Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:48:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljubav nije slijepa  (Pročitano 5468 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
zato ja ne idem doktoru... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Čak i ljudima koji su u bliskom kontaktu sa obolelima od depresije je nekada teško da shvate da to jeste bolest, tako da potpuno razumem da neko ne može da razume da psihičke bolesti zaista postoje i da, iako zdravima tako izgleda, ne zavise od nečije volje - zato i jesu bolesti.

Kao što osoba koja recimo boluje od neke vrste šizofrenije ne može samo svojom voljom potisne halucinacije, tako i stvarno depresivna osoba ne može svojom voljom da ustane, opere zube, prestane da plače.
I kao i većina psihičkih poremećaja obično može da se drži pod kontrolom, ali se nikada ne izleči.

A to frljanje sa tim terminom i kada su u pitanju neki vrlo blagi oblici bolesti doprinosi tome da je ljudi ne razumeju, i osuđuju one koji boluju od nje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
da bi se... nesto izlijecilo moras da znas sta je uzrok bolesti... Smile
a kod 80 % depresivaca ne zna se sta je uzrok... Smile
ili nece da kazu... Smile kako rekoh najlakse se umisliti da si bolestan....
i sta te boli uvo...meni je najajcei najbezumnije kod pojedinih depresivaca,
kada se u jednom momentu cepaju od smijeha...i veseli su...
a vec sledeeci tren placu... Smile i pitas ga sto sad places...covjece...
samo slegne ramenima...kao ne zna ni on...  Smile

treba ih natjerati  da doooobro rintaju... Smile i zaboravice sve... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Volela bih da si u pravu, ali moram da ti kažem da nisi...
Ne kažem da nema onih koji se foliraju, ali kod onih koji su stvarno bolesni to ne pomaže...

Ali ovo nije ni tema, izvinjavam se za off  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa nije bas da rad ne pomaze, radna terapije je uz lijekove osnov za lijecenje depresivnih osoba.

Inace svako zlo ima svoje dobro, ako se nadjete u nekom gadnom sranju, opasnom po zivot, depresivac je najbolja osoba koju mozete imati pored sebe.
Tada realni strahovi nadvladaju one imaginarne, tako da se depresivci vracaju u normalu, imas pored sebe nekog ko je razuman, razlozan, brzo misli, brzo reaguje, dok ti histerises jer oko tebe padaju bombe. E da i u takvim situacijama imaju nevjerovatan i potpuno sjajan smisao za humor.

Kad sve prodje i kad se iscupate, tvoj drug ce vjerovatno pokusati da se objesi ili popije kutiju tableta, jer se depresija vraca u duploj snazi, ali to je vec druga prica.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
  Inace svako zlo ima svoje dobro, ako se nadjete u nekom gadnom sranju, opasnom po zivot, depresivac je najbolja osoba koju mozete imati pored sebe.
Tada realni strahovi nadvladaju one imaginarne, tako da se depresivci vracaju u normalu, imas pored sebe nekog ko je razuman, razlozan, brzo misli, brzo reaguje, dok ti histerises jer oko tebe padaju bombe. E da i u takvim situacijama imaju nevjerovatan i potpuno sjajan smisao za humor.

depresivac je zadnja osoba na ovom svijetu, koju bih ja zelio da imam kraj sebe,
u slucaju nekog sranja... pogotovo ako padaju bombe... Smile
a da se depresija najbolje lijeci radom i strahom...tj...autoritetom...
to je meni dobro poznato...jer vec rekoh...kako negdje lijece neke depresivce...
depresija je uglavnom potreba za paznjom...i titranjem... Smile
slozili se ili ne...ali tako je....
u nekim drugim vremenima za tu depresiju nisi mogao da dobijes ni bolovanje... Smile
a kamoli da te okarakterisu kao nekoga sa psihickim poremecajem... Smile
to nije prolazilo....
danas svaki deseti covjek nema probleme...a onih devet ima razloga za sve i jednu depresiju ovog svijeta.
pa opet zive "normalno"...bore se sa problemima...i ne kljukaju se lijekovima...i ne kukaju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
depresivac u mom okruzenju? da imam... nikako se ne osecam lepo pored njih. tesko podnosiv kukumavcenje, plac i takvo stanje u meni izaziva neke vrlo podeljene emocije. da li im pomoci iz sve snage, ili, kad vidim da se moja pomoc odbija da ih "odbijem" iz svog zivota. na zalost, ili na srecu jednu osobu ne mogu da izbacim iz svog zivota, ali mogu da se trudim da je sto vise izbegavam. jedan sat sa tom osobom mi pokvari citav dan. nazovite me sebicnom, slobodno, ali ne mogu da delim svoje dragoceno vreme sa njima. kurtoazija je jedno a moj "sebicluk" nesto sasvim drugo.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ma imam ja...jednu depresivku... Smile u svom okruzenju... Smile
samo nesto cvili...i kuka... :cry:svima sem meni...  Smile
kad mene vidi, odmah je prodje sva depresija... Smile nesmije pisnut... Smile
nema se meni depresiviti tu nesto...  Smile jesam zayeban... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Mislim da se ovde brka depresija kao afektivni poremećaj sa depresivnim poremećajem ličnosti ili čak nekim drugim poremećajima ličnosti. No, da vam ne kvarim zabavu...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
depresivac u mom okruzenju? da imam... nikako se ne osecam lepo pored njih. tesko podnosiv kukumavcenje, plac i takvo stanje u meni izaziva neke vrlo podeljene emocije. da li im pomoci iz sve snage, ili, kad vidim da se moja pomoc odbija da ih "odbijem" iz svog zivota. na zalost, ili na srecu jednu osobu ne mogu da izbacim iz svog zivota, ali mogu da se trudim da je sto vise izbegavam. jedan sat sa tom osobom mi pokvari citav dan. nazovite me sebicnom, slobodno, ali ne mogu da delim svoje dragoceno vreme sa njima. kurtoazija je jedno a moj "sebicluk" nesto sasvim drugo.

ja imam jako dobru drugaricu koja se vec 3 godine leci od depresije plus glasovi (ne znam kako se to tacno zove) ... ona je predivna osoba, tako pozitivna, tako se trudi, tako me ponekad uveseljava. Ona zivot voli i raduje mu se vise nego bilo koja druga potpuno zdrava osoba koju poznajem. Vidjamo se jednom nedeljno jer njoj tako odgovara, a da se ja pitam, vidjale bi se svaki dan.

Problem je na zalost sto je od lekova dosta troma i ume da bude nezainteresovana, ili da joj nesto jako kratko drzi paznju. Vec u 7 uvece ona je spremna za spavanje, a ujutru se tesko budi za posao... konstantno je umorna i misici su joj stalno opusteni. Pa je i njoj to smesno, zbija sale o samoj sebi... jedan genijalan stvor.

Tako da, poznavajuci vise njih obolelih od ove ili one depresije, zakljucujem da je sve individualno. Znam depresivnu zenu koja ima dobre i lose periode, a u losim periodima zakljucavaju terasu da se ne baci sa nje ... uglavnom depresivne osobe koje poznajem - nemaju uopste izrazene crne misli, kukanje da je sve lose, prenemaganje i negativnost. Ocigledno ja poznajem neke cool depresivce  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:48:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.