Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 15:31:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Luftwaffe night fighter  (Pročitano 21213 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Messerschmitt Bf-110 "Night Fighter

Prvobitno zamisljen kao teski dvomotorni lovac Messerschmitt Bf-110 nikad nije imo neke narocite spektakularne rezultate protiv Britanskih lovaca.Vrlo brzo je se uvidelo da mu buducnost dnevnog lovca nije bas svetla pa se pocelo razmisljati o transformciji u nocnog lovca.Tako je igrom slucaja posto najznacajni  nocni lovac u na pocetku rata pa sve do 1944.Prve verzije koje su koriscene bile su Bf-110C-2 i Bf-110D-1 da bi vrlo brzo zamenile prve nocne verzije Bf-110F-4 sa motorima Daimler Benz (969kW) ova verzija je ostala u upotrebi do kraja rata.Sledeca verzija je Bf-110G,ova verzija je imala standardno naoruzanje jace motore kao i dodatna  dva topa od 20mm kao i cetri mitraljeza 7.92mm.Razne verzije Bf-110 su imale siroku lepezu radara medju kojima su:FuG-212 Lichestein C-1 radar,SN-2 radar,FuG-227 i ostali.
Krajem rata prioritet dobijaju Ju-88g i Heinkel-219 ali i pored toga Bf-110 ostaje u sluzbi do kraja rata.Do kraja 1944 u operativnoj upotrebi se nalazilo oko 150 aparata.

Specifications (Messerschmitt Bf 110G-4/R3)

Type: Two or Three Seat Night Fighter

Design: Willy Messerschmitt

Manufacturer: Bayerische Flugzeugwerke (after 1938 Messerschmitt AG)

Powerplant: Two 1,475 hp (1100 kw) Damlier-Benz DB 605B inverted V-12 piston engines.

Performance: Maximum speed 342 mph (550 km/h) at 22,900 ft (6980 m); cruising speed 317 mph (510 km/h) at 19,685 ft (6000 m); service ceiling 26,245 ft (6780 m); initial climb: to 18,045 ft (5500 m) in 8 minutes.

Range: 1,305 miles (2100 km) with two 66 Imperial Gallon drop tanks mounted under the wing outboard of the engines.

Fuel: (C-4/B) Fuel was provided in four tanks, located in the inner wings either side of the main spar. The forward tanks each held 373 litres (82 Imperial gallons), while the rear tanks each held 264 litres (58 Imperial gallons). Later versions could carry two drop tanks to increase range.

Weight: Empty 11,222 lbs (5090 kg) with a maximum take-off weight of 21,805 lbs (9890 kg).

Dimensions: Span 53 ft 3 3/4 in (16.25 m); length 42 ft 9 3/4 in (13.05 m); height 13 ft 8 1/2 in (4.18 m); wing area 413.35 sq ft (38.40 sq m).

Armament: Two 30 mm MK 108 cannon (135 rounds per gun) and two 20 mm MG 151 cannon (300 rounds (port) and 350 rounds (starboard)) in the nose, and two 20 mm MG 151 cannon in a trainable Schrage Musik mount in the rear cockpit. An option was the installation of a Waffenwanne 151Z ventral tray, housing two forward firing 20mm MG 151 cannon. Some aircraft had two 7.92 mm (0.31 in) MG 81 machine guns instead of the two 20 mm MG 151 in the rear cockpit. A small number of aircraft had provisions for 210 mm Wfr Gr 21 rockets under the wings. On models designated for fighter bomber service, ETC 50 racks were installed under the wings capable of carrying 2,645 lbs (1200 kg) of bombs.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

31.jpg
(22.08 KB, 400x230)
0782529.jpg
(92.93 KB, 640x439)
detail_bf110g_10.jpg
(15.21 KB, 279x440)
HendonMe110From10oClock.JPG
(153.37 KB, 980x685)
image004.jpg
(21.82 KB, 550x174)
Me110G4bR3-1.jpg
(30.28 KB, 593x362)
Me110G4bR3-2.jpg
(42.5 KB, 498x296)
messerschmitt-bf-110g-fighter.jpg
(37.92 KB, 700x340)
« Poslednja izmena: 03. Jan 2009, 11:35:53 od ujkaalbert »
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Leleeee! Smile Kakava sprava, ujs! Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Britanske posade bombardera zu najbolje znale o kakvoj opasnoj spravi se radi. Smile Smile

Evo par reci o jos jednom nocnom asu.

Hans-Heinz Augenstein

Hans-Heinz Augenstein je rodjen 1921 u Badenu.Karijeru nocnog lovca zapocinje u julu 1942 u sastavu NJG 1.Prvu pobedu ostvaruje u toku noci 31 jula,kada
obara Britanski bombarder Wellington.Krajem 1942 biva prekomandovan u sastav 7./NJG 1.U noci izmedju 27/28 maja 1943 obara tri bombardera Halifax kao jednog bombardera Wellington.Do jula 1942 uspeva da ostvari 42 pobede.U noci izmedju 4/5 novembra 1944 uspeva da zabelezi tri pobede.
U noci izmedju 6/7 decembra 1944 biva oboren od Britanskog nocnog lovca.
Ukupno je ostvario 46 pobeda,od toga 45 obaranja je ostvario nad cetvoromotornim bombarderima.Sve pobede su zabelezene nocu.

Augenstein,Hans Heinz,Oberfeldwebel.jpg
(16.4 KB, 271x400)
Augenstein,Hans Heinz,Oberleutnant.jpg
(14.23 KB, 400x460)
augenstein.jpg
(14.36 KB, 200x301)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Heinz Strüning

Heinz Strüning je rodjen 13 janara 1912.Stupa u sluzbu Luftwaffe 1935.Po izbijanju rata 1939 nalazi se u 5./ZG 26,tu se zadrzava veoma kratko da bi uskoro bio prebacen u Zerstörerstaffel/KG 30 gde leti na aparatu Ju 88 C.U pocetku obavlja misije patrole Norveske obale.Jula 1940 zapocinje obuku za nocnog pilota.Po okoncanju obuke pridruzuje se 1./NJG 2.Prvu pobedu ostvaruje u noci izmedju 23/24 novembra kada obara Britanski bombarder Wellington.Do kraja 1941 ostvaruje devet pobeda.Pocetkom novembra 1941 biva prekomandovan 7./NJG 2 puk.Do septembra 1942 stise do svoje 15 pobede,da bi ubrzo bio unapredjen.29 oktobra stize do svoje 24 pobede,ubrzo posle toga biva prebacen u 8./NJG gde kratko vreme radi kao instruktor.Novembra 1942 vraca se na borbene duznosti u okviru NJG 2.Ubrzo biva prebacen na Siciliju gde obavlja preko 20 misija.Po okoncanju sluzbe na Mediteranu vrace se ponovo na zadatke odbrane Nemacke.U noci izmedju 24/25 juna 1943 obara tri Britanska bombardrera cime stize do svoje 35 pobede.Po uvodjenju He 219 pocinje da leti na novom aparatu i sa njim uspeva da ostvari 14 pobeda.Decembra 1944 tragicno gubi zivot cime se zavrzava jedna sjajna karijera sa ukupno 56 pobeda iz 280 misija od toga 250 misija nocu.Sve pobede su ostvarene nocu.

struning.jpg
(13.33 KB, 200x303)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Samo nastavi- da znas da te citamo Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Samo nastavi- da znas da te citamo Smiley

Sve za prave ljude. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
 Evo par reci o jos jednom velikom asu. Smile

Günther "Fips" Radusch

Günther "Fips" Radusch  je rodjen 11 novembra 1912.Karijeru zapocinje u Nemackoj vojsci da bi ubrzo bio prebacen u Luftwaffe.Po izbijanju Spanskog gradjanskog rata biva poslat u Spaniju u okviri legije Kondor.Tu belezi svoju prvu pobedu oborivsi Ruski I-15.Po izbijanju WW2 biva u sastavu ZG 1.Juna 1940 pridruzuje se I./NJG 1,da bi uskoro bio prekomandovan u sastav I./NJG 3.Svoju prvu nocnu pobedu ostvaruje u noci 9/10 april 1941 kada obara Britanski bombarder Wellington.Ubrzo posle toga nastavlja da obara neprijateljske aparate da bi u noci 16/17 avgust obori dva Britanska bombardera Halifax cime stize do svoje 6 pobede.
Do kraja 1942 uspeva da zabelezi dvanest pobeda.I naredne godine ostvaruje znacajne rezultate da bi u noci 28/29 jun uspeo da obori 4 bombardera Halifax.Od avgusta 1943 nalazi se u sastavu NJG 5.Do kraja 1943 uspeva da zabelezi 42 pobede.Drugog decembra biva oboren od strane Nemacke pvo iznad Berlina.Prolazi sa laksim povredama i ubrzo se vraca u sluzbu.
U noci 30/31 januar 1944 obara tri bombardera Lancaster cime stize do svoje 50 pobede.Svoju poslednju pobedu ostvaruje u noci 7/8 juli kada obara Britanski Lancaster.Do kraja rata ostaje da rukovodi NJG 3.
Uspeo je da zabelezi 65 pobeda od toga 64 pobede su ostvarene nocu.Napusta ovaj svet 29 jula 1988.

radusch.jpg
(13.85 KB, 200x304)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Opasan lik. Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Jan 2009, 23:39:40 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

from dusk till dawn

Zodijak
Pol
Poruke 3116
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
German night fighter controllers...

gfightercontroller_large.jpg
(59.87 KB, 680x541)
IP sačuvana
social share

Metak je nestrpljiv u cijevi
u usima zvoni naredba
pucaj na sve sto je sumnjivo
momce i ne zali iredentista
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Lepa fotka  Smile Smile Smile.
Evo jom malo interesantnih slicica. Smile

35.jpg
(25.71 KB, 400x262)
19710261-1436lrg.jpg
(43.18 KB, 477x600)
corona.jpg
(25.23 KB, 450x345)
Deception.jpg
(51.12 KB, 720x540)
Himmelbett.gif
(24.48 KB, 500x412)
Norge radardaekning.jpg
(133.95 KB, 838x578)
Penetration.jpg
(82.29 KB, 668x475)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 15:31:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.