Kao sto rekoh...nju razumem...stariji momci i sve to...njega ne....ipak je premlada... Za deda mraza sam lupio...to mi je prvo palo na pamet a da ima veze sa decom i mojim detinjstvom.... Sto se tice entuzijazma...i to razumem...ipak ima 13...
A kad sam ja bio trinaestogodisnjak, devojcice su jos igrale lastis u skolskom dvoristu, i mogu da zamislim razmere skandala kad bi se neka od njih pojavila sa tipom 10 godina starijim...:| Ne, nisu sve bile casne sestre, ni par godina kasnije lazni moralisti, i uvek je bilo tih "riba is sedmog pet", ali su ipak postojala neka pravila i granice artikulisane u porodici. To sto je dete od 13 godina ( ma kako se to dete trudilo da izgleda, ono je jos uvek nezreli balavac) toliko inovativno da za jedno vece moze da slije niz grlo "pola kile votke", i da to otvoreno prizna, govori da se mozda radi o poremecaju identiteta, verovatno zelja za odrastanjem prevazilazi granice uobicajenih za vrsnjacke grupe u kojima se krece, pa uz izazovnije oblacenje, agresivnije sminkanje, promenu ponasanja, ispijanje alkohola i druzenje sa osobama van kalendarskog uzrasta, pokusava da doda nekoliko pluseva ispred svoje licnosti na stubu odrastanja, a sve kako bi privukla paznju. Ja zakljucujem da ovom detetu treba ljubavi, paznje ( to je ono sto podsvesno trazi svojim postupcima) razumevanja, i brige roditelja, ponajvise oca, a obzirom da je toliko slobodno ( govor u trecem licu je nameran ma koliko morbidno to zvucalo) da sa trinaest godina pije votku, da se druzi sa 10 godina starijim personama, znaci da gore navedeno izostaje, a kako se ovo dete nalazi pred fazom formiranja licnosti, svako dalje nerazumevanje, nepaznja nezainteresovanost i zapustanje duznosti i obaveza roditelja u smislu klasicnih tinejdzerskih problema, moglo bi da dovede do deterioracije licnosti, i pustanju da popijena casa votke i starije drustvo bude izvor sve pameti sveta kroz znacajan deo buduceg zivota.
Sto se tice problema sa "deckom", procitah nekoliko dobrih saveta na par prethodnih stranica, i mislim da je sve receno.
Moguce, ali nije reshenje da je sad iko proziva ... a josh manje da izmishljamo kako niko u tim godinama nije poznavao ni jednu osobu sa loshim navikama.
Niko joj nije rekao da je totalni promasaj.. niti to ona jeste, samo ipak treba okarakterisati takvo ponasanje kao nezrelo... cisto da zna za ubuduce.
A to za decka sto je stariji tri godine, pa boze moj... devojcice su danas naprednije ( a iovako su napredne u odnosu na decake u tom dobu ) tako da su mozda i parnjaci... uostalom nije to nista novo, nek bira kako joj odgovara.