Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:41:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Makedonija  (Pročitano 189767 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Вау није 15 него 30 ил колко си већ написао.. Па то тотално мења слику Балкана
То не мења слику Балкана, али довољно говори о теби, да износиш произвољна тумачења односно неистине, чак и када се ради  о неким основним чињеницама.
Не, то говори о томе да их има толико мало да комотно можеш одокативно да лупиш. Да их има 300 хиљада па ајде, ал са тако малим бројем тотално је небитно.

Добро, ово је већ неки помак, али ти се и даље држиш македонске филозофије да се на граници може зауставити језик, као да је то нека техничка роба.
Кажеш у Куманову је језик сличан нашем ? Није сличан него је исти. П није Куманово са околином удаљено 500 километара од југа данашње Србије.
И није тачно да су људи већ навикли, за ових двадесет година наметнутог језика.
Срби са југа и после 200 година и даље причају својим дијалектом, то је превише мали временски период да се целој БЈРМ наметне књижевни језик.

Понављам ... да македонска нација, језик и црква нису измишљене, односно да нису нова тинејџерска нација, овде у Србији би њихова дијаспора бројала преко 250.000 људи.
То би била озбиљна национална мањина.
А они као и Црногорци, нека се запитају зашто су њихови земљаци несложни по сваком питању, осим када је у питању непизнавање лажне државе, њиховог језика и Цркве.
Пази овако, литературни македонски језик је направљен да би сви имали један заједнички језик. И он није направљен да би се користио у свакодневном говору, већ да би се писао у школама и осталим државним институцијама. Па ни ми не пишемо језиком којим говоримо, већ то мало упристојимо, не пишемо 'отишо' него 'отишао' и тако то. Исту ствар су и они урадили, само што код њих постоји пуно доста различитих дијалеката па се тај литературни доста разликује и звучи другачије. Ето то ти је цела поента тог језика. ОК?
Даље, ја то око границе не гледам као ти. По теби је српски зашао на македонско говорно подручје и то је то. По мени су се језици народа око границе измешали, па зато и Врањанци не причају ко ти и ја. Ако је и тај македонски само дијалекат српског језика, онда нека буде да је наш дијалекат српског измешан са македонским дијалектом на територији око данашње границе. Једноставно као што за Македонце важи да се у кумановском региону доста мешају македонски и срски језик, тако и за мене важи да се на југу Србије српски меша са македонским. Дакле тачно прелазак из српског језика у македонски, или ако сматраш да је макодински језик српски, из једног дијалекта српског језика (србијански) у други (македонски).
А иначе кумановски дијалект који је од свих македонских дијалеката једини мешан са српским језиком, никако није више српски него македонски. То ћеш морати да ми верујеш на реч, јер говорим и српски и македонски, па могу да осетим. Имам на факсу групицу људи из Куманова (њих седморо) и зовем их Срби из зезања (мада је врло могуће да је неко од њих стварно српског порекла), и ево већ 3 године их слушам како верглају на том свом дијалекту и успео сам да их разумем. Ја сам имао проблем јер сам знао само охридски дијалекат и скопски (који је најближи литературном) и Кумановчане и ове из источне Македоније сам јако тешко разумео, јер се пре свега раније нисам сусретао са њима. Сад кад сам се наслушао кумановског могу ти рећи да без обзира што имају доста српских речи структура реченица показује да је то македонски језик. Не умем да објасним, неки линвиста би то бољеурадио, али видим разлику између српског и македонског језика у редоследу речи у реченици пре свега, што је рецимо и разлика између српског и енглеског, па није препоручљиво писати састав на српском па га преводити на енглески јер се лако изгубиш у редоследу и реченица изгуби значење. Исто ти је са македонским језиком, тотално другачија структура реченица.

О томе дал су нова нација ил стара и дал су Срби ил Бугари ил Вавилонци је било опширне полемике на Историји. Ако те не мрзи иди па погледај. Не сећам се дал си учествовао, ал најактвинији су поред мене били Дуки и Феанор. Први је заступао теорију да су Македонци Бугари, а други да су вероватно Срби. Ја нагињем према томе да су свој народ, иако су државу (ако не рачунамо Крушевску републику) добили тек крајем 20ог века. Наравн не тврдим пошто немам чврсто формиран став, али некако сам најближи томе.

Ја културно полемишем са тобом, не користим клозетски речник као ти.
Биће да си ти мене помешао са неким.. Успео си са доста људи овде да се покачиш, ал самном ниси никад. Пљувао сам ти СРС више пута, ал тебе никад. Полемисали смо о Македонији више пута, ал се нисмо свађали, као и на теми о приступу НАТОу рецимо. И стварно не знам шта ти је онда требало да ме онако напљујеш на теми о новом патријарху.Зато зајеби то 'ти клозетским речником а ја француска собарица'...
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:44:33 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米
Citat
Не, то говори о томе да их има толико мало да комотно можеш одокативно да лупиш. Да их има 300 хиљада па ајде, ал са тако малим бројем тотално је небитно.
Ако не знаш колико Срба има тамо према последњем попису, како онда да полемишемо даље.

Citat
Даље, ја то око границе не гледам као ти. По теби је српски зашао на македонско говорно подручје и то је то. По мени су се језици народа око границе измешали, па зато и Врањанци не причају ко ти и ја. Ако је и тај македонски само дијалекат српског језика, онда нека буде да је наш дијалекат српског измешан са македонским дијалектом на територији око данашње границе. Једноставно као што за Македонце важи да се у кумановском региону доста мешају македонски и срски језик, тако и за мене важи да се на југу Србије српски меша са македонским. Дакле тачно прелазак из српског језика у македонски, или ако сматраш да је макодински језик српски, из једног дијалекта српског језика (србијански) у други (македонски).
То што причамо различитим дијалектима, не значи да нисмо сви Срби, односно да због тих разлика би свако требао да оснује своју нацију и државу.
Јесте ми Београђани не причамо као Врањанци, али не причамо ни источнохерцеговачким, нити зетско-јужнорашким , славонским дијалектом ... итд. А да ли те људе сматрамо мањим Србима или да уопште нису Срби, само зато што не причају као ми ? Па не, наравно, јер сви смо Срби.
Према томе не видим зашто би дискриминисали и Македонце, а посебно Србе са југа.
Да постоји само један српски дијалекат, па да те разумем, овако сва твоја прича пада у воду.

Citat
О томе дал су нова нација ил стара и дал су Срби ил Бугари ил Вавилонци је било опширне полемике на Историји. Ако те не мрзи иди па погледај. Не сећам се дал си учествовао, ал најактвинији су поред мене били Дуки и Феанор. Први је заступао теорију да су Македонци Бугари, а други да су вероватно Срби. Ја нагињем према томе да су свој народ, иако су државу (ако не рачунамо Крушевску републику) добили тек крајем 20ог века. Наравн не тврдим пошто немам чврсто формиран став, али некако сам најближи томе.
Полемисао сам и са једним -ски Србином (Марко Крљевићу иначе банован) такође из БГ, на крв и нож смо се свађали због политике и једино у чему смо се сложили да македонска нација не постоји (односно да је то декретом измишљена нација), да немају свој језик и да су Македонци Срби.
Имам доста и рођака (миграција из Куманова 60-их и 70-их) са којима се (не) слажем политички, али нисам још увек у свом животу упознао Македонца, који заступа идеологију БЈРМ државе.

На крају крајева долазимо до тога да пола Македоније чине Срби (помакедончени Срби), или да цео југ Србије чине посрбљени Македонци. Или смо ми у праву или они, нема трећег решења, који се решава повлачењем границе. Не може на граници да се заустави национална свест, језик, православна традиција слављења славе итд.
Неко мора да призна истину.

Србија је расадник нових нација, коме то није јасно, он је у великој заблуди. Да ово није Балкан, све те нације би барем делом признале, неке чињенице, а то је да говоре српским језиком или да су припадале СПЦ, или да су словенског порекла. Али само на Балкану се негира апсолутно све и на мржњи према својим коренима гради нова нација.
Ја немам ништа против нових нација, неке умиру, неке се рађају, то је природни процес, али мрзим лицемерје и лаж тих нових нација.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 18:06:28 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Ако не знаш колико Срба има тамо према последњем попису, како онда да полемишемо даље.
Јел би то исто рекао и да сам ја навео цифру од 50 хиљада? Шта си се ухватио тих промила толико није ми јасно. Ко да се свађамо колико има Костариканац у Србији, дал 5 ила 12 Smile

То што причамо различитим дијалектима, не значи да нисмо сви Срби, односно да због тих разлика би свако требао да оснује своју нацију и државу.
Јесте ми Београђани не причамо као Врањанци, али не причамо ни источнохерцеговачким, нити зетско-јужнорашким , славонским дијалектом ... итд. А да ли те људе сматрамо мањим Србима или да уопште нису Срби, само зато што не причају као ми ? Па не, наравно, јер сви смо Срби.
Према томе не видим зашто би дискриминисали и Македонце, а посебно Србе са југа.
Да постоји само један српски дијалекат, па да те разумем, овако сва твоја прича пада у воду.
То је твој став. Ја сам ти рекао да је Македонски драстично другачији од српског језика, па ти види..

На крају крајева долазимо до тога да пола Македоније чине Срби (помакедончени Срби), или да цео југ Србије чине посрбљени Македонци. Или смо ми у праву или они, нема трећег решења, који се решава повлачењем границе. Не може на граници да се заустави национална свест, језик, православна традиција слављења славе итд.
Неко мора да призна истину.
А јел могуће да је једноставно дошло до мешања? Ако није, како онда објашњаваш да Срби у Македонији говоре језиком који је сличан бугарском? И ту је братац дошло до мешања. На македонско-бугарској граници је иста ситуација као на српско-македонској. Класична мешавина, пре свега језика. Нису ваљда и Бугари уствари Срби?
Мени уопште није јасно како си ти утриповао да су Срби на основу славе и језика. Ево ја ти сада објашњавам да македонски језик нема исту конструкцију као српски, дакле тотално је другачији, а сличности се огледају у речима. Ал џаба кад си ти утувио себи да је то српски дијалекат као и рецимо херцеговачки, а то што су србијански и херцеговачки дијалекат 99,9% исти, а србијански и македонски 90% различити је као небитно. Та прича коју фураш је препуна рупа, то смо писали тамо на Историји, само ти одбијаш да то схватиш и не пада ти на памет да коригујеш став. Питање је дал уопште можеш, јер није искључено да си то напамет научио из Шешељевих књига. Треба братац познавати и стае на терену, а не само читати књиге.

нисам још увек у свом животу упознао Македонца, који заступа идеологију БЈРМ државе.
А јеси чуо некад Македонца да каже да је Србин? И да ли икад видео да су се негде у историји изјашњавали као Срби, а кажеш да је Македонија вековна српска територија?
Пази национални идентитет је јако климава ствар. Не можеш да кажеш да неки народ не постоји ако нема национални идентитет. Погледај само шта се у Србији дешава. Право је чудо што је после комунизма остало људи који се нису појугословенили. Ал зато сада имаш људе који су покушали да се врате српству ал нема ко да их научи како, па се декларишу као Срби а благе везе немају са српским националним идентитетом, и имаш људе који су кад су остали без Југославије остали и без нације па су сад европејци и грађани света.. И српски национални идентитет одумире братац, а мош мислити шта је било са Македонцима под српском бугарском и турском влашћу. И пази, њихова нација није тинејџерска, већ само држава. Они људи који су подигли Илинденски устанак нису били Индијанци, већ Македонци Smile

Њихов проблем је што су били јако дуго под туђом влашћу, на крају под комунистима, и кад је требало да само наставе дошло је до кризе идентитета. Једни их учили овако једни онако а они да би нашли светло под сунцем залутали код Александра. Зато се сад свађају јел су његови ил су Словени. Али нико не поставља питање јел су Македонци ил нису. Традицију негују далеко више од нас, и поносе се тиме. Код нас то изумире. Зато ти кажем да је македонски нац. идентитет формиранији од српског, једино што имају проблем са најстаријом историјом. Али су јако свесни свога и то воле поштују и цене, и далеко више су окренути својој цркви. Ми смо за њих да анационална маса, иако имамо далеко већу и славнију историју. Ал јебига, они се некако извлаче а ми грцамо у комунизму.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米
Citat
А јел могуће да је једноставно дошло до мешања? Ако није, како онда објашњаваш да Срби у Македонији говоре језиком који је сличан бугарском? И ту је братац дошло до мешања. На македонско-бугарској граници је иста ситуација као на српско-македонској. Класична мешавина, пре свега језика. Нису ваљда и Бугари уствари Срби?
Мени уопште није јасно како си ти утриповао да су Срби на основу славе и језика. Ево ја ти сада објашњавам да македонски језик нема исту конструкцију као српски, дакле тотално је другачији, а сличности се огледају у речима. Ал џаба кад си ти утувио себи да је то српски дијалекат као и рецимо херцеговачки, а то што су србијански и херцеговачки дијалекат 99,9% исти, а србијански и македонски 90% различити је као небитно.
Ма какво мешање, опет се држиш граница које су комунисти цртали, као нечега што може да заустави све ... језик, традицију, нацију ...понављам или су Срби са југа данашње Србије Македонци или су Македонци из БЈРМ Срби, нема трећег.

Citat
Ми смо за њих да анационална маса, иако имамо далеко већу и славнију историју. Ал јебига, они се некако извлаче а ми грцамо у комунизму.
Има ту истине, јер ми смо за њих (као и за остале нове балканске нације) велики народ, а већи народи који су досегли већи степен културолошког напретка и који су много више интегрисани у светске токове су и много више склони анационализму.
Они као нова мала нација и морају да се чвршће држе традиције и национализма, мада опет са друге стране и њихове комшије гледају на њих као анационалну масу која тетура између тромеђе туђих идентитета.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ма какво мешање, опет се држиш граница које су комунисти цртали, као нечега што може да заустави све ... језик, традицију, нацију ...понављам или су Срби са југа данашње Србије Македонци или су Македонци из БЈРМ Срби, нема трећег.
Ма јебе се мени за границу, и да је нема имао би исто мишљење. Кажем да је исти принцип и на бугарско македонској страни, и са једне и са друге стране се виде последице мешања. Није ми јасно што си тако искључив према томе, односно није ми јасно због чега мислип да је то немогуће.

Има ту истине, јер ми смо за њих (као и за остале нове балканске нације) велики народ, а већи народи који су досегли већи степен културолошког напретка и који су много више интегрисани у светске токове су и много више склони анационализму.
Какав бре напредак, сјебао нас комунизам тотално, какав црни напредак Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Ма јебе се мени за границу, и да је нема имао би исто мишљење. Кажем да је исти принцип и на бугарско македонској страни, и са једне и са друге стране се виде последице мешања. Није ми јасно што си тако искључив према томе, односно није ми јасно због чега мислип да је то немогуће.

О томе сам ја теби и причао раније... Данашња Македонија је мешавина српског и бугарског утицаја (искључујући уљезе са Кавказа)...
Толико мали посебан народ не може постојати у тим сферама утицаја...
Нација да, народ никако...

Citat
Какав бре напредак, сјебао нас комунизам тотално, какав црни напредак

Причао је о укупном напретку који један народ достиже... Хтео ти да признаш или не, Срби су у историји остварен, државотворан народ и баш зато сада имамо толико анационалних... Једноставно остварени смо одавно у том погледу док ови други, нови, тек улазе у тај процес доказивања посебности иако је некада тешко даоказати је...

Што се тиче језика то не говори ништа...
Већина Немаца није разумело своје сународнике у годинама прављења Немачког царства, доба када је Србија постављала темеље модерне државе и када се борила за ослобођење од Турака...
Такође, ми данас не знамо тачно како су говорили Срби са југа Србије и данашње Македоније непосредно пре Вукове реформе... Чињеница да је Вук узео источно-херцеговачки као народни прост језик, концентришући се на простор Босне и Хрватске, а не на југ Србије и просторе данашње Македоније, је можда још више одаљила та два језика...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Еф и овај дошао, сад има сморимо и бога и народ Smile

Citat
О томе сам ја теби и причао раније... Данашња Македонија је мешавина српског и бугарског утицаја (искључујући уљезе са Кавказа)...
Толико мали посебан народ не може постојати у тим сферама утицаја...
Нација да, народ никако...
Е па пошто Гамби каже да су око Куманова и СКопља Срби, онда значи да су Бугари у остатку Македоније. То ми некако не иде Smile

Citat
Какав бре напредак, сјебао нас комунизам тотално, какав црни напредак
Причао је о укупном напретку који један народ достиже... Хтео ти да признаш или не, Срби су у историји остварен, државотворан народ и баш зато сада имамо толико анационалних... Једноставно остварени смо одавно у том погледу док ови други, нови, тек улазе у тај процес доказивања посебности иако је некада тешко даоказати је...
Нисам ја негирао да смо ми остварен народ са богатом историјом, државотворан и све то. Само ми није јасно што то треба да значи да ће бити више анационалних? За мене то треба да значи да ће нас бити теже разбити ако смо толико остварен народ. Ја мислим да је та анционалност последица комунизма, а не остварености народа. Та комплетност је за мене добра став, а не лоша. Мисим ако сва та борба за народ и државу на крају резултује анационалношћу људи дај онда да кажемо Македдонцима да батале посао јер ће се на крају распасти ко ми.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Е па пошто Гамби каже да су око Куманова и СКопља Срби, онда значи да су Бугари у остатку Македоније. То ми некако не иде

Нису то баш тако чисте ствари... Ако кажемо да ту постоје утицаји два (слободно можемо рећи) народа - не можемо рећи до ове линије су Срби а на даље Бугари... То је огромна "словенска" мешавина на коју морамо додати Турке, кавкавске полуљуде, Влахе... Мешавина без народног идентитета... Мешавина која је морала да припадне некоме - Србима или Бугарима. Или чак да је подељена по плану из 1. балканског рата... Дијагонала Охрид - Крива Паланка чини ми се... Мрзи ме да тражим мапу...

Крупне ствари су се дешавале у 18. и 19. веку широм Европе... Тада су се такве ствари дешавале као добар дан... И то не би било ништа чудно... А нама се десило да се повлачењем Турака направи још веће лудило + наши индијанци и југословенство...  Smile

Значи та прилика је пропуштена и сада имаш гомилу малих нација и држава (које су настале из српског народа) које су свака за себе банана републике са корумпираним и поткупљеним вођама које слушају само своје газде са запада (ту рачунам и Србију да се разумемо)...

Е сад, неко каже да је тај процес неповратан, а ја сам убеђен да се точак окреће и да нам будућност нимало није јасна...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Видиш то што ти причаш има смисла, и може да се примени и на милогорце и на бошњакус пирамидус, а могло би и на Македонце да су се први пут појавили деведесетих. Али фора је што они не припадају овима што су у последњих двајс година почели да причају о неком свом идентитету. Не припадају због Крушевске ерепублике када се први пут појављује нешто македонско, несрпско и небугарско.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 

Управо тако.

Ми као нација смо формирани већ дуже време и самим тим немамо никакав комплекс и жељу да то доказујемо.

Македонци у ситуацији кад им неко спори име, неко језик, неко историју (врло јаким и ваљаним аргументима притом), а кад на то још додамо да су релативно нова нација, морају бити тврђи по том питању од Срба.

Нема то никакве везе са комунизмом, јер су га и они имали исто као и ми. У истој држави смо и живели, а колико сам ја чуо они пате за Титом попут нас, ако не и више.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 17:27:43 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:41:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.