Šta kaže muškarac (u odnosu na nacionalne, verske, političke i mentalne preference) svojoj ženi, kada mu ona sa koferom u ruci objasni da ga ostavlja zbog drugog:
Ateista: Ne verujem. Budista: Samo da si ti srecna... Katolik: Ja sam kriv. Jevrejin: Vratiću ti! Pravoslavac: Samo da je naš! Musliman: Jedna manje više Pesimista: Znao sam... Optimista: Uzmi ključ - za svaki slučaj Realista: To je moj kofer Naivac: Kad se vraćaš? Skeptik: Jesi li sigurna? Romantik: Ali ja te volim! Filozof: Zašto baš danas? Advokat: To će te mnogo koštati Bankar: To će me mnogo koštati Japi: Kolika mu je plata? Liberal: Konačno slobodan! Komunista: Dužan sam da te delim Socialdemokrata: Poštujem tvoju odluku Slovenac: Samo da nije Hrvat! Hrvat: Samo da nije Slovenac! Albanac: Samo da nije Srbin! Srbin: Marš u pičku materinu!
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI! GNP! 2pac R.I.P. Pile,brate,pocivaj u miru!
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."