Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: List Politika posle sedam godina prekinuo saradnju sa poznatim karikaturistom  (Pročitano 10458 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Оно...дефицитаран је број колумниста па је на уредништву Политике јако тежак, усуђујем се рећи - можда и немогућ задатак наћи достојну замену за ову новинарско-колумнистичко-експертску громаду.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Apsolutno,nema stajanja dok nas sve ne zameni Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Оно...дефицитаран је број колумниста па је на уредништву Политике јако тежак, усуђујем се рећи - можда и немогућ задатак наћи достојну замену за ову новинарско-колумнистичко-експертску громаду.
pa kad se sranje zameni jos vecim, to je ipak nazadovanje
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Zabrinutost za slobodu umetničkog izražavanja u Srbiji

Specijаlna izvestiteljka UN za prava u kulturi Kаrim Benun iskazala je danas zabrinutost povodom pojedinih dešavanja u Srbiji koja, kako je ocenila, mogu da utiču na slobodu umetničkog izražavanja i kreativnosti.

Benun je kao primer navela slučaj karikaturiste Dušana Petričića koji je, kako je rekla, otpušten iz dnevnog lista Politika, kao i izložbu Necenzurisane laži, za koju je ocenila da je "označila one koji su bili kritični prema vladi ili su postavljali pitanja o zločinu u Srebrenici".

"Vlada Srbije mora da preduzme sve korake kako bi se ostvarivala ona zagarantovana prava na umetničku slobodu izražavanja", rekla je ona na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

Benun je ukazala i na brojne napade na aktiviste u odbrani ljudskih prava, a kao primer navela učestale napade na predstavnike organizacije Žena u crnom.

"Vlast nije preduzela odgovarajuće mere u borbi protiv takvih napada i pozivam ih da to učine", kazala je Benun.

Ona je navela slučaj "Dah teatra" čiji su performansi poznati po kritici ratnih zločina i dešavanja iz prošlosti. Ovoj umetničkoj grupi posle godina ulaganja u prostor u Beogradu, nije omogućeno da ostanu na toj lokaciji u zgradi čiji je vlasnik Grad Beograd.

Kao pozitivan pomak u Srbiji navedena su prava LGBT zajednice i aktivista, a kao primer je navedeno to da se nakon nekoliko godina zabrana i bezbednosnih problema Parada ponosa sada održava bez većih problema i incidenata.   

Specijаlna izvestiteljka UN za prava u kulturi posetila je tokom protekle dve nedelje mesta od kulturnog, istorijskog, verskog i umetničkog znаčаjа u Srbiji i na Kosovu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Petričić: Nepodnošljivo je, otvoreno nas prave majmunima

Karikaturista Dušan Petričić komantarišući godinu za nama priznaje da mu je nekada problem kako da izbegne premijera Aleksandra Vučića u svojim karikaturama. Kako kaže, on je dominantan u našim životima i meša se u sve u njima. Inspiraciju za novu karikaturu vidi u formiranju Pomoćne policije.

Petričić kaže da smo došli do situacije koja postaje nepodnošljiva, a da je 2016. godina bila pripremna za sve ono što će se dogoditi u 2017. godini, a počelo je sa presudom NIN-u i formiranjem takozvane Pomoćne policije.

"Šta je sledeće? Pomoćno školstvo, sudstvo, ministarstvo spoljnih poslova? Hoćemo li uvoditi pomoćne institucije pošto srušimo stare? Niko, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, ne trudi se da učvrsti postojeće institucije, nego nam na mala vrata za Novu godinu i Božić uvode pomoćne“, kaže Petričić.

Za presudu NIN-u po tužbi ministra unutrašnjih polsova Nebojše Stefanovića kaže da je lakrdija i smejurija, a "oni koji su sve to zakuvali prave nas ludi na jedan direktan način". Međutim, Petričić ističe da je dobro da stvari kao što je ta presuda počnu ogoljeno i otvoreno da se sve češće dešavaju ne bi li se građani zapitali šta se to događa u Srbiji.

"Dovedete svog sudiju i kažete mu kako treba da presudi. Ladno i bezobrazno prave majmune od cele nacije", oštar je Petričić.

NIN je tužen zbog naslovne strane na kojoj je uz fotografiju ministra Stefanovića stajao naslov "Glavni fantom iz Savamale", a gost Novog dana kaže da "doktor Stefanović nije jedini fantom, ima važniji fantom od njega".

Na opasku da je NIN upravo zbog takve izjave tužen, Petričić kaže: "Nek me tuži, stvar je mnogo i komplikovanija i jednostavnija".

"Ja sam sa svojih 70 godina naučio da donosim zaključke na osnovu onoga što čujem i vidim da je neko izgovorio. I nema potrebe da me neko pravi majmunom da to što je izgovorio ne znači tačno to... Ova vlast je vlast u nedostatku dokaza. Dok god budu imali svoje sudije i presuđivali ovako kako presuđuju niko neće moći ništa da im dokaže. A na građanima je da zaključe da li je potreban neki dodatni dokaz pored onog što vide svojim očima.", objašnjava karikaturista.

Za optimistične naslove iz štampe Petričić kaže da je na čitaocima da li će im poverovati i dodaje da će im biti lepo ako poveruju.

Nikada se u istoriji Politike nije dogodilo da politički karikaturista bude smenjen, sklonjen, uklonjen... Urednik nije rekao: 'Nemoj više crtati'. Ne kažu oni nemoj, oni kažu: 'Nastavite, ali malo manje i malo blaže'.

"Srpski narod je naučio da preživljava. Stvari će se ovako odvijati dok prosečnim građanima bude važnije da li će na tri dana ostati bez benzina, kafe ili šećera. Niko među prosečnim građanima se ne brine da li će ova država u narednih 50 godina imati sudstvo ili školstvo. Postoji ona narodna koja kaže da krčag ide na vodu dok se ne razbije, a krčag mora da se razbije", ističe Petričić.

Kada je u pitanju ulazak Srbije u Evropsku uniju, Petričić kaže da je priča o otvaranju i zatvranju poglavlja i blokadi iz Hrvatske "zamajavanje javnosti" da bi se izbegla suština.

"Suština cele priče, koja od početka nije tačno postavljena, je da je Srbiji neophodna Evropa da nauči kako se neke stvari rade odgovorno. Mislim da moramo da imamo svest da je jedina šansa ovog naroda i države put ka Evropi. Da počne da nas uči osnovnoj školi kako se peru zubi i vezuju pertle", slikovito objašnjava karikaturista.

Za nekoliko meseci u Srbiji će biti održani predsednički, a moguće i parlamentarni izbori. Gost Novog dana kaže da će kampanja biti inspirativna, ali da su njegova očekivanja mračna i pesimistična.

U Srbiji u ovom trenutku živimo među ljudima koji su ili odustali od pameti ili od poštenja. Mali broj ljudi hoće da bude i pošten i pametan i tako se ponaša.

Dodaje da bi glasao za Sašu Jankovića kao predsedničkog kandidata, jer se u dosadašnjem radu pokazao kao korektan i odgovoran čovek. „Mislim da bi uz podršku opozicionih stranaka mogao da se ozbiljno plasira, kada bi svi stali uz njega. Bojim se da se to neće dogoditi“, kaže Petričić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da su psovke i performansi politika opozicionih partija, a Petričić kaže da je istina suprotna od toga – da su psovke i performansi politika vladajuće stranke.

"Oni su uveli to prostačko ponašanje u parlament. A to je jedan od načina kako se vladajuća stranka ponaša. Vi im kažete da lažu, a oni kažu: 'Ne vi lažete'. Tako se ponašaju deca. Imamo oči i imamo uši. Opoziciji gase mikrofon i uskraćuju pravo da budu poslanici i da se u parlamentu bore za svoj stav", ističe Petričić.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
Citat
Mislim da moramo da imamo svest da je jedina šansa ovog naroda i države put ka Evropi. Da počne da nas uči osnovnoj školi kako se peru zubi i vezuju pertle"

Петричићу с обзиром на уметнички допринос и уз сво дужно поштовање... да ми се напасеш курца мајмуне...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Зашто "уз сво дужно поштовање"? Који је он курац? Smile

Иначе...изгледа да је Вучићев фан јер нас управо он води ка Европи Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
zaista kontradiktorno samo tako. pa poglavica nas gura u eu nikad brze. ne razumem. Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
on nas ne gura, on nam gura.

Citat
Mislim da moramo da imamo svest da je jedina šansa ovog naroda i države put ka Evropi. Da počne da nas uči osnovnoj školi kako se peru zubi i vezuju pertle"

Петричићу с обзиром на уметнички допринос и уз сво дужно поштовање... да ми се напасеш курца мајмуне...
razumem tvoj revolt i postujem to osecanje ali ne znam da li si svestan kakav prezir zasluzuje ova drzava
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.