Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Međunarodni sud pravde saopštava mišljenje o Kosovu  (Pročitano 122413 puta)
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Bosch pumpa
Гардијан: Преседан

Лондон, (МИНА) - Сепаратисти и сецесионисти од Тајвана, преко Сомалиленда до Грузије, поздравили су мишљење Међународног суда правде о Косову којим је, сматра Гардијан, постављен преседан.

Што се Србије тиче, упркос реторици Београда, одлука из Хага била је напола очекивана.

За Београд би сада било најбоље да пораз из Хага преокрене у своју корист тако што ће прихватити техничке преговоре о Косову које предлаже Европска унија, у замјену за обнову напора да се убрзају преговори о учлањењу у Унију.

Гардијан пише да Србија сада мора да се суочи са таласом признавања Косова и губитком територије коју сматра колевком нације.

Истовремено, пред њом се отварају капије ЕУ.

Горка је то пилула и одлука из Хага могла би да покрене унутрашња превирања.

Али када се прашина слегне, здрав разум и интереси могли би да диктирају прихватање исхода, сматра Гардијан.

И Фајненшал тајмс оцјењује да је одлука МСП подстицај за друге регионе који теже независности.

Према ријечима холандског стручњака за међународне односе Едвина Бакера мишљење Суда је од великог значаја, јер је њиме благословена сецесија каква није виђена у последње четири деценије.

"Први пут од пођеле Пакистана средином 70-их година прошлог вијека имамо настанак независне државе упркос гласном противљењу земље од које се отцјепљује", каже Бакер, уз оцјену да су на тај начин појачане амбиције сепаратиста у цијелом свијету.

Иако је број случајева са којима Косово може да се пореди релативно ограничен, Едвин Бакер у Фајненшал тајмсу као два примера наводи Баскију у Шпанији и турски део Кипра

britanski licemeri...što ne navode primer kurda u Turskoj ili severne Irske..
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Alcatel 
E pa Kurdi i Irci neamju podršku Amerike i Eu , te neće ni dobiti pravo za odvajanje. Odluka MSP je pokazala da u svetu vlada zakon jačeg. Ako si jak , ili ako imaš jakog saveznika, možeš sve, bilo da je to pravedno , ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Semper Fidelis

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2067
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Dok ne skapiramo da suze i emocije ne resavaju problem vec mister dolar i evro, nista od nasih politickih bitaka. Umesto da smo od 2000-te godine stvarali lobi u SAD kao sto ga Shiposi imaju vec vise od dve decenije, mi se drzimo shatro nekih medjunarodnih pravnih normi. Politika jaceg, to je medjunarodno pravo. Bilo i ostalo. Umes da se prilagodis? Ne? Propadni!

Potpuno si u pravu, kratko i sazeto si predstavio medjunarodnu politicku situaciju, ali ima jedno ali koje nama srecu kvari. Mislis da nije pokusano stvaranje naseg lobija u USA, jos pre 2000. pa i posle?
Samo kako mi mozemo da se merimo sa Siptarima koji kontrolisu ogroman deo narkobiznisa u svetu, pa i nekim delovima USA gde su po pitanju narko kriminalnih aktivnosti preuzeli primat i od Kolumbijanaca. Nema sanse da se merimo sa njima, kada je novac koji im poslovi sa drogom donose, veci od naseg ukupnog godisnjeg budzeta. Naravno da ce njihovi lobisti sa lakocom da poklope nase lobiste.

Izvor Kurir

Borba za Kosovo se nastavlja

Petak, 23. Juli, 2010.

Međunarodni sud pravde u Hagu doneo sramnu odluku da deklaracija Prištine o nezavisnosti Kosova ne narušava međunarodno pravo! Sud nije priznao pravo kosovskih Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu rešavanja problema Kosova prepustio je Generalnoj skupštini UN. Vlast poručuje da svi moraju da se ujedine kako bi Srbija pokušala da na skupštini UN odnese pobedu sprečavajući dalje priznavanje Kosova

BEOGRAD - Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je juče sramnu odluku da deklaracija Prištine o nezavisnosti Kosova ne narušava međunarodno pravo niti Rezoluciju 1244! Srpski vladajući političari, međutim, poručuju da vremena za gubljenje nema i da do 15. septembra i sednice Generalne skupštine UN Srbija mora da spreči novi talas priznavanja Kosova.

Da sve ne bude tako crno, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu rešavanja problema Kosova prepustio je Generalnoj skupštini UN, tumače analitičari. Devet od 14 sudija MSP odgovaralo je na pitanje da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova od strane privremenih organa samouprave u saglasnosti s međunarodnim pravom.

Odluku je saopštio predsednik MSP, sudija Hisaši Ovada iz Japana. Kako je obrazložio, međunarodno pravo nije povređeno jer ono ne sadrži zabranu takvih deklaracija.

- Međunarodne pravne norme nemaju nikakvu aktivnu odredbu kojom se ograničavaju deklaracije o nezavisnosti. Prema tome, možemo zaključiti da deklaracija od 17. februara ne krši međunarodne pravne norme - saopštio je Ovada.

Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da je odluka MSP „teška za Srbiju“, ali i da je jasno da se sud nije izjašnjavao o pitanju secesije.

- MSP je pitanje Kosova prepustio Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Srbija će nastaviti pravnim i miroljubivim putem da se bori za Kosovo. Imamo jasan plan diplomatskih aktivnosti - kategoričan je Tadić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić takođe najavljuje da će Srbija nastaviti borbu za Kosovo.
- MSP je odlučio da se samo u tehničkom smislu izjasni o deklaraciji o nezavisnosti kosovskih Albanaca. On je time praktično izbegao da se izjasni o suštinskom pitanju: da li su imali pravo na pokušaj secesije od Srbije - poručuje Jeremić.

Sudsko mišljenje će uskoro biti prosleđeno Generalnoj skupštini UN, koja će dati politički zaključak o ovom problemu.

- Uveren sam da će u septembru u Njujorku biti potvrđena ispravnost politike Srbije. To je miroljubiva politika koja se zasniva na principima međunarodnog prava - naglašava Jeremić.

Ekipa Kurira
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Nokia 
Citat
Odluka MSP je pokazala da u svetu vlada zakon jačeg.
У свету влада Божији закон!  Smile
----------------------------------
слушајте радио Фокус,ураф сад!!! Наш друг Ђука позива Власт на оставку! А спас је у- Томи и Аци!  Smile
« Poslednja izmena: 23. Jul 2010, 10:56:07 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Alcatel 
Citat
Odluka MSP je pokazala da u svetu vlada zakon jačeg.
У свету влада Божији закон!  Smile
Jedino što je bog nešto pocrnio.Došlo vreme i na crnce da budu bogovi. Smile

Мајкл Холцл: Без преговора о статусу, САД ће тражити од Србије да се помири са ситуацијом

петак, 23. јул 2010.

Доктор Мајкл Холцл из Центра за трансатлантске односе при америчком Универзитету Џонс Хопкинс био је од средине деведесетих година па до 2005. спољнополитички саветник сенатора Џозефа Бајдена, актуелног потпредседника Сједињених Држава.
Холцл поздравља инцијативу Кетрин Ештон, каже да је охрабрен таквим приступом и мисли да је сасвим могуће да се у то укључе и Сједињене Државе:
"Евентуални разговори који се буду водили мораће да се баве техничким питањима и унапређењем функционисања владе Косова, владавине права, мањинским правима, полицијом, дакле оним што интересује два милиона житеља Косова. Никаквих преговора о независности неће бити. С тиме је завршено, то је готово. Косово неће улазити у преговоре на ту тему нити би требало да се у такве разговоре укључује. Сједињене Државе су то јасно ставле до знања и мислим да Кетрин Ештон на такве разговоре није ни мислила. Мој је утисак да је она на уму имала омогућавање бољих односа између Београда и Приштине а не да би Европска унија играла било какву посредничку улогу у разговорима на тему независности. То је готова прича."
Холцл очекује да ће Сједињене Државе настојати да за признање Косова придобију што више земаља и да ће се то, како каже, дешавати онако како и треба, иза сцене:
"То није само у интересу Балкана већ и Европске уније. Они желе да имају заједничку безбедносну и одбрамбену политику а не да буду подељени на двадесет две земље с једне и пет држава с друге стране. То није заједничка политика. Зато и мислим да је сада, када се чуо глас Међународног суда правде, тих пет држава добило прилику да измене досадашњу политику и признају Косово. По мени би то била исправна одлука и надам се да ће их Сједињене Државе, у тишини и иза сцене, позвати да то и ураде. Не бих коментарисао однос према другим земљама или шта би ми као САД могли да, на пример, кажемо афричким државама. Речено ми је, међутим, да, примера ради, Турска игра активну улогу међу исламским земљама како би покушала да их придобије да признају Косово."

Али, колико би Америка у томе могла да буде успешна? Ричард Гаун из Европског савета за међународне односе је у том погледу донекле резервисан:
"Мој је утисак да у бројним афричким и азијским земљама, које нису признале Косово, мишљење Међународног суда праве неће пуно тога променити. Те државе остају и даље дубоко скептичне према сепаратизму и могућем проглашавању нових декларација о независности. Уз то се ни руска позиција суштински неће мењати а исто се може рећи и за став Кине. Сигурно је да ће Сједињене Државе али и Британија, Француска и Немачка уложити дипломатске напоре како би убедиле друге земље да сада признају Косово. Али бих, лично, био врло изненађен ако четрдесет или педесет држава изненада промене мишљење. Мишљење Међународног суда правде ни једну државу не обавезује да призна Косово. То је политичка а не правна одлука. Оно што се јуче дешавало у Међународном суду правде јесте важно али не и политички одлучујуће. "
Непосредно пред саопштавање одлуке Међународног суда правде, амерички потпредседник Џозеф Бајден је, после разговора са премијером Косова Хашимом Тачијем у Вашингтону, пружио чврсту подршку своје земље суверенитету и територијалном интегритету Косова.
Да ли то значи да су идеје и приче о такозваном прилагођавању граница, размени територије, па и евентуалној подели Косова, бар за догледно време, стављене ад ацта? Мајкл Холцл:
"Једини начин да икада дође до размене територија је ако на то, без икаквих притисака на било коју од њих, пристану и једна и друга страна. Све мање од тога просто не долази у обзир. Границе се могу мењати ако заинтересоване стране, мирним путем, пристану на то. Мислим да је то тренутно мало вероватно, а у будућности? Ко зна. Често се заборавља да и Коридор 10 и као и пруга Београд-Скопље пролазе кроз Прешевску долину и то је за Србију од изузетне важности. Једног дана би можда и могло да дође до интернационализације тог питања али се искрено надам да ће до тада и Србија и Косово бити део Европске уније па то више и неће бити важно. И нема ни говора да би могло да дође до поделе Косова. "

Пријатељски савет

А да ли ће Сједињене Државе тражити од Србије да у једном тренутку призна независно Косово? Мајкл Холцл:
"Ми ћемо, пријатељски, јасно предочити да би било у интерсу Србије да га призна. То је то. Мислим да су односи Сједињених Држава и Србије дефинитивно бољи него што су били пре десет година. Ти односи су по мени коректни и ми их, на више начина, чинимо још бољим. Мислим да би требало, а то ћемо вероватно и учинити, да на пријатељски начин ставимо до знања да је у интересу Србије да се помири са ситуацијом. Нема ни говора да бисмо претили или ишта слично, али пријатељи зато и постоје да би вам дали пријатељски савет. Не верујем у чуда и преокрете преко ноћи, али је у интересу Србије да се окрене својој европској и евроатлантској будућности. И надам се да ће се то и догодити."

(BBC)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Nokia 6230
Kakav bre Moleban, kakvi bakraci? Pa vala treba bradata udba da zna, da se partizani mole samo kad ih zovu komesari? Nema stangli, nema razbijanja, nema novih patika mobilnih a nesnosne vrucine!
No da se mi vratimo na MSP.
Ko je pratio mogao je da cuje da je nije cak ni protivno rezoluciji 1244, koja kako su rekli je dvosmislena i nedorecena.
E sada ko se seca kada je rezolucija bila doneta, da su nasi pravni strucnjaci to ocenili kao jos jedan poraz koji se glorifikovao u pobedu.Naravno da su oni bili popartijskom zadatku odmah popljuvani i pojavili se po srpskom obicaju drugi prabni strucnjaci, narocito iz redova radikala, tipa Krasic, Martinovic pa i Radeta koja je su rekli: ovo je pobeda nad nato-om.
Nama bre mediji serviraju ono sto komesari narede i stvaraju jedan irealan milje.
Ja mislim da je sada red da se sklone partizanski Srbi po zadatku i da malo Srbiju vode ono malo Srba sto je ostalo da zivi na ovim prostorima.
Ali kako to uraditi kad vidite i sami, da i kada ga oteras, on se mlatara i rukama i nogama, tako da treba po 4 policajca da ga isteraju napolje.Samo vice: naaaaaaaarod.I ne da vlast.
Vreme je da najeuropejac, drug komesar Ivica malo jace razvaljuje bubrege, ako hoce da bude i dalje vlast.
I da ponovim jos jednom: nije relevantno sta MSP kaze, nego sta kazu nasi sudovi, koliko je procenat Milkin, koliki Miskov, koliki Bekov. E kad to postane pravosnazno, tek onda moze da se razgovara o Kosovu.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Alcatel 
  Џон О'Бренан: Мање опција за Србију, без преговора о статусу

петак, 23. јул 2010.

Европска унија је понудила услуге посредника у покретању дијалога Београда и Приштине. Из Вашингтона је државни секретар Хилари Клинтон, уз позив свим земљама света па и Србији, да признају Косово поручила да је дошао тренутак да, како је рекла, Србија и Косово, оставе по страни међусобне разлике и крену напред.
Значи ли то да ће Вашингфтон и Брисел поделити улоге, односно да ће у времену после одлуке Међународног суда правде, Американци радити на омасовљењу земаља које су признале Косово а Европљани се латити пружања добрих услуга у привођењу две стране за исти сто?

Мање опција за Србију

Један од саговорника BBC-ја на ту тему, Џон О'Бренан, предавач европске политике на Ирском националном Универзитету Мајнут, цени да Србија данас на располагању има мање опција него што их је имала претходних недеља:
"Упркос реторици председника Тадића и министра иностраних послова Јеремића, мислим да је савршено јасно да ће сада, током неколико наредних недеља, далеко више земаља признати Косово. И шта год да се буде дешавало на седници Генералне скупштине Уједињених нација неће, по мени, у суштини имати већег значаја. После одлуке Суда мораће да уследе озбиљне политичке одлуке али оне неће потећи из Уједињених нација."
О'Бренан каже да не треба сметнути с ума да је влада Србије била та која је овај случај изнела пред Међународни суд правде.
Природно је да је њена преговарачка позиција, у процесу пред Уједињеним нацијама али и директно, према Европској унији донекле ослабљена оваквим, истина необавезујућим, мишљењем Међународног суда правде.

Важне одлуке за ЕУ

Са друге стране, додаје наш саговорник, ваља очекивати да ће сада, будући да је реч о европском атару, на Унији почивати терет предузимања важних одлука:
"Нисам уверен да ће, у било ком случају, доћи до неког директног повезивања амбиција Србије да уђе у Европску унију и косовског питања. Ако ништа друго, у интересу је свих страна, укључујући и Приштину, да осигурају позитивну атмосферу и обезбеде да дипломатија, и на високом и на ниском нивоу, добије шансу. Пре свега у сфери практичних, микро питања али и када је реч о темама од суштинског значаја. Јасно је опет да поделе унутар Европске уније неће нестати преко ноћи као и да је ефикасност политике Европске уније на западном Балкану хендикепирана неспособношћу "двадесетседморице" да се договоре око заједничке политике. Док такво стање не буде превазиђено, мале су шансе да ће Кетрин Ештон моћи да говори као представник јединствене Европске уније од двадесет седам чланица. Оно што ће вероватно уследити је усклађени напор да се покрене дијалог Београда и Приштине којим, пре свега због одлучног противљења Косова и њихових савезника у Унији, неће бити обухваћено обнављање разговора о статусу."

(BBC)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Nokia 
Citat
Jedino što je bog nešto pocrnio.Došlo vreme i na crnce da budu bogovi.
Ако говори кроз њих значи да је остао онакав какав је и био и да Нас није заборавио!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Alcatel 
  Борислав Стефановић: Мишљење МСП-а није далеко од компромиса

петак, 23. јул 2010.

БЕОГРАД - Актуелна власт Србије учинила је све што је било на располагању једној сувереној земљи да демократским и правним средствима очува свој интегритет, изјавио је вечерас политички директор Министарства спољних послова Србије Борислав Стефановић.
Србија не жели да ратује, али ни да призна независност Косова, нагласио је Стефановић, гостујући у вестима ТВ Б92.
Он је најавио да ће питање Косова бити решено на седници Генералне скупштине Уједињених нација (УН), која ће донети "коначни политички закључак".
Према оцени Стефановића, мишљење Међународног суда правде "није далеко од компромиса", али је тешко, и није у складу са очекивањима ни Београда, ни Приштине.
"Суд је, на жалост, одлучио да не објасни суштину питања, већ се задржао на техничким детаљима, али није дао за право косовским Албанцима да имају право на отцепљење", објаснио је Стефановић.
Србија ће у наредним месецима учинити све да буде што мањи број земаља које признају независност Косова, рекао је Стефановић, најављујући јачу дипломатску активност и упућивање више од 50 емисара, који ће широм света пренети поруку председника Србије Бориса Тадића.
"Разговараћемо се са оним земљама које још немају јасан став и оним које су сада под изузетним притиском, али погрешно је мислити да ће Србија ући у конфронтацију са Европском унијом и УН", нагласио је Стефановић.
Он је поручио да Србија не може да сарађује и разговара са "привременим институцијама Косова", већ да о свим животним питањима може да разговара са УНМИК и мисијом Еулекс.
"Не можемо да избегнемо разговоре о статусу Косова, који није дефинитивно решен. Ако се мишљење суда тумачи онако као у Приштини, то значи да од данас живимо у другачијем и несигурнијем свету, и да ниједна држава није сигурна у свој суверенитет", упозорио је Стефановић.

(Фонет)
« Poslednja izmena: 23. Jul 2010, 11:01:01 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
E pa Kurdi i Irci neamju podršku Amerike i Eu , te neće ni dobiti pravo za odvajanje.
Ви нешто стално навијате за Курде, а они су у ствари багра неопевана.
Односно њихове секуларне власти, Талабани и Баразани.
Ако погледаш ову мапу по покрајинама, у курдским областима није угинуо ниједан Американац у целом рату.
За Арбил пише 1, тај је вероватно природном смрћу страдао.

Ако сте против Турака зато што не волите муслије, треба знати да су Курди такође Сунити,
а вероватно су и више религиозни од Турске.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.