Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 23:20:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li po vasem misljenju marihuana izaziva zavisnost ili ne?
Da
Ne
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Marihuana i zavisnost  (Pročitano 82587 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
I dalje s druge strane imamo Nikolu Teslu. Sve se može i bez droge.

"Za razliku od opisane intelektualne verzije igre "naduvan i ponosan", u emotivnoj verziji ove igre ima daleko manje reči: osoba dolazi očigledno naduvana ili „slučajno” provokativno pokazuje svoj hašiš. Drugi reaguje zaprepašćeno: „Zar se ti drogiraš?” Na to osoba samo prezrivo pogleda onog što je postavio to pitanje i napušta društvo. Dakle, kratko i jednostavno: umesto da trpi prezir ili sažaljenje zato što se drogira, osoba počinje da prezire onog ko „ne kapira” duvanje. Obrazovani igrači igre “naduvan i ponosan” često se pozivaju na činjenicu da su poznati francuski pisci iz sredine devetnaestog veka pušili hašiš. Teofil Gotje je 1884. godine u Parizu u hotelu “Primodan” osnovao „Klub hašišara” u koji su jednom mesečno dolazili velikani poput Bodlera, Igoa, Balzaka i Dime, da bi pušili alžirski hašiš i uživali u intelektualnim razgovorima."

Treba čitati i prozreti taktiku.
« Poslednja izmena: 26. Feb 2011, 16:46:13 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Tesla je, po moždanim funkcijama, bio medicinski fenomen. Može se reći da je imao poremećaj, ali kad se pod ''poremećajem'' ne podrazumeva neki defekt, već naprotiv.

Frojd nije duvao, već je koristio kokain, ali je (tako kaže biografija) prestao kada mu je jedan prijatelj umro od srca koje je sistematski slabljeno kokainom godinama, jer ga je uzimao kao painkiller.

S druge strane, potpuno je drugačije kad duva neko ko nema dve lajsne u glavi, a drugačije kad to radi jedan Viktor Igo. Kako? Pa, Igo ima za šta da se uhvati i kad nije naduvan, za razliku od ovog prvog. To je ujedno i sva moja poenta. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
I dalje s druge strane imamo Nikolu Teslu. Sve se može i bez droge.

Može, što da ne? Ja mislim da niko ne trvdi da je išta bolji što se gudra ili pametniji? Ono za šamane nisu moje misli, već kažem kakav je duh vremena na istoku.

Stvar je u tome, što ja želim moju slobodu da duvam, a da ne budem paranoičan da ću da dobijem pendrek u bubrege. Stvar je u tome da mi koristimo taktike zaplašivanja umesto informacija. Problem je u tome što je glavni razlog za nezakonist droge ekonomija, a ne moral (ako pogledate ko sponozoriše kampanje protiv droga, videće te da su 90% slučajeva pivare, fabrike duvana i drvare koje ne žele konkurenciju, to nije nikakva teorija zavere, proverite sami)
« Poslednja izmena: 26. Feb 2011, 16:56:40 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
ja želim moju slobodu da duvam, a da ne budem paranoičan

Paranoju si, očigledno, već zaradio. Čisto kao nus proizvod.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 111111
Kakve veze ima koriscenje bilo kog opijata ili poroka ..sa mogucnoscu i intelektualnim sposobnostima ?
Ono ima veze,nije da nema,ali to nije nikakva apsoluta da ce neko zato sto se ubija kokainom zavrsiti u kontejneru.
Pominjete naucnike kao narkomane..pa kakve to veze ima..naucnici su ljudi,Svi ti veliki umovi su bili ljudi ziveli sa okolinom,drogirali se kockali..jurili kurve , hranili se nezdravo..Ali to nema ama bas nikkave veze da bi oni postigli i vise od toga da nisu radili sve to..Sve sto su uradili bio je njihov plafon jer da nije oni bi imali i vece rezultate bezobzira na sve.
Poeticari,umetnici,slikari...Su obicno sviranje penisu u odnosu na Teslu i ostale koji su unapredili zivot ljudi za 180 miliona puta.
I danas kao i pre i dalje veci umovi vucu svet napred..dok slikari slikaju livade a pesnici pevaju o ljubavi..
Umetnost nije nauka..To je dar i taj dar ne treba mesati sa darom Tesle..Jer je to ogromna razlika..I ja ne podcenjujem slikare i pisce u odnosu na njih.Samo to nije isto.
Drugo..narkoman je zavisnik od opijata..I svako ko ne moze bez opijata naziva se narkomanom,i ja ne znam sta je tu nejasno..MOze narkoman da kaze da nije narkoman..Mogu ja da kazem da i ja nisam lud..pa cinjenice ostaju iste.
Sto se tice zavisnosti..pa svi smo zavisni..Samo ono od cega smo mi zavisni ne utice u velikoj meri na zdravlje..Jer ja mogu da pojedem 100 cokolade .. i dobicu par kilograma vise..Ja jesam urusio zdravlje ali onaj koji danas izbusi sebi sve vene na telu imace groznije posledice od mojih.
Narkomanija je bolest.Niko ne bira da bude narkoman,niko ne bira da ga udari voz (retkost) .. Na drogu se navuces,na voz naletis..To je trenutak cija je posledica ogromna.

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Ne znam kako se uopste pomesali znanje i ucenje sa time da li neko duva ili ne. To nema nikakve veze.

To je opet ona stara predrasuda - ko duva, narkoman je - ko duva - nema pojma o zivotu jer je narkoman.

Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Ja ne mogu da verujem da ne mogu da shvate da uopste nije poenta u tome da li je nesto dobro, da li steti pojedincu ili ne i da li ga cini pametnijim, ludjim, paranoicnijim.
Poenta cele stvari je u tome da li vi imate ili nemate pravo da zabranite nekome sta ce raditi sa svojim telom. A jednostavno, to pravo nemate osim ukoliko sebe ne smatrate bozanskim bicem.

Smatrajte vi ljude koji duvaju narkomanima, "drogosima", dripcima... to je vase legitimno pravo. Al' nemojte brate da smarate oko stvari koje vas se realno ne doticu.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Marihuana ne izaziva fizicku zavisnost. Po nekad je marihuana gateway droga, ali ti slucajevi su u manjini. Tako je zato sto je marihuana verovatno naprodavanija i najprisutnija droga u svakom drustvu. Ako govorimo o marihuani kao droZi, onda valja prst uperiti i u povremene avanture sa alkoholom. Onda su i ljudi koji se povremeno opuste uz pivo, rakiju, vino... narkomani. I to nista manje od ljudi koji konzumiraju marihuanu. Ti ljudi smatraju da je opravdanje za njihovo povremeno opijanje sveopsta drustvena prihvacenost doticne droge, ne obracajuci pritom paznju na cinjenice. Alkohol jednako izaziva zavisnost kao i marihuana, a pritom je cesci unistivac porodica i zivota i dosta je stetniji za organizam (o ovome mozete da procitate i na internetu ako vas interesuje). Takodje, jako je bitna i statistika, koju imate prikazanu na sledecoj tabeli:

Da se ne zadrzavam previse na samoj tabeli, sve je receno. Fizicka neaktivnost i losa ishrana su 2. uzrok smrti, a ne vidim da se zakonom zabranjuje McDonald's i ostali junk food lanci (cija hrana je glavni uzrok ovoga)

Dalje, da se osvrnem na dejstvo marihuane. U prilog joj, pre svega, ide to sto nema jutarnje mucnine, kao kod socijalno prihvacenog i (od mnogih) voljenog alkohola. Takodje, pomaze ljudima koje muci nesanica i verovatno je najzdraviji lek protiv bolova (ovo mogu licno da potvrdim). Takodje bih napomenuo da marihuana nije nesto sto bi trebalo da se konzumira kad se izlazi u klubove i ostala mesta okupljanja, kao sto neki veruju. Marihuana je za kucna okupljanja i smoreno samovanje. Osim sto opusta telo, cesto je i uzrocnik smeham gde ga ne bi bilo da nije marihuane (smeh je zdrav, ne?). Takodje, smanjuje ili odstranjuje stres, koji po mnogim istrazivanjima skracuje zivot. Sad, opet poredjenje sa alkoholom; marihuana ne podstice agresivno ponasanje i njeno konzumiranje smiruje ljude, sto je jos jedna prednost. Sto se tice "rada", svako ko marihuanu konzumira ima razlog za to u necemu sto ona u njemu/njoj izaziva, pa ne bih da ulazim u to.

Dalje, cinjenica da je neko (ili nije) konzumirao marihuanu od velikana sveta u kom zivimo ne bi trebalo da utice na nas sud o njoj. Da li je marihuana droga? Jeste, ali isto koliko i alkohol. Koliko su ljudi koji konzumiraju alkohol narkomani toliko su i ljudi koji konzumiraju marihuanu. Ljudi cesto povremene korisnike marihuane etiketiraju kao narkomane, a na svoje povremeno konzumiranje alkohola gledaju kao na dobru stvar i nikad za sebe ne bi rekli da su alkoholicari, pa bih jos dodao da je najveci uzrok vecitih kriticara marihuane potpuna neinformisanost ili predrasude. To sto je marihuana zabranjena samo znaci da nekom odgovara da tako bude. Vlade sirom sveta hrane svoje foteljisane guzice novcem od sverca raznih narkotika (ne samo marihuane), pa im ovakvo stanje odgovara. Mafia sirom sveta uziva u ovoj zabrani, a teret je posredno i neposredno na obicnom coveku. Porez i eventualne akcize na marihuanu bi mogle da finansiraju izgradnju skola, bolnica, biblioteka (...), a umesto toga prodaja marihuane finansira lagodan zivot ministara, inspektora, pandura (ulicnih kerova) i mafie. Mislite o tome.

« Poslednja izmena: 27. Feb 2011, 04:01:04 od Skiner_X »
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Post gore me podestio na jedan argument koji sam čuo (u pravom životu, ne ovde) da je marihuana loša jer je odgovorna za kriminal.

Mozak mi je krenuo da curi iz uveta od tog "argumenta".

Nelegalno stanje marihuane ima sledeće stvari kao posledice: nekorištenje konoplja iste za proizvodnju papira, odeće, kanapa, manjak kontrole kvaliteta pa nikad ne znaš šta tačno dobijaš na ulici, VEĆA ŠANSA da deca dođu do nje (boli lerdija tuki kome prodaje, dok kad bi se prodavala u prodavnicama, mogla bi da se reguliše kao alkohol ili duvan), potpuno odsustvo novca koji može da se dobije tako što će da se nabije porez na nju i kao što sam već pomenuo, paranoična atmosfera sa gomilom nezadovoljnih jer im država izigrava drugu majku.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2011, 04:06:02 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Post gore me podestio na jedan argument koji sam čuo (u pravom životu, ne ovde) da je marihuana loša jer je odgovorna za kriminal.

Mozak mi je krenuo da curi iz uveta od tog "argumenta".

Da nije marihuane, nasli bi nesto drugo. Mafija, koju danas znamo, se razvila u milionoglavu neman 20ih godina proslog veka, odnosno u cuvenoj prohibiciji. Organizovani kriminal je procvetao zahvaljujuci prohibiciji, a ne alkoholu. Toliko je jednostavno.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 23:20:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.