Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Меркатор купује српски Делта макси!?  (Pročitano 5137 puta)
25. Sep 2009, 13:02:11
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ЉУБЉАНА/БЕОГРАД , 25. септембра 2009. (Бета) - Словеначки Меркатор, продајом некретнина и издавањем 20 одсто новог капитала, спрема се за куповину српске компаније Делта Макси, пише данас словеначки лист Финанце, док у Делта Максију тврде да је погрешно пренета информација о тој наводној могућности.

"Штавише, јавности су одавно познате амбиције Делта Маxија да се шири у региону што подразумева и потенцијалну куповину словеначког Меркатора, од стране Делте", речено је данас Бети у Делта Максију поводом навода словеначке штампе.

Финанце пишу да би куповину Делта Максија Мирослава Мишковића, Меркатор извео заменом акција и готовином.

У Меркатору не коментаришу писање тог листа, али истовремено продају 36 некретнина у Словенији. Управо зарада од те продаје би требало да буде један од извора финансирања нових Меркаторових инвестиција, наводи словеначки лист за привреду.

Што се тиче докапитализације, коју Меркатор планира, према коментару те фирме, њена сврха је "правовремено обезбеђивање додатних финансијских извора за могућа спровођења стратешких повезивања".

Финанце подсећају да је у компанији Делти Макси сконцентрисана малопродајна активност пословне групе Делта, која је водећи трговац у Србији и Црној Гори и други у Бугарској, где ради под робном марком Пикадили. Присутна је и у Републици Српској и Албанији, док Меркатор управо планира отварање својих првих трговина у Бугарској и Албанији.

Према прорачунима листа Финанце, Меркатору би за преузимање Делта Максија било потребно око 400 милиона евра, а у првој фази би купили половину, за шта им је потребно око 200 милиона евра.

Меркатор би финансијску конструкцију саставио помоћу одобреног капитала и готовине.

Финанце додају и да је криза "Мишковића поштено ударила", али да према њиховим изворима из Србије, "још увек није принуђен на паничну продају".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Сјаши Курта да узјаше Мурта.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy IIs

Tako je.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
e,ali,bukvalno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
nesto ne verujem da ce ovo da se desi al ae sad  Smile takodje ne verujem da delta vredi samo 400 miliona Smile

bolje da merkator ulozi da napravi konkurenciju delti Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Misko je vec godinama bacao oko na Merkator i to mu Slovenci nisu oprostili. Setite se koja se frka digla pre dve godine kada je procurila u javnost informacija kako Misko tajno pregovara sa tada najvecim pojedinacnim akcionarom Merkatora firmom Istra benc. Janezi na Merkator gledaju kao na nacionalno blago. No, nista ne bi spasilo merkator da se "uda" za Deltu, da Misko u tom trenutku nije procenio da je unosnije kupiti bugarski Pikadili. Posle te kupovine, para vise nije bilo i moralo se cekati da investicija vrati ulozeno. Krenula je kriza i naravno udarila sve vece korporacije pa tako i Deltu. Iako to nije vidljivo golim okom, Delta jer bas u govnima. Oni bre nisu mogli da namaknu pare ni za onu nesrecnu Bosku u Banja Luci. Tek uz veliko gledanje kroz prste Dodikove vlade (koji pristaje na sve, samo da zabode prst u oko vlastima u Sarajevu) uspeo je da izmiri obaveze oko kupovine.
E sad je doslo vreme za kontra-napad i Merkator to vesto koristi. Ako se Misko ne oporavi za koji mesec, bice prinudjen da prodaje delove svog carstva. A to kao zapeta puska cekaju Slovenci. Nemoj da posle Maksi prodje kao NIS. Vredan vise od 2 milijarde, ode za pet puta manju cifru.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 13:53:23 od ZvezdasBG »
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ovaj finace dodje nesto kao "svet" ili "skandal" za svet ekonomije!
svaka budala moze da plati da se objavi kakva hoces dezinformacija.

prvo, merkator zeli da kupi tus (takodje slovenacki trgovacki lanac) i za to im treba kinta.
oni o delti mogu da sanjaju dok u medjuvremenu kukaju vladi slovenije da im pomogne da se zastite od deltinog preuzimanja.

delti ova prica ide na ruku, jer se nadovezuje na dojucerasnju njihovu kampanju kako su u krizi i kako drzava ako ne moze da im pomogne (mada je to najpozeljnije, bar kroz premije seljacima za proizvodnju jabuka  Smile), onda da im ne odmaze kroz povecanje poreza i cackanje po postojecim zakonima i menjanje tretmana nad offshore firmama.

Misko je vec godinama bacao oko na Merkator i to mu Slovenci nisu oprostili. Setite se koja se frka digla pre dve godine kada je procurila u javnost informacija kako Misko tajno pregovara sa tada najvecim pojedinacnim akcionarom Merkatora firmom Istra benc. Janezi na Merkator gledaju kao na nacionalno blago. No, nista ne bi spasilo merkator da se "uda" za Deltu, da Misko u tom trenutku nije procenio da je unosnije kupiti bugarski Pikadili. Posle te kupovine, para vise nije bilo i moralo se cekati da investicija vrati ulozeno. Krenula je kriza i naravno udarila sve vece korporacije pa tako i Deltu. Iako to nije vidljivo golim okom, Delta jer bas u govnima. Oni bre nisu mogli da namaknu pare ni za onu nesrecnu Bosku u Banja Luci. Tek uz veliko gledanje kroz prste Dodikove vlade (koji pristaje na sve, samo da zabode prst u oko vlastima u Sarajevu) uspeo je da izmiri obaveze oko kupovine.
E sad je doslo vreme za kontra-napad i Merkator to vesto koristi. Ako se Misko ne oporavi za koji mesec, bice prinudjen da prodaje delove svog carstva. A to kao zapeta puska cekaju Slovenci. Nemoj da posle Maksi prodje kao NIS. Vredan vise od 2 milijarde, ode za pet puta manju cifru.

delta niti je bila u krizi, niti je. oni su u ovom periodu krize cak poceli da zaradjuju bolje nego ranije, iz prostog razloga sto su krizu iskoristili kao izgovor da svoja dugovanja prema dobavljacima izmiruju mesecima kasnije nego sto je ugovorni rok.
tako su lepo obezbedili odlicnu poziciju da ih sami dobavljaci kreditiraju, dok oni njihov novac "iznajmljuju" skupo jer su kamate u bankama nikada vece.

kakva crna prodaja maxija, to je prica za malu decu.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 13:58:54 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
pa,dobro,sta god da se desi,mi smo opet najebali.

inace,bas juce kazem jednom prijatelju dok setamo kroz grad:"pobogu,pa,sve sto se kod nas gradi jesu banke,banke,banke,trzni centri i prcvarnice".
mislim,samo se osvrnite oko sebe u gradu(izuzmimo uzi centar).sve banke,banke,banke,i naravno,neki trzni centar,i uvek je to propraceno pekarama i cevabdzinicama.a na spratu,unutar zgrade uvek neka "firma",ili "marketinska agencija".sacuvaj Boze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
pa,dobro,sta god da se desi,mi smo opet najebali.

inace,bas juce kazem jednom prijatelju dok setamo kroz grad:"pobogu,pa,sve sto se kod nas gradi jesu banke,banke,banke,trzni centri i prcvarnice".
mislim,samo se osvrnite oko sebe u gradu(izuzmimo uzi centar).sve banke,banke,banke,i naravno,neki trzni centar,i uvek je to propraceno pekarama i cevabdzinicama.a na spratu,unutar zgrade uvek neka "firma",ili "marketinska agencija".sacuvaj Boze.
dopunio sam prethodni post u medjuvremenu.

to sto banaka ima mnogo znaci samo da su im povoljni uslovi na trzistu, a da pri tome postoji veca vera u srpskku privredu nego sto se to prikazuje u svetskim rejting indexima.
hkj, u principu, taj opis  kako izgleda grad je odlican.
ne dao nam bog da krenemo gradom i da vidimo prazne lokale sa natipisom "izdaje se". dok je tako ima nade, samo treba raditi na tome da se sto vise kapitala preliva u sektore koji su perspektivni i donose privredni rast i vise radnih mesta.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
to sto banaka ima mnogo znaci samo da su im povoljni uslovi na trzistu, a da pri tome postoji veca vera u srpskku privredu nego sto se to prikazuje u svetskim rejting indexima.
kako sad da kazem,a da me ne shvatis pogresno...  Smile a jos i zurim...
to mi se ne svidja najpre zato sto nemam poverenja u banke kada se radi o odredjenim stvarima.jedna banka je tako unistila i i dalje unistava jedan od najvecih medija koji je postojao ovde.
drugo,meni se to ne svidja jer smatram da to narusava neki balans u gradu.na primer,gde je nekada bio dragstor ili i diskont sa super cenama i izborom,sada je Maksi.gde je nekada bila prodavnica pozamanterije(mislim da je to rec koju trazim...  Smile) ili video opreme,ili bilo cega,sada je banka.
gde je nekada,i to dobrih 70 godina bio stan,sada je "firma",ili u nekim slucajevima cak i snajderaj,ili i " modni studio"(nabijem ih sa sve "studijom"  Smile) ili sta vec.i to uglavnom zato sto nema nikakvog reda i propisa u gradskoj skupstini.fosiraju se banke i prcvarnice,a zanemaruju zaista potrebne delatnosti ili radnje poput onih sa materijalima,kucnim priborom,obucari,itd...naravno,nekada zaista vise nema potrebe za njima,ali,u vecini slucajeva radi se o tome da banka malo izvrsi pritisak na grad,malo obeca vlasniku neku sumu,i to je to.na kraju cemo da zavrsimo u gradu gde mozes na svakom koraku da uzmes kredit,ali,za osigurac/iglu i konac/popravku sata/popravku lampe(sta god...),moras da ides u drugi grad.

kao sto rekoh,zurim,pa nisam mogao lepo da srocim,ali,poenta je u tome da ne moze da se zivi od banke i pljeskavice.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 14:16:10 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.