Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:37:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Masovni povratak Srba na Jadran  (Pročitano 36080 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma kakva Hrvatska....odoh na Santorini.

Predstavnik vojvodjanskih hrvata je nedavno isao u posetu Hrvatskoj, covek se raspadao od srece sto ide u maticu, cim je stigao polupali su mu kola.....pokidao se da objasni kako je on u stvari "njihov"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Неки човек је лепо то објаснио.

Идем на одмор, да би се одморио, а не да из кафића стално зверам напоље и проверавам да ли је с колима све у реду. Smile

Не мрзим Хрвате, али немам намеру да на свој уштрб, подижен неке мостове. Можемо да се довикујемо и преко границе или у овом случају форума. На море, не у овом животу, а не верујем да ће се и у наредним, одлука променити. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy II
Letovanje u Hrvatskoj:
SAMO SRBIN SEZONU SPASAVA

Ekonomska kriza utiče na turističku sezonu u Hrvatskoj, pa komšije sve češće upiru pogled ka istoku. Na njihovu žalost, većina srpskih turista će i ove godine letovati na starim, proverenim mestima

Hrvatsko primorje... Dubrovnik najatraktivnija destinacija

„Sa leve strane vidite pravoslavnu crkvu", objašnjava lokalni vodič u autobusu sa srpskim turistima. „A ko ju je spalio?", pitaće oni. „Nemci, mamu im jebem!", odgovara vodič na tečnom srpskom. Upravo ovim rečima Boris Dežulović započinje svoju kolumnu u hrvatskom „Globusu" povodom očekivanja hrvatskih turističkih radnika da će im Srbi spasti predstojeću letnju sezonu.

Imaju samo kriške... Poruka u Dubrovniku za srpske turiste

Na njihovu žalost, turisti iz Srbije, po svemu sudeći, ni ove godine neće ispuniti njihova nadanja. Naime, prema anketi Jute, nacionalne asocijacije turističkih agencija, nekadašnja najomiljenija destinacija naših putnika ubedljivo je poslednja na spisku željenih letovališta za odmor. Svrstana je u grupu „ostalo", za koju se izjasnilo svega šest odsto ispitanika. Daleko ispred nje su Grčka, Bugarska, Turska, Egipat i Crna Gora, naposletku i sama Srbija.

Radisav Stanković, direktor Jute, ne želi da priča o Hrvatskoj jer je ona, kako sam kaže, potpuno minorna za naše turiste. Štaviše, ne zna ni približan broj onih koji bi ovog leta posetili naše zapadne komšije.

- Nemam nikakav komentar o tome jer nam Hrvatska nije dominantno tržište - kaže Stanković za Press nedelje. - Znam da neke agencije imaju u svojoj ponudi Istru i Kvarnersku oblast, ali pričati o tome je rano, osetljivo i za mnoge i dalje ranjivo.

Neće da ćute na srpskom

Hrvatske turističke agencije procenjuju da je prošle godine tamo boravilo između 85.000 i 115.000 srpskih turista, ali pravih gostiju, onih koji ne idu u svoje vikendice, kuće ili kod prijatelja i rođaka, bilo je svega pedesetak hiljada. Većoj poseti, nadaju se Hrvati, trebalo bi da doprinese i obnavljanje avionske linije od Beograd do Pule, koja je obnovljena prošle godine, i na kojoj će tokom letnje sezone avioni leteti čak četiri puta dnevno.

Većina domaćih agencija organizuje aranžmane za Istru jer smatra da je ova destinacija bezbedna, odnosno da naši turisti tamo neće imati problema sa lokalnim stanovništvom. Stiče se, međutim, utisak da će većina nekadašnjih ljubitelja hrvatskog Jadrana svoju posetu odložiti za neka druga, srećnija vremena. Jednostavno, ne bi želeli da odmor provedu razmišljajući da li će im neko kamenovati automobil ili će imati problema zbog beogradskih tablica i srpskog jezika.

U agencijama ističu da Hrvatska teško može da se poredi sa omiljenim destinacijama naših turista kao što su Grčka, Bugarska ili Egipat, i to ponajviše zbog cena usluga. Tako, na primer, boravak u hrvatskim hotelima sa četiri zvezdice višestruko je skuplji u odnosu na isti u Egiptu, a po visokim cenama posebno prednjači Dubrovnik.

Mnogo su skupi

Mirko Bauk, direktor i vlasnik turističke agencije „Odeon", koja nudi aranžmane za celokupnu hrvatsku obalu, kaže da oni jednostavno ne mogu da se takmiče sa Grčkom ili Turskom.

- Zanimanje domaćih turista za odmor u Hrvatskoj raste iz godine u godinu, ali komšije ni ovog leta ne bi trebalo da se nadaju masovnijem dolasku Srba. Na nedavno održanom beogradskom Sajmu turizma imali su zapažen nastup, predstavili su celu obalu i kompletnu hotelsku uslugu, ali mislim da su pogrešili što nisu nastupili jedinstveno kao država. Činjenica je da nedostatak turista sa zapada, do čega se svakako doći usled ekonomske krize, pokušavaju da nadomeste boljom posetom naših tržišta. Na njihovu žalost, naše tržište nije takvo da bi moglo da popuni „njihove rupe". Hrvatska je u ovom trenutku znatno skuplja i od Grčke i od Turske, pa, ukoliko žele veću posetu, ponajpe bi trebalo da se pozabave svojim cenovnicima - smatra Bauk.

Milica Žarković, portparol agencije „Kon Tiki", kaže da se u prethodnih šest godina, koliko ova agencija organizuje aranžmane za Hrvatsku, niko od turista nije požalio na bilo kakve neprijatnosti. Štaviše, ove godine će organizovati i specijalne vansezonske aranžmane za Istru i Kvarnerska ostrva - Rab, Pag, Lošinj i Krk, a koji obuhvataju i izlete za Veneciju i Brione. Zanimanje potencijalnih putnika je veliko, ali za bukiranje letnjih aranžmana, po njenim rečima, još je rano.

- Hrvatska se sve bolje pozicionira kod naših turista. Međutim, kada je reč o letnjoj sezoni, još ne znamo kakav će biti odziv, s obzirom na to da se aranžmani za ovu destinaciju, po pravilu, rezervišu tek u junu jer viza nije potrebna - kaže naša sagvornica.

Dragan Šormaz: Letujem na Korčuli

Dragan Šormaz, poslanik DSS, kaže da jposlednje dve godine letuje sa porodicom na Korčuli.

- Odlično sam se proveo i nisam imao nikakvih problema. Nisam čuo da je bilo ko iz Srbije imao neprijatnosti. Policija je predusretljiva. Kada sam im pokazao diplomatski pasoš, ponudili su mi pratnju. Ne znam kako je u blizini Šibenika ili Zadra. Tamo je uvek bilo problema između Srba i Hrvata.

Gorica Popović: Hrvatska je lutrija

Gorica Popović, glumica, nije skoro letovala u Hrvatskoj. Nedavno je sa predstavom gostovala u Puli i tvrdi da su ih Hrvati veoma lepo dočekali.

- Jesu skupi, ali obala im je prelepa. Išla bih u Istru gde naši nemaju problema. Odlazak na Hrvatsko primorje još je lutrija, ali se nadam da će se zategnuti odnosi konačno razlabaviti i da će poseta naših turista tamo biti opuštenija.

Isidora Bjelica: Druženje sa hrvatskim turistima

Spisateljica Isidora Bjelica ne letuje u Hrvatskoj jer ima toliko drugih destinacija koje želi da obiđe. Kaže da je u Hrvatskoj letovala kao devojčica i da voli Pulu.

- Preko leta sam u Hrvatskoj samo u prolazu i dosad nisam imala neprijatnosti. Često mi traže i autogram i žele da se slikamo. Često se na krstarenjima srećem sa turistima iz Hrvatske i dobro se družimo.

Aleksandar Vučić: Tamo mi nije lepo

Aleksandar Vučić (SNS) je u izjavi „Globus" rekao da je kod njih letovao kao mali, da mu se tada sviđalo, ali da mu se sada više ne sviđa.

- Kao mali sam išao u Istru, Rovinj, Umag... Ali, zašto bih sada išao tamo gde bi me ljudi gledali kao da sam im nešto skrivio, i da ja gledam njih i da mislim da su oni meni nešto skrivili. Idem tamo gde me neće gledati tako. More je lepo, ali meni tamo nije lepo.

ANA MITIĆ

Izvor:Press

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
većoj poseti, nadaju se Hrvati, trebalo bi da doprinese i obnavljanje avionske linije od Beograd do Pule,

hebi ga nevolim da letim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava Kapiri Mposhi
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
HTC 
hehehe ne mogu da verujem kakvi su licemeri, sad nam se ulizuju i mole da dodjemo na njihovo more.

do skoro su im svi Srbi bili cetnici i koljaci, a sada kad im je frka za pare odjednom smo im 'dobri susjedi' i 'ljudi ko i svi drugi'

mene hrvatska nece videti dok sam ziv Smile
IP sačuvana
social share
MALO NAS JE - AL SMO GOVNA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ne mogu da verujem da iko stariji od 1o godina   i pri zdravoj pameti opet zeli kod krvata.
Zadar-pokolj Srba i pljacka srbskih kuca i stanova,vikendica . . vec svi zaboravili?I  Sibenik,Vodice,Krka . . narode osvesti se!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson G 502
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy II
vidi ga čmarak  Smile tu si se zavukao i balaviš u ilegali  Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson G 502
vidi ga čmarak  Smile tu si se zavukao i balaviš u ilegali  Smile 

A šta ćeš guzman politika je nekako isfurana,dosadna!!
Ovdje ima dosta prostora..
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy II
jes vala,ali bi mogao i tamoda svratis ponekad,makar na kaficu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:37:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.335 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.