Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 17:22:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljubav prema sebi  (Pročitano 1227 puta)
14. Mar 2007, 11:21:20
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Ljubav prema sebi

Strah od samoće je čest među ljudima, i od tog straha se beži u društvo - među prijatelje, rodbinu, kod roditelja, ulazi se u vezu... Ljudi kao da se boje da budu sami sa sobom. A ne bi trebalo.

Deo tog straha je iz onog "šta će drugi misliti o meni" kompleta. Što se toga tiče, zaista se može desiti, ako volite da ste povremeno sami i ne stidite se da to i učinite, da drugi za vas pomisle da ste jadni, da nemate nijednog prijatelja, da nemate s kim da budete... Da li treba bežati od takvog mišljenja drugih? Ne. Oni koji na taj način razmišljaju ionako nisu vredni vaše pažnje - a oni koji jesu vredni vaše pažnje ili već znaju, ili će biti voljni da prihvate, da je svakom ljudskom biću neophodno da se ponekad osami. Drugi deo straha potiče od straha od usamljenosti, ali su biti sam i biti usamljen dve potpuno različite stvari - možete se osećati usamljeno i u gomili, baš kao što možete biti sami i uopšte se ne osećati usamljeno, već uživati u trenutno vam raspoloživom društvu - sebi.

To što ćete biti sami sa sobom omogućava vam da uživate ne razmišljajući o drugima, ne praveći, barem u tom periodu, nikakve kompromise, a to vam pak pomaže da bolje upoznate sebe i da zavolite sebe. Kaže se da ko nije za sebe nije ni za druge i to je potpuno tačno - a da biste bili za sebe, morate prvo sebe da upoznate, da saznate šta je to što vam prija, šta vam je bitno, oko čega zaista ne želite da napravite kompromis, a oko čega vam kompromis uopšte ne bi smetao.

Zbog čega se ovaj tekst nalazi u rubrici o muško-ženskim odnosima? Zato što, tek kad upoznate i zavolite sebe, postajete sposobni da zaista upoznate i zavolite i druge, računajući i potencijalnog partnera ili partnerku. Tek tada postajete sposobni za zrelu vezu, za vezu koja može da potraje i da i vama i voljenoj osobi donese pravu sreću. Naravno, ni tada ne postoje stopostotne garancije da će veza zaista uspeti, ali će postati moguća. A to je početak.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5
ja volim sebe i svoju licnost. Ne bih nista ozbiljnije pokusavao sa ribom koja je drugacija od mene, ne zato sto diskriminisem takve osobe, vec jednostavno-samo neke kratke vezice dolaze u obzir.

ne verujem u ono: 'suprotnosti se privlace', jer pre ili kasnije ta veza puca.

sto se samoce tice, podrzavam samo ono 'u odredjenim granicama', pomaze coveku da razbistri glavu  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Fenix

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1231
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung 
Ja sam jako svesna sebe ali je u tom slucaju malo teze naci partnera....jer oni koji ne vole sebe su teski kompleksasi a od takvih bezim sto dalje.U nekim situacijama je bolje biti sam nego sa partnerom koji je odabran po principu "daj sta das".
IP sačuvana
social share
Fenix
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

prim.med.dr.sci. protivpožarni. aparat pekom

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4245
Zastava Kolasin- Kruscic
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K530i
Ja sam, duso, doista, nepopravljiv egoista...!
Volim, volim, volim, volim sebe...

Salim se... O sebi imam objektivno razmisljanje, ponosan sam sobom... Daleko sam od savrsenstva... Oko 10 kila daleko.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
volim sama da šetam, ne treba mi neko da mi prekrati vreme u šetnji, volim da sam sama sa sobom, da mi ruke slobodno mlate pored tela, da zjakam okolo i ne mislim ništa.....
kad idem na trčanje, isključujem telefon (ovo je jedina situacija kad to radim), i ne dozvoljavam da me iko uzurpira u tim trenucima  Smile
to je moj ventil

zato valjda i imam toliko živaca za sve ostalo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ne da volim ponekad da sam sam , nego i moram ... + sam samotnjak u biti  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Mnogooooo dobra. . . . .

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
sama..ali ne i usamljena..
 Smile

A ko ne voli sebe..ne voli ni druge..
IP sačuvana
social share
Mudra zena ne kaze sve sto misli,ali misli sve sto kaze...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung krsh
Ja sam nepopravljiv egoista. Nishta me ne mozhe ubediti da nisam vredna nechija pazhnje! U stvari ja bi trebalo da budem centar pazhnje! Mwhahahahaha Smile
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ako ne mozes voleti sebe,tesko ces moci voleti i druge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung krsh
...Zato što, tek kad upoznate i zavolite sebe, postajete sposobni da zaista upoznate i zavolite i druge, računajući i potencijalnog partnera ili partnerku. Tek tada postajete sposobni za zrelu vezu, za vezu koja može da potraje i da i vama i voljenoj osobi donese pravu sreću. Naravno, ni tada ne postoje stopostotne garancije da će veza zaista uspeti, ali će postati moguća. A to je početak.
Ako ne mozes voleti sebe,tesko ces moci voleti i druge.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 17:22:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.