Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Majka kuhinjskim nožem ubila dvije kćerke, treća uspjela pobjeći  (Pročitano 3607 puta)
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
SonyEricsson C902
Strašno.
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Psihicka obolela osoba, cije se stanje nije nadziralo niti je pila lekove. Scenario 1 - mogla je da se ubije, scenario 2 - builaje svoju decu.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ma nema tu opcija Sandra..u tim psihoti;nim napadima njena svest je i sužena i izmenjena. Ko zna šta je ona videla u toj deci, možda je želela da ih "spasi".
Strašno je to.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Ma to su 2 opcije onako kako tolekari govore, trebala sam da stavim da nisam ja to smislial, alogicno je jbg nisam ja neuropsihijatar.

Ko zna sta jevidela, bolje da je sebe ubila. Ovako  sam sigurna da uopste ne zna sta je uradila. Kao i ona zena ovde u Srbiji ...tek je skontala posle 12 sati u pritvoru i onda htela da se obesi.
E ...ove price su za mene too much...mislim o tome ceo dan...aj zdravo
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Uzas, sta se desi u mozgu, koliko je to pomracenje svesti da neko moze da ubije decu koju devet meseci nosi u sebi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Užas je način da se teško psihički bolesnoj osobi posle izlaska sa lečenja povweri napor brige o deci. Posledice nisu tako neočekivane. Psihijatrija je puna nju ejdž sranja koja na ulicu puštaju jako opasne ljude bez ikakvog nadzora o terapiji i zdravstvenom stanju. Daleko više se brine o kriminalcima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
pa da...

takva je praksa i kod nas. odokativnom metodom odluce da je neko spreman da izadje medju ljude, pa je stvar lude srece ako neko sa odredjenom dijagnozom ne poubija minimum troje...

jer, pobogu...mora da im se pruzi prilika da se socijalizuju i puste medju normalan svijet.
to se smatra humanijim postupkom, nego li da se drze u ustanovama.
pa ko prezivi- ima da prica...

svako malo i kod nas zlocin izvrsi neko ko ima istoriju psihickog oboljenja...pa gresnik bio malo unutra, malo vani...
secka se u sve 16...
stice se utisak da o tim ljudima niko i ne vodi racuna...dok sve ne osvane u crnoj hronici.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 11:56:34 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pa, nije da stajem na stranu psihijatrijskih ustanova... ali je praksa takva da se radi na ponovnom uspostavljanju socijalizacije bolesnika (pričam najviše o psihozama, mada čitava stvar donekle važi i za druge psihijatrijske poremećaje). Naravno, pod obaveznim nadzorom i terapijom. Dobro zvuči, a? Samo što je to u praksi malo drugačije.

Neko može sasvim ''normalno'' da se ponaša u bolnici, gde je okružen lekarima, sebi sličnima i pod redovnom terapijom. Najpre se puštaju kući za vikend, obično se jedan član porodice neformalno ovlasti (od strane nadležnog psihijatra) da brine o redovnom uzimanju lekova pacijenta. Vremenom, pacijent sve više napušta bolnicu, dobro mu je, redovno dolazi na kontrole i/ili u dnevnu bolnicu.

I onda ide uobičajen scenario: on oseti da mu je bolje, da se ponovo vratio u društvo. Njemu realno i jeste bolje, ali su za to najviše zaslužni lekovi. Ne ide više često u bolnicu, ponekad uopšte. Sve je super, zdrav je, samo eto mora da pije te lekove. To je jedino što ga podseća na bolest i na bolnicu. Kad toga ne bi bilo, njegov život bi bio normalan. I lepo prestane da ih pije, nesvestan šta će se dogoditi. Često i laže svoje bližnje da ih redovno uzima.

Uglavnom, ili se desi neki ovakav užas, ili ih prime natrag u bolnicu u daleko gorem stanju nego što je bilo ranije, jer nagli prekid terapije može da ima loše posledice po celokupno stanje.

Nažalost, ne postoji nikakav funkcionalan sistem po kom bi se pratilo da li on, dok je van bolnice, uzima lekove ili ne. Nikome nije cilj da ga drži okovanog za krevet ili zatvorenog u bolnici, ta vremena su prošla i to je nešto što se radi samo u iznimnim slučajevima. I šta onda može da se radi, ne može ga psihijatar držati na povocu i nutkati mu lekove. A ni država mu neće finansirati konstatan bolnički smeštaj.

Eto i u civilizovanoj Nemačkoj se to desilo; dakle to nije problem nerazvijene sredine ili slabašnog zdravstva kakvo je naše. Problem je daleko veći, jer niko ne voli da se oseća kao ludak, čak i kad to jeste.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
Tražila je pomoć, a iz psihijatrijske klinike je izašla u martu kada su ljekari utvrdili da nije opasna po sebe ni okolinu.

добро ... били су у праву доктори ... 50%
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Tražila je pomoć, a iz psihijatrijske klinike je izašla u martu kada su ljekari utvrdili da nije opasna po sebe ni okolinu.

добро ... били су у праву доктори ... 50%

50% su bili u pravu a 100% nisu.

Za robijaše postoje radio odašiljači, moraju da se javljaju nadzornicima uslovne slobode, moraju da daju uzorke urina za test na droge,... A psihijatrijski pacijent ne mora sve to iako je njegovo odustajanje od terapije podjednako društvena opasnost kao i kod robijaša.

Ma mora da mora, ne može se ostaviti na slobodnu procenu i da ga/je privodi policija ako ne diolazi na kontrolu. To je nažalost jedini mogući način da ne napravi zlo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.