Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 09:54:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mikoyan-Gurevich Mig  (Pročitano 19043 puta)
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia N70
Citat
Nismo nikad.Radili smo remont Miga 21 i 23,ali to je bilo jos u staroj Jugoslaviji.

Ja imam ista saznanja...
Zbog toga treba (ili vec jesmo) Iraku vratili 19 MiG-21 i MiG-23.Onaj divni MiG-23 iz Muzeja Vazduhoplovstva  je otisao... Smile Smile Smile

Znaci...MiG-21 i MiG-23 nemaju nikakve veze Su-30,MiG-29SMT,Gripen...Tako da...Mislim da ameri za F-16 u cenu uracunaju i obuku mehanicara i pilota.Zato im F-16 kosta koliko kosta...
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 19:30:40 od sasa92 »
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
MIG-29 ne lete ne zato sto je remont los ili se plasimo da ne padnu, vec zato sto nema guma. Glup razlog ali je tako. Inace, deo remonta se radio ovde, ali najveci u Rusiji.
MIG-21 Moma moze da remontuje, sto zavisi najvise od para, MIG-23 mislim da ne moze ali videcemo...

Iracki MIG-23 iz Muzeja je na Batajnici, "cami cekajuci". A da li ce se i sta vracati, nemam pojma, ali je naverovatnije da nece. Sve je ucinjeno kao gest dobre volje zbog novih ugovora (vecinu, ako ne i sve, tih Irackih je pojelo vreme a neki su i raskupusani sa skinutim delovima, radarima itd. i za nas nemaju nikakvu vrednost, sem onog MIG-23 koji krasi muzej, koji je zardjao ali je lep dodatak, nista vise od toga).

Nema realno od tih aviona nista, u najgorem slucaju ako ih i uzmu morace da nam plate njihov remont koji ce ih kostati vise nego sto ti avioni vrede, jer ne znam sta ima na tim avionima sto ne treba menjati ili servisirati...
To se desavalo i u Rusiji, da urade remont AN-26 nekom strancu, i da citav resurs presedi na aerodromu, pa taj neko ponovo placa remont. Nije odgovornost ni na nama ni na Rusima sto ga nisu uzeli...

@sasa92

Dosta njih uracunava (svi u stvari) cenu rezervnih delova i obuku u cenu, zato ima toliko razlicitih cena MIG-29, F-16 ili Gripena, zavisi od kolicine, politike, ali i vaznog: vrste i kolicine naoruzanja, rezervnih delova, obuke itd.

A F-16 (nove verzije) kostaju toliko koliko kostaju jer su veliki razvojni troskovi modifikacija i modernizacija, a veoma mala kolicina proizvedenih sa tim modifikacijama/modernizaicjama, nista drugo, nema tu filozofije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia N70
Citat
vec zato sto nema guma.

Pa kako ih je bilo za aero-miting?
Znaci,moracemo da cekamo do 2012 da bi MiG-29 poleteo?Mislim...Tada je sledeci aero-miting. Smile

Boga mi,ja se plasim da ne padnu.Posle pada aviona,i pogibije pilota i vojnika...A uradjen remont.Najlakse je okriviti pilota,koji je i onako mrtav.Sumnjam da je takav pilot,tog kalibra,mogao da obori avion.Ne necemo o tome.Izvinjavam se za off.

Citat
A F-16 (nove verzije) kostaju toliko koliko kostaju jer su veliki razvojni troskovi modifikacija i modernizacija, a veoma mala kolicina proizvedenih sa tim modifikacijama/modernizaicjama, nista drugo, nema tu filozofije...

Mislis da Block 52+?
To imaju Grci.Koliko je njih kostao taj avion?
Koliko ja nadjoh na netu 3.1 milijarda $ za 88 aviona.(izvor za 88 aviona je wiki,pitanje koliko je tacno),sto je oko 35.5 miliona $ po avionu.To i nije mnogo.Mada bi ja pre za te pare uzeo Su-30.(koji je oko 40 miliona $)

Sto se tice remonta,Moma i dalje remontuje nase MiG-21,a MiG-23 su zadnji put remontovali za Iracane.Dobar deo tog kadra,koje je radio taj remont nije ziv...Tako da...

Sto se tice remonta nasih MiG-29,sta je uradjeno kod nas?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
Te niske cene za F-16 ili MIG-29 su date zato sto drzava koja ih nabavlja vec ima uslove za njih (ili uzima ogroman broj). Indija moze da placa MIG-29K 40 miliona dolara kada ima i ljude, delove i gomilu naoruzanja za njega.

MIG-29 su leteli i posle mitinga, prizemljeni su relativno nedavno... I Lazanski je pisao o tome, ali je problem poznat od ranije, prvo nije bilo para, a onda je zakocio tender kada su pare nabavili.
A problem pilota i aviona, njegove kolege su rekle da je problem u tome sto je ubacio nov element u program ali i u sramno malom naletu, ali da ne idemo tamo, sve se ovde izvrne na politiku. To je Ruski avioon i valjda oni znaju kako da ga remontuju.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 21:38:34 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia N70
Citat
Te niske cene za F-16 ili MIG-29 su date zato sto drzava koja ih nabavlja vec ima uslove za njih. Indija moze da placa MIG-29K 40 miliona dolara kada ima i ljude, delove i gomilu naoruzanja za njega.

Ok...Ako je Grcka drzava koja ih nabavlja,jel to znaci da ima uslove za njih,a platila ih 35.5 miliona $??Sumnjam!

Citat
MIG-29 su leteli i posle mitinga, prizemljeni su relativno nedavno...

Negde sam procitao da guma za MiG-29 kosta oko 21.000 da li $ ili evra,ne secam se.Nisam siguran da je ovaj broj tacan.Nesto mi je on u glavi!

Citat
I Lazanski je pisao o tome

Gde je pisao?Bitan mi je odgovor!

Evo jedne zanimljive fotke naseg MiG-29,slikana u maju 2009 godine.Bruka i sramota.
Preuzeto sa drugog foruma!

Inace,bas su mi simpaticna ova izlupana vratanca od tockova Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 21:53:49 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Je vois tout!

Zodijak
Pol
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pa nije izlupano to tako treba da bude  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

DSCN0614.JPG
(117.22 KB, 1024x768)
mig29_012.jpg
(36.7 KB, 640x379)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia N70
Hm...Los termin sam upotrebio,nekako mi je to izguzvano.A unutra ima prostora da bude ravna.
Na Italeinom MiG-29,koji sam ja radio,nisu izguzvana!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
Postavljalo se to pitanje i na drugim forumima, dakle slika je nastala priikom zamene guma (tvrdi covek koji je slikao i sliku postavio, a i ostavili bi mu stare gume da bi mogli da ga pomeraju), a taj deo i treba da bude iskrivljen. Lazanski je o gumama pisao u Politici (posto zadnjih par godina radi za njih).

Grcka ima odavno F-16, a i americke avione za koje postoji i kadar, ali i citav spektar naoruzanja, a izuzetno je bitno i kada je nabavka bila, dolar juce i dolar danas nikako nisu isto, razlika moze da bude ooogromna...

Sutanovac je vec dobio po nosu od predsednika zbog NATO, pa zato od juce prica o NATO nije relevantna itd i mora na referendum. Kao sto sam vec rekao, ne postoji prosecnom Srbinu draza stvar od vlasti...
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 22:46:48 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia N70
Citat
Lazanski je o gumama pisao u Politici (posto zadnjih par godina radi za njih).

Jeste.Citao sam to! Smile

Citat
dolar juce i dolar danas nikako nisu isto, razlika moze da bude ooogromna...

Ima i toga!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
Samo da te ispravim, vecina ljudi koji su radili remont MIG-23 je ziva ali vecina nikada nije radila u Momi. Prosli remont MIG-23 je radio nekadasnji, sada hrvatski, VZ Zmaj, ali ni oni pe toga nisu radili njegov remont, sto ce reci sve se nauci i omoguci ako ima volje, znanja i para. A kod tih verzija MIG-23 najveci deo je cisto mehanicki, avionika mu primitivna...
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 23:20:37 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 09:54:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.