Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 04:45:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSD dobar u lečenju depresije?  (Pročitano 31780 puta)
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Pusti ljude da uživaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
LSD je jedna od najopasnijih droga

Zapravo LSD je jedna od slabijih droga ako se da gledati kolicina uzimanja, koriscenja.

Najstetnija droga na svetu je heroin, pa kokain. Alkohol je stetni od LSD-ja, spida, vutre i cigara. A cigare su stetnije od spida, LSD-ja, trave.

Naravno, gledajuci kolicinu uzimanja.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
А зашто би се гледала количина узимања, у процесу одређивања штетности нечега... Smiley

Ракија није "разорније" пиће од пива, ако се пореди попијено једно пиво од пола литра, или пар чашица ракије.
За ракију се то каже зато што је пола литра ракије неупоредиво горе него пола литра пива, неупоредиво више алкохола доспе у крв, јер наравно неупоредиво га више има у пола литра ракије, него у пола литра пива...
Када би се количине поредиле сразмерно јачинама тога што се уноси, онда поређење не би имало смисла..
Онда би могао рећи да рецимо свако алкохолно пиће има исту штетност, и ставити количине тих пића, тако да те количине одразе исти проценат алкохола у крви, али то, као што рекох, нема смисла.. Јер увек можеш наћи количине пића тако да садрже исти проценат алкохола, проблем је само што се онда саме количине пића доста разликују, а управо то одређује њихову штетност..
Пиће се сматра јачим од другог, управо зато што када се попију исте количине, прилично су велике разлике у заплитању језиком, ногама, помућеној свести.. итд  Smile
Поредити пола литра пива, и пола литра вискија, то је право поређење, у коме се јасно види шта је јаче и штетније... Smiley
Ако човек попије један виски, или једно пиво од пола литра, на исто му дође... ( Или два вискија, небитно, не могу сад да рачунам количине..)

Досадан сам као папагај са овим, али морам да кажем, а рекох то и на другој теми..

Да би се поредила марихуана, и цигарете.. Онда то мора да изгледа овако рецимо..
Извадиш из пакле онолико цигарета, колико пуше они озбиљни пушачи..
Ајде рецимо нек буде и пакла ипо, дакле 30 цигарета..

Онда то лепо на вагу, видиш грамажу.
Смоташ колико год треба џоинАта, да би грамаже биле исте. Дал ће то бити 5, 10, или 15, немам појма...

Онда лепо пушиш 14 година, сваки дан тих 5/10/15 џоинта, и онда можемо да причамо о правом поређењу, све осим тога је свирање курцу... Smiley
Пошто ето ја пушим цигаре 14 година, па ме занима шта би било да сам уместо њих пушио толико траве сваког дана  Smile
« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 17:28:59 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
To ne mora da izgleda tako iz jednog prostog razloga:

Nijedan covek ne nosi sa sobom paklu dzointa i pusi na svakih sat vremena. A cigara, pa imas jedno milion ljudi za primer, ukljucujuci i tebe.

Ja na primer pusim marihanu veoma cesto i pored toga nemam problem da odem i cetiri - pet sati igram fudbal, kosarku (uz to sam i kosarkaski sudija, mozes zamisliti koja je tu kondicija potrebna) bez problema i razmisljanja da cu se umoriti.

Jedan od mojih kolega sudija, pusi cigare vec pet godina, sto je vrlo malo za pusace, umara se mnoooogo brze od mene, kaslje, gusi se, slajmare na sve strane posle treninga trcanja na 100m, 200m.

To ti je razlika u kolicini.

Inace, ja pusim marihuanu 9 godina. Sto mu dodje cetiri godine vise od kolege. Njega sam uzeo za primer, a mogu ti navesti jos 10 osoba sa istim posledicama pusenja cigara i trave.

Ovo sto si ti rekao:

Citat
Онда лепо пушиш 14 година, сваки дан тих 5/10/15 џоинта, и онда можемо да причамо о правом поређењу, све осим тога је свирање курцу...

Je itekako tacno, ali sa obzirom da imas vrlo malo ljudi koji 14 godina puse 15 dzointa na dan, poredjenje je glupo i smesno i samim tim cigareta je stetnija od trave.

Ponovo kazem, kolicinski.

A evo lepo dokumentarca o najposnijim drogama i dokaz da je alkohol jedan od najopasnih droga danas.

Mislim, ovaj dokumentarac su pravili ljudi koji su mnogo pametniji od svih nas ovde na forumu, tako da njima nije na odmet verovati.

Top 20 dangerous drugs today

A evo i liste najpoasnijih droga danasnjice:

The Top 20 Most Dangerous Drugs According to The Lancet

(most to least dangerous)

Heroin

Cocaine

Barbiturates

Street methadone

Alcohol

Ketamine

Benzodiazepines

Amphetamine

Tobacco

Buprenorphine

Cannabis

Solvents

4-MTA

LSD

Methylphenidate

Anabolic steroids

GHB

Ecstasy

Alkyl nitrates

Khat

« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 18:51:07 od Thug4ever »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
Па у пракси је тако као што кажеш, јер нико не попуши толико џоинАта дневно, па се може узети да глобално већу штету наноси никотин Smiley

Али тако гледано, може се рећи да постоје многа убојитија оружја од атомске бомбе, рецимо нож. Од ножа или метка, кроз историју је страдало више људи него што их тренутно на земљи има, док жртве атомских бомби не чине ни један једини бедан промил тога..

Али само зато што се атомске бомбе не употребљавају у толикој мери као пиштољи, не значи да су мање штетне и убојите, већ су мање живота однеле само због неупотребљивости, односно много мање употребљивости...

Недао нам Бог само један такав дан, где би се бацило онолико атомки, колико се претходног дана испали хитаца на планети, од исте не би остало ништа...

Нешто није штетније зато што се конзумира у већој мери, већ та неупоредиво већа конзумација повлачи штетност, и више жртава и оболења.
Да би пиштољ био разорнији од атомске бомбе, морао би се поредити хитац, и бацање. А не свеукупне жртве од милијарди и милијарди хитаца, и две атомске бомбе Smiley

Једна чоколадна торта од 2 килограма, ако је човек сам поједе одједном, може довести до озбиљних проблема, и нанети много већу штету од LSD-а, значи ли то да је торта штетнија од било које дроге? Не. Да би била штетнија, морао би човек да се нагута 2 килограма неке од тих дрога, а то би било јако весело  Smile
Овако се само може узети у поређење оно торте што стане на кашику, а то је смешно, све да то човек ради сваки дан по неколико пута Smiley

Разумем ја тебе потпуно, и кажем, у неку руку си у праву, само кажем да та поређења нису баш адекватна, и цена нечега, односно неприступачност због цене, и незаконите куповине, тежег набављања, а све то проузрокује много мање уносе у организам на дневној бази. Све то ја не бих узео као олакшавајућу околност, и рекао "Е па ја могу да купим један џоинт у три дана, јер за више немам, самим тим, узмите ми то у разматрање, и поредите ме са неким ко је за то време попушио 100 цигарета" Smiley

Ја не могу никако да поредим та два, јер се то не може поредити тако. Али добро, многи пореде тако, и њихово право Smiley
« Poslednja izmena: 09. Maj 2011, 19:39:30 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Brate, sve to sto ti kazes jeste tacno, ali to jos ostaje u domenu teorije. Smile

Ovo sto sam ja rekao je realnost i ono sto se desava u danasnjem vremenu. Smile

Vidis, ti si lepo skapirao da cigara i trava ne mogu da se porede, ali po koriscenju danasnje omladine i matoraca dodje se do zakljucka koji sam ja naveo, da je cigara stetnija, usled veceg koriscenja.

Jednostavno to tako ispada danas kada realno pogledas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
Brate, sve to sto ti kazes jeste tacno, ali to jos ostaje u domenu teorije. Smile

Ovo sto sam ja rekao je realnost i ono sto se desava u danasnjem vremenu. Smile

Vidis, ti si lepo skapirao da cigara i trava ne mogu da se porede, ali po koriscenju danasnje omladine i matoraca dodje se do zakljucka koji sam ja naveo, da je cigara stetnija, usled veceg koriscenja.

Jednostavno to tako ispada danas kada realno pogledas.

Pusti ti marihuanu i ne poredi je sa LSD-jem. Nema to veze jedno sa drugim.

Gutaj ti LSD svaki dan, pa da vidiš kakav ćeš sudija ili košarkaš biti Smile LSD je itekako opasniji od alkohola, čak i ako se posmatraju iste količine. Sve ostalo su gluposti dokonih polunaučnika koje se, iz nekog razloga, razvlače po medijima...

Što se marihuane tiče, istina je da je manje štetna od duvana kada se zanemare količine. Uz jedno veliko ALI... Najveći rizik koji se duvanu pripisuje je opasnost izazivanja raka - a ta opasnost ne potiče od nikotina i biljke duvana, već od produkata sagorevanja cigareta. S obzirom na broj filtera i tehnologiju prerade, ta opasnost je 3-4 puta manja nego kod marihuane - pušenjem marihuane u tvojim plućima zaostaje 3-4 puta više produkata sagorevanja... Tako da otprilike, ti i tvoj drugar pušač, nanosite istu štetu svojim plućima Smile

Uz to, dejstvo marihuane na ljudsku psihu je nedovoljno proučavano, emprijska iskustva su veoma različita, dok je dejstvo duvana na ljudski organizam izuzetno dobro proučeno. Vrati se par strana i videćeš da sam već pomenuo, na neki način je trenutno u trendu "promovisanje" marihuane kao bezopasne, ali iza toga ne staje obimna klinička ispitivanja. I duvan je 30-ih godina prošlog veka smatran za lek - pa se stiglo dovde. Mada ne sumnjam da ti je cool Smile

IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Droge, kao i alkohol, kao i jestivo ulje, čaj od crne ribizle i kocka belog šećera, različito deluju na ljude. Tačnije, koliko god da su neke stvari zajedničke (od alkohola ćeš se napiti (zavisi od količine: neko neće od litara piva, neko hoće od jedne čaše), ulje je masno, čaj je zdrav, a šećer je uberkaloričan), postoje i individualne razlike među ljudima (neko može da jede 2 kocke šećera svakog dana pa da posle mesec dana bude debeo kao svinja, a neko može da jede punu šaku istih svaki dan a da se ne ugoji ni grama). Te razlike zavise od milion faktora, pa isto važi i za droge.

Na primer, ako imam problema sa srcem (urođenih, stečenih, nebitno), za mene je kokain daleko štetniji od nekog ko ima zdravo srce. Ali, to ne znači da za njega nije štetan.

Čitava ta zbrka priču o poređenju i listama štetnosti malo pomera u granicama prihvatljivosti za sve ljude.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Ericsson jeste
al ste smorili jbt  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S8
Citat
Pusti ti marihuanu i ne poredi je sa LSD-jem. Nema to veze jedno sa drugim.

Ti ocigledno nisi procitao sta sam ja pisao ili ne vidis dobro.

Nigde nisam poredio marihuanu i LSD, vec smo ja i gagijk poredili marihanu i cigarete, tj stetnosti istih.

O tome je bila prica.

LSD sam spomenuo zato sto je tema LSD-ja a ne marihuane i cigareta.

A i ponovo kazem, govorio sam samo o kolicini uzimanja droge. Kolicini.

Naravno da znam da je stetnije uzeti cetiri LSD-ja nego cetiri dzointa.

Citat
čak i ako se posmatraju iste količine.

Ovo mozes samo da kazes ako si licno koristio obe droge. Alkohol vise steti telu, a LSD psihi. Tako nenormalno korisnjenje i jednog i drugog moze dovesti do katastrofalnih posledica, ali telo usled uzimanja LSD-ja moze ostati isto. Sto se ne moze reci za alkohol koji coveka pretvara ljusturu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 04:45:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.