Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 08:11:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kolač u tiganju? ..ovaj... Ljubav na daljinu?
Nemoguće.
13.7%  (10)
Moguće ali vrlo malo verovatno.
20.5%  (15)
Moguće ali malo verovatno.
41.1%  (30)
Skroz verujem u to.  
24.7%  (18)
Ukupno glasova: 73
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljubav na daljinu može da opstane :)  (Pročitano 69918 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.932.0
mob
Nokia 
Auu Osma..  Smile

E, ne brigaj, opusteno idi i ti sa njim.. spickaj tamo faks ako mozes, sta ti je jos ostalo..  Smile

probaj jbg.. jednom se zivi  Smile

A ono, razmisljala sam, ali to je jbno teska odluka isto...Mozda bih mogla na neko vreme ali za stalno tamo, sjezim se od te pomisli...:/

Ja pre nekog vremena bila ubedjena da iluzije vise niko ne gaji, mislila sad da ljudi znaju tacno sa odredjenim brojem godina sta da ocekuju i koji su to ispravni potezi kkoji se vuku u odredjenim situacijama. MIslila sam da odsrastao covek moze da oceni kako da odigra a da je u njegovom interesu. Mislila sam da se pogresne odluke vuku mozda samo nekoliko puta za zivota, i da se covek pokaje i prizna svoju gresku.

Ovaj post se ne odnosi na osobu MK nego na Burek devojcice , znaju one,

Erm, mene?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
ne razmisljaj puno o toj odluci, sto dublje razmisljas to su vece sanse da se smoris ili da te nesto odbije.. prosto preuzmi to kao novu odrednicu, saznaj sve sto mozes i baci se na to.. pa ako ne bude po tvom ukusu uvek mozes hvala bogu da se vratis  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia krntija
На основу белог шенгена мож да боравиш тамо 3 месеца. За дуже, мора или регуларан посао (што иде мало теже) или да се упише нека школа или вађење пасоша неке од земаља ЕУ или удаја за Швеђанина.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Ai, Goa ce sutradan biti najsrecniji covek na svetu.  Smile

Covek koji misli da bilo sta kontrolise u zivotu,je budala... Smile

Ne postoji suptilniji nacin da se to kaze... Smile

Ali postoji jedan prag percepcije ispod koga se to ne vidi...ocigledno da je to jako visoko... Smile

Aj laku noc...foliranti... Smile

Inace najbolji savet koji nekome mozete dati je da ne slusa nikoga... Smile Smile
Kada razmislim o nekim pricama sto cuh danas, i nisi daleko od istine. Dosta ljudi zaista ode ispod nekih principa i zavrsi ocekivano ako pogledamo zdravorazumsko razmisljanje. Takodje verujem da dosta ljudi izlazi od realnosti kada je rec o nekoj ljubavi i krece u ono "ma sudbina" a uopste se ne bave razumum pa da se zbog toga i predju skoro svaki put. Ljubav postoji i ljubav ide, ali mora se u sve to ukljuciti i glava a ne samo srce.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Osma , ma ...jok bre na tebe. Znam da ti umes da razmisljas, znam da si racionalna osoba, znam da si dobro promislila i napravila neke odluke.
Ako je taj decko, ono pravo.... Ako ste zaljubljeni jedno u drugo..... Ako imate nameru da ostatak zivota provedete zajedno....
Onda pali sa njim, sta se razmisljas?
I tamo imaju fakulteti, svuda se lepse zivi - fakat.
Ti si svestrana osoba , mozes da radis milion poslova.
Da je covek mog zivota dobio priliku da ode ja bih odmah isla sa njim. Bez pogovora.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC Wildfire S
Off obrisan.  Smile

Ova tema prosto cvjeta. Smile
Hoce li neko objasniti?
Gde god ja dodjem sve cveta, naviknete se na to.

Jesi li zaslužna i za fotosintezu u zelenim algama?
xD

Aj' ljudi chill.  Smile  Smile
Bili ste i vi u ovim godinama i gotovo sam siguran da niste bili nešto posebno zreliji i drugačiji.
Ja posmatram mog mlađeg burazera, kojem možeš pričati od jutra do sutra, al' dok mu ne dođe iz dupeta u glavu, nema od toga ništa. Smiley

I ja samog sebe demantujem svake 2 godine, jer sam mislio da sam najpametniji u tom trenutku (sa 14 sam mislio da sam izmislio ceo svet) a kasnije stavim prst na čelo i pomislim - jebote koja sam ja budala.
To je važan i neizostavan deo odrastanja.

Tako da, samo polako.
Nema potrebe za onim obrisanom da se ponavlja.

Ova diskreditacija po broju godina je kao da nekoga vredjate na rasnoj,nacionalnoj ili mojoj omiljenoj seksualnoj orjentaciji... Smile

Pa nije ona mogla da bira kad ce da se rodi... Smile

To je pre svega nepristojno... Smile

U mojoj kući je bilo nepristojno da klinčadija izigrava ludilo dok stariji pričaju, posebno kad su gosti tu.
E sad moguće da je moja porodica zbog toga nepristojna (mada treba uzeti u obzir da mi je ćale bivše vojno lice), daleko od toga da nisam imao pravo glasa, uvek ću biti saslušan - ali me je to zaista naučilo da ne otvaram usta iznova i iznova i da ponavljam jedno te isto kad očigledno nemam šta drugo pametnije reći.

Preslikano na forum.
Svi ovde imate pravo na svoje mišljenje - to i jeste glavna osobina foruma.
I daleko od toga da se u prvi plan stavljaju nečije godine i da su oni sa manje godina manje vredni. (da je tako, ne bi ovog mesta ni bilo jer je gazda dragog nam foruma imao samo 16 kad je počinjao)
Ali kad ti 10 ljudi priča jedno a tebe to i dalje ne tera da se zamisliš nad tim - to je već ima neke veze s godinama.

MK dušo, što se konkretno tiče tebe, ponavljam se ali "nek' ti je sa srećom" i nikom ovde nije u interesu da sabotira tvoju vezu Smiley ... ali moraš dopustiti i ostalima da pričaju. Jer na kraju krajeva, ako tebi i vrhunski uspe ta veza, što ne mora da znači da neće... to i dalje ne znači da je ljubav na daljinu generalno dobra stvar (a ni nužno loša) niti da poništava onih gazilion i jednu vezu i ljude kojima to isto nije uspelo iz očiglednog razloga o kojem ovde pišemo već 20 strana.
Zato i postoji ono "moguće ali"

Ane' - vrati se nazad na temu. Nemoj da koristim imperativ   Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2011, 09:49:06 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 398
Zastava Сента
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Naravno da smo se pomirili, nismo se ni svadjali.

Verujem u ljubav,za nju dajem sve,
i suze i vino ispijam zbog njee..

Zanimljivo.

Hvala ti na tome. Znam to sve, ali isto tako znam da retko gresim, i sigurna sam u to da ce moja veza uspeti.
« Poslednja izmena: 22. Dec 2011, 11:50:31 od MK94 »
IP sačuvana
social share
Oko mene, hiljadu luđaka, što misle da sam laka, da kupe me za piće il dva.
Oko mene, hiljadu kretena, što pored svojih žena, još nešto bi sa strane za čas.
A ja ne dam milo moje, ni blizu da mi priđu, ma budi mi bez brige.
Samo plešem sasvim sama, dok muzika mi svira, i svugdje tarapana, heeej!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Veza na daljinu

Uploaded with ImageShack.us

Nekada „ljubav preko žice“, u savremeno doba je poprimila oblik ljubavi preko msn-a, facebook-a i skypa. Kao posledica napretka visokih tehnologija, danas možete da naručite hranu, šopingujete čak i da studirate preko neta! Brojne stvari danas mogu da se konzumiraju u virtuelnom prostoru pa tako i ljubav. Veliki broj mladih ljudi upravo kroz chatovanje, razgledanje profila na facebook-u ili putem skypa upoznaju jedni druge i grade romantične odnose. Nekada se ne radi samo o romantičnim odnosima, mnogima Internet služi kao odlično sredstvo za ugovaranje seksa. Dakle, različiti su domeni u kojima može da se eksploatiše Internet, od www.narucihranu.com do www.lakodoseksa.com

Mnogima se desi da se upoznaju na putovanjima i zaljube a potom ljubav nastave negovati putem Interneta. Kakva je perspektiva ovih veza i da li postoji neki tipični profil ličnosti koji je više sklon da se upušta u veze na daljinu nego da gradi emotivne odnose sa osobama koje upoznaje u svojoj sredini? Da li je veza na daljinu za neke ljude teža okolnost jer ih onemogućava da dele bliskost i intimu a za neke druge zapravo lakša jer ih ne dovodi u rizik da se prepuste i iskuse bliskost od koje strahuju? Šta je sve potrebno da bi se veza na daljinu održala i da li je istinita ona stara izreka „ daleko od očiju, daleko od srca“?

Verovatno da osobe koje su sklone izgradnji partnerskih veza na daljinu, na taj način izbegavaju upuštanje u stvaran odnos koji zahteva da se prilagode partneru, naprave kompromise, promene neke svoje životne navike i preispitaju neke od svojih stavova…Ponekada veza na daljinu predstavlja odličan način da se izbegne napor koji je nužan u izgradnji pravog romantičnog odnosa.

Ljubav na daljinu čini se kao odličan prostor u kome možete svojoj fantaziji i mašti da pustite na volju. Imajući vezu na daljinu vi često ne upoznajete osobu kakva ona stvarno jeste. Činjenica da je ona daleko, omogućava vam da je zamišljate onakvu kakvu bi vi voleli da ona bude. Veza na daljinu stvara privid da se zabavljate sa savršenom osobom i ne postoji mogućnost da vas realnost u tom smislu demantuje. Vi nemate priliku da je upoznate stvarno kroz zajedničke aktivnosti i upoznate njene navike što je ključan preduslov da istinski sagledate njene vrline i mane i saznate da li vam ona kao takva odgovara.

Ponekada ljubav na daljinu stvara privid da volite i da ste voljeni i pomaže vam da popunite emotivnu prazninu koju osećate. Nekada ona predstavlja i beg od bliskosti i deljenja intime sa voljenom osobom.

Sklonost ka vezama na daljinu mogu imati i one osobe koje ne žele da se prepuste ljubavi iz rizika da ne budu povređene. Ovakve osobe će radije biti u vezi na daljinu jer su one vrlo često u samom startu osuđene na propast, nego se usuditi da to isto probaju tamo gde može da im uspe! Jer ako im uspe to sa sobom nosi prepuštanje drugoj osobi i vezivanje za nju što je za mnoge preveliki zalogaj.

Koliko god paradoksalno zvučalo strah od uspeha nas vrlo često parališe u postizanju sopstvenih ciljeva. Strah od uspeha zapravo se svodi na strah od neizvesnosti koji nas navodi da se pre upuštamo u one priče čiji nam je epilog poznat (makar to bio i neuspeh u ostvarenju veze) nego uspeh za koji je neizvesno šta sve sa sobom nosi. Tako i osobe koje su sklone vezama na daljinu zapravo igraju na sigurno. One se upuštaju u odnos koji malo verovatno može da uspe i na taj način sebe štite od neizvesnosti koju bi mogli da iskuse kada bi im zapravo pošlo za rukom da se za nekoga istinski vežu!

Veza na daljinu može biti odlično sredstvo da se na efikasan način izbegne pravo vezivanje a stvori ideja da se veza ipak ima. Ono čega se osoba najčešće boji i zbog čega odlaže upuštanje u ljubavni odnos koji nije uslovljen chatovanje, skypovanjem i slično jeste strah da ne bude povređena ili odbijena. Vrlo često veza na daljinu je manevar kojim pribegavaju osobe koje je strah da će, kada ih osoba koja im se dopada istinski upozna, naići na odbijanje i da joj se naprosto neće dopasti. Iz tog razloga oni kroz komunikaciju putem Interneta i povremenih viđanja kreiraju onu sliku koju žele da druga osoba o njima ima.

Veza na daljinu može biti način da se pobegne od stvarnosti a stvarnost je takva da ako istinski za nekoga želite da se vežete i upoznate osobu u celosti, sa svim njenim manama i vrlinama, neophodno je da provedete vreme sa njom. Povremena viđanja sa partnerom i komunikacija putem skypa, faceebooka i msn-a vam u tom pogledu pružaju ograničene mogućnosti. Na ovaj način vi saznajete samo jednu stranu (najčešće onu lepšu) koju vam je osoba voljna da pokaže. Kao posledica toga vi mislite da je vaš partner/partnerka savršen/a.

Ukoliko veza na daljinu nije način da sebe obmanete da imate vezu (koju zapravo nemate), da se zabavljate sa savršenom osobom ( što naravno nije moguće jer ne postoje savršeni ljudi) ili da izbegnete istinsko vezivanje ( iz straha da ćete biti povređeni ili odbijeni) ona može biti sasvim legitiman odnos iz koga može da se razvije i ozbiljnija veza.

Nisu retki slučajevi da se ljudi upoznaju u virtuelnom prostoru i baš zato što znaju da nemaju šta da izgube, budu potpuno otvoreni i iskreni. Kroz besomučno skypovanje i chatovanje mnogi mladi su otkrili da imaju zajednička interesovanja, dele slične životne stilove…Na osnovu ove komunikacije rešili su da poznanstvu daju istinsku šansu i dogovorili da se vide negde na pola puta između njihovih gradova. Već u prvom pravom susretu potvrdili su sebi da je to ta osoba koju su tražili!

Skype i msn su pravi blagoslov za osobe koje se vole a na različitim su geografskim kordinatama. Od viđenja do viđenja, koliko je to moguće u skladu sa obavezama koje svako od njih ima, skype je odlično sredstvo da se ne obistini ona stara izreka „daleko od očiju daleko od srca“. Mnogi su kroz komunikaciju putem skypa uspeli da održe odnos koji je dalje vodio odluci da se neko od partnera preseli u grad ovog drugog.

Lep primer pozitivnog ishoda „virtuelnog druženja“ imamo u čuvenom ljubavnom filmu „You got mail“! Naime, glavni junaci ovog filma daleko otvorenije komuniciraju u virtuelnom prostoru nego što im to uspeva u stvarnosti.

Virtuelni prostor ponekada može biti sigurnije mesto u kome možete istinski da se otvorite i otkrijete sagovorniku sve svoje vrline i slabosti.

Šta za nekoga znači veza na daljinu, da li je ona beg od bliskosti ili sigurniji način da se bliskost ostvari, individualna stvar je za svakoga ko se u nju upusti. Ne može se tvrditi da je ona sama po sebi loša ili dobra. Kao i svaka druga veza, njen kvalitet i njena sudbina zavisi od oba partnera i od onoga što svako od njih (očekivanja, motivi, strahovi…) unosi u odnos ovog tipa.

Mia Popić, REBT savetnica

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 398
Zastava Сента
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Bas lepa slika.

Nije bas sve tako kako pise ovde, u mom slucaju nije tako, iako u mnogim jeste.
« Poslednja izmena: 22. Dec 2011, 15:45:06 od MK94 »
IP sačuvana
social share
Oko mene, hiljadu luđaka, što misle da sam laka, da kupe me za piće il dva.
Oko mene, hiljadu kretena, što pored svojih žena, još nešto bi sa strane za čas.
A ja ne dam milo moje, ni blizu da mi priđu, ma budi mi bez brige.
Samo plešem sasvim sama, dok muzika mi svira, i svugdje tarapana, heeej!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7
Browser
Safari 534.48.3
mob
I-mate 30 Pro
Pa ti si oficirsko dete.... Smile

Znas da sam se toliko smorio zbog te cinjenice da uopste nemam volje da bilo sta pisem... Smile

Inace samo da znas...vi ste krivi za sva ova sranja koja nam se desavaju u zemlji... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 76
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 08:11:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.