Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:55:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Luftwaffe night fighter  (Pročitano 21181 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ništa još nisam odlučio ni nabavio, videću. Nego, prvo ču da radim jedan Ju-188 što mi ga je poklonio Samuraj77 Smile kad sam onomad prvi put išao do njega ( a već radim onaj Mystere koji je poklon od pilota Smile), da se malo isprobam na dvomotorcima, pa onda ću da vidim ovo.

Ali, prijatelji, moram ovo samo da ispričam pre nego što odem. Juče odem po dogovoru i sretnem se sa našim dragim Mr_ACE-om, koji je bio voljan da mi proda neke makete po jeftinijoj ceni. Obavimo mi to sve lepo, a dogovorili smo se da se nadjemo ispred jedne prodavnice maketa, i krenemo u priču na onom gadnom minusu. Maketarskoj priči nikad kraja. Tu nas čuje čovek iz radnje: "Pa uđite unutra , što se smrzavate napolju!". Uđosmo i, naravno, tu se opet zablenem u makete. Gledamo tako, pričam, dolaze ljudi kupuju, lepa atmosfera. Mr_Ace kupi jednog spitfajera i dekale za naše varijante. Izađemo mi zajedno u hladnoču ka stanici da 'vatamo gradski prevoz, kad čovek meni dade onog spita i dekale i veli: "ovo je poklon za Novu Godinu". Ostao sam bez reći, jer mi je već pre toga jednu maketu dao đaba van dogovora. Znači ispoklanjao se čovek i ne znam čime sam ja to zaslužio. Brate Mr_Ace, svaka Ti čast i još jednom Ti od srca zahvaljujem. Smile Smile Smile, obradovao si me kao malo dete. Smile Smile Smile Smile Smile Smile
 Eto dokaza kakvi smo mi maketashi ljudi. I znate šta , Mr_Ace mi je kupio nešto čega možda i neće biti još mnogo ovde ili bar ne neko vreme, a pošto se ja ložim (tj pilot nas je sve naložio  Smile) isto na naše avione, onda je on, kako mi je sam rekao, obezbedio to za mene tim gestom. Naime to je baš taj tip spita kojeg su naši koristili. Smile

Sada sam veliki dužnik - tri makete radim koje su pokloni trojce različitih majstora. Biće rada, biće maketashenja.

Momci, nočas svima nazdravljam. Živeli. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

maketaski marinac

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Motorola v3r
mocan avioncic a i  izgleda super za izradu !!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Viva La Serbia
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Evo malo o radarima,izvinjavam se sto nije prevedeno ali posto sam sav nikakav i mamuran ko zna sta bi od prevoda ispalo. Smile

Radar and Electronics
FuG 200 Hohentwiel
Anti-ship radar, installed on large maritime patrol aircraft such as the Fw 200.

FuG 202 Lichtenstein BC
Nightfighter radar. Lichtenstein operated on 409MHz, had a maximum range of 4km, and a minimum range of 200m. The aerials had four masts on the nose of the aircraft, each with an X-frame on top that carried four tandems of vertical dipoles.

FuG 212 Lichtenstein C-1
Nightfighter radar, a simplified and updated FuG 202. It had longer masts, with a small streamlined cap over the nose of the mast.

FuG 218 Neptun
Airborne radar. Frequency could be set between 158 and 187MHz, its maximum range was 5km, its minimum range 130m. Its aerials were arranged as a single nose mast with a large X-cross, or as four masts, and a tandem set of dipoles on each tip of the cross. A small mast on top of the vertical fin was fitted for tail-warning. A version with four sets of three antennas was fitted to the Fw 190.

FuG 220 Lichtenstein SN-2
Nightfighter radar. The first version operated at 91MHz, and had a maximum range 5km, with a minimum range 500m. It was often combined with FuG 202 and FuG 212 because of the large minimum range, until this was cured. Later sets could use different frequency bands and also had a switchover capability for short ranges. Typical for the SN-2 radar were four large curved masts, each carrying a tandem set of vertical dipoles. Later sets had the dipoles not vertical but at 45 degrees. Some sets also had a tail-waring antenna, fitted under the tailplane or on the rudder.

FuG 227 Flensburg
The Flensburg was a passive homing device, tracking the allied Monica tail-warning radar sets. Antennea were fitted to the outer wing panels, projecting from the leading edges. The allied reacted by removing Monica from their aircraft.

FuG 240 Berlin
Centimetre-wave airborne radar. Berlin used a wavelength of 10cm and was based on captured examples of the British cavity magnetron. The parabolic dish antenna was installed inside a streamlined nose cover. Between 30 to 50 were issued to service units, mostly on the Ju 88G-6.

FuG 350 Naxos Z
Naxos detected the emissions of the H2S ground-mapping radar sets of allied bombers. It was installed in a teardrop-shaped cover. The use of Naxos caused a scare among allied bomber crews, but it was not actually capable of tracking H2S-equipped bombers with sufficient precision for an intercept. It did guide nightfighters to the bomber stream, detecting them at a distance of 60km.

Other versions of Naxos were used by U-boats to warn them against the approach of allied aircraft with ASV radar.

FuGM 80 Freya
This was a long-range ground radar. It is little known that the Germans had operational radar in the beginning of the war, and used it effectively against British bomber raids. Freya had a range of 120km. It operated at a frequency of 125MHz. Range precision was 125m, angle precision 0.5 degrees.

FuGM 402 Wassermann
Long-range ground detection radar. Range 190km, frequency between 120 and 158MHz. Range precision 300m, angle precision 0.25 degrees.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Samo mogu da aplaudiram  Smile Smile Smile izvrsno ljudi, izvrsno i hvala. Smile
Ujkaalberte nastavi molim te Smile
Bf_109_g_6 šta je to "schräge musik"? Smile
 Smile

Schräge musik

http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%A4ge_Musik
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Hvala ComiUN Smile, pojma nisam imao da bi to mogao biti top.

Ujkaalbert-e, svaka čast na ovom spisku nemačkih radara iz WWII, prava stvar. Sada mogu jedan po jedan da tražim, studiram... to se traži Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Hvala ComiUN Smile, pojma nisam imao da bi to mogao biti top.

Ujkaalbert-e, svaka čast na ovom spisku nemačkih radara iz WWII, prava stvar. Sada mogu jedan po jedan da tražim, studiram... to se traži Smile Smile Smile Smile Smile

Interesantna oblast za proucavanje,ali guta vreme. Smile
Obrati paznju ako budes detaljno proucavo na Fug-240 Berlin,prvoklasna spravcica za ono vreme. Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Obratiću pažnju Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Heinkel He-100D_2.jpg
(977.52 KB, 1358x982)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Kakva fotka. Smile
Gde ih samo nalazis,sve pohvale. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Evo par reci o jednom zanimljivom pilotu.

Ernst-Wilhelm Modrow

Ernst-Wilhelm Modrow  je rodjen 1908.Obuku za pilota zapocinje 1929.Sredinom tridesetih godina obavlja duznost pilota za Kolumbijsku aviokompaniju SCADTA u J Americi.Od 1937 pocinje da radi za Lufthansu na rutama za prevoz poste.Po izbijanju rata biva postavljen za pilota Do 26.Ucestvuje u kampanji za Norvesku na zadacima dostavljanja zaliha za Narvik.Tokom 1940 biva ranjen i privremeno odsutan za ratista.Od aprila 1942 do aprila 1943 obavlja misije na novoj letelici Bv 222.Biva prekomandovan na Mediteran gde obavlja misije snabdevanja Africkog korpusa.
Po okoncanju Africke kampanje biva prekomandovan u jedinici za nocne lovce.Po okoncanju treninga biva prikljucen 2./NJG 1.Svoju prvu pobedu ostvaruje
u noci 7/8 mart 1944.Tokom maja meseca iste godine stize do svoje desete pobede.U noci 21/20 jun uspeva da obori cetri aparata cime stize do svoje 26 pobede.Svoju poslednju pobedu ostvaruje u noci 5/6 januar 1945.
Ukupno je ostvario 34 pobede iz 259 misija od toga 109 nocnih misija.
Ovaj svet napusta 10 septembra 1990 u 82 godini.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

modrow.jpg
(14.36 KB, 200x304)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:55:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.451 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.