Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 09:54:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Madjarski pasos potreba ili hir  (Pročitano 17789 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 7534.48.3
mob
SonyEricsson 
Ti jos mislis da je srbija drzava samo srba?
I kako da se vratim u svoju postojbinu kad nisam dosao?

I sta bi bilo kad bi svi srbi sveta koji se tako osecaju dosli bi u srbiji?!
Ziveli bi ko kinezi...2 kvadrada za svakog coveka u stanu.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Qtek 小米
Чекај ја сам мислио да је Дигиман наш Јеша, помешао сам га са неким.
Који лик је причао да се хлади у синагоги, а негде у унутрашњости живи?  Smile

digiman, ти си вероватно ок лик, али мађарски националисти су највећа претња окружењу и то највише по Хрватску, па Србију, Румунију и Словачку.
Тренутно нема националиста који имају веће апетите према туђим територијама од неких великомађара.

п.с. не рачунам исламисте, јер они део европске заједнице нација.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2013, 15:20:40 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 7534.48.3
mob
SonyEricsson 
Hehe...nisam jesa, niti idem u sinagogu ni u crkvu...ja sam jos gori koga ne interesuje nacija, a na svestenike i popove (sve) doveo bi inkviziciju  Smile

Velikomadjari, velikosrbi, velikobugari sve je to isti qrac...
Pucaju u vazduh, a kad pocne prava pucacina, svi se posere.
Inace ne znam kakva pretnja dolazi iz madjarske, jer su i oni svesni (cak i velikonacionalisti) da sa povratkom vojvodine oni sami stvaraju "kosovo" na tlu madjarske sto nikome ne sluzi (za ostale drzave me zaboli).

Mada ja vidim da neki srbi (cak i na ovom forumu) postali veci madjari i od mene...
U moje selo prvi covek koji je dobio madjarski pasos zove se medjedovic nedeljko, a drugi se zove josip turkalj  Smile

Ali tu je sansa da se utice na madjarsku politiku:
Svi srbi koji imaju mogucnost za madjarsko drzavljanstvo, neka to urade. Dobice pravo glasa na izborima, stavise, moze i da se kandiduje ili osniva stranku...
Nikad bolja sansa za zauzimanje madjarske na legalan nacin  Smile
I odmah bi se nestala svaka pretnja...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Treba reci realno,Madjarska je zemlja koja ja ubjedljivo najvise teritorijalno ostecena u Evropi. Oduzeta im je Slavonija,Vojvodina,skoro pola Slovacke i sto je najbitnije Transilvanija koja je pripala Rumuniji.Sve te teritorije su bile u sastavu Madjarske preko 5 vjekova i Madjari su bili relativna vecina.

Nakon Madjara,nacija koja je takodje drasticno ostecena jeste Albanija,odnosno Albanci. Makedonija,Epir,Kosovo i dio CG su prostori koji su vjekovima naseljavali Albanci a koji nisu bili u sastavu albanske drzave zbog volje velikih sila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung SGH-E590
 Smile

Lupas gluposti. Madjari su te regije okupirali i retko gde su bili vecina, a Albanci nisu postojali do 15-og veka. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung 111111
Citat
Ti jos mislis da je srbija drzava samo srba?
I kako da se vratim u svoju postojbinu kad nisam dosao?

I sta bi bilo kad bi svi srbi sveta koji se tako osecaju dosli bi u srbiji?!
Ziveli bi ko kinezi...2 kvadrada za svakog coveka u stanu.

Ti si Srbin Madjarskog porekla.
Tvoja postojbina je Srbija tu zivis , radis a vidim i odlicno pises i govoris srpski.
Vidim tu i se i rodio i sto se mene tice slobono mozes da se ponosis madjarskim poreklom.
A ako u nekom periodu zivota osetis da si Meksikanac,znas gde je Meksiko.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Smile

Lupas gluposti. Madjari su te regije okupirali i retko gde su bili vecina, a Albanci nisu postojali do 15-og veka. Smile

Po kojoj logici su Madjari okupirali Vojvodinu i Slavoniju u odnosu na Srbe i Hrvate? Pa mi Srbi smo dosljaci na Balkan isto kao i Madjari. Albanci su starosjedeoci i traze samo one teritorije na kojima su vecina. Albanci su starosjedelacko stanovnistvo koje govori jezikom koji je slican italijanskiomi grckom,odnosno latinskom. A to sto su masovno promijenili vjeru za vrijeme Turaka,to ne mijenja stvar o porijeklu Albanaca.Dakle,oni samo traze teritorije na kojima su vecina.I potpuno su u pravu. Zasto bi skoro 1 milion Albanaca zivjeli u Makedoniji? Kako bi se osjecali Makedonci kada bi njih neko ugurao u albansku drzavu?

Mi Srbi jesmo teritorijalno osteceni,ali ni blizu koliko neki narodi iz okruzenja. Mi smo ostali kratki za Krajinu koja nije narocito velika teritorija i za izlazak na more u podrucju oko Dubrovnika i Herceg Novog. Ostalo je sve ok sto se tice srpskog naroda.A kukamo najvise od svih.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2013, 18:31:58 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung 111111
Ja prvi put cujem da su Albanci starosedeoci mada sam slab sa Istorijom  Smile
Ja sam mislio da su nomadi koje smo mi putili da pasu sa kravama tamo dole ..

Doduse za jedno si upravu mumlaju,pa je moguce da su potomci pra-lljudi
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
N
Ja prvi put cujem da su Albanci starosedeoci mada sam slab sa Istorijom  Smile
Ja sam mislio da su nomadi koje smo mi putili da pasu sa kravama tamo dole ..

Doduse za jedno si upravu mumlaju,pa je moguce da su potomci pra-lljudi

Nismo mi njih pustili da pasu krave,nego smo ih zatekli na Kosovu kad smo dosli. A vecinu smo asimilovali. Njihov jezik je slican grckom i italijanskom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Po kojoj logici su Madjari okupirali Vojvodinu i Slavoniju u odnosu na Srbe i Hrvate?
Na prostoru Vojvodine(a i danasnje Madjarske) su ziveli Sloveni pre dolaska madjarskih plemena i nastanka Madjarskog kraljevstva, kada je i pocelo Madjarsko naseljavanje Vojvodine.
Danasnji Madjari su realno vise Sloveni i Avari nego oni stari pripadnici Madjarskih plemena koji su dosli u Evropu... nesto poput Bugara. Doslo neko ratnicko pleme, pokorilo prisutan narod i jedino sto su za razliku od Bugara koji su prihvatili slovenski jezik, Madjari nametnuli svoj.

Citat
Albanci su starosjedelacko stanovnistvo koje govori jezikom slicnim italijanski i grckim,odnosno latinskim.
Da li su starosedeoci ili ne je vec pitanje, a to da njihov jezik nema nikakve slicnosti sa Grckim i Italijanskim je vec cinjenica. Sto je jos vaznije, broj pozajmljenih reci iz Grcog je zanemarljiv ako se uzme u obzir da su navodno vekovima ziveli pored Grka. Mnogo vise reci su pozajmili iz Latinskog i Slovenskog sto dovodi do zakljucka da su ili ziveli dosta severnije od danasnje Albanije, pa su se kasnije spustili juznije ili da su na Balkan stigli kada je vec bio u vlasti Rimljana.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 09:54:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.