Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Manje na "budžetu", vraća se sufinansiranje?  (Pročitano 3013 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung 111111
Nije stvar u trenudu nego u zdravoj pameti Smiley

Srbija je nakon petog oktobra promenila sistem.Drzava vise nije neko ko ce da ulaze Smiley Nego neko ko ce da stiti interese gradjana,sprovodi zakone i slicno.

Nasa drzava sa jedne strane ulaze u studente od kojih kasnije nema AMA BAS nista Smiley Ljudi se skoluju, zavrse i uglavnom se ne bave time i ne doprinose..jer realno nema posla za veliki broj njih.
I tako dan za danom,drzavni fakulteti stancuju razne profile ulazuci gomile para..Ljudi zavrse i sede kuci ili rade nesto peto.Msm njih ni preko ne bi zaposlili,drzave EU i onako imaju na kilo visokoobrazovane jos mi im falimo.

Sa druge pak strane...oni u cije se ulaganje isplati i koji su buducnost nase zemlje , mislim na najbolje , koji mogu  nesto da ucine za nasu zemlju..Njih nasa drzava finooo odskoluje..pa profit od njih uzmu Nemci,Francuzi i etc Smiley

Dakle kad se presaberemo, nasoj drzavi se ne isplati da ulaze u skolovanje mladih Srba.Najlogicnije bi bilo da onda  upotrebi zakone,ovlascenja i sve sto je u njenoj moci da privatno obrazovanje stavi na noge.Da to bude jedno kvalitetno obrazovanje..a da nasu drzavu boli kurac ko tu gubi a ko dobija.
A te pare koje joj ostanu ulozi u bolnice,slabe,stare i nemocne.(mada je i to ..dok jos imamo drzavno zdravstvo)

Ali kako ti sad glupake koji su rusili socijalizam da ubedis, da im drzava ne dodje nista i da su sami na svome ? Smiley
« Poslednja izmena: 13. Okt 2015, 01:25:41 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Nije stvar u trenudu nego u zdravoj pameti Smiley

Paaa... srbin (ili srpkinja, kako se ko izjašnjava je8iga) je u "zanimljivom" broju slučajeva jako povodljiv(a).
To što je pametan, odnosno nije glup znači da nije bespomoćan, i ne mnogo "toga" ostalog.

Srbija je nakon petog oktobra promenila sistem.Drzava vise nije neko ko ce da ulaze Smiley Nego neko ko ce da stiti interese gradjana,sprovodi zakone i slicno.

Uređenje se promenilo, po nekim značajnijim normama, samo tokom poslednjih pet godina.
Problem je što se zadržao "kadar" koji nije rušio prethodno "uređenje" već je pored njega tavorio.

Nasa drzava sa jedne strane ulaze u studente od kojih kasnije nema AMA BAS nista Smiley Ljudi se skoluju, zavrse i uglavnom se ne bave time i ne doprinose..jer realno nema posla za veliki broj njih.

Država, kao pojam koji okuplja skup zakonodavnih i izvršnih institucija, ne može da ima koristi od velikog broja zaposlenih u njenom aparatu. Potpuno je druga priča ukoliko smatraš, kao posledicu ideoloških ubeđenja tvog okruženja, da zdravstvo, školstvo i slićne grane, odnosno delatnosti, na neki volšeban način "potpadaju" pod državu i vlast.
Univerziteti u Srbiji imaju rukovodstvo - i ono je zaduženo za problem "visokokvalifikovanih kadrova" na koji nam skrećeš pažnju. Krupne greške u rangu ogromnog broja studenata koji nemaju perspektivu usled nemara pri određivanju kvota za upis studenata na pojedinačne fakultete i njihove smerove se jednostavno ne praštaju.

I tako dan za danom,drzavni fakulteti stancuju razne profile ulazuci gomile para..Ljudi zavrse i sede kuci ili rade nesto peto.Msm njih ni preko ne bi zaposlili,drzave EU i onako imaju na kilo visokoobrazovane jos mi im falimo.

Ne možeš puno da biraš ako ti stomak krči, jer čovek može da obnevidi od gladi. Ti svršeni i nesvršeni studenti, primorani da rade van struke za koju su se pripremali ulažući vreme i sredstva, u nekom kutku svog bića još uvek imaju nadu da okolnosti mogu da se promene. Njihovo zaposlenje u struci, nažalost, ne može da zavisi od individualnog iskustva. Postoje i oni kojima je čekanja (bilo) dosta, pa su odlučili da se malo više potrude - nauče jezik, ostave mladost u Srbiji iza sebe i daju sebi novu i bolju šansu negde van granica iste.

Sa druge pak strane...oni u cije se ulaganje isplati i koji su buducnost nase zemlje , mislim na najbolje , koji mogu  nesto da ucine za nasu zemlju..Njih nasa drzava finooo odskoluje..pa profit od njih uzmu Nemci,Francuzi i etc Smiley

To je isključivo zato što su mladi ljudi željni boljeg životnog standarda.
Ne možeš jednog talentovanog mladog čoveka da "odškoluješ", a drugog ne. Stvari ne funkcionišu na taj način.

Dakle kad se presaberemo, nasoj drzavi se ne isplati da ulaze u skolovanje mladih Srba.Najlogicnije bi bilo da onda  upotrebi zakone,ovlascenja i sve sto je u njenoj moci da privatno obrazovanje stavi na noge.Da to bude jedno kvalitetno obrazovanje..a da nasu drzavu boli kurac ko tu gubi a ko dobija.
A te pare koje joj ostanu ulozi u bolnice,slabe,stare i nemocne.(mada je i to ..dok jos imamo drzavno zdravstvo)

Gorenapisano nema nikakvog smisla. Pravo na školovanje je jedno od osnovnih ljudskih prava.  Smile
Kada bi prestao da postoji Univerzitet kao karakteristika grada, države odnosno društva u kome živiš izbio bi haos koji ne možeš ni da zamisliš. Država koju "boli kurac" za obrazovanje tog nivoa nije država u pravom smislu.
To je Crna Gora.

Ali kako ti sad glupake koji su rusili socijalizam da ubedis, da im drzava ne dodje nista i da su sami na svome ? Smiley

"Glupaci" su rušili stubove na kojima su se držali ostaci ruiniranog jednostranačkog sistema.
To nije tema ove diskusije, uostalom.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Okt 2015, 02:02:59 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung Galaxy S2
Citat
Kako se navodi, i dalje će biti onih koji besplatno studiraju, ali mnogo manji broj.

Da se ja pitam ne bi bilo nikog na besplatnim studijama sem najboljih studenata koje bi drzava kasnije iskoristila za nesto Smiley
Ugovorom ih obavezes i barem ti za nesto znace.

Ne moze.

Zato sto je to pokusaj da se naplati ista stvar nekoliko puta.

Da li je trenutno moguce da se upises na faks sa 26,27 godina..znaci,tek da pocinjes?
Kako je tako nesto moguce?

Naravno da moze i treba da moze.

Mislim,u moje vreme se znalo-posle gimnazije sa 18 god. upisujes fakultet.

Kako je sad?
Da li je sad uopste i potrebna zavrsena gimnazija kao preduslov upisa na fakultet? Smile

Posle bilo koje srednje cetvorogodisnje skole.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2015, 10:45:26 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Najbolji trebaju da idu u Boston da se skoluju. A ne ovde da se maltretiraju sa nazadnim skolovanjem  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Sufinansiranje ne bi smanjilo broj studenata. Velika većina bi podnela teret od dodatnih 200, 300 ili 500e, naročito posto se to plaća u gomili rata od oktobra do maja.

Državni fakulteti bi i dalje ostali najjeftiniji, državni budžet bi se malo rasteretio, ali još više ljudi bi se okrenulo privatnim fakultetima.
Prosta računica, daš 500-600 evra više po godini i završiš u roku bez nekog prevelikog cimanja i učenja.

Uglavnom broj visoko obrazovanih bi ostao isti, jedino bi se dodatno izgubilo na kvalitetu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Sufinansiranje ne bi smanjilo broj studenata. Velika većina bi podnela teret od dodatnih 200, 300 ili 500e, naročito posto se to plaća u gomili rata od oktobra do maja.

Državni fakulteti bi i dalje ostali najjeftiniji, državni budžet bi se malo rasteretio, ali još više ljudi bi se okrenulo privatnim fakultetima.
Prosta računica, daš 500-600 evra više po godini i završiš u roku bez nekog prevelikog cimanja i učenja.

Uglavnom broj visoko obrazovanih bi ostao isti, jedino bi se dodatno izgubilo na kvalitetu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung SGH-E590
Realno trenutno na budzet ides ako ispunis neku kvotu poena koje nose polozeni ispiti, a ne sa kojim ocenama polozis te ispite. Mislim gde je tu logika? Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
LG G3
Prva godina treba da se plaća,pa se u ostalim boriš za budžet.Ovako klinci nagrnu na faks koji se lako upsiuje i godinu dana bleje na račun državae.Npr FIn u Kragujevcu upiše preko 200 ljudi,u drugu godinu jedva pređe 80.

Dakle prva godina da se plaća za sve sem za one sa visokmi prosecima iz srednje,.za koje ej realno očekivati da ozbiljno shvate fakultet.

Ja sam se u prvoj zajebavo pa kad samo overio pa obnovio video koliko znači budžet za one koji zaista nemaju + plaćaju stan i hranu ako studiraju negde sa starne.posle sam sam se borio i u drugoj opet upao na budžet,al je moralo sve da se očisti i to sam imao sreće jer kad sam obnovio došla neka krš generacija pa 2/3 nije prešlo u drugu  Smile A master je tek bila sprdnja na saobraćajnom šanse nije imalo za budžet,pa kad sam video da može da se prebaciš na mašinski na isti smer "motori i motorna vozila" to je bilo to  Smile Evo ovi što ostali na saobraćajnom kolju se za budžetska mesta pogotovo na katedri za bezbednost saobraćaja.

To sa ugovorom,može ako se studentima obezbede sulovi kao na akademiji,stan,hrana,odeća,nastvani materijal sve o trošku države onda možemo da se dogovorimo,a ovako studenti sve da plaćaju  Smile Sreća davsno sam to prebrinuo,al nama bila frka od bolnje misli da nema gore,kad ono Srbija za čas te iznenadi.

Znam lika koji je overio na VA u drugoj godini mora da plati državi 10 soma € za 2,5 godine koliko je živeo o trošku države i koliko je država uložila u njega,sve taksativno dobio pa i to da je imao frizera,zubara,lekara i ostalo besplatno iako ih nije koristio.

Zato znbam i lika koji ej završio pa je obavezan da 12 godina ostane u vojsci i tako vrati državi ono što je uložila u njega tj da joj koristi i da pogine ako treba.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Manje studenata na budžetu? Oh noes, pa šta će sad da rade đetići i boskići?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung 111111
Citat
Ne moze.
Zato sto je to pokusaj da se naplati ista stvar nekoliko puta.

Sta pricas bre mozgu ?
Da li to onda znaci da deca koja ne studiraju, treba drzava da im vrati deo poreza jer nisu studirali a "Platili su" ?
Ako ides tom logikom onda svi treba da imaju budzet jer svi placaju porez  Smile
A u ostalom i ne radi se o tome,msm nisam na to mislio..Vec da ih drzava iskoristi tako sto ce da im da neki jak posao ili da ih zaposli tako da ima neke koristi od njih.A ne da ima Nemacka koristi.

Realno trenutno na budzet ides ako ispunis neku kvotu poena koje nose polozeni ispiti, a ne sa kojim ocenama polozis te ispite. Mislim gde je tu logika? Smile

Nema nikakve logike.
Da prevedemo za one koji ne studiraju ili nisu upoznati sa tim...uporedicu sa srednjom skolom.
Ako za godinu dana imas deset predmeta ..to znaci da drzava Srbija placa tvoje skolovanje..Ako u najmanju ruku imas 8 dvojke i 2 keca. I opet drzava ne valja..jer nisu 7 dvojke i 3 keca.

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.