veselinović kaže da je trebalo naći neko mirnije rešenje, jer odlazak velikih biznismena ne odgovara privrednoj klimi.

- U svakom slučaju, kod nas domaći investitori imaju lošiji položaj od stranih, čak i kada je javnost u pitanju. Nas koji smo odavde ipak znaju od kada smo bili mali, pa ne mogu da shvate kako smo stvorili to što imamo. One koji dođu sa strane znate onako kako vam se predstave sada. Potvrđuje se ona naša izreka da nije lako uspeti među svojima - smatra Veselinović.

Ekipa Pressa

Press
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Pametan čovek. I mafijaši beže iz ove rupe.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2011, 06:14:50 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Bo je svojevremeno tekst ne znam de, posle petog oktobra. Mislim da sam pisao ranije. Beko je iz ekipe ljudi koji su svoje vremeno davno dobili novac od drzave (DB-a) da svore novu finansisku elitu, dobili su koliko se secam njih sto po milion dolara, ja mislim sto. I ko sta uradi, normalno imali su logistiku drzave. Ja mislim da znam jednog iz te ekipe... Inace Milanu Beku je bio otac jak... ne znam da li je ziv jos, jedan moj stariji prijatelj mi je pricao, tako je i mladi milan upao u te igre, nije njemu sve to palo sa neba. Sramota je sada sto hoce da pljackaju sami svoje ljude, mislim na drzavu. Ti daju sami kada im se trazi, ali ne pljacka....
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Povlaci se bas kad je postigao dogovor sa drzavom o luci ... kakva zgodna koincidencija  Smile

Sto se nije povuko pre 5 godina ...  Smile

On je sposoban biznismen, koga je drzava podupirala sa 5 nogara. On je svoj vrhunoc dostigao pre godinu ili dve i sad mu samo preostaje da igra na berzi i za to vreme pravi negde novu imperiju, naravno ne u Srbiji, jer je ovde izvukao maksimum koliko je moguce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Kakav pogled na svet. Hrvati kupuju kod nas na veliko, a ljudi koji zive ovde ne mogu da budu biznismeni u svojoj drzavi, zavist nasih ljudi. Kukamo za kapitalom a teramo ljude.

Kakav je Beko postigao dogovor, o kreditiranju drzave? Ccccc

Kada su culi da hoce da gradi zajasili su na njega, a Dulic kuka za gradjevinarstvom u Srbiji.

Ebi ga moj matori hoce nesto da gradi i ceka dozvolu dve ipo godina vrte ga ko ludaka...jos ima i prijatelje koji su na nekim pozicijama, ali strucnim ne politickim. Svi mu traze pare za usluge...Neka budala se navrzla da uzme kucu pod pritiskom i to ti je kao u gorkim plodovima, samo jos nije doslo do otmia...
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Tattoo
Govno je trebalo davno oterati iz zemlje. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Da treba srbiju da kupuje ko je na vlasti trenutno, one prethodne treba proterati, mala bara puna krokodila.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
E,faaaaaalaaaa Bogu...     Smile Smile (<<samo fraza)

Nek ide i nek se ne vraca vise.  Smile Zelim mu da nadje neko lepo mesto,nasadi tamo svoju vilu i kola,i uziva lepo u svojim pokradenim parama.  Smile Stavise,zelim mu da se okupa u kadi para i cak i umre u njoj!  Smile Ionako je za njega i njemu slicne to najveci san u zivotu - ugusiti se parama.  Smile Nadam se da ce mu se to i ostvariti.

E,napokon... Jedan zlotvor manje u ovoj napacenoj zemlji.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2011, 14:40:48 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
си ти веверица? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ma,znam ja da je previse dobro da bi bilo istinito,ali... ako bude... bice lepo.

Mislim,jedva da ce se i osetiti(desava se kad ih ima jos 300 drugih  Smile  Smile ),ali... bolje ista nego nista.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.