Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:45:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mafia 2  (Pročitano 84585 puta)
Zvezda u usponu

Са Партизаном до смрти!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2413
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
опет PC верзија у запећку  Smile
IP sačuvana
social share
Balkan Special Forces CoD4 mod
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Zar bi ti pustio PC verziju zajedno sa konzolnim?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

a zasto ne?  Smile
sta,jel PC neka...niza klasa,sta?
-----------------------------------------
iskreno,na kurac mi se vise popeo(namerno sam opsovao) taj "sovinizam" prema PC igracima i ta ljigava politika da je bolje napraviti prvo konzolnu verziju,nego PC,i zaraditi par stotina dolara vise.
Bogme,od Mafije tako nesto nisam ocekivao...  Smile
to je samo dokaz koliko je danas gamerska industrija propala...(u svakom smislu).ali,jos je veca steta sto su takvi olosi uvukli i ostale kompanije u taj vrtlog,te je sada i Mafija postala takva...strasno.

Citat
Ostaje nam samo da čekamo i nadamo se da će GTA4 uskoro dobiti dostojnu konkurenciju.
inace,ja nikad ne bih mogao da uporedim Mafiu i GTA.mislim,mogao bih,ali,ne bih mogao da kazem koji je bolji.
jednostavno,to su meni dva razlicita sveta.slicna su veoma,ali,opet,svaki ima neki svoj duh i svaki je dobar na svoj nacin.tako da,ja ih ne bi uporedjivao.
« Poslednja izmena: 03. Avg 2009, 15:46:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1

a zasto ne?  Smile
sta,jel PC neka...niza klasa,sta?
-----------------------------------------
iskreno,na kurac mi se vise popeo(namerno sam opsovao) taj "sovinizam" prema PC igracima i ta ljigava politika da je bolje napraviti prvo konzolnu verziju,nego PC,i zaraditi par stotina dolara vise.
Bogme,od Mafije tako nesto nisam ocekivao...  Smile
to je samo dokaz koliko je danas gamerska industrija propala...(u svakom smislu).ali,jos je veca steta sto su takvi olosi uvukli i ostale kompanije u taj vrtlog,te je sada i Mafija postala takva...strasno.
Pre svega nadam se da nisam ja taj "sovinista" o kome govoris.
E ovako, napr. sad kad ti ne pravis igre, ne ucestvujes u nicemu, lako ti je da kazes "a zasto da ne".
Ali kad bi radio na nekoj igri, i posle izdas naslov, kasnije ne zaradis koliko treba.
Slusao sam interviju sa timom koji je pravio onu Srpsku igru PyroBlazer.I lik je iskreno rekao da i nisu bas najbolje prosli sto se tice te igre, i da ce sledeci projekat raditi za konzole i pc, gde ce prvo izdati naslov za konzole pa onda nekoliko meseci kasnije za pc.
Sigurno ne znas ali isto tako su sa piraterijom imali problem i zaduzeni za Crysis. Gde su zamalo hteli da prekinuo naslov za PC, sigurno nisu "par stotina dolara" bila problem...
Samo da bude jasno, nisam ja radio na nekoj igri ali znam kako je i citao sam o tome.
Kad su velike kompanije u pitanju, imaju oni dosta novca ali ne radi samo jedan tim sve igre, znam da mozes da dobijes otkaz samo zato sto je izgubljeno par stotina dolara...
Neko izbacuje PC naslov zajedno sa konzolim jer zna da ce vecina kupiti original jer ima dodatne pogodnosti (napr. multiplayer) ...
« Poslednja izmena: 03. Avg 2009, 16:17:51 od vandemon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Pre svega nadam se da nisam ja taj "sovinista" o kome govoris.
naravno da ne...  Smile Smile
Citat
E ovako, napr. sad kad ti ne pravis igre, ne ucestvujes u nicemu, lako ti je da kazes "a zasto da ne".
Ali kad bi radio na nekoj igri, i posle izdas naslov, kasnije ne zaradis koliko treba.
Slusao sam interviju sa timom koji je pravio onu Srpsku igru PyroBlazer.I lik je iskreno rekao da i nisu bas najbolje prosli sto se tice te igre, i da ce sledeci projekat raditi za konzole i pc, gde ce prvo izdati naslov za konzole pa onda nekoliko meseci kasnije za pc.
Sigurno ne znas ali isto tako su sa piraterijom imali problem i zaduzeni za Crysis. Gde su zamalo hteli da prekinuo naslov za PC, sigurno nisu "par stotina dolara" bila problem...
Samo da bude jasno, nisam ja radio na nekoj igri ali znam kako je i citao sam o tome.
Kad su velike kompanije u pitanju, imaju oni dosta novca ali ne radi samo jedan tim sve igre, znam da mozes da dobijes otkaz samo zato sto je izgubljeno par stotina dolara...
Neko izbacuje PC naslov zajedno sa konzolim jer zna da ce vecina kupiti original jer ima dodatne pogodnosti (napr. multiplayer) ...
lepo si to objasnio,ali
1.to stvarno nije moj problem(znaci,odnosi se na njihove izgovore,ne na tvoj post)
2.smatram da ipak tu ima i drugih faktora poput uticaja i pritiska.
ne pricam o nekim teorijama zavere,i lobijima,i ne znam ni ja o cemu,ali opste je poznato da proizvodjaci konzola imaju jak uticaj u gamerskoj industriji,a i da nemaju,svejedno je.jer,za samo par hiljada dolara poklona(citaj-mita),svaka ce kompanija dati prioritet verziji za konzole,bez ikakvih pitanja i dvoumica.
kod nas je piraterija veoma uspesna,fala Bogu,ali u drugim zemljama i nije toliko.
sem toga,i da jeste,i da nije,uvek ima ljudi koji daju pare za original igre,(iako kostaju bezobrazno papreno),i ako ni zbog cega drugog,mogu makar zbog njih i fanova neke igre proizvodjaci iste toliko da se suzdrze ljigavih para i mita,i da naprave prvo verziju za PC.nece im pasti kruna s glave ako to urade...  Smile
ali,naravno,pare su pare,i pohlepa je pohlepa.
zasto imati 10.300.000 dolara,kad se moze imati 10.380.000 dolara...  Smile
e,upravo zbog takve "filozofije",gamerski svet je danas ovakav-nikakav.
« Poslednja izmena: 03. Avg 2009, 16:37:48 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
SonyEricsson K610i
Pravljenje igre je težak posao za razvojne timove. Kada prave igre, treba da imaju u vidu niz faktora koji će karakterisati zabavnost igre, od grafike, gameplaya do veštačke inteligencije protivnika i muzike, bilo koje igre da je u pitanju*... kada spoje sve to, ide alfa testiranje, pa beta testiranje, odklanjanje što više bagova, optimizacija igre...

I onda posle tog procesa pravljenja igre koja traje mesecima, nekada i godinama, treba da se pusti u prodaju...

Uopšte nije fer da razvojni tim, koji je toliko truda i vremena uložio u pravljenje igre, i izdavač koji je pljunuo ogromne svote novca u uspeh igre, budu zajebani od nekolicine pirata koji će za tu igru samo da krekuju za nedelju dana i pustiti besplatno u prostranstvo interneta, ili da prodaju po 100-200 dinara na ulici... Oni gube ogromne svote novca stavljajući igru za PC verziju, znači, nije u pitanju neki sitniš od novca, to su šestocifreni brojevi, ako poredimo koliko mnogo ima onih koji downloaduju tu igru preko interneta besplatno...

Još gore ako je to bila ekskluziva za PC, onda sav taj novac i trud koji su uložili pada u vodu...

Njima je daleko isplativije da izbace igru za konzole. Nije pohlepa u pitanju: Oni hoće da njihov trud urodi plodom, da izvuku što veću korist iz njihovog rada, jer su u potpunosti zaslužili to, a ne da neki tamo lik ubira plodove njihovog... 

Da nema piraterije, konzole, u stvari, ne bi ni postojale  Smile , ovako, izdavačima i razvojnim timovima ide na ruku da izbacuju ekskluzive za konzole, bez prevelike bojazni da mogu biti pokradeni. Sad, pitanje je dobre volje (ili pohlepe) da izbace i verziju za PC... zato PC verzija i najviše ispašta: Izbacuju polugotove portove za PC, jer znaju da će ogroman deo toga biti skinut preko interneta sa nekog tamo sajta... jednostavno neće da se trude tu kada će da ostali da izparazitiraju na tome  Smile

Ali gledajte sa vedrije strane: Sve ove igre koje su "ekskluzive za konzole" uglavnom pate od sindroma --"Oh My god" grafika, jadan gameplay-- tako da će na PC-u dolaziti takozvani "indie" naslovi, koji nekada mogu biti daleko bolji od današnjih blockbustera Smiley
Isto, možda će doći i ta tehnologija koja će sprečiti razvoj piraterije i ponovo omogućiti punokrvne PC naslove  Smile

* u tesktu koristim model "idealne igre", koja funkcioniše baš po zamisli razvojnog tima i dobre igrivosti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U can't handle the truth!!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2336
Zastava Ormar tvoje cure
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Samsung S4
Je ali ne treba zaboraviti kako postoje i piratske igre za konzole (osim za PS3). Puno vise ima igraca na PC nego na konzolama. Uzmite recimo GTA IV ili PES nastavke, koliko je ljudi samo zbog njih kupilo konzole (ukljucujuci i mene  Smile ), a da su recimo ti naslovi izasle prvo za PC ili barem u sito vrijem kao i za konzole, bila bi puno slabija prodaja, a u pitanju su cifre da bi nas obicne smrtnike glava zabolila od njih.  Smile
IP sačuvana
social share
I don't need to get a life. I'm a gamer. I have lots of lifes!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1825
Zastava Bosna i Hecegovina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung Galaxy S4
Mozda i vrijeme da se tema ozivi!!! Sad sam gledao nove gameplay trailere, fantasticno izgleda!!! Igr izlazi 24. Avgusta za PC.
Mislim da ce nadmasiti prvi dio iako sam mislio da je to nemoguce.

http://www.youtube.com/watch?v=hbu4xuPsmOQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Lptsfz--bG0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iwR1fyVWTdA&feature=related
« Poslednja izmena: 21. Jul 2010, 10:50:00 od Vitto »
IP sačuvana
social share
"Remember, remember the 5th of November, the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Prvi deo nisam mogao da predjem a ni ortak jer bre nema metkova ni oružja na zadnjem nivou!

Inače ova igra koliko sam čuo izlazi u Novembru..
« Poslednja izmena: 22. Jul 2010, 08:26:58 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 7
@hkj brate dodatni troškovi konvertovanja konzolne verzije pa ispravljanje bagova za PC, zatim "štampanje" tih diskova, marketing i prodaja. Rashodi za PC bi bili veći od prihoda Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:45:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.34 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.