Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:42:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mesić: Ustaše nanele ljagu Hrvatima  (Pročitano 18900 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Pročitaj malo svoje postove. Govorio si nešto tipa-"Dokle više Mesić da vam se izvinjava?" "Zar nije dovoljno?" Ja sam ti na to već odgovorio, nije dovoljno i nikad neće biti, što ne znači da i vi i mi treba svakodnevno da se opterećujemo time, već, kao što sam rekao, s vremena na vreme treba spomenuti šta se tamo desilo. Zatim, od početka pokušavaš da relativizuješ čitavu stvar, po tebi nije tamo ubijeno ni 100.000 Srba. I još nešto vrlo važno sam zaboravio - pored izvinjenja trebate da molite za oproštaj sve narode kojima su ustaše činile zlodela (jer su to vaši sunarodnici, ne naši), ako vam je iskreno žao zbog toga što se tamo zbilo i ako želite da se makar malo iskupite za zločine svojih predaka. Ako vam je cilj da se to zaboravi, onda ne vredi da ti ja ovde kucam 500 strana, nema efekta. Kao što bi i Nemci trebali da mole ceo svet za oproštaj, a naročito Ruse koji su ubedljivo najviše (pored Jevreja) stradali u WW2. Ako želiš da me razumeš, razumećeš me, a ako misliš da sam ja maliciozan i da izmišljam nešto što se nije desilo, onda džabe diskutujemo. Pozdrav Tigre.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
zapravo se predpostavlja da Srbija nije ucestvovala u prvom i drugom (logori takodje) svetskom ratu da bi Srba trenutno bilo oko 40 miliona.  Smile a ima nas oko 8mil.

Molim te reci mi taj izvor diasdias...tko to predpostavlja? Hvala.... Da nije bilo rata danas bi bilo vise onda jevreja nego kineza...

@Soichiro

Ja neznam ti sigurno poznajes kako svijet kuca pa mozes o tome pricati...ja vjeruj mi ovdje nisam cuo mnogo o Jasenovcu ni u skoli a ni na TVu, ovdje se vise pricalo o Auschwitzu...kada kazes u svijetu Croatia, oni se ne sjete Jasenovca nego Jadrana,lijepog mora, lijepe zene i tako to.... samo ti kazem po cemu su Hrvati i HR poznata u Svijetu i sta netko asocira sa Hrvatskom... Smile

@Bauk....znam sta sam pisao ne trebam citati...ja sam rekao da vama nikada nece biti dovoljno, nikada necete reci prihvacamo izvinjenje ali to ne mozemo zaboraviti, sto je razumljivo nego vi ne zelite da vam se netko isprica zbog toga jer za vas je Hrvat Ustasa i gotovo! To sam ja govorio...takodje nisam stvari relativizirao ako citas moje postove ja sam iznjeo kao jedini izvore od Srba,Amerikanaca,Njemaca,Hrvata,Jevreja koji pisu koliko oko prilike poginulo u Jasenovcu....ja sa druge strane sam samo cuo neke knjige kako imate u kuci o tome, nigdje nijedan izvor nisam vidio o tome sto tvrdite o milion poginulih ili 700.000 u Jasenovcu.
Ja samo znam Bauk da sta god mi uradili da kleci Mesic koji je dali vi voljeli ili ne nas predsjednik drzave klekne ispred vas vecina Srba 90% nebi to prihvatilo ....to je fakt....i onda ja kazem zasto se nekome izvinuti kada taj isti to ne zeli ni da cuje ni da vidi!

I da, svake godine je Predsjednik govorio o Ustasama i uzasom sto su nanjeli drugim narodima...
« Poslednja izmena: 29. Jan 2008, 20:12:32 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Alcatel 
U Srbiji kad se kaže Croacija misli se na : Jasenovac , Ustaše, golubnjače, iseljavanje 250.000 Srba .... i  ostale specijalitete raznih Hrvatskih država.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia N70

kada kazes u svijetu Croatia, oni se ne sjete Jasenovca nego Jadrana,lijepog mora, lijepe zene i tako to.... samo ti kazem po cemu su Hrvati i HR poznata u Svijetu i sta netko asocira sa Hrvatskom... Smile

E u tome je stvar,uspeli ste da tu ljagu skinete sa grbace i da vas ljudi u svetu prepoznaju po necem lepom.

Ali veruj mi da 99% Srba ce vas uvek prepoznavati kroz Jasenovac i ono sto ste nekad bili... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
U Srbiji kad se kaže Croacija misli se na : Jasenovac , Ustaše, golubnjače, iseljavanje 250.000 Srba .... i  ostale specijalitete raznih Hrvatskih država.
I, sta sad....? Meni je bitno sta svijet kaze gdje se na izborima ne bira izmedju ekstremnih desnicara i demokrata,i gdje se na izborima daju 40% glasova onoj stranci gdje je zatvorenik u Haagu...

@soichiro

Za tih 99% mi je bas svejedno, meni je dobar i taj 1%...

Njemci su ucinili jos veca zlodjela pa ih danas svijet prepoznava kroz kvalitet,ekonomiju jaku,jaku drzavu, ekstra inzinjere... skinuli i oni ljagu...

Ako ti mislis da vas Svijet lijepse gleda onda ti Svijeta nisi vidio....
« Poslednja izmena: 29. Jan 2008, 20:17:50 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia N70
Poredis Nemacku sa Hrvatskom?  Smile

Pa ja sam upravo to i rekao,znaci,brendirali ste se do jaja...

A mi smo ostali oni divljaci sa brdovitog Balkana...
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Alcatel 
Mene bolu dupe sta svet misli o Srbiji. Ja znam da mi nismo imali Jasenovac i nismo bili ničije podguzne muve. Što se tiče radikala njih nikada nisam podžavao, ali iako ne poštujem Šešelja smatram da je u Hagu jer nije prozapadno orijentisan. Ako si na njihovoj strani Ameri te vole ako nisi na njihovoj strani oni te kolju ili kako vaši saveznici Šiptari kažu : kad voljim voljim kad ne voljim koljim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Tiger ... koji si ti naivac, koliko ti uzalud trošiš energije i volje ... a, ništa ne postižeš niti ćeš postići
Ko voli, neka sanja i mašta

Europa i svijet, vrlo dobro zna ko je ko.
Kraj priče ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia N70

Europa i svijet, vrlo dobro zna ko je ko.

Slazem se,iole obrazovaniji ljudi,ma gde ziveli,znaju ko su (bili) Hrvati... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Poredis Nemacku sa Hrvatskom?  Smile

Pa ja sam upravo to i rekao,znaci,brendirali ste se do jaja...

A mi smo ostali oni divljaci sa brdovitog Balkana...
Poredim to da su ljudi sa svojim cinjenicama i postupanju promjenili pogled svijeta na sebe...kako Hrvatska tako i Njemacka, to sto Srbi drugacije gledaju na to to nemoze nitko da promjeni...
Mi se nismo brendirali, nego upravo kroz cinjenice uspostavili takav pogled na Hrvatsku....

@Perudji

Isto tako i ja mislim mene zaboli dupe sta onih 99% sto je rekao Soirchio misle o Hrvatskoj i Hrvatima...bitnije mi je sta misli ostatak svijeta! I dok Putin daje medalju Mesicu meni je i to jedan dobar pokazatelj da idemo u dobrom pravcu...
Znas Seselju se isto sudi sto se sudi i Himmleru u WWII, isto je sirio mrznju, i ubistva od Seseljvaca... ni Himmler nikad nije ubio ni jednog jevreja...

Evo sto je Mesic rekao 2005

Govor predsjednika Mesić prilikom polaganja vijenaca u Jasenovcu

Danas, točno šest desetljeća poslije proboja logoraša iz koncentracijskog logora Jasenovac, odao sam počast ne samo palima u proboju, nego svim žrtvama toga okrutnog mučilišta i gubilišta što je bilo uspostavljeno na ovom prostoru u vrijeme tzv. Nezavisne Države Hrvatske.

Kao predsjedniku Republike i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga, u odavanju počasti pridružila mi se i Hrvatska vojska. Upozoravam na tu činjenicu zbog njezinog dubokog i simboličnog značenja.

Jasenovac je bio poprište jedinstvenog i neponovljivog zločina holokausta. To je činjenica. Ali, činjenica je također i to, da jasenovački zločin nije bio samo zločin holokausta. Ovdje su pobijeni deseci tisuća ljudi. Židovi, Srbi i Romi ubijani su isključivo zbog svoje rase, nacije, odnosno vjere. Hrvati antifašisti ubijani su zbog svojega svjetonazora.

Nitko od njih nije bio neprijatelj hrvatske države. Ali, bili su neprijatelji fašizma i nacizma, odnosno njihove hrvatske varijante oličene u ustaškom režimu.

Žalosno je da uvijek iznova treba podsjećati na te činjenice. Kao što je žalosno i to da i danas ima onih koji se žrtvama i patnjama zatočenika Jasenovca služe u funkciji dnevno-političkih kalkulacija usmjerenih na to da prostori bivše Jugoslavije ostanu u zagrljaju prošlosti, umjesto da otvaraju vrata budućnosti.

Mislim kako na one koji uvećavaju broj žrtava, tako i na one koji zločine nastoje umanjiti ili relativizirati. I jedni i drugi pripadaju prošlosti. U budućnost se može ići samo ako se otvorenih očiju gleda na prošlost.

Nama ne treba ni uljepšana, ni krivotvorena prošlost. Zločini koji su ovdje počinjeni bili su grozni i to treba otvoreno reći. Za zločine nije odgovoran hrvatski narod, nego pojedinci i skupine koji su zloupotrijebili hrvatsko ime i ideju hrvatske države, da bi ostvarivali svoje zločinačke ciljeve.

Ovamo treba dolaziti, da bi se odala počast nevinim žrtvama ideologije u čijem je korijenu bio zločin i prakse koja je taj zločin ostvarivala.

Ovamo treba dolaziti da bi se učilo, da se ne bi zaboravilo – kako se ne bi ponovilo. Upravo zato Spomen područje Jasenovac mora posjetiteljima pružiti uvid u punu i pravu istinu o tome, što se ovdje događalo – ma kako strašno bilo i upravo zato, što je bilo tako strašno.

Mlade generacije moraju shvatiti kakvo je zlo bio fašizam u svim svojim pojavnim oblicima. One moraju naučiti cijeniti i poštovati borbu i žrtve antifašizma koji su u temeljima današnje hrvatske države.
Žrtve Jasenovca, kao i sve žrtve fašizma i nacizma zaslužile su da počivaju u miru. Na današnji dan, točno šezdeset godina poslije očajničkog, ali i herojskog proboja logoraša, kao predsjednik moderne, demokratske hrvatske države odajem im počast i izražavam duboko žaljenje što je ikada, igdje, ma i jedan čovjek bio ubijen od onih koji su svoju krvavu rabotu zaodijevali u plašt hrvatstva.

Vjerujem da je ova poruka dovoljno jasna. Nadam se da će, posredovanjem medija, postati i dovoljno glasna. To je potrebno kako bi oni, i u Hrvatskoj, i u svijetu, koji još i danas otvaraju dilemu: kakva je Hrvatska i kakva bi ona trebala biti, mogli svoju dilemu jednom za svagda razriješiti.

Evo govor iz 2006 godine:

30.04.2006. - Jasenovac
Govor predsjednika Mesića na komemoraciji u Jasenovcu

Gospođe i gospodo,

preživjeli logoraši i članovi njihovih obitelji,

sudionici antifašističke borbe,

cijenjeni gosti i uzvanici,

I ove smo se godine okupili na području nekadašnjeg koncentracijskog logora Jasenovca. Došli smo da komemoriramo herojski proboj logoraša prije više od šest desetljeća.

Došli smo da kažemo i pokažemo kako ne zaboravljamo užase što su ovdje počinjeni.

I – napokon – došli smo da potvrdimo našu odlučnost da se nešto slično nikada ne ponovi – ni ovdje, ni bilo gdje.

Upravo ovo posljednje – da se više nikada ne ponovi – ponekad izgleda, u svijetu u kojemu živimo, kao uzaludan, pa i isprazan zavjet. Jer, ponavlja se. I mi smo, na prostoru bivše Jugoslavije, u ratovima u kojima se zajednička država raspala, bili suočeni s etničkim čišćenjima, ratnim zločinima i genocidom.

No, to nas ne smije obeshrabriti.

Upravo suprotno: to nam mora biti dodatni poticaj da ne posustanemo u borbi za svijet ravnopravnosti, uzajamne tolerancije, uvažavanja različitosti, za svijet mira i sigurnosti za sve.

Da bismo tu borbu mogli uspješno voditi, da bismo u njoj mogli imati uspjeha, mi najprije moramo stvoriti uvjete u kojima se istina o onome što se događalo, i to o svemu što se događalo, neće sakrivati. Mi se s istinom moramo suočiti i moramo se s njom trajno suočavati – iz dana u dan. Ne zato, što bismo mi, današnja generacija, bili odgovorni za ono što se ovdje događalo prije više od šezdeset godina, nego zato da oni koji bi tako nešto mogli pokušati ponoviti, u svojim zločinačkim naumima ne uspiju.

Jasenovac je bio poprište i genocida, i holokausta, i ratnih zločina.

U Jasenovcu su, sukladno politici što ju je vodio zločinački ustaški režim, Židovi bili ubijani zato što su Židovi, Srbi – zato što su Srbi, Romi – zato što su Romi. I to samo zato. A ubijani su i Hrvati koji se s takvom politikom nisu mogli, ni htjeli složiti.

I danas ću ponoviti: ubijani su Hrvati, ne zato što su bili neprijatelji hrvatske države, nego zato što su bili protivnici zločinačke politike koja se vodila pod plaštem hrvatskoga imena.

Pravi zastupnici hrvatstva nisu bili oni koji su zločine naređivali i provodili, nego oni koji su se protiv zločina i zločinaca borili.

Čast hrvatskoga naroda u tim su danima spasili antifašistički borci i na tome im vječno moramo biti zahvalni.

Reći ću i ovo: i na antifašističkoj strani našlo se pojedinaca i skupina koji su se okaljali zločinima. To valja priznati. Ali, zločin nikada nije bio politika antifašističkog pokreta. S druge strane, oni koji su ubijali ovdje, u Jasenovcu, ali i u brojnim drugim logorima i gubilištima u tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, ti su ubojice i zločinci provodili sustavnu i proklamiranu politiku. Tu razliku nikada ne smijemo ispustiti iz vida.

Naša je dužnost da mlade generacije s time upoznajemo. Naša je dužnost da ih upozoravamo na pogubnost ideja fašizma i nacizma, na apsolutnu neprihvatljivost ma i najmanjih natruha diskriminacije i segregacije na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Ako gradimo civiliziranu i demokratsku zajednicu, a to jest naš cilj, onda moramo znati da u društvo zemalja privrženih demokraciji i zasnovanih na standardima svojstvenim modernoj civilizaciji, nikada nećemo ući koketirajući s ustaštvom, nacizmom ili fašizmom. Ponavljam: nikada.

Zato moramo učiniti sve, kako bi se razbile bile kakve nedoumice oko karaktera režima odgovornoga za užase počinjene u Jasenovcu. Moramo se izboriti za istinu u školskim knjigama, u znanstvenim raspravama, ali i ovdje – na poprištu zločina.

Jasenovac nije muzej, a najmanje je bilo koji muzej. Stoga ga se tako ne može ni tretirati. Jasenovac je, reći ću još jednom, poprište zločina. Oni koji ovamo dolaze i koji će dolaziti u godinama što su pred nama, moraju se upravo ovdje suočiti sa svom strahotom i politike koja je stvorila Jasenovac, i samoga Jasenovca.

Zločin se ne može prikazati na lijep i ugodan način. Ali se mora prikazati. Ako se ljude ubijalo samo zbog njihove nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, onda to svakome posjetitelju Jasenovca mora biti jasno. Ako se ovdje događao i holokaust, i genocid, i ratni zločin, onda i to svakome posjetitelju mora biti jasno. A ako se nedužne, ponavljam: nedužne ljude ubijalo upravo na patološki način, ako su zločinci u svojim krvavim orgijama čak još i uživali, onda i to svakome posjetitelju mora biti jasno.

Jer, to je istina.

Mi se zbog te istine sramimo, ali mi je ne skrivamo. Zločini drugih, bilo kojih i bilo kada, ne mogu niti umanjiti, niti poništiti zločine počinjene na našoj strani.

Zločinci i žrtve imaju nacionalnost, zločin je nema. Svaki zločin zaslužuje osudu i kaznu, a svaka žrtva ima pravo da je se sjećamo i da joj odamo počast.

Danas i ovdje sjećamo se svih znanih i neznanih koji su ovdje patili i koji su pobijeni. Sjećamo se i onih koji su potražili spas u proboju iz logora u posljednjim danima rata. Svima odajemo dužnu počast.

Kao predsjednik Republike, odajem tu počast u ime demokratske Hrvatske, zasnovane na antifašističkim vrijednostima i tradicijama, u ime Hrvatske koja zna koji su njezini korijeni i gdje je njezina budućnost.

Hvala.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:42:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.