Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:42:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: manjak radne snage u Rumuniji :)  (Pročitano 5759 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Ljudi u Srbiji su navikli na s.anja, zatvorenost od spoljnjeg sveta, tatine sinove i ostale devijantne pojave i sad svaka promena tesko pada. Otuda i ovoliko cudjenje pojedinaca na forumu u vezi Rumunije i omalovazavanje istih (komplexi, ako mene pitate).

Pre dve nedelje sam se vratila iz Pariza i grad obiluje Rumunima i Bugarima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ја имам родбину у Белој Цркви (Банат), па сам често тамо.
То је место удаљено од Румуније десетак километара.
Румуни долазе пијачним данима и однесу сво воће и поврће.
Питам рођака - како то, он ми одговори да Румуни немају развијено повртарство јер је све било државно за време бившег режима, па нису научили да раде.
Изгледа да се то стање није баш променило на боље.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E50
Kraljevicu,znamo se... Smile
Nismo ni ja ni ti od juce ovde..."oni" te napadaju...napadaju i mene...ako iznosis svoj stav,stoj cvrsto iza njega,i nemoj da se palis na prozivke,da odgovaras na iste...jeste bilo 6 strana,koje su obrisane(doduse malo kasno.ali sta je tu je)...
Ajde ti malo sad za razliku od dosadasnjih...pricaj malo o konkretnim stvarima u Rumuniji,standardu,ekonomiji...iz prve ruke,umesto sto se sa ostalima prozivas...ovo vazi i za ostale "ucesnike u performansu"... Smile

Ako si tamo ziveo,pricaj o tome konkretno,sta je dobro,a sta lose(a nije sve dobro ima i loseg)...nemoj samo o tome,kako smo mi ovakvi ili onakvi...to nek pricaju "oni"...Ti pricaj ono sto znas,i zelis da pricas...a,tice se Rumunije kao takve,ne o Rumuniji kao "boljoj"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Naš problem je što Rumuniju pamtimo isključivo iz prizme kada nisu imali ni žvake u prodavnicama. Moj kolega koji nije sa ovih prostora je bio nedavno tamo i tvrdi da Srbija i dalje izgleda bolje u smislu infrastrukture.

Međutim u Rumuniju je od ulaska u NATO i EU uloženo puno para, niču im nove fabrike na dojučerašnjim ledinama, u Bukureštu je daleko bolji izbor robe široke potrošnje nego u Beogradu, manja im je nezaposlenost nego u Srbiji.

Zbog pojave novih fabrika u Rumuniji oni sada više izvoze u Srbiju nego što mi izvozimo kod njih. Na primer prašak Bonux, Ariel, tečnost za sudove Fairy koji su najpopularniji u Srbiji se prave upravo u Rumuniji.

Rumunija sada ide krupnim koracima napred, Bugarska takođe a mi i dalje stagniramo i propuštamo vozove ka Evropi i tešimo se što imamo auto-put koji je napravljen američkim kreditom pre 30 godina. AKo budemo nastavili da stagniramo a ostali nastave ovim tempom napred za par godina ćemo i na istočne susede gledati kao na danas razvijenu Mađarsku, Češku, Slovačku i Poljsku.

« Poslednja izmena: 24. Avg 2007, 19:21:09 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Naš problem je što Rumuniju pamtimo isključivo iz prizme kada nisu imali ni žvake u prodavnicama. Moj kolega koji nije sa ovih prostora je bio nedavno tamo i tvrdi da Srbija i dalje izgleda bolje u smislu infrastrukture.

Međutim u Rumuniju je od ulaska u NATO i EU uloženo puno para, niču im nove fabrike na dojučerašnjim ledinama, u Bukureštu je daleko bolji izbor robe široke potrošnje nego u Beogradu, manja im je nezaposlenost nego u Srbiji.

Zbog pojave novih fabrika u Rumuniji oni sada više izvoze u Srbiju nego što mi izvozimo kod njih. Na primer prašak Bonux, Ariel, tečnost za sudove Fairy koji su najpopularniji u Srbiji se prave upravo u Rumuniji.

I ja sam sam pre 3 meseca bio u Rumuniji!Reci "kolezi" da je u pravu!Oni su i dalje iza nas po svemu + što su genetski ganaci! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Ја имам родбину у Белој Цркви (Банат), па сам често тамо.
То је место удаљено од Румуније десетак километара.
Румуни долазе пијачним данима и однесу сво воће и поврће.
Питам рођака - како то, он ми одговори да Румуни немају развијено повртарство јер је све било државно за време бившег режима, па нису научили да раде.
Изгледа да се то стање није баш променило на боље.

ma idi, daleko je kod njh od dobrog...
ali su se svakako promenili na bolje.
i eto...bar izvozimo kod njih...

ja sam naveo dosta negativnih stvari kod rumuna...mozda se nije procitalo jer je na kraju prethodne strane...
njima je prednost to sto nisu ratovali i sto su jasno opredeljeni za EU..

samo je cinjenica da napreduju..moraju, nije to vise stvar izbora..zato ja zelim u EU. da se mi pitamo, nikada ne bismo napredovali jer je za to potreban rad i trud...

na nekim poljima su jos uvek losiji o d nas.
kod njih ni jedan grad nije cist kao Novi sad(i dalje), a NS je po meni prljav.
ali, bar su osnovali cistace...sve se to sri..mora, tako nalaze Eu...

dobro rinaka kaze...ima mnooog cigana tamo...
ali, tako i Hrvati na nas gledaju...
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Baš dobro što Rumuni neće više biti jeftina radna snaga u Srbiji. To daje šansu svim nezaposlenima, svima od 150 000 povratnika azilanata, da se zaposle. A ko i posle toga bude trabunjao kako i Srbiji nema posla može slobodno da mu se prilepi etiketa lažljivca i licemera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Baš dobro što Rumuni neće više biti jeftina radna snaga u Srbiji. To daje šansu svim nezaposlenima, svima od 150 000 povratnika azilanata, da se zaposle. A ko i posle toga bude trabunjao kako i Srbiji nema posla može slobodno da mu se prilepi etiketa lažljivca i licemera.
ma kakvi.
u srbiji je stopa nezaposlenosti 20%(mozda vise)
a u rumuniji ima sasvim dovoljno radnih mesta vise od godinu dana..
tako da je to prema poslednjim merenjima, bez rumuna.
ali, dobro je sto sad nasi odlaze u rumuniju da rade, paovde donose pare.

sada bi za nas bilo katastrofalno da nezaposlenost bude blizu 0%

onda ne bi stranci dolazili i ulagali u srbiju jer bi postojala mogucnost da nemaju radnike i da moraju sa drugim firmama da se namecu oko cene(da daju veceplate od dugih) sto im svakako nije cilj.

najboljesto moze da se desi srbiji da ima stopu nezaposlenosti bar 10% do ulaska u EU...
onda pocinje nas BUUUUM...nasih 5 minuta!
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Marko
Sve je to lepo, ali za ovakvu Srbiju tesko izvodljivo...pa jesi ti svestan da je 1/3 ljudi u Srbiji za radikale Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 5610
Ljudi u Srbiji su navikli na s.anja, zatvorenost od spoljnjeg sveta, tatine sinove i ostale devijantne pojave i sad svaka promena tesko pada. Otuda i ovoliko cudjenje pojedinaca na forumu u vezi Rumunije i omalovazavanje istih (komplexi, ako mene pitate).

Pre dve nedelje sam se vratila iz Pariza i grad obiluje Rumunima i Bugarima.
Како 

IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:42:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.