Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dok su odrasli posmatrali, petnaestogodisnjak spasavao malisana iz reke  (Pročitano 1085 puta)
20. Apr 2010, 11:36:01
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Učenik spasavao mališana iz Nišave
Prolaznici nisu ni pokušali da spasu dečaka
B. Janačković | 20. 04. 2010. - 00:02h | Foto: K. Kamenov | Komentara: 162

Niš - Kada sam video dečaka koji se davio, bez razmišljanja sam skinuo duksericu i patike i skočio u Nišavu. Voda je bila veoma hladna i izuzetno brza. Uspeo sam da doplivam do njega i uhvatim ga za rame, ali smo upali u brzak i voda mi ga je istrgla iz ruku, priča petnaestogodišnji Jovan Stojanović, koji je u subotu jedini pokušao da iz mutne i nabujale Nišave spase Benjamina Š. (9) za kojim spasilačke ekipe i dalje tragaju.

Dečak velikog srca: Jovan Stojanović sa majkom

- Jedva sam uspeo da doplivam do obale i uz pomoć druga izađem iz vode ispred Kamenog mosta, jer nizvodno više nema keja - kaže Jovan, učenik osmog razreda OŠ „Dositej Obradović“.

Dečaku velikog srca posebno teško pada to što je prizor, koji se odigravao oko 16.30 časova, sa obale posmatralo 10 do 15 prolaznika ne čineći ništa da pomognu detetu koje se davilo.

- Pošao sam toga dana sa dvojicom drugova do tvrđave, kada smo čuli dozivanje u pomoć. Videli smo grupu ljudi na obali i dečaka u vodi. Mislim da je dečak još davao znake života, ali se nije pomerao. Kao da je bio u onesvešćen. Reka ga je brzo nosila. Skočio sam sa šetališta na bedem, sa visine oko tri metra, i ušao u vodu. Tek sam uveče shvatio šta se dešavalo, ali bih opet učinio isto. Na keju je bilo je dosta ljudi. Jedan je čovek trčao i dozivao u pomoć, a ostali su samo gledali. Razočaran sam što niko od prolaznika nije priskočio u pomoć dečaku koji se davio, iako je dete u vodi bilo na svega nekoliko metara od obale - seća se Jovan.

On je četiri godine trenirao vaterpolo, ali nikada nije plivao u reci. Kaže da je jedva uspeo da se izbori sa brzom i nabujalom rekom.

- Imao sam na sebi donji deo trenerke i majicu dok sam plivao. Voda je bila ledena i duboka, pokušavao sam da napipam dno, ali nisam uspeo. Reka je bila izuzetno brza - priča Jovan.

Njegova majka Jasna Stojanović za podvig sina saznala je u kada je davao izjavu policiji.

- Jovan je došao je kući u pratnji inspektora policije jer je morao da da izjavu, a pošto je maloletan to je moguće samo u prisustvu roditelja. Tada sam i čula šta se desilo. Uveče je imao povišenu temperaturu, verovatno zbog preživljenog stresa. Bio je veoma uznemiren, te noći nije mogao da spava. Mnogo ga opterećuje to što nije uspeo da spase dečaka iz vode - priča Jovanova majka.
Ona kaže da je ponosna na sina, ali da je istovremeno i šokirana time da niko od prolaznika nije priskočio u pomoć detetu koje se davilo u reci.

- Koliko puta će se još desiti ovakva situacija da se neko utapa u reci a da ljudi sa obale to posmatraju ne čineći ništa - kaže Jasna.
I Jovanova sestra Sanja (23) kaže da ponosna na mlađeg brata.

Nastavljena potraga
Spasilački timovi Uprave za vanredne situacije i MUP-a i juče su tragali za devetogodišnjim Benjaminom Š. kome se gubi svaki trag nakon što je 17. aprila upao u Nišavu kod auto-pijace u centru Niša. Srđan Nikolić, komandant vatrogasno-spasilačke brigade iz Niša, kaže da je tim proširio potragu i da pokriva deo reke od železničkog mosta do ušća u Južnu Moravu, a da aleksinački vatrogasci osmatraju reku na potezu do Aleksinca.
- Potragu otežavaju vremenski uslovi. Voda je brza i izuzetno mutna. Pretraga se vrši osmatranjem sa obale i iz čamaca. Odustali smo od korišćenja mreže jer ima dosta granja i otpada u vodi pa bi se mreže brzo napunile i postale neupotrebljive - kaže Nikolić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N70
Мали је цар.
Свака част!
Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 531.2
Svaka cast ovom malom,ali sta bi sa ovim detetom,jos uvek ga nisu nasli  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Svaka cast ovom malom,ali sta bi sa ovim detetom,jos uvek ga nisu nasli  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Svaka mu cast na spremnosti da pomogne Smile Smile

Steta za tog drugog klinca tj davljenika, valjda ce da se sve zavrsi dobro Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Капа доле, алал вера.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Svaka cast malom, i hvala Bogu je sto se i on nije udavio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.137 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.