Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 14:17:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mad Max: Fury Road (2014)  (Pročitano 40190 puta)
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Osim ocigledne propagande...film ima dobre sanse da bude jedva gledljiv...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Osim ocigledne propagande...

Kakve propagande?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
My world is fire and blood...oil...gasoline...water...i sva ta sranja...

Samo plase bedne amerikance..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Mel Gibson i Tom Hardi na premijeri Pobesnelog Maksa 4 u Los Anđelesu

Mel Gibson, proslavljeni tumač antiheroja Maksa u serijalu "Pobesneli Maks", došao je u Los Anđeles na svetsku premijeru "Autoputa besa", prvog novog filma sa tim likom posle 30 godina, i slikao se s Tomom Hardijem (Hardy), britanskim glumcem kojem je pripao nezahvalni zadatak da odigra čoveka kojeg publika i dan danas identifikuje sa Gibsonom.

Gibson, Hardi i Džordž Miler (George Miller), tvorac sva četiri filma u serijalu, pozirali su osmehnuti posle premijere, a kako prenosi britanski Dejli mejl, Hardi (37) je izjavio da mu je susret sa Gibsonom (59) bio "neprijatno iskustvo".

"Bilo mi je potrebno da upoznam Mela, čisto iz perspektive mladog čoveka. Želeo sam da dotaknem esenciju prethodnog Maksa i prosto kažem 'zdravo'", rekao je Hardi, i dodao da mu je bilo neprijatno da kaže: "Ti si Pobesneli Maks. Ja sam Tom Hardi, i ja ga igram."

Prema Hardijevim rečima, Gibson kao da se dosađivao, i samo je kazao: "U redu je, druškane, želim ti sreću", a potom su satima pričali o svemu i svačemu.

"Onda je on (Gibson) nazvao mog agenta i rekao mu: 'Mislim da si našao nekog ko je luđi od mene", ispričao je Hardi a prenosi Dejli mejl.

Svečana premijera novog Pobesnelog Maksa zakazana je za 14. maj na Kanskom festivalu, a istog dana počeće da se prikazuje u Srbiji, pokazuju podaci domaće distributerske kuće Blitz Film & Video.

Na pretpremijeri u Los Anđelesu pojavila se cela glumačka ekipa "Autoputa besa", uključujući Šarliz Teron (Charlize Theron) i Hjua Kiza-Birna (Hugh Keays-Byrne), koji je u prvom "Pobesnelom Maksu" (1979) igrao vođu motociklističke bande Prstoreza a u najnovijem opet igra glavnog negativca - maskiranog tiranina Imortana Džoa.

Kako je ranije najavljeno, film "Pobesneli Maks: Autoput besa", donosi iznova osmišljen, postapokaliptični svet iz prva tri filma, u kojem se vode borbe oko preostalih energenata i vode.

Prvi "Pobesneli Maks" nastao je u australijskoj, niskobudžetnoj produkciji, i bio je hit svuda osim u Americi.
U tom filmu civilizacija još postoji, ali lagano tone u haos, a birokratija ometa sve malobrojnije policajce u održavanju reda na australijskim drumovima, na kojima motociklističke bande napadaju cisterne sa gorivom i maltretiraju stanovništvo.

Kada jedna takva, osvetoljubiva grupa izgazi motorima ženu i dete Maksa Rokatanskog, najboljeg među policijskim vozačima, on pomahita, ukrade specijalno policijsko vozilo i uspe da pobije celu bandu, ali nastavlja da luta drumovima, izgubivši sve do čega mu je ikada bilo stalo.

Nastavak, "Pobesneli Maks 2: Drumski ratnik" (1981), prikazuje unutrašnjost Australije nekoliko godina kasnije, nakon velikog rata oko energenata u kojem se civilizacija potpuno raspala. Maks, sada usamljena "olupina od čoveka" koja krstari pustinjom, nevoljno pomaže maloj ljudskoj zajednici, zabarikadiranoj na jednom crpilištu nafte, da odbrani sebe i "crno zlato" od armije drumskih razbojnika.

"Drumski ratnik" pretvorio je Gibsona u svetsku zvezdu, potukao je Holivud u domenu akcionog žanra i sa svojom estetikom doslovno postavio standarde postapokaliptičnog žanra današnjice. Zaštitni znak filma su sadomazohistička moda drumskih divljaka i njihova vozila, sklepana od svega i svačega, a završna drumska bitka ostala je nenadmašena do današnjih dana po spektakularnosti i surovoj realističnosti izvedbe.

Treći film, "Pobesneli Maks izvan Gromovne kupole" (1985), bio je skupa australijsko-holivudska produkcija, sa znatno ublaženim nasiljem u odnosu na prethodna dva filma, i generalno se smatra najslabijim u serijalu. Svejedno, ostvario je solidan uspeh, a u njemu je pored Gibsona igrala Tina Tarner, čiji je veliki hit "We Don't Need Another Hero (Thunderdome)" napisan specijalno za ovaj film.

"Gromovna kupola" prikazuje početke nove civilizacije nakon nuklearnog rata i prati Maksova nastojanja da u Bartertaunu - gradu koji struju pravi iz metana, preradom svinjskog izmeta - pronađe čoveka koji mu je ukrao vozilo i kamile. Pošto bude proteran u pustinju, nailazi na pleme poludivlje dece, čiji su se roditelji pre mnogo godina, bežeći od rata u džambo-džetu, srušili kraj jedne oaze i tu ostavili decu dok ne dovedu pomoć.

Miler je sredinom devedesetih godina došao na ideju za četvrti film, ali nikako nije uspevao da ga snimi, a u međuvremenu je odustao od Mela Gibsona, koji je trebalo da igra Maksa. Kada je produkcija, ovog puta sa Tomom Hardijem u glavnoj ulozi, napokon trebalo da počne, u Australiji su pale velike kiše koje su ozelenile pustare u kojima je film trebalo da se snima, pa se ekipa preselila u Namibiju.

U "Autoputu besa", Maks se udružuje sa ženom po imenu Imperator Furioza (Šarliz Teron), koja beži kroz pustinju u kamionu, vodeći sa sobom grupu devojaka - spasenih iz ruku Imortana Džoa i njegove drumske vojske.

Džordž Miler u intervjuima ističe da je u prikazima drumskih bitaka koristio prava vozila i kaskadere, i da je izbegavao kompjutersku animaciju. 

Izvor http://www.beta.rs/scena/scena-film/2975-mel-gibson-i-tom-hardi-na-premijeri-pobesnelog-maksa-4-u-los-andelesu

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0

mislim da sam video mela gibsona u delicu kadra  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
My world is fire and blood...oil...gasoline...water...i sva ta sranja...

Samo plase bedne amerikance..

Pored ovolike silne holivudske propagande to je neprimetno i nije vredno pomena...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15

Inace, ispada da je Miler rasturio konkurenciju ovim filmom  Smile
« Poslednja izmena: 09. Maj 2015, 10:26:34 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 14:17:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.