Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:37:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114888 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
razumem sto oces rerci.ajde reci mi da li drvo veruje da ce biti jednog dana poseceno,da ne kazem zivotinja sto biva sa njome,da ne prevedes pogresno,pa ipak biva poseceno na kraju.
Ima drveća koje niko nikad nije posekao... to drveće je starije od vere u tudjeg boga kojem se moliš.

krupno je pitanje da li ateista ne veruje u postojanje bozanstva.gluv covek doista je sikren kad kae da ne cuje nikakvo duvanje vetra,ali vidi zato da se grane snazno njisu pa ipak to zove vetar,osim ako oce biti odmetnik za taj jasni pojam koji vidi pa ipak negirati postojanje vetra.
1. To što se grane njišu nije za gluvog dokaz da postoji i zvuk vetra.
2. Čula su varljiva... znam za jedan primer kao je jedan stolar izveo trik sa korpama, a ljudi mislili čudo.
3. Vetar ima svoj uzrok, tako da ti nije dobar primer za poredjenje sa bogom kojeg smatraš neuzrokovanim.

jedan fantasticni "rezise"ima scenario ,koji ce vrlo brzo biti pokazan svima pa i ateistima,i ko ce onda zaustaviti rolnu? kao pokusaj da lutka zaustavi ruku lutkara u pozoristu lutaka! nemoguce prijatelju. ali sad nam je moguce...
Uskoro će se pojaviti i lutke koje će moći zaustaviti ruku lutkara...tako da ti još jedan primer i poredjenje odlazi na ''Djindjićevu gomilu logički neodrživih primera'' TM. Smiley

Ovo sve nikakve veze nema sa andjelom stvorenim od boga koji je počeo da veruje da bog ne postoji.
    tvoji antiprimeri su slucaj onoga ko drzi pistolj u igri ruleta i uzda se da bubanj nece imati metak u njegovom redu da okine okidac.
    ja govorim sustinske primere. ako jedno drvo postoji cak koje se sece onda ti si jedan igrac ruleta. u toj igri metak je sigurno unutar samo kome je kad namenjen .
     ne postoji andjeo koji ne veruje zato sam ti rekao da jedan takav andjeo kusa i tebe da govoris to sto govoris.radi se samo o andjelima i andjelu koji je pao u otpad. tako da niti jedno ljudsko stvorenje ne moze reci ja ne verujem. to je samo stvar odmetnistva ,sotonsakogizliva zla prema tvorcu ali ne i neverovanje.
    tako je doista jasno da svet lezi u svom zadnjem trazju,a ateizam je taj zadnji trzaj,nazvan pojavice se rugaci koji je govoriti hulu na Boga i reci ,kad ce to biti.ne bih voleo da se dogodi bilo kom ateisti dan Gospodnji nocas.jer bi bio mrzitelj ljudi. a to moja priroda ne moze podneti. tako mi ovdepricamo o stvarnosti.  o Bogu koji je ta stvarnost,savrsenas stvarnost,stvarnost bez koje dusa ljudska ne moze postojati kao sto ziv covek ne moze ne disati,ne postavljajuc mnogopitanje ko je stvorio vazduh. ako bi se oko toga neko hteo raspraviti pre nego bi uzeo da koristi taj vazduh bio bi u smrti pre nego bi uspeo to dokazati nekome. tako je i sa verom u Boga. ako bi ti bio u takoj reci pred Bogomi ako bi ti Bog hteo dokazati svoje postojanje a ti to neces primiti,i sada da Bog  odrine taj zivot zbog toga u tvojim nosnicama danas ti bi bio mrtav isti cas. ali Bog ne gleda na tvoje bezumlje i daje ti dihanje i zivot. samo na kraju ce suditi tvoj pogresni izbor svojom voljom da ne zelis verovati tvorca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0

tvoji antiprimeri su slucaj onoga ko drzi pistolj u igri ruleta i uzda se da bubanj nece imati metak u njegovom redu da okine okidac.
S druge strane ti pretiš praznom puškom, koja je zakinula da opali još pre 2000 godina. I što je najgore, na kraju ćeš pokušati svoj život da odbraniš tom praznom puškom.

S ovim primerom o ruskom ruleu samo si demonstrirao da su šanse da nisi u pravu 5:1.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0

S druge strane ti pretiš praznom puškom, koja je zakinula da opali još pre 2000 godina. I što je najgore, na kraju ćeš pokušati svoj život da odbraniš tom praznom puškom.

S ovim primerom o ruskom ruleu samo si demonstrirao da su šanse da nisi u pravu 5:1.  Smile

u ruskom ruletu sanse kako si rekao su pet naprama jedan ali taj jedan sigurno gine. ja ne bih voleo da budem ni taj jedan. samo u slucaju Bozjem nece biti take sanse kao u ruletu. svaki greh ce biti sudjen.
      Pismo nije prazna puska stara 2000god. mnogi to danas govore ali to je samo stimulans sa mene.to je jedan od krunskih dokaza da je moja vera na dobrom putu za nebo. jer onaj koji do mene stoji i gleda u ovoliki zivot i kaze nista tu nema,zapravo meni je samo stimumans a ne razlog da poverujem bezumlju. u sustini to je i jos jedan dokaz da je jedan demon sigurno na aeizmu. ne radi se zapravo o neverju vec o sili tame koja proizvodi ljude protivnike i mrzitelje Boga. to je vise nego demon to je sami duh sotone koji dokraja prezire sve Bozje. kako neko moze negirati taka prorostva Biblije o dolazecem Isusu u vreme kada je dosao u izrael samo? ko bi mogao rezirati cak protivnike Pisma ,nevernike teske da stanu i odigraju prorocku rolnu? pa ti verujes danasnjim dnevnim novinama koje mogu reci sto hoce,a da ja ne verujerm prorostvu starom 4000 godina?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0

u ruskom ruletu sanse kako si rekao su pet naprama jedan ali taj jedan sigurno gine.
Opet grešiš... postoje dokumentovani slučajevi ljudi koji su izvukli deblji kraj u igri ruskog ruleta i opet preživeli. Kažem ti ja da je tvoj bog bog laži i netačnih informacija.

samo u slucaju Bozjem nece biti take sanse kao u ruletu. svaki greh ce biti sudjen.
Dakle, pogrešio si u startu što si dao ruski rulet kao primer. Zašto to radiš? kakva te sila tera da praviš takve greške u koracima?

Pismo nije prazna puska stara 2000god. mnogi to danas govore ali to je samo stimulans sa mene.to je jedan od krunskih dokaza da je moja vera na dobrom putu za nebo. jer onaj koji do mene stoji i gleda u ovoliki zivot i kaze nista tu nema,zapravo meni je samo stimumans a ne razlog da poverujem bezumlju.
Ko kaže da ničeg tu nema? Ja ti samo skrećem pažnju na pretnje koje su trebale da se dese brzo, a ljudi poput tebe ih ponavljaju već 2000 godina. I u 2113 biće neki božijičovek koji će da kaže ''evo, uskoro stiže kraj''. I neki predragoon koji će da mu piše ovo isto.

kako neko moze negirati taka prorostva Biblije o dolazecem Isusu u vreme kada je dosao u izrael samo? ko bi mogao rezirati cak protivnike Pisma ,nevernike teske da stanu i odigraju prorocku rolnu? pa ti verujes danasnjim dnevnim novinama koje mogu reci sto hoce,a da ja ne verujerm prorostvu starom 4000 godina?
Osim Biblije i njenih propagandnih delova, ti nemaš neki dokaz da je Isus ispunio bilo šta. Ali veruješ da jeste.
Kad si već naveo novine kao primer možeš na dogadjaje iz Biblije tako da gledaš. To su ti tadašnje novine, naročito jevandjelja i poslanice... izmišljali ljudi priču i reklamirali svoju sektu tvrdeći da je baš njihov vođa odradio sve što mora da bude Mesija. Ali u izveštajima nepristrasnih pisaca, nema znaka da se to stvarno i desilo.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2013, 14:16:05 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0

u ruskom ruletu sanse kako si rekao su pet naprama jedan ali taj jedan sigurno gine.
Opet grešiš... postoje dokumentovani slučajevi ljudi koji su izvukli deblji kraj u igri ruskog ruleta i opet preživeli. Kažem ti ja da je tvoj bog bog laži i netačnih informacija.

samo u slucaju Bozjem nece biti take sanse kao u ruletu. svaki greh ce biti sudjen.
Dakle, pogrešio si u startu što si dao ruski rulet kao primer. Zašto to radiš? kakva te sila tera da praviš takve greške u koracima?

Pismo nije prazna puska stara 2000god. mnogi to danas govore ali to je samo stimulans sa mene.to je jedan od krunskih dokaza da je moja vera na dobrom putu za nebo. jer onaj koji do mene stoji i gleda u ovoliki zivot i kaze nista tu nema,zapravo meni je samo stimumans a ne razlog da poverujem bezumlju.
Ko kaže da ničeg tu nema? Ja ti samo skrećem pažnju na pretnje koje su trebale da se dese brzo, a ljudi poput tebe ih ponavljaju već 2000 godina. I u 2113 biće neki božijičovek koji će da kaže ''evo, uskoro stiže kraj''. I neki predragoon koji će da mu piše ovo isto.

kako neko moze negirati taka prorostva Biblije o dolazecem Isusu u vreme kada je dosao u izrael samo? ko bi mogao rezirati cak protivnike Pisma ,nevernike teske da stanu i odigraju prorocku rolnu? pa ti verujes danasnjim dnevnim novinama koje mogu reci sto hoce,a da ja ne verujerm prorostvu starom 4000 godina?
Osim Biblije i njenih propagandnih delova, ti nemaš neki dokaz da je Isus ispunio bilo šta. Ali veruješ da jeste.
Kad si već naveo novine kao primer možeš na dogadjaje iz Biblije tako da gledaš. To su ti tadašnje novine, naročito jevandjelja i poslanice... izmišljali ljudi priču i reklamirali svoju sektu tvrdeći da je baš njihov vođa odradio sve što mora da bude Mesija. Ali u izveštajima nepristrasnih pisaca, nema znaka da se to stvarno i desilo.
      novine? nemoj mi reci da je neko mogao zapovediti irodu da ubije 2000 dece u rami i okolinida bi ispunio staro prorostvo oko 800.god proroka jeremije.ili da neko specijalno izmisli bas za tu stvar iz psalma da probodu njegove ruke i noge po prvi puta rimsko raspenje na stub? cak bi morao dogurati u istoriju citavu rimsku imperiju.i to zoves jednako dnevnim novinama? ili da dvojici razbojnika prebiju po zakonu rima goleni,a Isusu da ne prebiju,da bi se i to ispunilo?i koliko jos vecih prorostavai sve to da se mora zbtii bas kako je napisano?
 ne,priatelju moja vera zna u sta se uzda.u jedan apsolutni Biblijski prorocki izvestaj. cak je prorecena tacno godina kad cepomazanik doci na jordan,kao i tacna godiona pedesetnice i svih ostalih dogadjaja.to je snajperska preciznost dragi moj.kako tek ne prepoznati tolike svedoke njegovog vaskrsenja.
    cinjenica je da to medijski nikad nije bilo podrzano.a da li je danas kada je medijski pokriveno sve sto puta zesce ikad neko potrudio se da napise cudo dizanja iz mrtvih u ime Isusa i ako se to jasno dogodilo?pa nije,jer koga to zanima u nevernickom svetu? ili iscelenje od rakovine?sve moguce vracare ce izaci u medijima,samo vera u Hrista nece. stocudi onda tvoja pricakako to medijski je losepreneseno pre 2000 god. kada je medij bio u ruci rima i to par ljudi,narocito u palestini jednoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
novine? nemoj mi reci da je neko mogao zapovediti irodu da ubije 2000 dece u rami i okolinida bi ispunio staro prorostvo oko 800.god proroka jeremije.
Odlično je što si to pomenuo jer služi kao izuzetan primer i ako si otvorenog uma shvatićeš kako grešiš.
Ubistvo dece nema nikakvih potvrda u istoriji i obična je fabrikacija. Ne znam ni odakle ti taj broj od 2000, u Bibliji se ne pominje, a prema populaciji koja je tada živela, u tom trenutku tu nije moglo biti više od 20-oro dece odgovarajućeg uzrasta.

Dakle... pored toga što se ne pominje ni u jednom jevandjelju osim onom po Mateju (a da je to medju hrišćanima bila poznata priča verovatno bi bila opisana i u ostalim) nijedan istorijski izvor (npr. Josip Flavije) ne pominje taj dogadjaj. Jednostavan zaključak (a ti voliš da kažeš da je tvoj bog bog jednostavnosti) je da je to izmišljotina, kampanja blaćenja Iroda.

Uz to, u Mateju je pogrešno protumačeno Jeremijino proročanstvo, ali to i nije sad bitno kad znamo da se pokolj nije desilo.
Eto, objasnio sam ti, ako imaš oči da vidiš i uši da čuješ, kako su jevandjelja samo senzacionalistički tabloid prvog veka.

ili da neko specijalno izmisli bas za tu stvar iz psalma da probodu njegove ruke i noge po prvi puta rimsko raspenje na stub? cak bi morao dogurati u istoriju citavu rimsku imperiju.i to zoves jednako dnevnim novinama?
Kao što nema dokaza da se desio pokolj nevinih, takodje van Biblije nema dokaza o Isusovom raspeću, a Rimljani su bili vrlo sistematični.

Da zanemarimo sad što je i to loš prevod sa hebrejskog, objašnjavao sam ti misim i pre.

ili da dvojici razbojnika prebiju po zakonu rima goleni,a Isusu da ne prebiju,da bi se i to ispunilo?i koliko jos vecih prorostavai sve to da se mora zbtii bas kako je napisano?
Takodje, nema dokaza da se to stvarno desilo.
Možda je tebi teško da prihvatiš, ali ne postoji ništa lakše nego uzeti neko proročanstvo i napisati: Moj poznanik je ispunio to proročanstvo i kazao mi da sprovedem njegovu volju.

cinjenica je da to medijski nikad nije bilo podrzano.a da li je danas kada je medijski pokriveno sve sto puta zesce ikad neko potrudio se da napise cudo dizanja iz mrtvih u ime Isusa i ako se to jasno dogodilo?pa nije,jer koga to zanima u nevernickom svetu? ili iscelenje od rakovine?sve moguce vracare ce izaci u medijima,samo vera u Hrista nece. stocudi onda tvoja pricakako to medijski je losepreneseno pre 2000 god. kada je medij bio u ruci rima i to par ljudi,narocito u palestini jednoj.
Vera u stolara iz Nazareta je verovatno medijski najbolje ispraćena priča u istoriji. Krst je robna marka koja se može videti na svakom koraku. Dugo godina su crkve i katedrale posvećene njemu i njegovom taji bile najviše tačke u naselju, bilbordi starog vremena. I danas na svakoj televiziji imaš njegove činovnike koji nam nude spasenje na kredit.

Tebi možda smetaju druge vere i običaji pa ti zato bodu oči. Ne vidiš svoju gredu, ali ti smeta njihov trn.

Savetujem ti da dobro pročitaš početak ove poruke. Izazivam te (za tvoje dobro) da navedeš jedan istorijski, vanbiblijski dokaz da se pokolj stvarno desilo. Kada shvatiš da pokolja nevinih nije bilo, možda kreneš putem Istine. Ako odlučiš da i dalje živiš u zabludi, sam si kriv, ali ćeš, iako to ne priznaješ, znati da ono što piše u Bibliji u vezi pokolja, nema potvrdu u stvarnosti. Dato ti je, iskoristi.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2013, 09:20:34 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragon: dakle tebi je josif flavije jedina mera tolikih prorostava? imas li ti neki validniji dokazda to negiras dogadjaj?osim toga poznata je prica flavija pase tu moze naci pomenuto.
  ali ja se ne bavim flavijima.da je tamo bio i si en en ili bibisi to ne bi promenulo nista u neverrnickom svetu.nisi nista rekao oko prebijanja goleni,ili mislis da to nije flavije napisao,pa ne moze biti tacno. mogu li ja reci recimo da ne verujem nista u darvinovo ispitivanje ,u vezi teorije zato sto nisam licno video te ostatke i te eksperimente?
smesno je reci Isus nije postojao.dokazanoje da niko ne bi mogao napisati taku pricu,sloziti toliko prorostava i dogadjaja,ljudski nemoguce,kompjuterski nemoguce. bolje da se bavimo prorostvima nego rekla kazala,flavijem i slicnima. dogadjaji koji stoje pred nasim ocima ne ticu se flavioja vec onoga sto jer Isus prorekao,kao i proroci i sada mi gledamo to kao na velikoj nebeskoj filskoj traci,prorostva se ispunjavaju u politici u crkvi,pakako je neko to mogao ispisati a da se to dogodi ili ne dogodi,jedno od toga je mera,bazdar istine.ko je naredio da se danss ispuni prorostvo o podizanju rimske imperije da joj rana zaceli,tj. eu,ko je naredio da se crkve skuipljaju u ekumenski skup a svet u novi svetski poredak? flavije ili prorostvo Bozje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragon: dakle tebi je josif flavije jedina mera tolikih prorostava? imas li ti neki validniji dokazda to negiras dogadjaj?osim toga poznata je prica flavija pase tu moze naci pomenuto.
Pokazuješ koliko si istrajan da govoriš laži. Sad već to više nije pitanje vere već tvoje sujete. Ja nisam napisao da je Flavije jedina mera već sam te pozvao da daš bilo koji izveštaj van mateja, neki fizički ili pisani dokaz da se pokolj nevinih stvarno desio.

To što govorš da mi je Flavije jedina mera pokazuje koliko si spreman da žmuriš pred činjenicama. A činjenica je da nema dokaza za ono što se tvrdi o Irodu.

Za goleni sam ti objasnio, ali ti ne želiš da čitaš.

mogu li ja reci recimo da ne verujem nista u darvinovo ispitivanje ,u vezi teorije zato sto nisam licno video te ostatke i te eksperimente?
Pa u tome i jeste poenta nauke. Ti imaš pravo da sumnjaš i da tražiš dokaz. Da li si ikada tražio i razumeo dokaz, to je pitanje.

Ja ti tražim dokaz da se pokolj nevinih desio, ali ti bi sad da pobegneš sa te teme i pričaš o Darvinu.

smesno je reci Isus nije postojao.dokazanoje da niko ne bi mogao napisati taku pricu,sloziti toliko prorostava i dogadjaja,ljudski nemoguce,kompjuterski nemoguce.
Pokaži mi dokaz da je nemoguće napisati da je neko ispunio neko proročanstvo.
Kladim se da ne možeš. Gde je to istraživanje kojim je dokazano da je nemoguće?
Ili, poput autora Mateja i ti izmišljaš?

bolje da se bavimo prorostvima nego rekla kazala,flavijem i slicnima. dogadjaji koji stoje pred nasim ocima ne ticu se flavioja vec onoga sto jer Isus prorekao,kao i proroci i sada mi gledamo to kao na velikoj nebeskoj filskoj traci,prorostva se ispunjavaju u politici u crkvi,pakako je neko to mogao ispisati a da se to dogodi ili ne dogodi,jedno od toga je mera,bazdar istine.ko je naredio da se danss ispuni prorostvo o podizanju rimske imperije da joj rana zaceli,tj. eu,ko je naredio da se crkve skuipljaju u ekumenski skup a svet u novi svetski poredak? flavije ili prorostvo Bozje?
Podizanje rimske imperije? Ona je bila na vrhuncu pre 2000 godina, sad je senka koja još više bledi, ali ti po običaju hriščćana  krivo tumačiđš svaku reč.

Ekumenski skup plaši samo protestante poput tebe, a ekumena je postojala od nastanka hrišćanstva.

Još jednom, demonstriraj da nisi lažov i obmanjivač i daj nam bilo koji dokaz da se pokolj nevinih desio, ne pričaj sad o ekumeni, Darvinu, Rimu ili bilo čemu drugom.

Dakle, pisani ili fizički dokaz da Matej nije izmislio piču koju ne pominju drugi jevanđelisti niti bilo koji istoričar, da je 2000 ili nekoliko dece ubijeno po naređenju kralja Iroda.

« Poslednja izmena: 06. Mar 2013, 13:13:07 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
dakle dokaz. tebe zanima upravo jedan dokaz. ostalih 1000 dokaza za tebe su nebitni i ako oni podupiru svaki  jedan dokaz jer je pisac isti.
    po tebi ako pisac jedne knjige napise 1000 stranica,onda  jedna stranica moze da ti bude sumnjiva,ali isti pisac je garanta je to sastavni deo romana.
     mozes li ti dokazti da prorostvo jeremije i zapis mateja nije se zbio. eto ti vrloprosto resenje enigme.tvoj dokaz je da niko nije zapisao. kao da su flavije i druzina rimska imali bitnu stavku da pisu dogadjaje u judeji! rskao sam ti,da sam licno video cudesa Bozja ovde a niti jedne novine nikad nisu to dosle zapisati,jer mrze one koji veruju u hrista cak danas u 21,.veku. sad dali bi ti za idcih to godina da ti neko isprica istinski dogadjaj verovao? pa rekao bi,niko to nije zapisao niti jednoslovo u eri medija! dakle imas li ti dokaz s punim pravom te pitam da se to nije zbilo. ja sam ti izneo dokaz dvojice ljudi,a gde je tvoj covek koji ima dokaz da to se nije zbilo?
vidis,to je tvoj licni stav,verovati ili ne.ocito da ti je stav pomaloruzicast jer to nije jedino prorostvo od istog Pisca ali ti se bas hvatas za taj podatak,jer tu lakse mozes da plivas u svojoj lepoti neverovanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
dakle dokaz. tebe zanima upravo jedan dokaz. ostalih 1000 dokaza za tebe su nebitni i ako oni podupiru svaki  jedan dokaz jer je pisac isti.
Naravno da me zanima...sami ste sebi nametnuli da je vaša knjiga nepogrešiva.
Laž se najbolje krije kad se zamota u istinu.
     mozes li ti dokazti da prorostvo jeremije i zapis mateja nije se zbio.
Naravno da ne mogu, ali ne mogu da dokažem ni da se Ivica i Marica nisu zbili.
Priča koju nam daje Matej ne odgovara istorijskim činjenicama i to je jedino šta je bitno.
Teret dokazivanja je uvek na onome koji nešto tvrdi.

Ono što bih mogao da ti demonstriram je gde su hrišćani loše prevodili hebrejske spise i gde su ih izvlačili iz konteksta, ali to tebi ništa ne znači, jer si odlučio da budeš obmanut i hvališ se da ne koristiš zdrav razum.

eto ti vrloprosto resenje enigme.tvoj dokaz je da niko nije zapisao. kao da su flavije i druzina rimska imali bitnu stavku da pisu dogadjaje u judeji!
Očigledno je da ne znaš ništa ni o Rimljanima ni o Flaviju... takav dogadjaj bi sigurno bio zapamćen.
Teško je boriti se protiv tvoje neukosti... pričati zidu je jelov posao.

rskao sam ti,da sam licno video cudesa Bozja ovde a niti jedne novine nikad nisu to dosle zapisati,jer mrze one koji veruju u hrista cak danas u 21,.veku. sad dali bi ti za idcih to godina da ti neko isprica istinski dogadjaj verovao?
S obzirom da si puno puta ovde demonstrirao neukost, nepoznavanje nekih činjenica iz praktičnog života (a za to se iz svoje sujete nikada nisi izvinio), nisi pouzdan svedok dogadjaja i postoji velika sumnja da se nešto desilo onako kao ti opisuješ.

Isto važi i za one koji su naseli na Isusove vašarske trikove i na priče Isusovih marketing menadžera.

vidis,to je tvoj licni stav,verovati ili ne.ocito da ti je stav pomaloruzicast jer to nije jedino prorostvo od istog Pisca ali ti se bas hvatas za taj podatak,jer tu lakse mozes da plivas u svojoj lepoti neverovanja.
Hvatamo se za ono što je dokazivo.
Nisi u stanju da dokažeš da je Irod naredio ubistvo 2000 dece, nema 2000 leševa dvogodišnjaka iz istog perioda, niko ne pominje taj dogadđaj osim Mateja i s pravom zaključujemo da se to nije ni zbilo.

Ja još uvek čekam da ti ponudiš dokaz da jeste i studiju koja je dokazala da je nemoguće napisati da su se proroštva dogodila. Ni reč ne moraš da napišeš o ekumeni, Rimu, Darvinu, čudesnim isceljenjima, tvojim osećanjima i utiscima, primerima koji ne drže vodu... samo daj nedvosmislen i nepobitan dokaz o ''pokolju nevinih'' i studiju koja je dokazala ono što tvrdiš. Dok to ne uradiš, nastupaš kao izuzetno nepouzdani svedok (Jehovin).  Smile

Ako uspeš, ja više nikad neću da napišem ništa na ovoj temi, izviniću se tebi i onima koji čitaju i razmisliću o prelasku u tvoju sektu.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2013, 15:17:15 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:37:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.