Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Какав је то град коме је симбол киоск?  (Pročitano 801 puta)
19. Maj 2010, 10:04:21
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sombor: Napad na radnju Goranca
19. maj 2010. | 00:28 | Izvor: B92
Sombor -- U lokalu Goranca Sameta Garipiju iz Sombora, kome je 1999. zapaljen kiosk za prodaju semenki i kokica, pre dva dana ponovo je podmetnut požar.

Garipi za B92 kaže da će, čim sanira štetu, nastaviti da radi i da mu je pomoć ponudio i sam gradonačelnik.

Garipi, koji u Somboru živi 47 godina, veruje da će ovoga puta vinovnici biti pronađeni. Prvi čovek Sombora Nemanja Delić nije želo da se upušta u ocene da li je napad etnički motivisan, ali kaže da je Garipijev kiosk jedan od simbola tog grada.

Iako je po drugi put ostao bez svog kioska za semenke i kokice, Samet Garipi čim sanira posledice požara koji je neko podmetnuo, planira da nastavi da radi.

Kaže da je zahvalan i sugrađanima i gradonačelniku koji su odmah stali uz njega. Veruje da će ovoga puta saznati ko mu je zapalio lokal, kojim izdržava sedmočlanu porodicu.

"Razlupao je izlog, ubacio flašu sa benzinom i zapalio. Imao sam sreću što sam došao brzo i što smo sanirali štetu, da ne bude još veća. Procenili smo da je učinjenja šteta u iznosu od oko 5.000 evra. Iskreno da vam kažem, ostajem zbog samih građana Sombora, oni me cene i poštuju posao koji i radim, i mnogo im hvala zbog toga", rekao je Garipi..

Gradonačelnik Sombora Nemanja Delić, uz ogradu da ne želi da se meša u policijski posao i procenjuje da li paljenje kioska ima veze sa tim što je Garipi Goranac, kaže da je već ponudio pomoć. I on očekuje brzu reakciju policije, a u svemu mu je najstrašnije što je neko zapalio objekat od koga Garipi živi.

"Sama ta činjenica je poražavajuća, jer je njegov lokal simbol grada Sombora i jer je on naš pravi sugrađanin, kojeg znamo kao mirnog i prijatnog čoveka, što se ne može reći za te ljude koji su to uradili. To je je, nažalost, neki drugi sloj ljudi koji, eto, egzistira", kaže Delić.

Garipiju se identična stvar desila 1999. godine, na samom početku bombardovanja. Tada mu je izgoreo skoro ceo kiosk, ali počinilac nikada nije pronađen.

"Smatrao sam da je prestalo to ludilo koje je bilo tih godina i da mogu da nastavim da radim dalje. Mi smo inače po nacionalsnosti Goranci i 47 godina živimo i radimo u ovom gradu i nismo imali nikakvih neprijatnosti do te 1999. i evo sada. Nadam se da se to više neće dešavati, neće valjda biti više tih neljudi koji to rade. Zašto to rade, to ne znam", kaže Garipi.

Opština Sombor ponudila je Garipiju novac i materijal za obnovu, a on svoju prodavničicu, koja se nalazi u samom centru grada, planira da otvori možda već danas.

извор: беееее 92

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

уопште ме не занима хистерија која ће произаћи из овога (јао...угрожене мањине,срби злочинци...бла,бла) и коју ће организовати разне нво и остали курципалци....мене овај детаљ веома фасцинира:

Citat
Prvi čovek Sombora Nemanja Delić nije želo da se upušta u ocene da li je napad etnički motivisan, ali kaže da je Garipijev kiosk jedan od simbola tog grada.

какав је то град коме је симбол факинг смрдљиви факинг киоск за продају факинг семенки и кокица? Smile Smile Smile

то је исто као кад би симбол београда била нека печењара а не калемегдан Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 531.2
Brate meni je rostilj "Cevap" simbol Vozdovca,zivotom bi ga branio da neko pokusava da ga spali  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Procenili smo da je učinjenja šteta u iznosu od oko 5.000 evra
Pa ne prodaje swatch satove.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.