Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:43:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114896 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
po tebi ono sto vidis je obmanas. je li obmana i ajfelova kula? nesto sto se dogodi nije obmana.mozda tebi meni ne.
      hriscanstvo je prorocko slovo starog zaveta.ispunjeno u gram prijatelju.  mozes li shvatiti da prorostva koja dolaze u starom zavetu su blizanci dogadjaja u novom zavetu. mrznja iprezir su sotonski dotureni bliznovi istini da je nacine sumnjivom i laznom. na kraju svak voli odredjene kolace i kupuje ih gde mu pase. neko u sotonskoj radnji neko u Bozjoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
po tebi ono sto vidis je obmanas. je li obmana i ajfelova kula? nesto sto se dogodi nije obmana.mozda tebi meni ne.
Ne glupiraj se... uporedjuješ fizički objekat sa svojom uobraziljom.

Ko je pomogao Dejvidu Koperfildu da učini da Kip Slobode nestane pred očima čitave Amerike, bog ili djavo?

hriscanstvo je prorocko slovo starog zaveta.ispunjeno u gram prijatelju. 
Da je ispunjeno u gram bilo bi suvišno da izmišljate drugi dolazak...nešto što ne postoji u mesijanskim proročanstvima starog zaveta.

mozes li shvatiti da prorostva koja dolaze u starom zavetu su blizanci dogadjaja u novom zavetu.
Nisu. Pročitaj objašnjenje koje sam dao za Vitlajem, pa ćeš da vidiš kako su hrišćani pogrešno protumačili jevrejsku religiju. Kako izvrću značenje tekstova i kako dopisuju ono što moraju da bi opravdali svoju zabludu.

mrznja iprezir su sotonski dotureni bliznovi istini da je nacine sumnjivom i laznom. na kraju svak voli odredjene kolace i kupuje ih gde mu pase. neko u sotonskoj radnji neko u Bozjoj.
Vidim ja da ti kolače kupuješ od Hare Krišna pokreta... u svakom smislu. Smile
« Poslednja izmena: 18. Mar 2013, 11:45:43 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:bas bih voleo jednoprorostvo o mesijanskom dolasku koje ti mudro mozes oboriti. da vidim misa kako dize slona i sklanja u ad akta rezervat!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
da vidim misa kako dize slona i sklanja u ad akta rezervat!
Ti spadaš u grupu ljudi koji će da poveruju sve samo ako to žele. Vilijam Dženings, američki političar je izjavio:
Da Biblija kaže da je Jona progutao kita, ja bih verovao.

Tako da šta si ti spreman da poveruješ i prihvatiš više zavisi od tvoje volje i od onog šta ti odgovara nego od činjenica.

za predragona:bas bih voleo jednoprorostvo o mesijanskom dolasku koje ti mudro mozes oboriti.

Ja tebe ne mogu da ubedim da Nostradamus nije djavolov megafon, već samo talentovani mentalista, mogu da mislim kako si ti spreman da prihvatiš da Isus nije Mesija.

Ali nema razloga ne pokušati. Ja, za razliku od tebe, se trudim da odgovorim na pitanja koja mi se postave. Tvoj miš, kad se nadje u neprilici, pobegne u rupu i priča drugim miševima kako je podigao slona.

Korak po korak:

Jel si pročitao zašto u ''Novom Zavetu'' greše (i to namerno) kad kažu da je Vitlajem prorokovan kao rodno mesto Mesije? To bi trebalo da je dovoljno da ti otvori oči i objasni ti prave namere autora.

« Poslednja izmena: 19. Mar 2013, 08:52:55 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
da vidim misa kako dize slona i sklanja u ad akta rezervat!
Ti spadaš u grupu ljudi koji će da poveruju sve samo ako to žele. Vilijam Dženings, američki političar je izjavio:
Da Biblija kaže da je Jona progutao kita, ja bih verovao.

Tako da šta si ti spreman da poveruješ i prihvatiš više zavisi od tvoje volje i od onog šta ti odgovara nego od činjenica.

za predragona:bas bih voleo jednoprorostvo o mesijanskom dolasku koje ti mudro mozes oboriti.

Ja tebe ne mogu da ubedim da Nostradamus nije djavolov megafon, već samo talentovani mentalista, mogu da mislim kako si ti spreman da prihvatiš da Isus nije Mesija.

Ali nema razloga ne pokušati. Ja, za razliku od tebe, se trudim da odgovorim na pitanja koja mi se postave. Tvoj miš, kad se nadje u neprilici, pobegne u rupu i priča drugim miševima kako je podigao slona.

Korak po korak:

Jel si pročitao zašto u ''Novom Zavetu'' greše (i to namerno) kad kažu da je Vitlajem prorokovan kao rodno mesto Mesije? To bi trebalo da je dovoljno da ti otvori oči i objasni ti prave namere autora.

daj to sa vitlejemom vec jednom da vidimo tvoj neotkriveni genije za super inspektora losih mesta u Bibliji!
      koje prorostvo mesije se nije ispunilo u starozavetnim prorostvima?
   ako tako mislis da mentalises sa ispitivanjem sotonskog nadahnuica nostradamusa,onda si u nevolji.vec sam tik jednom pisao kako sam doveo uza zid takog "mentalca" .pitam ga kako to cinis,kaze ne cinim to ja,pa ko cini onda? ne cini on a cini?! onda kad covek nece da bude razuman za tolko sotona mu doturi pricu o mentalnom sposbnom momku. kakav apsurd. znas sotonu Pismo donosi kaoneopisivo lepog i mudrog. da bi to sakrio od ljudi on nadahne slikare da ga predstave kao glupog(sava nemanjic ga u srpsko-pravoslavnim bajkama nadmudruje!) kao ruznog sa rogovima i repom itd. ako mu je cilj da sakrije svoje postojanje kao palog andjela,a najmanje ako moze bar da ispadne glup i ruzan,onda koliko je tek opak u mudrosti i lazi!?
     ti se bavis samo parabolama i dovijaanjem,navodno donosis nesto validno,a onda to predstavis kao originalnu istinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
daj to sa vitlejemom vec jednom da vidimo tvoj neotkriveni genije za super inspektora losih mesta u Bibliji!
Nije to novootkriveni genije... ima tome već puno vremena.

Kad ti ne umeš da nadješ, moram da ponavljam:
A ti, Betleheme Efrato, najmanji međ’ hiljadama Judinim, iz tebe će meni izići onaj koji će Izraelom vladati, čije je poreklo od starih vremena, od iskonskih dana (Knjiga proroka Miheja, 5:2).

Matej se pozvao na ovo proročanstvo u svom Jevanđelju (2:5-6):

Rekoše mu: u Betlehemu, u Judeji; jer evo šta je preko proroka napisano:
 I ti Betleheme, zemljo Judina, nisi zaista najmanji između glavnih gradova
Judinih; jer iz tebe će izići Vođa koji će moj narod Izraela napasati.

Pažnju su trebale da ti privuku naoko nevažne intervencije koje je Matej uneo u jevanđelje. Zašto za
Betlehem, koji je u citiranom tekstu bio najmanji, menja navod tako da sada nije zaista najmanji, i šta znači ono Efrato, koje je promenjeno u zemljo Judina?
Zašto je sveti Matej netačno citirao proroka Miheja?

Betlehem (Vitlejem) Efrato koga u “proročanstvu” pominje Mihej nije grad, nego osoba, tačnije glavešina porodičnog klana! Prva knjiga dnevnika (2:19 i 2:50-51) otkriva nam da je Halev, posle smrti žene Azuve, oženio Efratu. Ona mu je, kao prvenca, rodila Ora, ovaj je imao sina Salmu, koji je na kraju dobio sina Betlehema. Otud je Matej morao da izostavi ono “Efrato” iz proročanstva jer bi to pažljivom čitaocu razotkrilo Betlehemovu genezu, a “hiljade Judine” izbačene su zato što bi bilo jasno da grad Betlehem nikako nije mogao da bude jedan među hiljadama drugih, jer je Judeja bila suviše mala i sadržala je premalo gradova da bi takva stilska figura bila moguća.

Zato se u nekim prevodima Biblije (kao što je Brentonov), knjiga proroka Miheja (5:2) prevodi kao: “A ti, Betleheme, kućo Efrate...” (And thou, Bethlehem, house of Ephrathah...). Izraz kuća se u Hebrejskom često koristi da se
označi porodica ili klan, a nikako grad.

koje prorostvo mesije se nije ispunilo u starozavetnim prorostvima?
Nijedno proroštvo Mesije se nije ispunilo u starozavetnim proroštvima.

ako tako mislis da mentalises sa ispitivanjem sotonskog nadahnuica nostradamusa,onda si u nevolji.
Kad mi budeš dao odgovor na pitanje ko je pomogao Dejvidu Koperfildu da učini da Kip Slobode nestane, razumećeš i ko je pomogao Nostradamusu.

« Poslednja izmena: 19. Mar 2013, 09:39:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
zapredragona: nemam bas nameru dsa te ubedjujem,ko deluje iza dejvida i nostradamusa,ti to neces uzeti i tu smo vec jasni.
   to sa efratom,tosamo ti umisljas datu nije rec o gradu. doista odakle je david? iz pariza?
kada te covek slusa koji bar povrsno zna Bibliju kako  tvrdis da se ni jedno prorostvo nije ispunilo za Hrista onda ostaje samo da kupi cvece za tvoj intelektualni nevernicki konacni pogreb. vrlo zalosno delujes u ocima onih koji te ozbiljnije razgledaju. cak mislim da jedan realni ateiasta ne bi mogao da prihvati ovake  bezumne teze  oko prorocanstva o Isusu.
  ne cudi da tako lako nalazis "otrov "u Bibliji svojim  razgledanjem,mesto da uzivas u njenim stranicama jduc predivni slatki med.no to je kao sa nedonoscetom koje umire pored dojke majke,jer je nedonosce i ne reaguje ni na sto.
        Gospod nabraja porodice koje su se rodile,i ti od toga pravis lose vidjenje u mateju koji ima prrocko znacenje. sta mislis od cega je sastavljen danasnji njujork,od sisarki ili od ljudskih porodica ili domova? od 12.sinova jakova dosao je izrael. nazvan je izrael(danasnja nacija ) kada je imao samo njih 12. mislis li da je to nacija. cudi me da nisi odmah primetio i tu ogromnu falinku!
   mojti je savet da se ne trudis mnogo da ugasis mocnu vatru Reci boje svojim maliom telesom i umom.za badava dolivas ulje na svoju glavu koja se vec pali od zla neprijatelja Boga i ljudi. ja se trudim da sa tobom ne govorim kao sa zidom,vec kao sa covekom koji je vredan Bozje milosti sve dok ti je dah u nosnicama. mir tebi i svima. (trudim seda stedim citaoce,koliko god da ih ima,od usijane teme )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
zapredragona: nemam bas nameru dsa te ubedjujem,ko deluje iza dejvida i nostradamusa,ti to neces uzeti i tu smo vec jasni.
Nisi ni morao da daš precizan odgovor... jasno je koliko si ti daleko od realnosti kad umišljaš da iza Dejvida Koperfilda stoji djavo.

to sa efratom,tosamo ti umisljas datu nije rec o gradu. doista odakle je david? iz pariza?

To što ti ne znaš šta piše u Bibliji je sramota, jer se nekim ljudima postavljaš kao učitelj. Nisi dao objašnjenje za Efratu i zašto bi Matej menjao tekst proročanstva. Objašnjenje ti se nalazi u Prvoj Knjizi Dnevnika.

mojti je savet da se ne trudis mnogo da ugasis mocnu vatru Reci boje svojim maliom telesom i umom.za badava dolivas ulje na svoju glavu koja se vec pali od zla neprijatelja Boga i ljudi. ja se trudim da sa tobom ne govorim kao sa zidom,vec kao sa covekom koji je vredan Bozje milosti sve dok ti je dah u nosnicama. mir tebi i svima. (trudim seda stedim citaoce,koliko god da ih ima,od usijane teme )

Nemaš čitaoce... ostali smo samo ti i ja. Tvoj pokušaj internet misionarstva je osujećen...
Jasno mi je o kakvoj vatri govoriš kad pominješ reč.

Nećeš moći dalje. Ja sam sluga Tajne Vatre, rukovatelj plamena Anora. Tamna vatra ti neće pomoći, Plamene Uduna! Vrati se u senku. NIKADA NEĆEŠ PROĆI! Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2013, 20:45:21 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia X6
Isus Hristos , Hristos na grckom znaci Mesija  Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2013, 21:20:54 od Gooty »
IP sačuvana
social share
Chelsea the champions europe
ako radis isto sto je uradio i on onda nisi nista bolji od njega
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Foča
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Nokia N97
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:43:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.