Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:35:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Luftwaffe night fighter  (Pročitano 21180 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Samo mogu da aplaudiram  Smile Smile Smile izvrsno ljudi, izvrsno i hvala. Smile
Ujkaalberte nastavi molim te Smile
Bf_109_g_6 šta je to "schräge musik"? Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Papalu za tebe mora biti. Smile
Evo jos malo slicica,od svega pomalo. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Bf110B1.jpg
(14.4 KB, 300x155)
Bf110B2.jpg
(12.29 KB, 300x155)
Bf110B3.jpg
(8.47 KB, 300x155)
DN1.jpg
(16.92 KB, 300x160)
DN2.jpg
(12.6 KB, 300x160)
DN3.jpg
(11.95 KB, 300x160)
DN4.jpg
(11.29 KB, 300x160)
He219B1.jpg
(8.91 KB, 300x155)
He219B3.jpg
(11.25 KB, 300x155)
Ju88B2.jpg
(17.42 KB, 300x200)
Me262B1.jpg
(8.7 KB, 250x155)
Me262B2.jpg
(11 KB, 300x155)
Me262B3.jpg
(15.68 KB, 250x155)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Osvežio si mi poslepodne Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Moram napisati i par reci o poslednjoj velikoj nocnoj kampanji protiv Engleske pocetkom 1944.

Operation Steinbock

Operacija Steinbock je predstavljala zadnju veliku nocnu kampanju bombardovanja velikih Engleskih gradova.Operacija je trajala od januara do maja 1944.
Operacija pocinje 21 januara kada prvi talas od 227 bombardera krece pod okrivljem noci  na London.Englezi bivaju iznenadjani kada posle dugog vremena iznad svojih gradova imaju velike formacije bombardera.Prvi napad je obavljen sa polovicnim uspehomPo povratku u baze aparati na brzinu bivaju pripremljeni za novi napad u ranim jutarnjim satima,plus im se prikljucuju aparati koji nisu ucestvovali u prvom naletu,sve ukupno u drugom talasu krece oko 220 aparata.Ovi napadi nanose malu stetu.Usled loseg vremena dolazi do odlaganja napada za nedelju dana da bi novi talas zapoco 29/30 januara 1944.
U ovom napadu ucestvovalo je 285 bombardera i moze se reci da je bolje proso od prvog napada.Ukupni gubici u Londonu tokom ova dva napada iznosili su oko 100 poginulih i duplo vise ranjenih.Tokom prve dve nedelje februara obavljeno je pet napada na London.U noci izmedju 18/19 februara doslo je do najveceg napada na London od 1941 kada je oko 200 aparata izbacilo oko 140 tona eksploziva na London.
Aparat od koga je Luftwaffe najvise ocekivala po svemu prikazanom najvise je i razocaro.Radi se o strateskom bombarderu He 177 ‘Greif’.Angazovano je oko 40 aparata,aparati su imali ozbiljne probleme sa motorima i dolazilo je cesto da toga da bi se motori tokom misije ili pri povratku zapalili.Od strane pvo izgubljeno je cetri letelice He 177 ‘Greif’.
Napadi su nastavljeni promenljivim uspehom tokom marta i aparila da bi bili okoncani u maju.Pored Londona vrseni su i napadi na Hull i Bristol.
Sve u svemu akcija je imala dobar potencijal ali usled bitnih propusta i faze rata nije mogla da donese bolje rezultate.Nemackoj su za ovakve akcije trebali strateski cetvoromotorni bombarderi u velikom broju da bi se postigo pun efekat u nocnim napadima,takodje se zamera sto nisu pre napada izvrsene napadi i diverzije na radarska postrojenja,o ovom planu se dosta diskutovala da bi se na kraju odustalo.
Ukupni gubici Engleza tokom ovih napada iznosili su  1556 poginulih i 2916 ozbiljno povredjenih.Luftwaffe je izgubila oko 330 bombardera.

Evo malo slikica od aparata koji je najvise razocaro.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

10b269667ca5417597d3c1d5d8d4c24f.jpg
(33.4 KB, 796x212)
04616a.jpg
(37.78 KB, 927x454)
he177_camo.jpg
(27.74 KB, 478x280)
he177up.jpg
(6.46 KB, 456x147)
He-177_KG40_1944.jpg
(212 KB, 950x514)
He-177_KG100_1944.jpg
(186.89 KB, 950x521)
Photo_He-177.jpg
(214.63 KB, 950x435)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
E sad- postoje podaci da su negde 1941/1942 koristeni Bf109E skroz crne boje. Ima li ista o tome?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Da ti iskreno kazem ne znam nista o tome,pokusacu da sazna nesto o tome. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Svaka čast Ujkaalberte Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Svaka čast Ujkaalberte Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Sve za prave ljubielje avijacije. Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Spremam se uskoro da radim jednu pticu iz ove družine, pa će ovo što si postovao lepo koristiti kao informacija za mene, a i kao početak priučavanja. Fotografije su strava Smile Smile Smile
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Jos kad bi to bio Me 262 B-1a/U1,mojoj sreci nigde kraja Smile,salim se malo sta god da odaberes nece pogresiti. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:35:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.