Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Меркел разочарана у мултикултуралност  (Pročitano 11661 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Alcatel 
Da li smo mi Nemce isterali iz Vojvodine? Znači nije to samo specijalnost drugih naroda.odakle ti ideja da ja ne saučestvujem sa našim prognanim narodom. Ako nisi obaveštena prvo su se slili u Srem, niste im dali da primirišu u Beograd. Policija im nije dala da priđu ni blizu Beograda. Spavali su po halama , na ulicama , po parkovima. Mnogi su kroz moju kuću prošli. Najlakše je sedeti u Beogradu i deliti savete o nacionalnom identitetu, a zaključati kapije Beograda i ne dati ni da se primiriši velelepnoj prestonici.Mnogi su mi i dan dans prijatelji , i oni iz Krajine i oni sa Kosova. Doseljavali su se u Vojvodinu još od 1980 sa Kosova.
Misliš da Miloš Obrenović nije iseljavao muslimane iz Kneževine Srbije. Da li je to njima tada bilo drago? nemoj misliti da ni mi to nismo radili u našoj istoriji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Nemci iz Vojvodine su iseljeni samo ako su bili članovi nacističkih organizacija, oni koji su se zadržali na kulturbundu nisu čak ni iseljeni. Takođe su iselčjeni i Nemci iz drugih delova jugoslavije koji su danas u hrvatskoj.

Beograd bio zaključan za izbeglice? Pa sad si se presrao neviđeno. Beograđani su primili najviše izbeglica, delili stanove sa po dve porodice, davali svoje vikendice na periferiji izbeglicama. u samom Beogradu koji podsećam te ima mnogo manju površinu od cele Srbije, ili tvoje privatne Vojvodine utočište je našlo 45% izbeglih, a koliko je posle nekog vremena kupilo imanja i stanove pa se raselilo dalje ili otišlo u inostranstvo ne postoji evidencija.

I ti znaš nešto o tome ko je kako koga dočekao. Gutaš propagandu Čanka von Hohštaplera pink svinje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Alcatel 
Neću odgovoriti tvojim vokabularom, ali ću ti ipak odgovoriti. Veliki deo  Nemaca su bili saradnici okupatora, ili bar simpatizri, ali ne svi, a isterano je oko 400.000 . Zar misliš da su svi bili ratni zločinci?
Vidiš Srbi iz Hrvatske su mahom naselili Vojvodinu, to što ti pričaš o Beogradu su bajke. Ovo poslednje o Nenadu Čanku , koji nema nikakvu lidersku poziciju i koga drže Srbijanci ,da bi provocirao i ogadio svima autonomiju, neću komentarisati. S obzirom da te je istina pogdila, postala si veoma nepristojna. Da bi dokazala da si u pravu podmećeš mi ono što nisam nikada tvrdio, te otuda nema smisla da raspravljamo, ako nisi u stanju da salušaš i drugačije mišljenje od tvoga. To se uopšte uklapa u "Srbijansko"  tumačenje reči demokratija, demokrata si ako nam daješ pare, po opredeljenju si za kralja, obožavaš Dražu i ako imaš svoga "domaćina" koji ti vodi podrodicu, opštinu.....Domaćice nikako nisu prigodne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia 3510
Перуђи, ја колико знам Немце су протеривали Тито и Партија. Какве сад везе имају Дража, Недић и Љотић или спрска клер са тим Smile
« Poslednja izmena: 26. Okt 2010, 11:40:03 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.14
Milion ljudi je bombama i puškama isterano iz kuća tokom devedesetih samo zato što su bili Srbi. Pa ti to uporedi sa Mađarem iz Ade koji ne zna Srpski posle 90 godina od kad je Ada u Srbiji

živa istina,a bar da je samo to slučaj u Adi...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Alcatel 
Перуђи, ја колико знам Немце су протеривали Тито и Партија. Какве сад везе имају Дража, Недић и Љотић или спрска клер са тим Smile
Nemaju veze, ko kaže da imaju. Nije ih Tito valjd lično proterao. Da se razumemo ja ne žalim za njima , samo kažem da smo i mi ponekada radili takve stvari. Za nas onda bile opravdane. Pa i Česi su proterali Nemce iz Sudeta. Ne pradam današnja proterivanaj, samo se vraćam na moju tvrdnju da nismo mi Srbi sveci, radili smo i mi drugima kojekakve gluposti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia 3510
Ја кажем да нема. Тито и партија су протерали Немце из Војводине и Славоније и забранили прогнаним Србима да се врате на своја огњишта на Космету. За ове ликове за које кажеш да имају везе са протеривањем Немаца јуче си говорио да су били у братским односима са Немцима Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
SonyEricsson 
1.moje selo je 90% mađarsko. ne poznajem ni jednog odraslog čoveka koji ne govori srpski bar toliko koliko i ja. to što mađari ne znaju srpski, to je glupost. kako bi se zaposlili ili kako bi se kupovali u radnjama? ako ti sretneš nekoga na ulici pa ga pitaš gde je ova ili ona ulica, a on neće da govori na srpskom, to ne znači da on ne zna, nego pokuzaje da je on jedan običan majmun.
što se tiče škole: moj sin ide u srednju školu na mađarskom, a samo polovina predmeta su na maternjem, najvižnije  je da su stručni predmeti na srpskom. jedino u subotici ( i/ili senti) imaju uslove za predavsanje na 100% mađarskom.
2.mađari su ovde autohtoni narod, niko nas nije zvao da vam čistimo ulice.
3.položaj srba kroz vekova bio bolji u vojvodini nego u srbiji pod okupacijom turaka. vojvodina je bila deo ugarske, a srbi su imali škole na srpskom, crkve pravoslavne, matica srpska, privilegije...zašto sad vama smeta da i mi imamo škole na mađarskom?
4.razlika (verska, kulturalna, civilizacijska,rasna,itd) izmneđu srba i mađara je mnogo manja nego između nemaca i turaka. mađari su bolje uklopili u srpsko društvo nego turci u nemačko.
5.vojvođanski mađari nisu krivi što su srbi u mađarskoj asimilovani...mada u pograničnim selima ima mnogo srba, koji govore svoj maternji jezik, imaju nastavu na srpskom, a ja sam gledao nastup KUD iz Hercegszanto(Santovo)...bolje igraju srpsko kolo nego šumadinci  Smile

IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Alcatel 
Ја кажем да нема. Тито и партија су протерали Немце из Војводине и Славоније и забранили прогнаним Србима да се врате на своја огњишта на Космету. За ове ликове за које кажеш да имају везе са протеривањем Немаца јуче си говорио да су били у братским односима са Немцима Smile
Pažljivo pročitaj šta sam napisao. Ne razumem koga sam ja to optužio za proterivanje Nemaca? Nemce su proterale tadašnje vlasti , a valjda su i Srbi bili u tadašnjoj vlasti? Ako ti je žao ti ih vrati nazad, boga mi bi ojadio mnoge koloniste. Mene ne bi.

E moj Digi, koliko sam puta u Subotici ostao bez odgovora na pitanje, gde je ta i ta ulica i koliko su mi puta u Novom Sadu na ulasku u prodavnicu na Mađarskom rekli dobar dan , iako znaju da sam Srbin. Ne preteruj ,'leba ti da ne otvaramo diskusiju o znaju srpskog jezika, od strane mađarske nacionalne manjine. Meni to lično nije smetalo, sem onda kada mi u centru Subotice nisu hteli da pokažu kako da dođem do Buvljaka, sve dok nisam sreo nekog Srbina.
Ko je tebi rekao da sam ja protiv toga da Mađari imaju svoje škole u Srbiji? Umišljaš.
Niti sam rekao da su Vojvođanski mađari krivi za asimilaciju Srba u Mađarskoj. Inače probaj upoznati nekog Srbina u Sentaandreji, ja ih uopšte ne razumem. Mađarska vlast je vršila žestok pritisak na Srbr posle 1918 godine, znam potomke nekih koji su se naselili u Srem, iz Baranje. Kod nas ih i dan danas zovu Baranjci. Došli su pod pritiskom, ne drage volje.
« Poslednja izmena: 26. Okt 2010, 12:20:27 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Neću odgovoriti tvojim vokabularom, ali ću ti ipak odgovoriti. Veliki deo  Nemaca su bili saradnici okupatora, ili bar simpatizri, ali ne svi, a isterano je oko 400.000 . Zar misliš da su svi bili ratni zločinci?

400.000 iz cele Jugoslavije, a i tih 400.000 su prethodno doseljeni na teritorije tokom okupacije od strane Austro-Ugarske. Po međunarodnom pravu kad se okupacija nekog područja završi odlazeći okupator je obavezan da povuče sve koje je naselio. Tako su Britanci primili pola miliona ljudi iz Hong Konga, da ne idemo dalje unazad.

Vidiš Srbi iz Hrvatske su mahom naselili Vojvodinu, to što ti pričaš o Beogradu su bajke. Ovo poslednje o Nenadu Čanku , koji nema nikakvu lidersku poziciju i koga drže Srbijanci ,da bi provocirao i ogadio svima autonomiju, neću komentarisati.

To što kažeš je delimično tačno, poljoprivrednici su uglavnom posle prodaje imanja u Hrvatskoj kupovali zemlju u Vojvodini iz jasnog razloga jer je plodnija nego Vranjska kotlina ili Šumadija. Ali da se podsetimo koliko godina je moralo da prođe od završetka rata da bi prodali imanja. Prve transakcije počele su tek oko '97. a dotle su totalno siromašne izbeglice naseljavali u radnička naselja građevinskih firmi i PKB-a na periferiji Beograda, ako nisu imali familiju da im stavi na raspolaganje neku kućicu. Ti ljudi su u Beogradu radili sa svojim diplomama, radnim iskustvom, spremnošću da se bore za koru hleba i vezama i dampingom cene rada. I danas ih je puna čačača, i danas ih je pun Zemun. Ofrljatornom odokacijom iz perspektive vojvođanskog lokalpatriotizma naravno sve to je jednostavno za negiranje.

Nenada Čanka nisu birali građani iz Šuamdije ili Beograda, on je ipak novosadski specijalitet. Uvaljivati njega Beogradu je isto tako bezočno kao što bi bilo uvaljivanje Agoštona ili Kase.

S obzirom da te je istina pogdila, postala si veoma nepristojna. Da bi dokazala da si u pravu podmećeš mi ono što nisam nikada tvrdio, te otuda nema smisla da raspravljamo, ako nisi u stanju da salušaš i drugačije mišljenje od tvoga.

Izvini za svaku nepristojnu reč koju sam rekla, prihvatam tvoju kritiku.

To se uopšte uklapa u "Srbijansko"  tumačenje reči demokratija, demokrata si ako nam daješ pare, po opredeljenju si za kralja, obožavaš Dražu i ako imaš svoga "domaćina" koji ti vodi podrodicu, opštinu.....Domaćice nikako nisu prigodne.
A sad da vidimo koje to pare vi Vojvođani dajete Srbijancima? Jesu to pare kojima se zida Novi Sad? Pare kojima je podignuta industrijska zona u Inđiji. Jesu to pare od utajenih poreza na namirnice koje zavaljate na crno. Pare od lažnog knjiženja mazuta, asfalta i drugih derivata.  Da li su to pare kojima se plaćaju razne dubioze kao vojvođanska akademija nauka, programi na jezicima nacionalnih manjina, škole na jezicima nacionalnih manjima? Pa svet se globalizuje a vi se rasprčkavate uskoro će Čortanovci tražiti svoju akademiju nauka a Jaša Tomić svoju akademiju za film i scenske umetnosti.

Ali znaš da po tuđoj grbači sto batina ne boli. Domaćin iz Srbije vam sad smeta. Plašite decu strašilima koja su krepala pre 70 godina a koja su u strašila proizveli Tuđman i Broz. Hteli bi da vas Aleksandar nikad nije oslobodio, da vas je za uvek ostavio u Mađarskoj. Lako je smejati se gedži u opancima čiju ste kuću proevropski raskućili i ognjište ugasili.
« Poslednja izmena: 26. Okt 2010, 12:43:57 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.