Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Međunarodni sud pravde saopštava mišljenje o Kosovu  (Pročitano 123638 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
Gambi da bi Srbi asimilovali neki narod potreban je daleko veći natalitet. Poterebno je da žene rađaju po desetoro dece. Smile Ako ubediš Srpkinje da rađaju više od dvoje , ili troje dece , proglasićemo te za nacionalnoh junaka. Smile
Лупаш глупости, какве везе има наталитет са асимилацијом и процесом повратка српским коренима.
Наталитет јесте проблем (не само наш) и то је посебна тема.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
СРБИНЕ КУЦНУО ЈЕ ЧАС, ДОДИРНУЛИ СМО ДНО ДНА, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БОШКА ОБРАДОВИЋА!!!

За револуцију националног карактера
Аутор: Бошко Обрадовић,

-Прилог за нову психологију успеха Србског Народа-

http://i251.photobucket.com/albums/gg287/ilijics/razno/174425-bosko-obradovic.jpg

Србско питање је

Д У Х О В Н О

и

М О Р А Л Н О

питање!!!

И све док се Србско питање буде решавало само економско-политичким начинима, вртећемо се у круг!!!

Тек кад Србско питање поставимо као духовно-морално, отварамо шансу за истинске промене у нашем друштву!!!

Koje bre duhovno pitanje? To je čista perverzija. U nas Srba nema više poštenja . Krade se, vara , otima i što je najgore nema solidarnosti. Ako čovek padne na ulici niko mu neće prići da mu pomogne , preskakaće ga. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Јеремић: Без промене у приступу Србије питању Космета

БЕОГРАД, 24. јула (Тањуг) - Одлука Међународног суда правде о једностано проглашеној независности Косова и Метохије значајно је отежала напоре званичног Београда да се избори за праведно, компромисно решење за будући статус јужне српске покрајине, али се у приступу државе према косметском питању ништа неће променити, изјавио је министар спољних послова Вук Јеремић.

Министар Јеремић је у интервјуу за београдски дневник "Вечерње новости", од недеље рекао да је МСП "уместо да одговори на суштинско питање - да ли су косовски Албанци могли да се по међународном праву једнострано отцепе од Србије... одлучио да се изјасни искључиво о техничком садржају њихове декларације".

"Тиме је, практично, препустио овај врућ кромпир Генералној скупштини Уједињених нација, у којој ћемо нашу позицију бранити принципијелном тврдњом да је право на сецесију неприхватљив начин решавања проблема суверенитета и територијалности", рекао је Јеремић.

Шеф српске дипломатије је истакао да ће борба за очување територијалне целовитости трајати онолико колико Србија буде спремна да у њој истраје и да ће у том смислу држава наставити са коришћењем свих политичких и дипломатских средстава која су јој на располагању.

"Председник Тадић ће, преко личних изасланика, који ће отићи у 55 престоница широм планете, упутити поруку шефовима држава и Влада тих земаља, да би евентуална промена њиховог става о поштовању суверенитета и територијалног интегритета наше земље допринела успостављању опасног преседана који би охрабрио многе сецесионистичке покрете у свету", рекао је Јеремић.

Председник Тадић ће у поруци "апеловати на њих да пажљиво проуче мишљење Суда у којем се нигде не наводи да покушај отцепљења косовских Албанаца има утемељење у међународном праву. Такође, упознаће их и са чињеницом да ће се ово осетљиво питање расправљати на Генералној скупштини УН ове јесени и затражити подршку за резолуцију Србије која би отворила пут ка проналажењу компромисног решења путем преговора", навео је Јеремић.

Министар је рекао да има информације да је "активно лобирање за нова признања Косова почело већ дан после изношења мишљења Суда, а колико идуће недеље ће бити у пуном јеку".

"Ми смо мала земља, која има ограничене дипломатске ресурсе. Имајући у виду чињеницу да се са друге стране налазе неке од најмоћнијих држава данашњице, то неће бити равноправна борба", истакао је Јеремић.

"На жалост, по свој прилици ће бити нових удараца. Очекују нас изузетно тешки дани и велика искушења. Најважније је да под оваквим околностима сачувамо прибраност, будемо јединствени као народ и дамо све од себе", рекао је шеф српске дипломатије.

Јеремић је истакао да Србија не жели замрзнути конфликт на Космету, "нити да на било који начин отежамо и онако сложену ситуацију у региону. Што јаснији буде закључак Генералне скупштине, то ће бити веће шансе да се овај процес оконча успехом", приметио је он.

На питање новинара како је могуће избећи намере Брисела да се укључи у писање текста резолуције, чиме би ставови били релативизовали и статус више не би био тема, Јеремић је одговорио да је пракса "да земља која је својом иницијативом пред Генералном скупштином иницирала судски процес буде та која предлаже и коначан закључак".

"Спремни смо да се у најбољој намери ангажујемо са свим међународним чиниоцима како бисмо обезбедили да наша резолуција добије најширу могућу подршку. Али, ми имамо јасно одређене црвене линије преко којих не смемо прећи. Не можемо дати чак ни посредну сагласност покушају косметских Албанаца да се једнострано отцепе од Србије. То у тексту резолуције мора бити кристално јасно", истакао је Јеремић.

Шеф српске дипломатије је рекао да "чланство у ЕУ остаје стратешки приоритет" Србије, која ће учинити "све што је у домену могућег да не дође до додатног компликовања" односа са Унијом, али да то не може радити "баш по сваку цену".

"Постоје далеко озбиљније препреке на путу проширења ЕУ на Балкан, него што су разлике између Београда и једног броја држава чланица Уније око Космета. Оне не би биле уклоњене чак ни када бисмо ми променили нашу принципијелну политику", рекао је Јеремић

Званични Београд, у свом постављању према међународној заједници руководи пре свега "Уставом Србије, обавезујућим Резолуцијама Народне скупштине и политичком вољом огромне већине грађана Србије".

Поводом намера дела ЕУ да се формира јединствен став и да пет преосталих држава призна једнострано проглашену независност Космета, Јеремић је рекао да су последњих неколико дана имали интензивне консултације на високом нивоу са тим земљама, од којих су добијена уверавања да њихова политика према јужној српској покрајини неће бити мењана.

"Владе тих држава су са тим изашле и у јавност. То су, такође, учиниле и сталне чланице Савета безбедности, Руска едерација и Народна Република Кина. То за нас представља значајно охрабрење да истрајемо у нашим напорима", изнео је Јеремић.

Шеф дипломатије је истакло да је Србија спремна да кроз дијалог решава сва отворена питања.

"Но, да будемо потпуно отворени - у корену свих проблема са којима се у практичном смислу суочавају наши грађани који живе на територији Покрајине лежи суштинска разлика Београда и Приштине у погледу статуса Косова", рекао је Јеремић.

На питање да ли је поруку ЕУ "пратити понашање Београда" доживео као упозорење или претњу, Јеремић је рекао да Србија са ЕУ има "партнерски однос".

"Не слажемо се по свим питањима са једним бројем чланица, али наше политичке разлике решавамо дијалогом, уз пуно међусобно уважавање. Ту нема места упозорењима или претњама", истакао је Јеремић.

Јеремић је, поводом помињања идеја о подели Космета и размени територија, рекао да су "све наше снаге усмерене на то да се изборимо за отпочињање процеса који би довео до компромисног решења за Косово" и да би у овом тренутку "било изузетно контрапродуктивно лицитирати са тим шта би могао бити његов коначни исход".

Шеф дипломатије је о могућности да одлука МСП покрене талас сецесионизма у свету, као и изјаве премијера Републике Србије (РС) Милорада Додика да би ово могле бити "смернице" за РС, рекао да је та одлука "отворила Пандорину кутију", за коју Србија нада "да ће бити затворена одговарајућим закључком дебате у Генералној скупштини УН".

"Уколико би се, неким случајем, испоставило да је од данас право на једнострано проглашену сецесију прихватљиво у међународним односима, односно да за то постоји већинска подршка у УН, то би сасвим сигурно дестабилизовало многе државе у свету. Надам се да се то неће догодити и очекујемо да ће Генерална скупштина потврдити исправност наше политике стриктног поштовања суверенитета и територијалног интегритета држава чланица УН", закључио је министар Јеремић у интервјуу за "Новости".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ПАРЛАМЕНТ О КОСОВУ ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ

БЕОГРАД , 24. јул 2010. (ФоНет) - Скупштина Србије могла би идуће недеље, можда већ и у понедељак, да расправља о Косову, рекла је данас председница парламента Славица Ђукић-Дејановић, додајући да заказивање такве расправе зависи од тога када ће Влада Србије да упути захтев.

"Чим Влада упути акт који је најавила, претпостављам да ће бити послат по хитном постпуку, ја ћу одмах сазвати седницу", рекла је она, а преноси Б92.

Он је додала да "теоријски то може да буде већ у понедељак или да померимо било коју већ заказану седницу".

"Дакле, у наредној недељи ћемо одржати по том акту расправу”, најавила је Ђукић-Дејановић.

"Не знам коју ће форму имати, али је битно да Влада учини то по хитном поступку, јер је онда пословничка могућност да најбрже закажемо седницу”, објаснила је Ђукић-Дејановић.

Председница парламента каже да нема потребе за консултацијама са посланичким групама или за заказивањем Скупштинског колегијума, јер "у крајњем случају постоји сагласје и оно је исказано на различите начине".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Младенов: Мишљење МСП да послужи дијалогу

СОФИЈА, 24. јула (Тањуг) - Бугарски министар спољних послова Николај Младенов изјавио је да саветодавно мишљење Међународног суда правде (МСП) о једностраном проглашењу независности Косова и Метохије, треба да послужи успостављању дијалога и решавању конкретних проблема у покрајини.

Министар Младенов је у емисији "Субота 150" Бугарског националног радија, рекао да се ради "о новој фази у односима између Србије и Косова" у којој, "пажња треба да буде посвећена успостављању дијалога и решавању конкретних проблема, која су препрека развоју живота и Срба, и људи, који живе на Косову".

По Младенову мишљење мСП, такође, не треба да буде препрека европској перспективи Србије и Косова.

"Желим да нагласим да смо недавно ратификовали Споразум о стабилизацији и придруживању Србије, што је веома важан корак ка њеном чланству у ЕУ и од сада па надаље пут Србије ка Европи је на првом месту", изјавио је бугарски шеф дипломатије.

Младенов је казао и да да мишљење МСП не мење бугарски став о признавању независности Косова, као и да не треба да се тумачи као преседан у међународном праву у односу на друге земље.

"Косово је доста специфичан случај, који треба да се разматра самостално", закључио је Младенов.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Сејдију и Топи очекују нова признањана Косова

ПРИШТИНА, 24. јула 2010. (Бета) - Председници Албаније и Косова Бамир Топи и Фатмир Сејдију изразили су данас уверење да ће после мишљења Међународног суда правде о Косову бити нових признавања независности Косова, али и унапређења регионалне сарадње.

"То је величанствен моменат који повећава кредибилитет државе Косова, који ће повећати број признавања али и институционалну регионалну сарадњу", рекао је Топи после састанка са Сејдијуом у Тирани на којем се, између осталог, разговарало и о мишљењу МСП о косовској декларацији о проглашењу независности.

Топи и Сејдију су позвали власти у Београду и председника Бориса Тадића да "признају државу Косово", наводећи да би то било "унутар линије европских интеграција".

Топи је додао да ће Албанија наставити да подржава Косово и на Генералној скупштини Уједињених Нација, која би требало да расправља о Косову у септембру.

Председник Косова Фатмир Сејдиу је захвалио Албанији на "свеокупној помоћи за Косово" и додао да је "мишљење МСП-а отворило нову епоху за Косово".

Сејдију је позвао Србију да сарађује са Косовом као са независном државом.

"Точак историје се не може зауставити, нити се вратити уназад", рекао је Сејдију.

Током посете Тирани, Сејдију се састао и са премијером Албаније Саљијем Беришом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
БОТЕ:СТАТУС КОСОВА НИЈЕ РЕШЕН

БЕРЛИН, 24. јул 2010. (ФоНет) - Професор међународног права Михаел Боте, аутор текста у Зидојче цајтунгу под насловом "Косово – шта сада?", сматра да мишљењем Међународног суда правде није изречена и последња реч о независности.

Како преноси радио Дојче веле, Боте сматра да, и после мишљења Међународног суда правде, многа питања остају отворена.

"Прво, да ли још важи резолуција 1244? Друго, да ли је она обавезујућа за ауторе декларације независности? Међународни суд правде је на прво питање одговорио са да, на друго са не", напомиње Боте.

Истичући да је Резолуција обавезујућа за чланице Уједињених нација и да ће се оне и убудуће према њој управљати, Боте пита зашто то не важи и за косовске Албанце.

"Онда, да ли је ауторима уопште успело то што су прогласили? Папир не бледи", напомиње Боте и указује да је једно прогласити независност, а сасвим друго успешно формирати независну државу.

"Да ли заиста већ постоји држава Косово? Зар не недостаје сопствена влада, која може да испуни основни задатак једне државе, да се стара о безбедности становника области? Ту безбедност остварује још увек страна управа", подсећа Боте.

"Међутим, управо из разлога што је то питање остало отворено", наглашава Боте, "није дата последња реч о позивању Србије на међународно право и тврдњи те државе: Косово је било и остало саставни део Србије".

"А шта све то значи за треће државе? Ни на то питање није одговорено, премда је за будућност свакако важно. Проглашење независности није забрањено. Ипак, државе не смеју да признају сецесију све док се отцепљене области не етаблирају", сматра Боте.

Према његовим речима, "преурањено признање јесте мешање у унутрашње ствари једне друге земље и то је забрањено".

"У случају Косова није реч о том старом правилу, него о томе да је Савет безбедности створио правни режим, обавезујући за све државе, којим задржава право да искључиво сам одлучује о питању статуса и који искључује једнострано нарушавање територијалног интегритета Југославије (Србије)", истиче Боте.

"То правило још увек важи, каже Суд. Значи, мора се наставити с преговорима", закључује Боте.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
Citat
Није Милошевића скинуо народ него САД-е,Њемачка,Француска.......њихови обавјештајци.......њихови
медији су склонили Милошевића.

i za to im hvala! ako je trgovina bila: mi skidamo milosevica a vi nama kosovo, onda smo u stvari i dobro prosli  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Dobra trgovina je kad nešto prodaš i za uzvrat naplatiš nešto više. Slaba trgovina je kad prodaš nešto a za uzvrat izvučeš samo troškove. Dati svetsku kulturnu baštinu, rudna blaga i prebogatu zemlju a za uzvrat dobiti bombe to je katastrofa. Zato je Milošević izgubio vlast
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Kosovo nikome nije poklonjeno. Kosovo je kupljeno. Aman vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.