Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:45:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Masovni povratak Srba na Jadran  (Pročitano 36398 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Molim, a zašto?
Pa ono .. dio kulture i to ..

Citat
Što nedostaje mom jeziku?
A ko prica sta o tvom jeziku, jesam ja rekla da je los il  nesto slicno?

Citat
Znaš li ti što je ređipet, šporko, meša, vuzem i slično?
naravno da ne znam, prvo sto su vam to vase novokomponovane rijeci, morate se razlikovati pa to ti je ..
drugo, nemam potrebu da znam jer nemam ja more i obalu i ne dolaze meni turisti i susjedi iz okolnih zemalja ..
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Muškarci više vole plavuše...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Пуно се ствари десило задњих пола века, да би могли тек тако долазити једни код других.

Лично немам проблем да седнем са неким Хрватом и попричам. Ако занемариш одређене болне теме, скапираш врло брзо да поред тебе седи неко ко ти је заправо врло близак.

Tерет тога додуше остаје.

Међутим није тема политика и историја, мада се то мора везати уз овакве приче. Иначе би могао да пишем доста о томе. Smile

Суштина је да се ја, а и претпостављам добар део људи овде, који држе до себе, не желимо негде осећати непожељно. Поновићу по ко зна који пут. Мало људи се овде боји за своју безбедност. Капирам да је број болесника који би напали усамљеног туристу, са намером да му науде, врло мали.

Људи просто не желе да неком буду терет. Не желе да их неко преко курца услужи. Не желе да их гледају попреко, због једне речи које су изговорили (начин распознавања у језику где је 99% речи исто).

Да се не лажемо, много времена ће проћи пре него што једни другима будемо добро друштво, а не терет или у бољем случају нужно зло.

Ne bih se složila. Većina mojih prijatelja iz Srbije svako malo dolazi k meni i uvijek se rado vraćaju. Praktični jednom mjesečno netko sjedne u auto i dođe tu. Isto vrijedi i obrnuto. Prošla sam cijelu Srbiju uzduž i poprijeko, i nigdje nisam imala neugodnosti. Samo jednom me izvrijeđao i napao vaš zemljak, ali to nije bilo u Srbiji, pa to ne brojim.

Mislim da je pravo vrijeme za ovakve stvari upravo sad jer će nam i djeca rasti u mržnji u kojoj smo mi odrastali. I mene, kao i vas je okolina trovala mržnjom dok nismo malo odrasli i mućnuli svojoj glavom,zar ne?
IP sačuvana
social share
Ne daj na se, ne daj svoje... nemoj tuđe, prokleto je!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Molim, a zašto?
Pa ono .. dio kulture i to ..

Citat
Što nedostaje mom jeziku?
A ko prica sta o tvom jeziku, jesam ja rekla da je los il  nesto slicno?

Citat
Znaš li ti što je ređipet, šporko, meša, vuzem i slično?
naravno da ne znam, prvo sto su vam to vase novokomponovane rijeci, morate se razlikovati pa to ti je ..
drugo, nemam potrebu da znam jer nemam ja more i obalu i ne dolaze meni turisti i susjedi iz okolnih zemalja ..

Ha ha... sad sam se nasmijala! Znaš kako Isus kaže, ko je prvi bez grijeha neka baci kamen... Nisu to naše nove riječi. Ustvari, tim riječima uglavnom govori starije stanovništo, baš ona djeca Jugoslavije. A što se tiče veze turizma i jezika, jel ti želiš reći da bi svaki građanin Hrvatske trebao uzeti knjigu i učiti svaki dijalekt Srpskog, Bošnjačkog, Slovenskog, Mađarskog i Talijanskog jezika? Pa nemoj tu stat. Dolazi k nama i puno Švaba, Čeha, Rusa i Engleza. Što nebi i to usput svladali. Sigurno tako rade i Španjolci, Francuzi, Tajlanđani i ostali "turistički narodi" ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Ha ha... sad sam se nasmijala!

Ajde lijepo.

Rijeci kao sto su parce i cebe nisu prastare niti su dijalekti, te rijeci su dio jezika, nisu cak ni kolokvijalne rijeci pa da kazes da ih ne razumijes.

Citat
Sigurno tako rade i Španjolci, Francuzi, Tajlanđani i ostali "turistički narodi" ...
Ne, oni se sporazumijevaju na engleskom naprimjer.

Citat
jel ti želiš reći da bi svaki građanin Hrvatske trebao uzeti knjigu i učiti svaki dijalekt Srpskog, Bošnjačkog, Slovenskog, Mađarskog i Talijanskog jezika?
ne, mislim da su bar ljudi koji prodaju pizzu, dosad trebali nauciti da je parce isto sto i komad.
ili je tebi normalno da neko ispred radnje okaci natpis "ne prodajemo parče pizze" ?
klasicna provokacija.

osim toga, kao sto rekoh,
znati strane jezike (a ovo cak nisu strani jezici) je valjda pozeljno?

ili je to ispod tvog nivoa?
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Samo malo. Vratimo se na početak. Kao prvo, ti ne poznaješ neke riječi iz mog jezika, kao ni ja iz tvog. Zbog čega je moj grijeh veći?

Kao drugo, ruku na srce, al Balkanski strani jezici baš i nisu nešto govoreni u svijetu pa da bi nam studenti na hotelijerskim fakultetima trebali to učiti.

A što se tiče Francuza i Talijana, oni ne govore čak ni Engleski, a kamoli neki drugi. Jedino su Hrvati najveće budale pa stave meni na 5 jezika. A očito nam ni to nije dosta, ima onih koji očekuju i puno više...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Kao prvo, ti ne poznaješ neke riječi iz mog jezika, kao ni ja iz tvog. Zbog čega je moj grijeh veći?

prvo, ja sasvim dobro razumijem hrvatski dnevnik, hrvatske serije, hrvatske emisije i nikad dosad nisam cula nijednu od tih sto si nabrojala, sto znaci da si ih izvukla iz praistorije, a i sama to kazes uostalom.
dok ti recimo ne znas sta znace najosnovnije rijeci kao sto je parce aka komad ili cebe aka deka.

i ko spominje kakve grijehove, ti si se brecnula kad sam ti rekla da biste trebali poraditi na bogacenju rijecnika, ne zbog srba ili neceg slicnog vec zbog cinjenice da je to valjda pozeljno? ali ako ja trebam crtati nekome da su stvari kao sto je poznavanje jezika, prvo svog, pa i stranih, pozitivno onda nemam komentara.

Citat
Balkanski strani jezici baš i nisu nešto govoreni u svijetu pa da bi nam studenti na hotelijerskim fakultetima trebali to učiti.

pa o tome i pricam; ucite mongolski al ne znate osnovne rijeci iz jezika vasih komsija ilitiga susjeda.
meni je to malo nelogicno. narocito sto je to sve bio jednom jedan te isti jezik, ne tako davno ..

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Tattoo
Pa i kod vas se kaže meni,čudi me da niste napravili reč,tipa jeloizbornik ili neku sličnu glupost. Smile

Lak je taj vaš jezik,ili sam ja prepametan pa govorim strane jezike bez učenja,probao sam isto i sa Mađarskim jezikom,ali ne ide,baš čudno. Smile

I o kakvom odlasku govorimo,pa Hrvati još ne mogu da se pomire sa tim da govore Srpski jezik sa par svojih novokomponovanih reči,i par Italijanskih,ali,kompozicija rečenice,padeži,ključne reči,veznici... Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 23:34:38 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat
Lak je taj vaš jezik,ili sam ja prepametan pa govorim strane jezike bez učenja

To je zato sto si od bombardovanja radioaktivan pa bolje ucis... pardon, ozracnodelatan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako nisi cula Grasu "Sporke rici svaki dan......." Smile

Cesto sam letovao na Hvaru, jednostavno.....caletova stara firma je tamo imala odmaraliste, kasnije smo isli delom iz navike, delom iz uverenja da idemo na "najlepse more". Onda sam odrastao, obisao Tursku, Grcku, nesto Egipta.....i shvatio da za moje poimanje dobrog odmora nema nista bolje od grckih ostrva. Ako sve bude ok ove godine cu na Santorini, sto se tice Hrvatske.....mozda, nekad, jednom.......
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 23:30:04 od sarmagedon7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Sporke
aa to je Šporke ..

to sam cula, istina.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:45:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.