Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li su hrvati opsednuti Srbima

Glasanje završeno: 16. Sep 2006, 23:26:33

Da
70%  (7)
Ne
30%  (3)
Ukupno glasova: 10
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljubomora,strah,znatizelja ili nesto drugo  (Pročitano 14143 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6

"Pretpostavljam, da kojim slučajem na forumu nema niti jednog Hrvata, da bi se u ovoj temi raspravljalo kako Hrvati ne posjećuju ovaj forum jer su iskompleksirani, boje se Srba ili neka slična bedastoća."

Nema sta, zakljucak je dobijen klasicnom dedukcijom.

Nisam dzabe rekao da je "covek" ali zesci bolid.

p.s. za one koji koriste net na pravi nacih: Dedukcija je logička metoda. To je oblik posrednog zaključka kod kojeg se zaključni sud izvodi od općeg ka posebnom ili pojedinačnom. Kada deduktivni zaključak ima tačno dvije premise (polazni sud) i konkluziju on se naziva silogizam. U zavisnosti od toga od kakvih je sudova građen može biti: kategorički, hipotetički i disjunktivni. Najčešći oblik silogizma je "kategorički silogizam", on je građen od tri kategorička suda, na primjer:
Svi ljudi(M) su živa bića(P)

Hrvati su ljudi(M)

Preuzeto sa Wikipedie uz malu autorsku izmenu.
« Poslednja izmena: 12. Sep 2006, 17:34:05 od kobibrajant »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
...u Hrvatskoj jednostavno i dalje je normalno prebiti nekoga zato sto je Srbin (i to aj da je prebijen neko ko je i trazio sukob, navijac ili slicno, vec bivaju prebijeni obicni ljudi "civili"). Al opet to je problem hrvatskog drustva, i pre svega hrvatske policije (koja se kao i trudi da se takve stvari svede na minimum). Moguce je da ce jacanjem zakona takve stvari u buducnosti biti sve redje.

To jednostavno nije istina. I točka. Ne znam gdje živiš, koje novine čitaš, koji TV-program gledaš, ali to jednostavno nije istina.

Hrvati nisu opsjednuti Srbima. Dokaz: pogledaj popis sudionika foruma, prebroji Hrvate među sudionicima, usporedi to sa brojem Hrvata u Hrvatskoj, pretpostavi da svaki dvadeseti Hrvat u dobi 18-40 godina ima pristup internetu, pa ćeš vrlo jednostavo doć do postotka Hrvata koji sudjeluju na ovom forumu. A pojedincima ovde je broj Hrvata koji sudjeluju na ovom forumu vrhunski dokaz hrvatske opsjednutosti Srbima.

Pretpostavljam, da kojim slučajem na forumu nema niti jednog Hrvata, da bi se u ovoj temi raspravljalo kako Hrvati ne posjećuju ovaj forum jer su iskompleksirani, boje se Srba ili neka slična bedastoća.
Au jebote, pa sto sve bukvalno shvatas. Vidis da sam napisao da se policija trudi, i da ce takve pojave biti redje u buducnosti (ako se bude postovao zakon). Sigurno nisam mislio da iza svakog zbuna cuci neko sa motkom i ceka kad ce da mlatne nekog po glavi. Al da je bilo takvih pojava, bilo je. Cesce su bile pre recimo 5 godina, manje cesce pre 2 godine, ko zna mozda ih u buducnosti vise i ne bude. Al ne mozemo reci da ih nije bilo.

Ovo za procente nisam bas razumeo sta si hteo da kazes. Niti znam tacan broj Hrvata u Hrvatskoj, niti znam koliko ljudi poseduje pristup internetu (ovo za pristup internetu nemam pojma ni kod nas kako stoji stvar procentualno iskazano, mogu samo da nagadjam).

A ovo za treci pasus, kako bi se raspravljalo sto ne dolazite na forum. Postoji takva mogucnost (po mojoj proceni mislim da je takva mogucnost minimalna), al opet mogucnost uvek postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Ovo sa postocima - mislio sam reć da nas Hrvata ima na forumu jako malo, možda 5-6, možda 10, možda i 20.

U ukupnom broju sudionika foruma, to je zanemarivo malo.

Isto tako, u ukupnom broju Hrvata koji imaju pristup internetu, to je još manje od zanemarivo malo.

Prema tome, to što smo mi prisutni na ovom forumu i sudjelujemo u političkom dijelu, nikako ne može bit dokaz da su Hrvati opsjednuti Srbima.

Kužiš?

A ovo o trećem pasusu - to je bio samo primjer da ilustriram tvrdnju kako je ova rasprava potpuno bespredmetna, jer se temelji na postavci da Hrvati (nas nekoliko) sudjeluju na ovom forumu, pa se iz toga zaključuje da su Hrvati opsjednuti Srbima.

Po istoj takvoj iskrivljenoj logici ja bi mogao zaključit da su Srbi opsjednuti idejom da su Hrvati opsjednuti Srbima... može se tako ić u beskraj... ali niti jedan od tih zaključaka nema smisla

@kobibrajant  Smile Smile Smile Bravo! Sjajno! Izvrsno! Fenomenalna logična raščlamba (analiza). Da nisi neki profesor? Doduše, trebalo ti je pomagalo u vidu Wikipedije,ali nema veze.. zaslužuješ pljesak...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Ok. Sad shvatam sta si hteo da kazes sa procentima. Samo nemoj pogresno da shvatis, nemam ja nista protiv sto Hrvati dolaze na forum, samo mi je malo cudno sto dolaze na Srpski Nacionalisticki deo foruma (zato sto zbog brojnih sukoba i trajnog nerazumevanja o ovakvim temama vrlo cesto ne mozemo naci zajednicki jezik, ipak je mnogo Srba stradalo od hrvatske ruke, a takodje i obrnuto). Ja na primer ne bih imao zivaca da odlazim na neki hrvatski nacionalisticki forum (pretpostavljam da bih se trudio da objektivno i kulturno raspravljam, al bih i pored toga verovatno bio trajno banovan upravo zbog tog nerazumevanja).

A dal je tema bespredmetna, ko zna moguce je. Ako bi na primer pitao nekog ko ne voli forume (ili internet uopste), on bi ti verovatno rekao da je svako piskaranje po internetu bezveze i besciljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Ma dobro, sad... u doslovnom smislu je pisanje po internet-forumu besciljno.. ali ne treba bit baš toliko doslovan... svakako da naše forumaške rasprave neće promijenit političku situaciju niti mentalni i emotivni sklop ljudi... ali rasprava kao takva nije loša ako je konstruktivna i smislena, a ovo ovde stvarno nema ni smisla ni logike

A što se tiče "Srpskog nacionalističkog foruma" - pa ako me interesira kako "diše" srpska politika, pogotovo u smislu odnosa prema Hrvatskoj, logično je da ću čitat napise na nacionalističkom forumu... bitno mi je da uočim kompletan spektar mišljenja,da vidim vašu logiku i argumentaciju za neka zbivanja i momente koje mi i vi sigurno tumačimo na drugačiji način

ne mora mi se ono što pročitam sviđat, ali barem vidim kako i zašto ljudi u Srbiji razmišljaju

Pa šta je tu loše?

I zašto bi to bila "opsjednutost"?
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Pa nacelno gledano SNF nema nikakve veze sa Hrvatskom. To sto se tu i tamo pojavi neka tema o Hrvatima, ja bar to dozivljavam vise kao vest, jer smatram da se nacionalizam ne ispoljava kroz odnos prema drugim narodima vec kroz neke stavove i znanja o sopstvenom narodu.

Cini mi se da se u hrvatskoj javnosti, a i u tvom prethodnom odgovoru (onako izmedju redova), provlaci srpski nacionalista=anti-hrvat. Ipak imam utisak da vi nasu politiku izmedju ostalog i dalje dozivljavate kao da je samo protiv vas i nista vise od toga. Isto kao sto ste kraljevinu Jugoslaviju dozivljavali kao veliko-srpsku tvorevinu (sto veruj mi ni sa politicke ni sa naucne strane nije bila). Ili mozda gresim (i za javnost i za tvoj odgovor)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa dobro je ako zelis da saznas kako Srbi razmisljaju, i koja je srpska politika prema hrvatkskoj (mada srpska vlada nema nikakve planove za buducnost ove zemlje i nema neki posebni odnos prema ijednoj drzavi na svetu), u redu je ako prokomentarises neki incident ili temu vezanu za Srbe u hrvatskoj i time das svoje vidjenje na ta desavanja. Ali nije uredu ako ti meni tj. svim Srbima na forumu objasnjavas nasu istoriju i blatis Srpstvo i srpske junake. Sta te tera da komentarises na temu vezanu za izgradnju spomenika Drazi? Smile Kakve veze sa tobom da li ce Srbi da grade Drazi spomenik ili da daju penzije cetnicima! To placa Srbija i narod koji zivi ovde iz svog dzepa. To nikakve veze nema sa tobom. Takodje sta hrvate zanima da li u Srbiji nacionalne manjine imaju prava i da li sum im ugrozena (za razliku od hrvatske u Srbij nacio. manjine imaju velika prava i niko ih zbog toga ne omalozava a kamoli napada i maltretira).  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zaboravio sam da dodam mom postu jos jedno pitanje koje je vezano za hrvatske medije(svi znamo koliko mediji uticu na misljenje ljudi narocito u drzavama kao sto su hrvatska i Srbija) odnosno kolika je njihova opsednutost Srbima i njihov uticaj na ljude u hrvatskoj. Npr. sta je hrvate zanimalo da li ce Crna Gora da se odvoji od Srbije? Smile Inace na hrvatskim kanalima je namesteno puno emisija vezano za tu temu, cak su hrvati vise ispratili crnogorski referendum nego mi u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa nacelno gledano SNF nema nikakve veze sa Hrvatskom. To sto se tu i tamo pojavi neka tema o Hrvatima, ja bar to dozivljavam vise kao vest, jer smatram da se nacionalizam ne ispoljava kroz odnos prema drugim narodima vec kroz neke stavove i znanja o sopstvenom narodu.

Cini mi se da se u hrvatskoj javnosti, a i u tvom prethodnom odgovoru (onako izmedju redova), provlaci srpski nacionalista=anti-hrvat. Ipak imam utisak da vi nasu politiku izmedju ostalog i dalje dozivljavate kao da je samo protiv vas i nista vise od toga. Isto kao sto ste kraljevinu Jugoslaviju dozivljavali kao veliko-srpsku tvorevinu (sto veruj mi ni sa politicke ni sa naucne strane nije bila). Ili mozda gresim (i za javnost i za tvoj odgovor)?

Pa ovako... teško je reć kakvo je generalno mišljenje o tome je li srpski nacionalist = anti-hrvat... Ja, recimo, mislim da je srpski nacionalist=anti-hrvat u istoj mjeri u kojoj je hrvatski nacionalist=anti-srbin. Mislim da su Hrvati i Srbi u zadnjih 100-150 godina bili i previše povezani (što svojom voljom, što stjecajem okolnosti) u zajedničkim državama koje nisu bile ni Srbija ni Hrvatska, tako da nacionalizam jednog naroda (sa svim pozitivnim i negativnim konotacijama koje bilo koji nacionalizam nosi) jednostavno ne može a da se ne "očeše" o onu drugu stranu. Nadalje, nedavni rat otvorio je brojne rane na jednoj i drugoj strani, tako da svaka priča o hrvatskom ili srpskom nacionalizmu nužno budi ružna sjećanja (na obje strane), jer je velika većina zla napravljena upravo u ime nacionalizama (i jedne i druge strane)... Dakle, htjeli mi to ili ne, hrvatski i srpski nacionalisti još će dugo vremena "namrgođeno" gledat jedni druge.

A reci ti meni, zar bi ja trebao smatrat srpski nacionalizam za "prohrvatski" kad upravo na ovom forumu mogu pročitat cijele trraktate o "nelegalnosti" i "pomanjkanju legaliteta" hrvatske države, o Hrvatima kao "pokatoličenim Srbima" o Hrvatima koji "ližu dupe zapadu", o "Lijepoj našoj koju ćemo imat dok Srbija ne ojača" i slične stvari... Što je to ako nije "anti=hrvatski", o "nepobjeđenim Srbima i kukavičkim Hrvatima"... Naravno, ne generaliziram i to sigurno nije mišljenje svih, ali takve sam stvari pročitao...

Pa dobro je ako zelis da saznas kako Srbi razmisljaju, i koja je srpska politika prema hrvatkskoj (mada srpska vlada nema nikakve planove za buducnost ove zemlje i nema neki posebni odnos prema ijednoj drzavi na svetu), u redu je ako prokomentarises neki incident ili temu vezanu za Srbe u hrvatskoj i time das svoje vidjenje na ta desavanja. Ali nije uredu ako ti meni tj. svim Srbima na forumu objasnjavas nasu istoriju i blatis Srpstvo i srpske junake. Sta te tera da komentarises na temu vezanu za izgradnju spomenika Drazi? Smile Kakve veze sa tobom da li ce Srbi da grade Drazi spomenik ili da daju penzije cetnicima! To placa Srbija i narod koji zivi ovde iz svog dzepa. To nikakve veze nema sa tobom. Takodje sta hrvate zanima da li u Srbiji nacionalne manjine imaju prava i da li sum im ugrozena (za razliku od hrvatske u Srbij nacio. manjine imaju velika prava i niko ih zbog toga ne omalozava a kamoli napada i maltretira).  Smile

Zaboravio sam da dodam mom postu jos jedno pitanje koje je vezano za hrvatske medije(svi znamo koliko mediji uticu na misljenje ljudi narocito u drzavama kao sto su hrvatska i Srbija) odnosno kolika je njihova opsednutost Srbima i njihov uticaj na ljude u hrvatskoj. Npr. sta je hrvate zanimalo da li ce Crna Gora da se odvoji od Srbije? Smile Inace na hrvatskim kanalima je namesteno puno emisija vezano za tu temu, cak su hrvati vise ispratili crnogorski referendum nego mi u Srbiji.

Čuj stari.. sve ti je to stvar gledišta.. onaj kojeg ti veličaš kao junaka, meni je sve samo ne junak. Ono što ti smatraš «otadžbinskim i patriotskim pokretom» meni je sinonim za zločin...

Možemo se mi prepucavat godinama, ali nekako mi se čini da ti mene nećeš nikad uvjerit u antifašističke i humane nakane D. Mihailovića, kao što ni ja tebe neću nikad uvjerit da svi Hrvati nisu ustaše, čak štoviše većina Hrvata nisu ustaše i da prosječan Hrvat osjeća jednake simpatije prema Anti Paveliću kao i prema Augustu Pinochetu, Mobutu Sese-Seku ili F. DeKlerku – dakle, nikakve.

A to što se u Srbiji diže spomenik D. Mihailoviću ili četnicima isplaćuju penzije – ma jebe se meni – meni nit' u džep nit' iz džepa... ali nećeš mi ti zabranit da o tome imam mišljenje, niti da izrazim to svoje mišljenje na forumu koji je otvoren za sve. U krajnjoj liniji, ustaše u Hrvatskoj ne primaju penziju (niti će ikad primat), Pavelić u Hrvatskoj nema spomenik (niti će ga ikad dobit), a vi sa Mihailovićem radite što vam je volja. Vaš je obraz u pitanju, a ne moj.

I na koncu – zašto molim te, mi u Hrvatskoj ne bi pratili odvajanje Crne Gore? Ako HTV izvještava o neredima u pariškim predgrađima, o automobilima-bombama u Tel Avivu, u tajfunima u New Orleansu, o parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, pa zašto, zaboga, ne bi izvještavala o referendumu u  Crnoj Gori, ili o izborima u Crnoj Gori?

Mislim da je bitno kakva će politička garnitura bit na vlasti u susjednoj državi. Jednako tako će se izvještavat o izborima u Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji...

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 308
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry bold 9000
Glupa su pitanja... Smile
IP sačuvana
social share
This time next year we'll be millionaires !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.