Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 12:41:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мало о Рупи у тепиху  (Pročitano 3750 puta)
30. Okt 2008, 09:07:19
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ове речи Томе Николића су дигле велику прашину, изазвале згрожавање оних који без тог „тепиха“ не могу ни у сновима, и си кларо, послужиле за пропагандну кампању против тадашње СРС. Ја наравно не могу другачије рећи него како сам ја схватио, а мислим да о томе треба још попричати.
А схватио сам буквално како је речено. Замислимо једну једноделну тканину и њене „делове“. Сваки отприлике исто вреди, нека шара вреди више, нека мање, али све је ту на истом. Дакле, Србија која безрезервно жели у ЕУ, и спремна је да испуни све услове, вреди начелно исто колико и Мађарска или Хрватска. Али пред Србију се не постављају исти услови као за друге. Тачније, постављају се исти, а постављају се и многи други. При чему је та листа услова динамичка – шири се по потреби. Испунимо један услов, они нам траже други.
Да ли неко поставља питање зашто нас уопште зову? А велики је труд уложен за одржање „проевропских“ власти. Биће да је и Србија потребна Европи. У том случају, самим помињањем неких других алтернатива, Србији „расте цена“. А није поента у тој цени, него у томе да се релаксирамо неких услова. Некима је битно што ћемо тако сачувати бар неко достојанство, а некима (да „господо“, мада то не бисте никада видели или признали), што тако најзад можемо и брже у ЕУ. Математика је јасна – један услов мање за испуњавање, једнако мање времена које ће бити утрошено.
Наравно, наравно – можемо се преиграти. Може тепих и без рупе. Могу нас оставити „у рупи“. Зато је потребна вештина власти. Да знају када да се курче, а када да откурчују, како је рекао Милош Обреновић својим људима кад их је слао на Порту. Али чим се помиње Милош, има ту нешто што никад није објашњено.
Обично се истичу његове дипломатске вештине, што не бих спорио. Они који су згрожени и на саму помисао на неког новог Карађорђа, ово је доста да се истакне као пример. Но, заборавља се битан детаљ – Милош је ипак био против Турака. Како се то данас може разумети? Већина Срба тежи ЕУ из чисто материјалистичких разлога. Јасно, онда Турска такве услове није нудила, пре је било обрнуто – требало је курталисати се труле империје. Да ли онда Милош као метафора уопште држи воду? Да ли се треба једноставно утопити, ако треба и део по део, пошто смо већ пристали на све?! Па после индивидуално како коме буде, ако уопште и буде?! Дакле, потребно је још нешто разјаснити.

Сећам се иако сам био клинац, 1990. је позната хрватска новинарска Јелена Ловрић рекла нешто отприлике овако: Питају се шта ће бити са Југословенима када се распадне Југославија – па исто што је било и са Аустроугарима када се распала Аустроугарска. Она је могла тако нешто да каже. Зато што је хрватство увек било испред југословенства. У Србији није био такав случај. Многима је овде југословенство било битно, српство само сметња. Како је познато да Срби воле бити „већи католици од папе“, сада се то догађа са „европејством“. Али никакво европејство не сме бити испред српства. Доста је било безусловног везивања за над-државне творевине!
Зато је битно оно што је рекао онај други политичар – председник Борис Тадић. Његова прича о идентитету која чедистима поприлично смета, док се радикали са њом спрдају. Идеологије долазе и одлазе, нација опстаје, барем онолико векова колико је има. Ако неко не жели бити у овом чамцу – може увек искочити. И чему сва ова прича? Зато што политичка сцена у Србији најзад постаје нормална, и сјајно балансирана, рекао бих. Имамо две супротне екстремистичке опције, и две опције са изразитим разликама, али не непремостивим. Имамо и неколико странака које ту фигурирају, самостално испод цензуса. Тако да се о свему може разговарати. Само у тоталитаризму нема алтернатива.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 2610
Jos uvek na politickoj sceni Srbije nije izvrsena prava trijeraza u politickoj misli. Stranke se osnivaju samo da bi se uzeo  koji evro, dinar ili sta od Vlade i gradjana-legalno-kao partija dobijaju. A to sto nisu nista uradili - avce se unapred znalo -nikog nije briga.
Vreme je za ukrupnjavanje politicke scene Srbije. Tio ce proci sa manje bola no ove nakaradne i naprirodne koalicije zbog ospatnjkka  vecineu Skusptini ili Vlada.
Kda ase sazri politicki- a izgleda da nrod sazreva i shvata sustinu-bice malo bolje zzapocetak.
Pravo sazrevanje ocekujem kada ne znamo mnogo o poslanicima, Vladi, ko je na kojoj funkciji a sve ide kako treba i bez mnogo afera i kradja-od strane politicara.
I najvece sazrevanje ce biti kada se glasa na izborima-ZA jednu stranku, isdeju, opciju   a NE -iz inata i slicnih Srpskih manira.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Пази, не треба много мистификовати. Много шта људи и њихове организације, што укључује странке, раде да би се нешто зарадило. Већина људских активности одлази на то, остало је секс, а што ни секс не покрије остаје чиста сујета Smile
Дакле то што неко хоће да профитира није лоше по себи и тако је то свугде. Ненормално је да међу нама постоје ровови, а била је ненормалност на квадрат да се "команданти" и преко тих ровова састају и ћаскају. И пре распада СРС су се Тома и Борис лепо дружили, иако је овај први био званично неприхватљив (то Бриселска инквизиција одређује). Не би ме изненадило да се и Чеда и Тома одавно приватно добро слажу.

Оно што је битно то је да једни друге уважавамо. Како на форуме људи долазе да се празне, они наравно нису права слика онога како људи по Србији мисле. Немам ја ништа против некога лично, ја сам против неких идеја, па онда и оних који их заступају.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Нема потребе да толико анализираш шта је хтео да каже, хтео је једноставно да каже да треба да будемо црна рупа у Европи.

Попут Белорусије на пример, коју подржаваоци покојног Николића сматрају идеалом.

При чему је та листа услова динамичка – шири се по потреби. Испунимо један услов, они нам траже други.
То си управо измислио, признај...

Citat
Али никакво европејство не сме бити испред српства.
Али зато оданост држави треба да буде изнад појединца? Која ти је то kur__ логика...
Или идемо од мањег конституента ка већем или обратно.

Citat
Само у тоталитаризму нема алтернатива.
Ти си тај који покушава да угрожава друге, тебе нико не малтретира овде.
Мени ако неко 1991/1992. уведе санкције иако то није резултат мог личног понашања, то уопште не значи да сам ја овде неки "тоталитарни фашиста,"
него управо да је неки идиот попут Томислава Николића на своју руку вукао потезе који се разбијају другима о главу. Ко сад ту кога тоталитарно малтретира.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 16:16:57 od Jaguar b. p. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
E moj Duše, mio imamo probleme korupcije i kriminala. Leglo korupcije je u vlasti i Mladić kao formalni uslov je najbolji mogući izgovor da se ne suočimo sa kriminalom i korupcijom. Da nije toga Mladić bi odavno bio rešeno pitanje, ali ovako je samo zuamajavalica dok se ne završi privatačina ostalog vogatstva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Citat
Тачно.
Ја могу да се кладим да када коначно пропадне Е.У., да ће поједини Срби и даље бити следбеници те идеологије.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Тачно.
Ја могу да се кладим да када коначно пропадне Е.У., да ће поједини Срби и даље бити следбеници те идеологије.

Kada predvidjas totalni krah EU i pobedu svih "pravdoljubivih naroda sveta"  Smile Smile

Srbija-crna rupa ... zvuci logicno  Smile U inat svima  Smile

Info: Ne valja mesati totalitarne rezime sa EU, jer EU nikog ne sili da bude njen clan  Smile Ako srbija mjisli da je Kina i Rusija Smile logicno resenje za sve njene probleme, molim lepo, pravac Azija  Smile
« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 21:47:37 od RaznosacPica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Нема потребе да толико анализираш шта је хтео да каже, хтео је једноставно да каже да треба да будемо црна рупа у Европи.

Зашто?!?
Онтолошки је зао или је имао неки интерес? Који?! Да није можда Мишковић, како трубе "европејци", а Мишковић је формирао СПС-ДС владу Smile
А видим овако смо се просветлили у истој Јевропи Smile

Citat
То си управо измислио, признај...

Нисам ја измислио да се листа шири, него имам добро сећање.
2003. нико није помињао Младића као услов за ССП (који се још не примењује, а потписан је као предизборни трик). А принцип "сарадње са суседима" - зна се добро шта то значи.
Битно питање за тебе: Зашто Јеремић и Тадић говоре да се неће одрећи Косова, макар Србија и не ушла у ЕУ?! Зашто кад сад то не постављају као услов?
Пази добро шта ћеш одговорити Smile

Citat
Али зато оданост држави треба да буде изнад појединца? Која ти је то kur__ логика...
Или идемо од мањег конституента ка већем или обратно.

Појединац је пролазан, смртан. Његове ћуди по којима гласа су још пролазније.
А већи конституиент једноставно не постоји. Жао ми је што те разочаравам Smile
Још је Кисинџер рекао да Европа нема позивни број. Не зна човек кога да пробуди у пола ноћи, а овај да одговара за све земље ЕУ. Од онда се ту ништа није променило Smile

Citat
Ти си тај који покушава да угрожава друге, тебе нико не малтретира овде.

Треба ли неко да ме малтретира да бих имао став? Можда је тебе Вучић лично узнемиравао (хинт: не кажем како) па имаш зато став против њега?!
А да бих малтретирао - у праву си. Тако ми је криво што 11. маја увече нисам могао да Станиславу Шимунецу поделим сендвиче... А можда би му и један био доста. Није "лијепа" његова много далеко Smile
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Зашто Јеремић и Тадић говоре да се неће одрећи Косова, макар Србија и не ушла у ЕУ?! Зашто кад сад то не постављају као услов?
zato sto znaju da cemo biti uterani u EU. njima treba nasa teritorija i jeftina radna snaga.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Info: Ne valja mesati totalitarne rezime sa EU, jer EU nikog ne sili da bude njen clan Smile Ako srbija mjisli da je Kina i Rusija Smile logicno resenje za sve njene probleme, molim lepo, pravac Azija Smile

Лош ти је инфо... у ствари подсећа ме на један историјски догађај. Референдум за усвајање Митровданског устава. Сећаш се тог догађаја који твојим другарима чедистима и даље мрси конце... Патријарх је први пут у животу гласао, неко рече да ће Тачи славити ако рефереднум не успе. И ништа од тога није била физичка присила - нико није теран пушком да гласа. Сад те доводим у позицију да демантујеш чедисте, који су кукали тих дана ко јарца кад деру, или да се сложиш да је неке присиле од стране ЕУ ипак било.

Рече једном Хаксли да је најјача она диктатура где разне службе и не морају да делују, јер су већ грађане навикле да једино тако и може. А то је права сврха оног злокобног нема алтернативе. Пре свега Србија не може да "мисли", ваљда ниси толики колективиста Smile Али може већински да гласује Smile
А ЕУ-бирократија је учинила све што их није коштало пара (нису ни они будале) да Србија "исправно" гласује. Дакле, рађена је класична манипулација, нажалост успешна
1) Потписан је ССП, али се не примењује. Улога Холандије (иначе после Британије најентузијастичнији амерички вазал) је од почетка фингирана. Па не мисли ваљда неко стварно да Холандија само у своје име ставља вето? Smile
2) Благо речено контраверзан споразум са Фијатом, где су и неке буџер из Италије стигли да се смешкају са нашим манекенима. Иначе, Србија ту пуца 200 милиона ојра, што би ваљда могла и без ино-партнера...
Те две ствари су маестрално одигране. Да и не говорим о ширењу страха од "деведесетих", који им није сметао да уђу у коалицију са носиоцима ондашње политике. Ако то није присиљавање... онда сетимо се и да је Милошевић побеђивао на већини избора до 2000, такође је његова странка углавном била у разним коалицијама... Онда значи ни Милошевић није био диктатор Smile
Иначе у Србији сада има мање разноликости у медијима него фамозних "деведесетих"... Намерно не користим израз "слобода", то је све ионако апстрактно и релативно. Сада су паметнији, па новинаре не дисциплинују казнама и батинама, него ловом. А ко баш неће да слуша и сад мож' да најебе.

Него знам ја да ти ово не можеш да схватиш. И не пишем ја ово због тебе, само си ми дао шлагворт Smile
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 12:41:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: jaguar

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.