Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: МБМ о десници, Европи, невладиним, храбрости...  (Pročitano 3856 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Парадокс је да неко ко је милијардер у еврима, ко има невиђене некретнине, мени каже да сам постала десничар. Мени која пишем четири колумне и идем сваког другог дана по залеђеним путевима Србије да промовишем своје књиге, не бих ли узела нешто кеша од њих и себи зарадила плату и школовала дете?! То је заиста парадокс. Да нам се тајкуни и милијардери, огрнути плаштом љубави према Европи, представљају као левичари, а ми сиротиња као десничари. Ја сам десничар јер им кажем: ако ме већ тераш да једем г.... немој ме још терати да се облизујем и хвалим кувара.

Јер, овде треба да будеш близак са невладиним организацијама, том антисрпском лобију да би добио грантове, фондове, награде... и сваког дана једни другима додељују награде за политичку изузетност, за генијалност, за не знам шта. Деведесетих су се између себе награђивали јер написали неке текстиће против Мире Марковић, или против вола на ражњу на Палама, што је било исто само на другој страни обале наше политичке Марице. Данас је битно коме рецитујеш на политичким митинзима, којим страначким припадницима правиш друштво на премијерама.

Не желим више да будем храбра. Нити то што пишем говори о мојој храбрости, већ говори о ономе у чему живимо. Ако ја после свега, после социјализма, Драже Марковића, Ивана Стамболића, Слободана Милошевића, после овога и онога, у 2009. години треба да примам честитке за храброст, због колумни у којима се не бавим никаквим аферама, никаквим тајним службама, не помињем ни једно... па где смо ми онда данас? То је страшно. Да смо данас доведени у ситуацију Голог отока, да се изјашњавам да ли сам за Европу или нисам за Европу, и да по томе будем обележена. Нећу да било ко буде обележен. Трагедија да ови што се представљају за највеће демократе, најмање могу да поднесу критику. Чак не на сопствени рачун, колико на рачун Европе. Они су гори чувари светиње него некадашњи Црногорци са Голог отока који су преваспитавали наше дедове.

Кратко и јасно... Чуди ме само како сам стекао погрешан утисак о њој? Јел одувек писала овако?
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Možda kuca laje zbog sebe ali to ne znači da se okolo ne šunjaju lasice.

Управо тако, а ова "куца" је подржала Тадића на последњим изборима, значи не може се рећи да спада у "антиевропске снаге" Smile
Оно о чему говори је дискриминација другачијег мишљења. Погледајмо фрку око "анонимне дојаве" да је серија Рођак са села "антихашка", па онда што стално олајавају Курсаџије.
Међутим, све то има контраефекат - народ још више гледа.
А за "левичарског" Тајкуна типујем да је Ђилас. Није џаба Драшковић још 2001. рекао за ДС да је "жути ЈУЛ"... Наравно, тада је он код њих испушио Smile

Citat
ja ne znam u čemu je konkretan problem sa MBM, to je morao duh sekire da nam napiše na početku, na kakve je ona to optužbe odgovarala, samo kažem da za mene nije relevantna da je čitam ni sa desne ni sa leve pozicije

Па не зна ни Дух, ни из комплетног текста, који нисам дао јер ми је било доста и оволико да прекуцавам.
Причала је она и о другим стварима а њен стил, и не само њен, и у колумана је да напише један-што-је-овакав... Па га онда сам нађи Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Stvarno ne znam po čemu je relevantna jedna glupa,nepismena,priprosta seljanka. Da je kojim slučajem rekla da ne može da zaradi za život zbog ovih retrogradnih snaga u koje ni slučajno ne spadaju SPS i DS (u kojem je pola JUL-a) onda bi to bilo relevantno mišljenje jedne obrazovane,kultivisane žene koja shvata neophodnost ovih "promena".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Balkanski-shpijun.sr.html

MBM ima kolumnu u Politici već dosta dugo i vredi je pročitavati. Uopšte ti kolumnisti u Politici su zanimljivi.

www.mirjanabm.com

Ovde takođe mogu da se nađu njene brojne kolumne i dnevnici.

Citat
А за "левичарског" Тајкуна типујем да је Ђилас.

Nisam sigurna ali u tu grupu sigurno spadaju Veran Matić  i Željko Mitrović.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2009, 12:51:48 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Е видиш могуће... могуће...
Некако се медијска сфера заборави, а није да нису "тешки"... Чак за Верана би се уклопило, воли он да дели такве етикете, или његови сатрапи, па ће онда испасти као да је дошло од њега. Само не знам да ли баш "тежи" преко милијарду ојра... Не би било лепо да је тако. Иначе сам чуо да је он несвршени ђак шабачке гимназије Smile
Жељко Митровић не верујем да би тако етикетирао, осим ако га је можда лично поткачила. А и онда сумњам да би баш потезао левица-десница "аргументе" с обзиром на своју прошлост. Није он тако глуп...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Godinama unazad, naime, ideal ženske lepote bila je dramatična mršavost, ali sa velikim grudima - danas su se obline spustile niže, pa su ženske zadnjice postale fokusno mesto savremenog ideala lepote.
Mirjana Bobić-Mojsilović, komentatorka, Blic, 03.10.08.

Godinama unazad, naime, ideal ženske lepote bila je dramatična mršavost, ali sa velikim grudima - danas su se obline spustile niže, pa su ženske zadnjice postale fokusno mesto savremenog ideala lepote.
Mirjana Bobić-Mojsilović, komentatorka, Blic, 03.10.08.

Затим је возач аудија изашао напоље – био је то човек од тридесетак година у кожној јакни, добро обучен, изгледао је као грађанин Европе. И, почео да шутира ауто који је ударио

Smile

И, колико год били критични према Милошевићу, морамо признати да су у време његове највеће моћи и успона, онда када су и гајбице за парадајз у пиљарама украшавале његове слике, први пут постојали опозициони (додуше малобројни) медији. Са комунистима, па чак ни са онима који себе називају либералима, то никада нисмо доживели. Јер, комунизам је толико нарцисоидан - једноставно, не подноси конкуренцију.

Smile

аква њихова агресија дочекана је агресијом. А ко се игра ватром, од ватре и страда. Поента је у томе што једна агресија рађа другу, а што су на српској јавној сцени ретки они који ће осудити сваку нетрпељивост, сваку искључивост и сваку агресију – па и агресију "свете краве". Јер је "света крава" много опасна, као некада ЦК или још горе – као Градски комитет. Ко их дирне може да се нада најгорем.

Smile

Моћан, снажан или агресиван лидер јесте идеал западне цивилизације која данас не преза да, зарад политичког маркетинга, и буквално прикаже мужевност вођа -

Smile

o novcanoj ponudi za informaciju o mladiću

Јер, изгледа да се ради о томе да обичан човек, све и да машта о обећаном милиону, не може да замисли да би могао да настави да живи са свешћу да је "продао" бегунце – то би значило да је зарад пара, свесно уништио нечији живот. "Продати" човека због пара, међу обичним светом, очигледно се сматра неком врстом тешког проклетства, и нико, бар јавно, не жели да понесе такав тежак крст.

eto vam briljantnih misli MBM  Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2009, 19:54:26 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Па ајде да видимо, чему се клибериш.

Citat
И, колико год били критични према Милошевићу, морамо признати да су у време његове највеће моћи и успона, онда када су и гајбице за парадајз у пиљарама украшавале његове слике, први пут постојали опозициони (додуше малобројни) медији. Са комунистима, па чак ни са онима који себе називају либералима, то никада нисмо доживели. Јер, комунизам је толико нарцисоидан - једноставно, не подноси конкуренцију.

Шта је овде нетачно?! Или ћеш да причаш како су Иван Стамболић и Латинка Перовић били светло демократије Smile

Citat
Поента је у томе што једна агресија рађа другу, а што су на српској јавној сцени ретки они који ће осудити сваку нетрпељивост, сваку искључивост и сваку агресију – па и агресију "свете краве". Јер је "света крава" много опасна, као некада ЦК или још горе – као Градски комитет. Ко их дирне може да се нада најгорем.

Потпуно тачно!
Јесу ли "невладини" осудили кад су Кусту терали у Стамбол?!?
Тачно је да у страначким препуцавањима, која су иначе сва око јавног интереса (нпр. корупција), "треће стране" мудро ћуте. Као да се не износе тешке оптужбе које би морале бити доказане или оповргнуте. Ту принципијелности нема...
Испада да је на брдовитом балкану једини принципијелан био сам Принцип, Гаврило...

Citat
Јер, изгледа да се ради о томе да обичан човек, све и да машта о обећаном милиону, не може да замисли да би могао да настави да живи са свешћу да је "продао" бегунце – то би значило да је зарад пара, свесно уништио нечији живот. "Продати" човека због пара, међу обичним светом, очигледно се сматра неком врстом тешког проклетства, и нико, бар јавно, не жели да понесе такав тежак крст.

Ако си сам "љубитењ крстова" (како би то неки рекли), оносно хришћанин, сетићеш се да је Јуда беше некога продао за шаку долара, овај сребрњака... Мада рече Веља да се неки продају за шаку чварака, што је још јача метафора Smile
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Шта је овде нетачно?! Или ћеш да причаш како су Иван Стамболић и Латинка Перовић били светло демократије Smile

nemoj da uprošćavaš priču i stavljaš stambolića i perovićevu u isti koš. perović je bila svetla tačka u represivnom režimu, nije ona stvorila represiju, dok je Stambolić ubijen na mučki način i to je čovek koji bi reformisao Srbiju... a što se tiče opozicionih medija pa upravo su oni nastali zahvaljujući ljudima kao što su ivan stambolic i latinka i naravno mnogi drugi, a ne zahvaljujući miloševiću

Citat

nije dužnost nevladinih to da rade, niti su oni dužni kusturici da pružaju zaštitu u njegovim privatnim odnosima sa drugima. Nevladini treba da reaguju onda kada gradjanin izgubi podršku države, odnosno kada te država ugrožava čega nema u kusturicinom slučaju, naprotiv
Citat
Aко си сам "љубитењ крстова" (како би то неки рекли), оносно хришћанин, сетићеш се да је Јуда беше некога продао за шаку долара, овај сребрњака...

ne, nije reč o tome, nego ako MBM kaže nema zločina, onda se sa njom ja slažem, ali ako ima onda mi nije jasno kako to može da bude prodaja običnog čoveka a ne prijava ratnog zločinca. ona predstavlja mladića kao kneza lazara - pa je onda izdaja, prodaja prijaviti ga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
perović je bila svetla tačka u represivnom režimu, nije ona stvorila represiju

Латинка Перовић је најбољи пример онога што МБМ назива "света крава". Комуниста који је постао мондијалиста па је сад нека "сива еминенција" разних чедоида. А ти мора да си од њих кад је готивиш.
Лично више преферирам "посрбљени комунизам", рецимо Леку Ранковића Smile
У његово време су бар Шиптари били мањи од макова зрна, и није се мислило да "федерализација" (читај распад) СФРЈ доноси више "демократије".

Citat
dok je Stambolić ubijen na mučki način i to je čovek koji bi reformisao Srbiju...

А онда су морали да одаберу Коштуницу, па смо нажалост и даље Срби. Нисмо се "суочили".
Е, све нешто патим од болова за Стамболићем. Сагни се па помози...

Citat
a što se tiče opozicionih medija

У време Милошевића их је било. Хвала!
Мада не бих ту упрошћавао како сад нема опозиционих медија... Проблем је што нема опозиционих ставова, а медији се свађају око Вељине шаке чварака Smile

Citat

nije dužnost nevladinih to da rade, niti su oni dužni kusturici da pružaju zaštitu u njegovim privatnim odnosima sa drugima.

А шта је дужмост невладиних...
Па кад је запаљена посластичарница неког Горанца, па на јутјубу неко накалемио Боже правде на тај призор, 99% да је био нерашчишћени приоватни однос.
Куста је нападнут по основу порекла (мада повод нема везе с нацијом, него с похлепом), а "хуманисти" су морали да га узму у заштиту, ако желе ја да им скинем наводике. Њихов посао је "дебилизам људских права", како је то рекао Пуховски, и ништа друго Smile

Citat
Nevladini treba da reaguju onda kada gradjanin izgubi podršku države, odnosno kada te država ugrožava čega nema u kusturicinom slučaju, naprotiv

Држава никог није угрожавала када су навијачи викали "Нож, жица,, Сребреница", па су се ипак НВО огласили.
Значи, по теби није требало да се огласе тада Smile

Citat
ona predstavlja mladića kao kneza lazara

Кнез Лазар је такође убијао неке непријатеље. Хашки суд би га зихерица осудио. Си гледао Џет Сет Smile
А ти, кад ти је толико жао муслимана сигурно осуђујеш Израел, а!? Smile
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Латинка Перовић је најбољи пример онога што МБМ назива "света крава". Комуниста који је постао мондијалиста па је сад нека "сива еминенција" разних чедоида. А ти мора да си од њих кад је готивиш.
Лично више преферирам "посрбљени комунизам", рецимо Леку Ранковића Smile

Ne gotivim ja Latinku Perović, ali nemam nikakav interes da ne kažem šta je istina, a istina je da ona nije sveta krava, nego da je lustrirana! Pa zar to nije tačno? Znaš kako je sklonjena sa vlasti?
A ja ne znam kako to da braniš demokratiju od Latinke Perović, ali zato autoritarnog Leku Rankovića, običnog komandira policije hvališ Smile

Citat
А онда су морали да одаберу Коштуницу, па смо нажалост и даље Срби. Нисмо се "суочили".
Е, све нешто патим од болова за Стамболићем. Сагни се па помози...

Meni možda nije žao Stambolića komuniste, ali ako treba da biram izmedju njega i onih koji su ga ubili - izbor je lak. Uostalom taj stambolić nije bio neki zadrti komunista i nije ubijen zbog komunizma, nego političar koji je imao ambiciju da postane reformator
ali od svih priča najviše me nerviraju one "šta bi bilo kad bi bilo?" - Neću da raspravljam o tome šta bi bilo da je opstao Stambolić mesto Miloševića ili da je pobedila opcija Ante Markovića - to je već posao raznih proroka
Citat
У време Милошевића их је било. Хвала!
Мада не бих ту упрошћавао како сад нема опозиционих медија... Проблем је што нема опозиционих ставова, а медији се свађају око Вељине шаке чварака Smile

bilo ih je ali ne zaslugom miloševića i to je malo šira rasprava u kojoj osnovno nerazumevanje dolazi od pogrešnog uverenja da volja većine nužno podrazumeva demokratiju, slobodu, odgovornost... I drugo ima i časnih novinara, prosto nije pošteno da svakog novinara smatraš plaćenikom

Citat
Држава никог није угрожавала када су навијачи викали "Нож, жица,, Сребреница", па су се ипак НВО огласили.
Значи, по теби није требало да се огласе тада Smile

Ako se dobro sećaš NVO su to proglasile posledicom a ne uzrokom i nisu zahtevale od navijača da prestanu to da viču nego od države da preventivno deluje i da sankcioniše to ponašanje ili ti misliš da su tu NVO branile same sebe? Smile
Ja ne kažem da su NVO u pravu, ali njihova meta nisu bili navijači, pa je onda država reagovala u sličnim situacijama i oduzimala transparente na kojima je pisalo Nož, Žica, Srebrenica, jer kako bi onda Mićunović na suđenju u Hagu objašnjavao da su ljudi bili protiv rata i genocida!?!?!?

Citat
Кнез Лазар је такође убијао неке непријатеље. Хашки суд би га зихерица осудио. Си гледао Џет Сет Smile
А ти, кад ти је толико жао муслимана сигурно осуђујеш Израел, а!? Smile

Prvo, osuđujem Izrael i mislim da to što radi Izrael je zločin, agresija, zločin je ne samo ubijanje koje vrši Izrael nego ceo izraelski koncept koji je doveo do tog ubijanja, nisam ja iz pokreta 1389 pa da mi je žao muslimana koji su daleko od mene, da mi je žao onih palestinskih, ovih turskih već malo manje, ali nikako onih koji su mi u blizini, tu vrstu licemerja ne podržavam

drugo, kneza lazara ne bi sudio haški sud iz dva razloga, prvi je taj što je 1389-te godine došlo do sukoba dve vojske, a ubijanje vojnika u borbi nije ratni zločin, a drugi je taj što sudovi ne treba da se bave mitovima, nego realnim dogadjajima. Naravno svi znamo da tada haški sud nije postojao, mada na moje čuđenje neki smatraju da ga je bilo i tada (tu ne mislim na tebe, jer sam razumeo tvoje pitanje kao hipotetičku zamišljenu situaciju)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.