Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 22:27:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Makedonija  (Pročitano 189633 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
ima li neko zivi da zna kako ce se zvati...ako je severna makedonija onda su makodonci izvukli bingo...

ako je republika severno od makedonije onda su grci...

Grci su svojim inatom uspeli da izvuku svoje ... a severni makedonci ... ostali tu gde jesu
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Necemo ja i ti nista birati.
Samo ce jednog dana da nam saopste da smo clanovi EU i da nam cestitaju.
Ali, ja da sam na njihovo mesto vodio bih racuna. Bolje bi bilo da se preracunaju koliko je raznih "Sila" i "Mocnika" ovde palo na dupe Smiley

ja znam samo za jednu. austro-ugarsku. a i to se desilo u svetskom ratu u kom su austrougari ratovali i protiv rusije, francuske, engleske i italije

Imamo problema sa narodom koji je skoroj proslosti resio da tamani ljude na osnovu nacionalne pripadnosti, rase i slicnih kriterijuma.
ti to o srbima? ili o hrvatima mozda?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
haha car
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Citat
ja znam samo za jednu. austro-ugarsku. a i to se desilo u svetskom ratu u kom su austrougari ratovali i protiv rusije, francuske, engleske i italije

A gde su sad ?  Smile

Citat
ti to o srbima? ili o hrvatima mozda?

Pa dobro mislim i na Hrvate. Nisu samo Nemci govna..i Hrvati su.

Ali Nemci su Nemci..mislim da je posle WW2 trebalo da se sa njima zavrsi za trajno. Koliko god ovo neljudski zvucalo..odmazda je trebala da bude takva da ih vise nema.
Svet je propustio priliku da bude lepse mesto..njihova ubijanja sirom sveta su se nastavila.

Ali nije ovo tema o njima vec o novoj siptarskoj drzavi Severnoj Makedoniji.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
njihova ubijanja sirom sveta?

mesas nemce i grip
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
повјесичар  Smile

„Македонија, Македонија“: Протест испред Собрања, летеле флаше и бакље ка полицији

Испред македонског Собрања у Скопљу синоћ је одржан протест неколико удружења против договора о промени имена те земље у „Република Северна Македонија“, што је саопштио премијер Зоран Заев.

Окупљени грађани блокирали су булевар 11. Октобар, а за саобраћај су биле затворене и околне улице, док су парламент штитиле јаке полицијске снаге, јавила је агенција МИА.

Како је пренео портал Плусинфо, током протеста ка полицији је полетео Молотовљев коктел који се није запалио, као и више флаша, а одјекнула је и шок-бомба.

Демонстранти су бацали и друге предмете у правцу полиције, гореле су навијачке бакље, скандирало се „Македонија, Македонија“ и узвикиване су увредљиве поруке против владе Зорана Заева. Једном учеснику протеста је позлило, па је одвезен колима Хитне помоћи.

Председавајући удружења Свемакедонски национални савет — Македонијум, Страшо Олумчев, рекао је да су се окупили спонтано да би изразили револт због онога што се догодило у уторак, преноси МИА.

Он је нагласио да право на одлуку о националним питањима има само македонски народ и нико други.

Македонски председник Ђорђе Иванов саопштио је раније данас да је његова коначна одлука да неће подржати ни потписати споразум о новом имену те бивше југословенске републике, који су аминовали премијери Грчке и Македоније, Алексис Ципрас и Зоран Заев, јер сматра да је он штетан по државу и њене грађане.

Иванов је у обраћању јавности поручио да је то за њега најштетнији договор у историји.

Грађани, а не председник Ђорђе Иванов, одлучују о будућности Македоније, саопштила је вечерас влада у Скопљу после одлуке Иванова да не подржи споразум са Грчком о имену бивше југословенске републике.

Македонска влада саопштила је да жали због чињенице да председник Иванов није успео да превазиђе своје слабости и увиди перспективе које се отварају за земљу након споразума између Скопља и Атине о новом називу земља — „Република Северна Македонија“.

Танјуг
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Ево шта су потписали Ципрас и Заев: Објављен текст споразума

Македонски портал „Инфомакс“ објавио је текст споразума који су потписали грчки премијер Алексис Ципрас и македонски премијер Зоран Заев.

У споразуму о постигнутом договору о имену Македоније наведено је:

— Овај споразум је коначан и с његовим ступањем на снагу завршава се Привремени споразум између странака потписан у Њујорку 13. септембра 1995. године.

Стране признају као обавезујући исход преговора под окриљем Уједињених нација и посвећеност обе стране резолуцији УН 817 (1993) и 845 (1993) и Привременом споразуму потписаном 1995. године.

Стране у овим преговорима су се међусобно прихватиле и договориле:

— Званични назив ове друге земље ће бити,, Република Северна Македонија“, који ће бити уставно име и користиће се ерга омнес, као што је наведено у Уговору. Скраћено име биће „Северна Македонија“.

— Држављанство грађана друге стране ће бити „ Држављани Републике Северне Македоније“, и то ће бити забележено у пасошима.

— службени језик друге стране биће „македонски језик“.

— Ознака земље за регистарске таблице је НМ или НМК.

— Друга страна ће прихватити назив Република Северна Македонија као службено име и терминологију наведену у Члану 1 кроз интерне процедуре укључујући и промену Устава.

— У односу на горепоменуто име и терминологије у комерцијалним називима, жигова и брендова, стране су сагласне да подрже пословне заједнице да институционализује прави, структуриран и дијалог заснован на доброј вери, у контексту проналажења решења за заједничке прихватљива решења за проблеме који произилазе из трговачких имена, заштитних знакова, брендова и свих релевантних питања на билатералном и међународном нивоу. За реализацију наведених проблема, формираће се међународни стручњаци који ће укључити представнике обе земље. Ова група стручњака биће формирана до 2019. године и завршиће рад за три године.

Након потписивања овог Уговора, стране ће предузети следеће кораке:

— Друга страна ће без одлагања поднети споразум Скупштини ради ратификације.

— Након ратификације овог споразума од стране Парламента друге странке, друга страна ће обавестити прву странку да је њен парламент ратификовао Споразум.

— друга страна, ако тако одлучи, одржаће референдум.

— друга страна започиње процес уставних промена како је предвиђено овим Споразумом.

— Друга страна ће окончати измену уставних амандмана до краја 2018. године.

Након ступања на снагу овог споразума, стране ће користити име и формулацију договорену споразумом у свим релевантним међународним, мултилатералним и регионалним организацијама, институцијама и форумима, укључујући и све састанке и преписке, као и у свим својим билатералним односима.

Након ступања на снагу овог споразума, речи „Македонија“, „Република Македонија“, „Македонија“, као и привремени назив „Бивша Југословенска Република Македонија“ и акроним „БЈРМ“ престају да се користе за именовање друге стране у било ком званичном контексту.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
znaci navukli ih makedonci...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Jel moze neko da objasni ovo "Severna" i Regularna Makedonija. Nisam mnogo upucen u ovaj rusvaj tamo?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa vec 2500 godina i duze postoji makedonija oko solunskog zaliva.

Mada menjalo se znacenje naziva
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 22:27:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.