Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 11:22:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li biste mogli da budete u braku sa osobom druge veroispovesti?
Da
68.5%  (37)
Ne
31.5%  (17)
Ukupno glasova: 54
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mesoviti brakovi danas  (Pročitano 37715 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
dobro, kad bi izjavio da voliš "državu" u smislu državnog aparata, dobio bi trajnu zabranu ulaska u birtiju i 50 po turu...

a za te šipce... znam da je bilo i tih nesrećnika koji su čak dotle podržavali Srbiju da su ih njihovi pobili...
naravno, ne treba generalizovati...

ali opet ne mogu sebe da zamislim, ni u ludilu, da budem sa šiptarkom, ma kakva da je...
glupo je i pričati - zašto.
onaj kome to ne predstavlja problem... ne znam, svaka čast, ali ja to ne razumem, a iskreno, ne mogu ni da poštujem
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Citat
Ja sam radule upoznao dvojicu šiptara "odozdo" i od starta sam mislio da oni mene mrze, preziru i šta ti ja znam.
Nakon sat vremena priče se ispostavilo da su sasvim ok momci.

Ма јесте, за сат времена сте се и заволели па сте после 2 чуке разменили мснове, гуглове фејсове и тако сада, они научили ћирилицу ти пар на шиптарском и чукате шврђуфта јухуу баш су кул весели другари Smile

А брак и површна познанства су слична до мојега Smile

Бре убијале се комшије и кумови а не неки тамо 5 реченица оваимадобродупе познаника.
Ја ти саветујем да им не окрећеш леђа, пријатељски онако Smile

Капирам ја твоју поенту, и нико овде не генерализује цео народ или веру као нешто аутоматки зло или лоше које карактерише појединца али брак је нешто јебенија категорија Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 01:59:38 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1064

Ova me dodala u prijatelje na fejsu Smile 100% je mislila da sam neki djarma  Smile Siptarka inace Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
pa što Vanyo kaže, ne okreći joj leđa, okreni nju s guza  Smile

samo nemoj da je ženiš  Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 02:04:36 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Wildfire S
To Orf!  Smile Smile
Konačno se razumemo.  Smile

Citat
dobro, kad bi izjavio da voliš "državu" u smislu državnog aparata, dobio bi trajnu zabranu ulaska u birtiju i 50 po turu.
Smile

Citat
ali opet ne mogu sebe da zamislim, ni u ludilu, da budem sa šiptarkom, ma kakva da je...
glupo je i pričati - zašto.
onaj kome to ne predstavlja problem... ne znam, svaka čast, ali ja to ne razumem, a iskreno, ne mogu ni da poštujem

Niti te iko tera na tako nešto... barem ne ja.  Smile

Ali kao što ja poštujem tvoje pravo da ta se nešto ne sviđa... poštuj da nekom to može da se svidi.
Može - u smislu "ako nešto mogu ne znači i da trebam"  Smile

Citat
naravno, ne treba generalizovati...

Smile

Citat
Ма јесте, за сат времена сте се и заволели па сте после 2 чуке разменили мснове, гуглове фејсове и тако сада, они научили ћирилицу ти пар на шиптарском и чукате шврђуфта јухуу баш су кул весели другари

Smile

A nije.
Trčiš pred rudu.  Smile
Posle sat vremena sam ukapirao da su ok.
Druženje je trajalo 10 dana.. koliko su oni bili u BGu.  Smile

I jebite se više...
idem na sex forum.

Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 02:08:46 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ne bih mogla biti s jako poboznom osobom jer ja nisam takva, niti bi mi se mogla svidjeti takva osoba, tako da mi u tom smislu ne bi odgovarao ni katolik, ni musliman, a ni pravoslavac. Ali kad bih hipoteticki morala da biram dal cu biti s poboznim katolikom ili muslimanom, prije bih izabrala ovo prvo, iskreno. Jednostavno previse loseg iskustva imam s tim stvarima i to je to.

Поштено. Чак мислим и уобичајен став. Једноставно тражиш себи слично. Исто ти је и из позиције православца или неког трећег.

Гоа.. види овако, са овим се не слажем

Niti ćete vi saznati nešto posebno o osobi koja vam se predstavi kao Srbin, Hrvat, Nemac, Amerikanac.

али ајде прво да разграничимо нешто. Ел може да причамо само о нашем окружењу? Значи да баталимо неке народе са којима немамо контакт, и да се ограничимо на на рецимо муслимане ове наше дакле Муслимане или Бошњаке и католике Хрвате.

Кад ти се риба представи као Хрватица или Муслиманка можеш да сазнаш једну ствар - да сигурно има неког течу стрица бабу ујну или ко зна кога ко мрзи Србе. Можда има и више људи. Можда је цела фамилија таква. Али буди сигуран да неко такав постоји. Ето то је нешто посебно што ћеш сазнати кад ти се нека претстави као оваква или онаква.

Е сад то наравно не мора ама баш ништа да значи јер она планира да живи у Београду вама ће бити лепо и њу боле уво што неки њен теча неће више очима да је види јер је нашла четника. А постоји Х начина да се ствари закомпликују. Можда је везана за своју фамилију па не жели да их се одрекне. Можда је везана за оца и мати па је они притисну оном причом 'нађи бре неког од наших, толико момака има а ти си се за овог уватила, тај и тај нам само соле памет полудесмо ти отац и ја'.... Притисак средине је јаааако битан!

Дакле и поред свих потешкоћа које прате сваки брак имаш и још додатних ствари које могу да се закомпликују. Зајебано је до јаја!!

Зато мислим да треба доооообро промислити дал се уопште упуштати у то. Прво осмислити како ће ти у кући ствари изгледати јер свако има неку своју навику. Рецимо муслиманске куће су тотално другачије од наших, па треба и ту направити компромис. Даље треба децу васпитавати и то је јако зајебано за договорити се. А зајебано је јер су људи глупи резонују погрешно и не умеју да попусте и да се здраворазумски договоре нешто. Ретко ко ће се око свега фино договорити и све лепо организовати, и на  све то треба да се потрефи и да породице и фамилија и са једне и друге стране дају подршку па макар им не било по вољи. То је јаааааако тешко за остварити. Јако! Ту није довољна само љубав двоје људи и да се потрефе да су једно за друго, односно да једно другом одговарају. И то је тешко наћи, људи су данас пробирљиви, а и кад се те коцкице сложе опет није крај, јер то у мешовитом браку није довољно као што би било у неком обичном браку. Треба имати јако пуно среће да је и родбина у истом расположењу као и ових двоје који улазе у брак, а то је жестока реткост.

И још једна битна ствар - када се као примери мешовитих бракова из окружења наводе неки људи генерација наших матораца имајте у виду да су то људи који су када су се узимали припадали једној нацији, југословенскиј, нису били Срби Хрвати или Муслимани, а вера је религија је тада била жешће небитна па су се такви бракови склапали као добар дан. Сад је друга ситуација.

Oni su ... eto... muslimani... zato što su se rodli tamo gde jesu... ispoštuju neke praznike svoje i to je to. I više se ni ne sete svoje vere... Smile
Они нису муслимани. Тема нису ти декларативни магарци, него људи којима вера нешто значи у животу. Нису то екстреми, то су сасвим нормални људи. Ја ту спадам. Просек. Ови које ти помињеш су грађани света и заболе их за све и они се ничиме не оптерећују. И они нису тема.

И кад сте се већ доватили Шиптарки....
Шиптари (прави) су супер народ! На пијаци овде у Скопљу купујем код лика код којег је мој ујак док еј био жив увек пазарио. Људина ће ти бре дати да узмеш шта ти треба и кад си декинтиран и рећи ће ти да му донесеш кад будеш имао. Али ако се цењкаш одма отпада договор. Таквих је мало, ал то су прави Шиптари, људи добри и прави! То да знате!

А Шиптарке које су из такве куће су благо за узети за жену. Прихвата све и прво и основно јој је да ти буде домаћица а твој задатак је да бринеш о њој. Дете да ти васпитава како хоћеш, све да ради како треба ал да се господски опходиш према њој. Маса Македонаца поузимала Шиптарке тако. Сад је таквих јако мало, искварили их Косовари који су племенске звери, нису народ.

Ал ето да знате да су праве Шиптарке нешто што можеш само да пожелиш Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Citat
Posle sat vremena sam ukapirao da su ok.
Druženje je trajalo 10 dana.. koliko su oni bili u BGu.

Па сад они доле отишли и причају: јао што смо упознало једног болида, замисли дружио се са нама набацивао нам рибе хехехе тупсон а ми га псовали на шиптарском нон стоп а мученику рекли да то значи баш си кул другар другарчино хехехе репубљик хехе одо шинем жену, контам до јесени да се породи ово остало шесторо нема голмана за мали фудбал Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 02:15:15 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Ljudi, sta vam je - i siptarke su ziva bica  Smile

Citat
1) da li biste mogli da budete u braku sa osobom druge veroisposvesti?!
2) Koliku ulogu tu igra njegova/njena vasa porodica?
3) Da li ce brak isto funkcionisati ako/kada dobijete decu?
4) Da li biste promenili vasu veru zbog supruznika? Da li biste njega/nju terali da promeni veru zbog vas?
5) Koliko je uopste vasa sredila tolerantna prema mesovitim brakovima?
6) Da li mesovite veze/brakovi mogu da izdrze takve pritiske?
7) Sta je sa slavama, praznicima, obicajima? Da li ste spremni da ih se odreknete, ili ste za pravljenje kompromisa?
1) da
2) nikakvu. ne stupaju u brak nase porodice...
3) da, ukoliko su vernici duhovni, a ne "slepi"
4) Neka svako zadrzi svoju veru. Vera nije nametanje niti teranje. Iz vere nice ljubav. Samo nek se zadrzi ljubav prema traganju, takodje
5) vrlo tolerantna
6) nema pritiska
7) zajednicki jezik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Mogao bih da budem u takvim braku iiiiiii to bi bilo to.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Sa muslimankom mozda i bih .... sa katolkinjom niposto ....

Al da budem iskren - moj rezolutini odgovor je ,, NE ,, .  Smile

Stize glas da popravi ovaj porazni rezultat ankete .

p.s. sva sreca da nisam zensko - ko zna sta bih lupio na ovoj anketi .   Smile

p.s. p.s .  iponako mi se vec povrace .
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 10:30:02 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 11:22:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.