Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2026, 17:50:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Makedonija  (Pročitano 205910 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
I meni su pricali u Makedoniji da smo im mi oteli manastir Prohor Pcinjski i da smo nevidjena zlodela cinili dok su bili pod nasom "okupacijom". Jel nije problem da mi objasnis sta su im to Srbi uradili?
Исто што су комунисти радили после рата. Страховлада. Убијали су и хапсили политичке противнике, вршили одмазде у селима и градовима у којима је антискрпска мисао била укорењена. Рецимо као што су Швабе у Србији радиле. У граду Дебар су организовани магарећи атентати. на магарце је стављан експлозив и тако су нападане полицијске станице рецимо, после чега су Срби ишли и хапсили и убијали људе.
Пре ДСРа и комунизма Срби су тамо били жестоко омражени, као и Грци. Као Турци у Србији рецимо. После је комунизам то окренуо.

Ф, па дај нешто о тим бугарским зулумима. Ја знам само за обрачуне у пиринском делу кад је покренуто питање комплетне аутономије сва 3 македонска дела. Ал нисам читао о масовним одмаздама, само о борбама комита са бугарском војском.

И није ми јасно како је то Бугаризовање ако су били дое бугарског система. Мисим може да буде, ал и не мора. Нису они својевољно били под бугарском влашћу. А и боље им је било под Бугарима него под Србима, колико ја знам. Знам бар да је у Охриду граду тако било на прелазу из 19. у 20. век. Никад ништа лоше од Бугара нису видели. Док су им Срби убијали попове (Македонце, из града). Пре тога су им служили бугарски попови, на бугарском и грчком. Кад су дошли Срби, све су књиге попаљене, донесене су нове, на српском. Николај Велимировић је епархију из Охрида (у граду и околини има 365 цркава) преселио у Дебар. Политичка одлука.

Другачије су Бугари поступали према Македонцима а другачије Срби. Мислим да у томе лежи разлика у односу Македонаца према Србији и Бугарској. Срби су их таманили, Бугари нудили заједништво.

Мислим да је велика грешка тек тако их сврставати у Бугаре само на основу тога што су били део бугарског система. Ко кад би Цигане или Горанце сврставали у Србе. Разлика је у томе што су под Бугарском мирно могли да се боре за своје идеје. Против Срба су морали да спасавају живу главу.

Један Григор Прличев се сврстава у бугараше, а човек је максимално ширио македонштину. И то ју је ширио предавајући у бугарским и грчким школама. А људи га због тога што је предавао у бугарској школи и што је био на бугарској страни у бугарско-турском сукобу сврставају у Бугаре. Македонац 1/1.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Tu su mi sad neki Makedonci. Imao sam prilike da ''obnovim gradivo'' što se njihove priče o poreklu tiče.  Smile

Što se porekla tiče,još uvek se lupa manje više ista priča,samo sa nekim novim primesama sad  -  Makedonci su autohton narod sa ovih prostora (potomci Aleksandra Velikog) koji je stariji ne samo od Slovena, nego i od Rimljana pa čak i samih antičkih Grka. 

Dalje, Grci su zli fašisti koji po svetu rade Makedoniji iza leđa i maltretiraju je bez razloga.  Smile

Makedonija postaje lider u regionu. Smanjila je nezaposlenost sa 35% na ''svega'' 30%. Od skora ima najbolji sistem u Evropi za suzbijanje korupcije i crne ekonomije i naplatu poreza. Valjda svi koji trguju nečim sad sa sobom nose mini - kasice i izdaju mini fiskalne računčiće. (  Smile )  Posebno šiptari u Tetovu i Ohridu.  Smile

Putevi su još uvek među najboljima. Nisu više bolji od srpskih ( da mi je znati kad su pa bili...  Smile ) ,ali su ipak super.  Smile

To bi bilo to za sad,dalje nismo hteli da pričamo,nego smo iskulirali,da ne bi opet bila rasprava od 4 sata koja neće odvesti nikuda.  Smile  Smile

Doduše,moram da naglasim da je ovo ovako malo prenaduvano jer je osoba koja stoji iza tog stava bivši političar, pa stoga više nije u stanju da posmatra svet na racionalan način.  Smile
Dok sam od druge osobe dobio informaciju da, iako ima dosta Makedonaca koji veruju u taj bulšit sa Aleksandrom, i podržavaju bacanje para na statue... Ima sve više i onih koji misle suprotno. Počinje da im dolazi iz dupeta u glavu.  Smile  Taman će da ukapiraju tamo 2030. kad im Šiptari već požderu 90% zemlje.  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 08. Sep 2013, 15:13:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Počinje da im dolazi iz dupeta u glavu. 
Не почиње, јер су ови други комуњаре. А то му дође на исто. Лутају. Ко што и ми лутамо после комунизма.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Не лутамо баш 2500 година у назад, ако не рачунамо амебе.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Sep 2013, 15:07:33 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ми имамо све постављено а свеједно лутамо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Empti...

Brate ti bas ne vidis problem u svojoj logici... Smiley

Bila bugarska egzarhija u Ohridu terala "makedonski narod" na sluzbu na bugarskom i skolovanje na bugarskom (bugarizovanje) i to nije problem...

Dosli zli Srbi pobili te iste bugare i bugarase koji su se pobunili ostale pozatvarali, propagandne knjige zaplenili i zabranili i to je strasni zulum... Odmah pobuna protiv Srba (gde je pobuna prethodnih 20-30 godina? Ah da bugarizacija je ok, srbizacija nije...)

Za to vreme dok je tvojima bilo lepo u Ohridu Bugari i bugarasi kolju i pljackaju Srbe i srbomane po ostatku Makedonije pogotovu po vardarskoj dolini... Da ne pricamo o 2. ratu...

Pa gde su ti veliki nacionalni Makedonci da se pobune protiv Bugarizacije na tom prelasku iz 19. u 20. vek?

Za zlocine Bugara nad Srbima i Makedoncima potrudi se i sam ih nadji... Ja se internetom koristim da bi se informisao, a ne da bih skladistio i onda bio necija enciklopedija...

Ja ne sporim ubistva pobunjenika, zatvaranje popova bugarskih, zabranu bugarske propagande, ne sporim ni menjanje prezimena... To je jednostavno tako... Posle 5 vekova azije na tim prostorima trebalo je 2 generacije ljudi prebaciti u srodne ljude sto u sustini i jesu bili... Bas zbog te zloupotrebe od stane raznih strana svaka je nametala svoj sistem...

Po meni pametnije da su lepo podelile teritoriju nego da se i dan danas svi lome uz nove igrace...

Kako god, ponavljamo se... Rekao sam sve sto sam hteo... Ti vidi potrazi malo informacije sa druge strane ili nemoj... Tvoja odluka...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Bila bugarska egzarhija u Ohridu terala "makedonski narod" na sluzbu na bugarskom i skolovanje na bugarskom (bugarizovanje) i to nije problem...

Dosli zli Srbi pobili te iste bugare i bugarase koji su se pobunili ostale pozatvarali, propagandne knjige zaplenili i zabranili i to je strasni zulum... Odmah pobuna protiv Srba (gde je pobuna prethodnih 20-30 godina? Ah da bugarizacija je ok, srbizacija nije...)

Ех сад си избанализовао до бола све што сам написао.

У сваком случају стенд бај што се мене тиче на овој теми, сутра и прексутра испити.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
акедонска полиција ухапсила 17 званичника због шпијунаже у коорист Грчке            
уторак, 17. септембар 2013.

Македонска полиција је у великој акцији под називом "Шпијун" ухапсила 17 од укупно 22 осумњичена, међу којима су и високи службеници владе, осумњичени за шпијунажу, злочиначко удруживање, преваре и уцене у корист других држава, објавили су медији у Скопљу.

Према информацијама из министарства унутрашњих послова Македоније, осумњичени, међу којима има и званичника обавештајне и контраобавештајне службе, незаконито су поседовали заштићене информације и државне тајне и одавали их страним службама чиме су довели у питање државну безбедност.

Помоћник министра за односе с јавношћу при македонском МУП-у Иво Котевски изјавио је да су они сумњиче да су протеклих неколико година на незаконит начин прикупљали информације о особама из јавног живота и бизниса, чиме су могли да нашкоде њиховом угледу.

Котевски је рекао да су осумњичени претњама и уценама изнуђивали новац јавних личности и привредника у Македонији, претећи им да ће неистините податке о њима објавити на интернету или у медијима који су били под контролом осумњичених.

Из македоноског МУП-а наводе да је приликом хапшења одузет велики број компјутера, оружја, мобилних телефона и собе пуне докумената. Полицијска истрага је трајала две године.

Македонски медији преносе да су двојица ухапшених запослени у македонској обавештајној служби, двојица су активни у Контраобавештајној управи за безбедност, четворица су ранији службеници МУП-а, двојица су запослени, а један раније запослен у Министарству одбране, три особе су власници приватних фирми.

Међу ухапшенима је и један запослен у Скупштини Македоније, један је запослен у Државном архиву и један ранији директор Управе за финансијско пословање.
Ухапшени шпијунирали за Грчку?

СКОПЉЕ - Бивши македонски обавјештајац, који је један од организатора групе осумњичене за шпијунажу, често је имао састанке са представницима тајних служби из Грчке, јављају скопски медији.

Македонска полиција је приликом претреса његовог стана пронашла документацију о обавјештајним активностима, састанцима са иностраним службама, "продаји" државне тајне и кодирана имена сарадника.

У његовом досијеу пронађен је велики број података о лицима која су незаконито шпијунирали за инострану службу, као и о оним лицима из јавног живота које су уцјењивали, јављају скопски медији, позивајући се на извор из истраге.

Код њега су пронађени подаци о извјесном "Лудом Милојку" и "Мачору", односно откривена су имена под којим је водио двојицу својих сарадника Зорана Божиновског и Ванета Цветанова.

Незваничне информације говоре да је бивши обавјештајац, који је и брат јавног тужиоца, често имао састанке са тајним службама из сусједне Грчке.

Састанци су одржавани у грчком одмаралишту Халкидики, са којих је македонски обавјештајац, највјероватније због сопствене безбједност, имао на хиљаде фотографија.

Македонска полиција ухапсила је јуче 17 особа осумњичених за шпијунажу, уцјене и изнуде, а за тројицом још трага.

Из македонског МУП-а је саопштено да су чланови ове групе одавали строго повјерљиве информације и државне тајне и сарађивали са различитим страним службама.

Информације су добијали од македонских институција у којима су неки од њих радили, као и из контаката са македонским политичарима.

Међу осумњиченима су и шеф кабинета предсједника Собрања Марјан Маџовски, бивши обавјештајац Аце Диневски, бивши директор Агенције за спречавање прања новца Ване Цветанов, полицијски генерал и бивши командат специјалне полицијске јединице "Лавови" Горан Стојков.

Осумњичен и је новинар Зоран Божиновски, који је у бјекству.

Полиција је након обављеног разговора на саслушање код истражног судије данас привела 12 ухапшених у акцији "Шпијун".

(РТС-Срна)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0

E,ovo je super!  Smile  Smile  Smile

Ovaj deo im je još bolji http://neblog.bjuti.info/neblog.item.38/skoplje-burek-sutka-krst.html

Фоткали смо се међ' какофонијом стубова свих античких стилова, а видели смо и споменик Прометеју, за кога кажу да је направљен као го, а да су му после облачили гаће (античке).

Smile Smile Smile Smile

Inače,sva ta njihova sranja u nekim retkim momentima i uglovima čak i mogu da deluju prihvatljivo i lepo. Ali ovo...

(''renovirana'' rodna kuća Majke Tereze)

...je zločin protiv čovečnosti.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Okt 2013, 16:44:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2026, 17:50:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.