Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 17:00:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mafija može, vladika ne  (Pročitano 32716 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Никић:Филаретово здравље се погршава из сата у сат

РАНЧЕ КОД ПРИЈЕПОЉА, 7. септембра (Тањуг) - Здравствено стање владике милешевског Филарета, који једанаести дан штрајкује глађу на граничном прелазу са Црном Гором, из сата у сат се погоршава, а уз њега је стално једна екипа хитне медицинске службе пљеваљске болнице, рекао је Тањугу владикин пријатељ, задужен за контакт с медијима Ратко Никић.

Он је додао да је владика практично "стално у некој врсти полусвести, од прексиноћ не устаје и престао је да комуницира".

Никић је подсетио да су код владике Филарета, који у пограничном месту Ранче штрајкује глађу због забране уласка у Црну Гору у којој је део Епархије милешевске, Пријепља, јутрос биле три медицинске екипе из Беграда, Пријепоља и Ужица, које су установиле да су му притисак и ниво шећера у крви повишени, а да му је срчани ритам изузетно слаб.

Владика је одбио било какву медицинску помоћ и није услишио молбу Светог архијерејског Синода СПЦ да прекине штрајк глађу.

Никић је подсетио да је владика раније поручио да ће штрајк прекинути само уколико црногорске власти званично одлуче да одустану од забране његовог уласка на територију те државе.

Црногорске власти забраниле су улазак Филарету у део Милешевске епархије који се налази на теритоији те државе с образложењем да га је Савет Европе осумњичио да помаже хашким бегунцима.

Српски премијер Војислав Коштуница затражио је синоћ од Брисела да помогне у решавању "случаја Филарет".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Владика Филарет пристао да прими инфузију

БЕОГРАД, 7.септембра 2007. (Бета) - Епископ милешевски Филарет пристао је данас поподне да прими инфузију али није пристао да прекине штрајк глађу, иако је његово здравстевно стање критично, казао је државни секретар у Министарству вера Србије Милан Брдар.

Он је вечерас агенцији Бета рекао да су он и конзилујум од седам лекара из Београда посетили владику који 11 дана штрајкује глађу на граничном прелазу Ранче са Црном Гором.

"Владика Филарет је у врло лошем стању, горњи притисак му је био 80 а доњи није могао да се измери", рекао је Брдар и додао да су лекари констатовали низ здравстевних проблема и да је његово здравстевно стање критично јер има прекиде свесних и несвесних стања.

"Питање је да ли он може да дочека сутрашњи дан", додао је Брдар.

Према његовим речима, конзилијум који је саставио министар здравља Србије Томица Милосављевић, остао је уз епископа милешевског али лекари не могу да предузму никакве мере док се пацијент, у свесном стању, с тим не сагласи.

Државни секретар у Министарству вера је нагласио да, по закону, пацијент мора да изгуби свест да би конзилијум предузео хитне мере на спасавању живота.

Епископ милешевски Филарет почео је штрајк глађу 28. августа пошто су власти Црне Горе по трећи пут овог лета одбиле да га пусте да уђе у земљу.

Владика Филарет је означен као један од помагача хашких бегунаца и налази се на листи особа којима је забрањен улазак у земље Европске уније.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Treba uvesti sankcije i zabranu prelaska granice na sve sem Srba iz Crne Gore.
A kako znati ko je Srbin?Nije li to malo preterano?Ne razumem razlog da se Ocu zabrani ulazak u CG,kakvo je to dodvoravanje,gde je tu cojstvo,solidarnost i slicno?Postali su samostalni zbog 5-6 glasova i odmah se obrušili na bracu,nije im dovoljno što proglasiše nekakvu svoju crkvu,poceše da govore Crnski i Gorski nego se još i uvukoše u belosvetske šup*kove i odatle zabraniše ulazak strašnom Pravoslavnom popu!
Preteraste ga bivša braco!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Jel to filaret ima AK 47 ili mi se cini ??
I tenk u pozadini je njegov Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Можда је заплењен неком муфтији  Smile
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Можда је заплењен неком муфтији  Smile
Muftije su imale drugačiji sistem odbrane, oni su išli po linija oko Sarajeva i učili Kur´an Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Можда је заплењен неком муфтији Smile
Muftije su imale drugačiji sistem odbrane, oni su išli po linija oko Sarajeva i učili Kur´an Smile

kad nisu učili na vreme
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;

Прочитао сам текст на У92...много добар доказ! Smile

Ови из ДС ладно могу да започну кампању са слоганом: извињавамо се, много се извињавамо...

Pa ne znam gde si ga procitao, ni kako si ga protumacio, ali niko ovde nije duzan da tebi dostavlja i izvodi dokaze. To sto realnost obradjujes "po svojoj meri" je tvoja stvar, i ne zelim rasprave sa tobom, ali je tvoje razmisljanje vrlo nezrelo, nepotkovano validnim argumentima,  i zatupljeno cinjenicom da je Filaret vladika "tvog" naroda, i samim tim nije kriv ni za sta.
Takvi stavovi me ne doticu, niti iznenadjuju, samo su mi smesni.
Sa druge strane, ne vidim cemu prozivanje DS-a? Ili si pomesao teme, ili opet imas neki hronican problem sa ljudima iz te stranke...
Oni ne treba da se izvinjavaju, stavise, trebalo bi da se izvini sam Vladika za greske iz proslosti, mada, kad bolje razmislim, ne bi mu skodilo jos jedno javno pokajanje.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ja imam milion dolara

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1011
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Sa kvazi drzavom treba da budu i kvazi odnosi (ne mislim na narod obicni)
nego na "crnogorsku " nepismenu, brdjansku, devijantnu, korumpiranu, retardiranu stoku, koja sebe naziva biznismenima i elitom...ma sve je to isto kao i ovo majmuni kod nas...samo sto je Crna Gora 10 puta manja pa je doslo vise sljama do izrazaja...sve to u aps..mamu im j....m nepismenu..
Zali boze crnogorski-srpski posteni narod u tom primorskom cirkusu..
za 10 god. Crna Gora ce izgubiti nacionalni identitet...prodace se..nazalost

P.S. Ovim nisam imao nameru da uvredim nikoga casnog i postenog
IP sačuvana
social share

Zelim vam svima sto i sebi, samo dobro.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E50
Vladika Filaret prebačen u bolnicu
Subota, 8. septembar 2007. 09:34

Vladiku Filareta, koji na graničnom prelazu Srbije i Crne Gore štrajkuje gladju, hitna pomoć prebacila je u bolnicu u petak uveče, 7. septembra, javila je televizija RTS.

Vladika Filaret je prebačen na odeljenje intenzivne nege bolnice u Prijepolju, ali mu je život van opasnosti.

Lekari iz Beograda, Užica i Prijepolja ustanovili su visok nivo šećera u krvi i potpuno oslabljeno srce.

Zdravstveno stanje vladike Filareta već nekoliko dana je u kritičnoj fazi, a njegovo funkcionisanje znatno otežavaju uslovi u kojima protestuje i neuobičajeno hladno vreme.

Episkop mileševski Filaret počeo je štrajk gladju 28. avgusta pošto su vlasti Crne Gore po treći put ovog leta odbile da ga puste da udje u zemlju.

Vladika Filaret je označen kao jedan od pomagača haških begunaca i nalazi se na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije.

Brisel ne traži zabranu za Filareta

Crnogorska vlast nije obavezna da poštuje odluku Saveta Evropske unije (EU) o zabrani kretanja osobama koje su pomagale haškim bjeguncima, pa ni vladiki Filaretu, jer nije članica EU, prenio je podgorički list "Dan" tvrdnju neimenovanog izvora iz Brisela.

"Podgorica nije obavezna da se pridržava odluke EU, zato što nije njen član, ali ona može da pravda svoj potez time da kao zemlja koja se nalazi u procesu stabilizacije i asocijacije poštuje osnovne principe politike EU", rekao je "izvor iz Brisela", prenosi list.

Taj izvor je navodno izneo tvrdnju da je EU i Beogradu i Podgorici sugerisala da u vezi sa slučajem vladike Filareta ne traže njeno posredovanje, "zbog toga što se sada rešava pitanje Kosova, koje za EU prioritetno".

Isti izvor je rekao da EU još nije dobila poruku premijera Srbije Vojislava Koštunice, u kojoj je on tražio da zvaničnici EU pomognu u rešavanju slučaja vladike Filareta.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 17:00:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.