Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 21:26:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Maltretiranje osoba ometenih u razvoju  (Pročitano 21411 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
evidentni
dica su u necovijesnim uvijetima zbog manjka novca ali nisu maltretirana.

najociglednije je da se radi o medijskoj buci protiv srbije kada treba da joj se poduzme teritorija sto je i normalno.
predstave nas malo u svetu kao ljude koji jedu decu, pa onda, neka, i treba da se uzme KiM

za tu decu se svakodnevno skupe ogromne pare, ali je cela drzava siromasna pa ne moze svima odmah da pomogne.

dobro je sto ce sve biti razjasnjeno pred sudom, a ond ase javi i pojedi ono sto si israo.

danilo, slikenisu objektivne.
imamo oni sliku iz novosti kada su uzeli decu, nahranili ih, obukli i stavili ih pred kamere.
to nije objektivno.
stanje je X puta gore.
pa ja imam druga koji je godinu dana radio u domu.
uslovi su losi, i tuku se deca, ali to je nekada neophodno.

stoji da je uzas, imamo dom u kome je par devojcica prisiljavano da 'stupoa u intimne odnose' za novac
to se vrtelo po blicu 2 nedelje.
ali takvih slucajeva ima svuda, u svakoj drzavi.
jedino je problem sto kdo nas nema novca da se to sve nasminka.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
ja nikako ne mogu povjerovati da izvještaj o uvjetima u kojima djeca žive ima veze sa kosovom

ali kako god hoćete, valjda ste vidoviti ili što već... Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
U izveštaju se ne kritikuje samo Srbija. Na spisku su i Mađarska, Rumunija, Bugarska, Meksiko, Rusija, Urugvaj, Argentina kao i Kosovo.

Evo dela izveštaja koji prenose mediji:

Serbia is not alone in mistreating the mentally handicapped, the group said. Mental Disability Rights International has released similar reports on facilities in Romania, Hungary, Mexico, Peru, Russia, Turkey, Uruguay, Argentina and Serbia's province of Kosovo.

The report attributed abuse and neglect largely to understaffed and underfinanced hospitals. It could represent a setback for the Balkan nation as it seeks to join the European Union.

Serbian Social Affairs Minister Rasim Ljajic did not dispute the allegations, saying "when I visit these places I cannot sleep for three days."

He also ordered that one of the institutions cited by MDRI stop admitting children because it houses more than 500 "severely retarded" patients.

While acknowledging MDRI's main findings, Ljajic criticized the report as "malicious" because it does not "lead to the solution of the problem."

"The mere title of the report, Torment not Treatment, suggests that someone intentionally wants to torment the patients, and that is absolutely not true or acceptable," Ljajic said.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 15:10:13 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
ja nikako ne mogu povjerovati da izvještaj o uvjetima u kojima djeca žive ima veze sa kosovom

ali kako god hoćete, valjda ste vidoviti ili što već... Smile
pazi, to je jedino logicno.
moras to shvatiti.

kada bi hteli rumuniji da oduzmu deo teritorije, pa prvo bi otisli i trazili nesto nehumano u drzavi(a svaka drzava toga ima)
i logicno da bi odmah u medije izasli i ocrnili drzavu.

da je njima cilj da se stanje popravi, oni bi otisli u vladu, popricali i obavestili vladu da ukoliko se stanje ne popravi za mesec dana, izacice u medije i sve ce napisati i jos malo zaciniti.
ili nesto slicno vec.

dakle, ovo nije dobronameran gest sto je ocigledno.
postoje nacini da se to lepo odradi.

oni nisu tako zelei,imali su koristi od pljuvanja dakle.

koji je motiv?
ako razmislis, shvatices.
(mene zabole za KiM, ovo je samo objektivna analiza  Smile )

danilo, ovo malo menja pricu.

mene zanima samo sta su jos naveli za stanje u Rumuniji jer znam iz iskustva da je tamo gore nego kod nas.
ziveo sam tamo, najbolji prijatelj je ziveo godinama, tamo je blagi uzas tek.
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
pa evo na popisu su i Mađarska, Rumunija, Bugarska, Meksiko, Rusija, Urugvaj, Argentina kao i Kosovo znači možemo očekivati odcjepljenja teritorija u ovim državama

onda bi ja jedan dio argentine i malo meksika Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Sada sam malo detaljnije pogledao šta pomenuta organizacija radi.

MDRI u svojim izveštajima o Kosovu između ostalog oštro kritikuje UNMIK zbog stanja u ustanovama pomenutog tipa, sa nizom preporuka i update informacija i imaju slične izveštaje za Tursku, Rumuniju..

« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 15:26:38 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Jebem li im mamu maminu, onu nenormalnu, voleo bih da vidim one gospodje, koje su tako saosećajno davale izjave, šta i kako bi radile u tim i takvim uslovima. Kako bi one postupale sa bolesnima i nerazumnima, a u nedostatku lekova. Sve se plašim da je u njihovim ustanovama tog tipa bolje. Samo imaju kinte, nakljukaju ih drogama, pa mirna Bačka....
Ovu zemlju su razni majmuni doveli do prosjačkog štapa, i hroničan nedostatak para je svuda, svuda se to oseća, a najviše u takvim ustanovama. Ja nisam mogao da spavam posle onih snimaka, kolika je to grehota od Boga kad onako obeleži najmladje, a nekom to služi za politička razračunavanja i pripreme. Kada im je toliko stalo, zašto ne daju pare i pomognu, od silnih milijardi koje poseduju. Nego popuju...
Ja ne bih mogao da radim taj posao, ne znam za koje pare, a da ne pričamo o njihovim zaradama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Jebem li im mamu maminu, onu nenormalnu, voleo bih da vidim one gospodje, koje su tako saosećajno davale izjave, šta i kako bi radile u tim i takvim uslovima. Kako bi one postupale sa bolesnima i nerazumnima, a u nedostatku lekova. Sve se plašim da je u njihovim ustanovama tog tipa bolje. Samo imaju kinte, nakljukaju ih drogama, pa mirna Bačka....
Ovu zemlju su razni majmuni doveli do prosjačkog štapa, i hroničan nedostatak para je svuda, svuda se to oseća, a najviše u takvim ustanovama. Ja nisam mogao da spavam posle onih snimaka, kolika je to grehota od Boga kad onako obeleži najmladje, a nekom to služi za politička razračunavanja i pripreme. Kada im je toliko stalo, zašto ne daju pare i pomognu, od silnih milijardi koje poseduju. Nego popuju...
Ja ne bih mogao da radim taj posao, ne znam za koje pare, a da ne pričamo o njihovim zaradama...
mene samo interesuje kako ce moderatori da reagujuna ovakav post. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Зашто би реаговали? Па није увредио никога на Форуму.

Узгред, Чеки, лепо си објаснио Евидентном механизме блаћења.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
LjAJIĆ POZVAO DIPLOMATE I SVE ZAINTERESOVANE DA S NjIM POSETE DOMOVE

BEOGRAD – Ministar rada i socijalne polititike Rasim Ljajić pozvao je danas diplomatsko- konzularne predstavnike u našoj zemlji, predstavnike međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija i medija, da sa njim u petak posete Specijalni zavod za decu i omladinu „Dr Nikola Šumenković” u Stamnici, a u subotu Dom za duševno obolela lica i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju, u Čurugi i Vetrniku.

Kako je saopštilo Ministarstvo rada i socijalne politike, cilj poseta je da se, povodom izveštaja međunarodne nevladine Organizacije za zaštitu prava osoba ometenih u razvoju, svi zainteresovani upoznaju sa uslovima u kojima borave deca i odrasli ometeni u razvoju, kao i da se uvere kakvi su uslovi rada u ovim ustanovama.

Međunarodna organizacija za zaštitu prava osoba ometenih u razvoju (MDRI), ocenila je juče u svom izveštaju da su deca i odrasli u institucijama za osobe sa posebnim potrebama u Srbiji potpuno isključeni iz društva „i žive u nehumanim i užasnim uslovima”.   

Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 21:26:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.