Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Masaže otklanjaju brojne tegobe  (Pročitano 4651 puta)
05. Jun 2011, 19:14:46
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
05.06.2011 10:12
Masaže otklanjaju brojne tegobe
Ovom drevnom isceliteljskom tehnikom deluje se preko kože na organizam u celini. Zbog blagotvornog efekta na čitav organizam, masaže bi trebalo da postanu deo naše svakodnevice.

Masaža je značajna za naše fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje, a blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba. Bilo da je terapijska ili relaksaciona, ona podstiče povećanje energije i vitalnosti, kao i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.

Masažom kože šire se kožni kapilari i limfni sudovi, otvaraju se pore znojnih i lojnih žlezda, dolazi do osveženja kože i potkožnog tkiva, podsticanja bolje opšte cirkulacije bez naprezanja srca i eliminisanja štetnih materije iz organizma.

Efekti masaže su dobri i za skeletni sistem i smanjuje se ukočenost i bol u zglobovima, a povećava njihova pokretljivost, otklanjaju se otoci.

Masažom se deluje i na mišićni sistem , smanjuje se zamor, bol i napetost, deluje na opuštanje, istezanje i jačanje mišića.

Nervnom sistemu takođe prija masaža jer smiruje, stvara zadovoljstvo i relaksaciju, poboljšava san, deluje direktno preko kože i indirektno preko hipofize lučenjem endorfina.

Doktorka Bo Sjuhua, specijalista tradicionalne kineske medicine, izdvaja tehnike od kojih možemo imati najviše koristi, a koje su dostupne i kod nas, piše Blic.

• Šijacu masaža

Obnavlja normalan protok životne energije s ciljem da se u organizmu uspostavi balans i postigne mentalno i telesno zdravlje. Izvorni šijacu podrazumeva pritiskanje prstom i dlanovima delove tela. Ova tehnika se često koristi za lečenje bolova u leđima, migrene, astme, hipertenzije i emocionalne nestabilnosti.

• Akupresura

Drevni kineski metod pritiskanja, „ubadanja“, štipkanja i lupkanja prstima po akupresurnim tačkama na telu ima za cilj da unapredi vitalnu energiju i normalizuje opšte stanje organizma na nivou sistema, organa, pa sve do ćelijskog nivoa. Posebno dobar efekat ispoljava na poremećeni krvotok kako funkcionalnog tako i organskog karaktera, bolesti pluća, organa za varenje i urogenitalnih organa.

• Ajurvedska masaža

Jedna je od najstarijih tehnika masaža. Predstavlja samo jedan segment Ajurvede, indijske medicine, koja pripoveda prirodan i zdrav način života. Cilja masaže je postizanje psihofizičke ravnoteže tri vitalne energije: vata, pata i kapha, a stimulacijom vitalnih tačaka može da se ublaži bol, poboljša cirkulacija i otkloni umor.

• Refleksologija

Masažom određenih tačaka stopala stimulišu se odbrambeni mehanizmi za jačanje i očuvanje zdravlja. Ova metoda zasniva se na saznanju da se na stopalima nalaze refleksne tačke svih organa i delova tela čijom se masažom deluje na određeni organ ili deo tela. Osim što pomaže kod problema s krvnim pritiskom, glavobolja i psihosomatskih teškoća, refleksologija se koristi za ublažavanje napetosti i nervoze.

• Tai masaža

To je kombinacija nežnih pokreta, ritmičke akupunkture i strečinga. Sprovodi se bez ulja, pomoću ruku i lakata i koristeći snagu celog tela. Ovo je jako dobra masaža jer otklanja energetske blokade, podstiče cirkulaciju krvi i razmenu materija u organizmu, a povećava elastičnost tela.

• SMEDIA.RS

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Da nema masaze, kvalitet zivota bi mi bio srozan za jedno dve trecine...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Sledeće nedelje idem da namestim atlas pršljen i nadam se da će sve moje tegobe zauvek nestati.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Mene niko nikad u zivotu nije masirao... mozda dvatriput Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
To je zato sto si frigidan Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Mi se redovno masiramo, iliti nas masiraju. Imam drugaricu radi za sitne pare  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Mi se redovno masiramo, iliti nas masiraju. Imam drugaricu radi za sitne pare  Smile

Koliko masira? Tj. sta sve?

To je zato sto si frigidan Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Sta sam rekao Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Sat vremena celo telo za nas cena 500 Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Svi vecito drve kako su masaze obavezne i sjajne pogotovo ako se bavis nekom fizickom aktivnoscu i nikad nikada da odem...Kad bi me neko dohvatio osecam da bi napipao cvorove svuda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.