Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ligue 1 - Sampionat Francuske u fudbalu 2006/2007  (Pročitano 22529 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Gužva pri vrhu tabele, uz Nant ispao i Sedan

Devet utakmica 36. kola francuskog fudbalskog šampionata odigrano je u sredu uveče. Uz ekipu Nanta, čija je neočekivana pobeda u Bordou domaćina udaljila od plasmana u Ligu šampiona, u niži rang se definitivno seli i Sedan koji je poražen u Lilu, a na dobrom putu da postane drugoligaš je i Troa koji je remizirao sa Renom, dok je Nica posle pobede nad "svecima" sada vrlo blizu ostanku u društvu najboljih, baš kao i Valensijen koji je bio bolji od Sent Etjena.

Kada je borba za vrh tabele u pitanju, još uvek ima mnogo nepoznanica. Šampion iz Liona je lako završio posao protiv Lansa za kojeg je Nenad Kovačević igrao svih 90 minuta, pa se na drugu poziciju probio marsejski Olimpik koji je uz dosta muke slavio protiv Nansija. U život se vratio Sošo pobedom nad Monakom, a Duško Tošić je bio standardan u redovima pobedničkog tima.

Rezultati utakmica 36. kola:
Sošo - Monako 2:1 (1:1)
Bordo - Nant 0:1 (0:0)
Lil - Sedan 2:1 (2:1)
Lorijon - Okser 2:1 (1:1)
Olimpik Marsej - Nansi 2:1 (0:0)
Nica - Pari Sen Žermen 1:0 (1:0)
Troa - Ren 2:2 (2:2)
Valensijen - Sent Etjen 1:0 (0:0)
Olimpik Lion - Lans 3:0 (3:0)

Četvrtak, 10. maj:
21:00h Tuluz - Le Man

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Tuluz opet podbacio

Tuluz - Le Man 0:1 (0:0)

U poslednjem susretu 36. kola francuskog fudbalskog šampionata Le Man je slavio u Tuluzu golom Grafita u 82. minutu. Posle četvrtog uzastopnog poraza, Tuluz je još više umanjo šanse da se plasira u Ligu šampiona, a pod velikim znakom pitanja mu je i ulazak u Kup UEFA.

Tabela: Olimpik Lion 78 bodova, Olimpik Marsej 58, Lans i Bordo 56, Sošo 54, Ren 53, Tuluz 52, itd.

Fudbalski savez Francuske saopštio je imena kandidata u izboru za najboljeg igrača, mladog igrača, golmana i trenera lige u sezoni koja je na izmaku.

Kandidati za najboljeg fudbalera sezone su kapiten lionskog Olimpika, Floran Maluda, zatim napadač Tuluza, Šveđanin Johan Elmander, potom igrač Lila, Kader Kejta, odnosno Sejdu Kejta, kapiten Lansa. Kandidati za najbljeg golmana su Ulrih Rame iz Bordoa, Gregori Kupe iz Liona, Mikael Londro iz Pari Sen Žermena, kao i Tedi Rišer iz Sošoa.

U najuži izbor za najboljeg mladog grača lige ušli su Karim Benzema iz Liona, Dimitri Paje iz Nanta i Džimi Brijan iz Rena, dok su u konkurenciji za najboljeg trenera Žerar Ulije iz Liona, Eli Bop iz Tuluza, Brazilac Rikardo iz Bordoa i Alan Perin iz Sošoa.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Everything that has a begining, has an end

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kovačević: Lans na meni može duplo da zaradi

Godinu dana dobrih igara u šampionatu Francuske ipak ne mogu da prodju neopaženo pa i ne čudi što zadnji vezni Lansa i reprezentativac Srbije Nenad Kovačević na stolu ima već nekoliko evropskih ponuda koje će se aktivirati već od juna.

"Sve zavisi od Lige šampiona. Ukoliko Lans izbori drugo mesto i direktan plasman sigurno me neće pustiti. Ako tu kiksnemo i završimo u Kupu UEFA postoji šansa da me prodaju. Znam pouzdano da na stolu imaju nekoliko ponuda od kojih bi mogli da zarade skoro duplo u odnosu na ono koliko su me platili Zvezdi“, izjavio je Kovačević za MONDO.

Srpska javnost zna za interesovanje Juventusa?

"Nemojte molim vas da pominjete svetske gigante. Zavrti mi se u glavi od te pomisli. Kad bih morao da pregovaram sa jednim Juventusom prvo bih išao da kupim bocu sa kiseonikom da ne padnem u nesvest na pregovorima. Moj menadžer je imao odredjene kontakte tokom zimskog prelaznog roka ali to ništa ne znači“, naveo je srpski internacionalac.

Da li je odlazak vaša želja?

"Ne. Nemam razloga da razmišljam u tom smeru jer sam se super snašao u odličnom klubu. Osim francuskog jezika sa kojim muku mučim ovde je sve više nego super. Ipak, ako je klub veći i bolji od Lansa što da ne i ukoliko se Francuzima isplati da me prodaju. Istina je da ima nekoliko starijih igrača, koji su duže ovde i oni će prvi biti na tržištu, ali nikada se ne zna“, rekao je bivši kapiten Crvene zvezde.

Koliko Vam je jezik problem na terenu?

"Ne mogu, bre, da viknem, da se izderem kad počnu da se vuku po terenu. Daleko od toga da sam ja savršen ali oni svi nešto pričaju, a ja sve sam sa sobom. Počeo sam da sikćem po terenu kad se iznerviram jer ne znam da psujem na francuskom. I trener mi je rekao da ih slobodno 'malo poteram' kad stanu ali džaba. Nema veze naučiću vremenom“, kaže Kovačević.

Srbiju 2. juna čeka Finska u Helsinkiju?

"Nezgodna utakmica. Dolazi na kraju sezone kad smo svi umorni, iscedjeni. Taj meč nam zatvara 'pozornicu' a mi treba da budemo maksimalni. Pobediće onaj ko bude odmorniji i svežiji, to je već sada jasno. Finci jesu kod kuče ali mi smo kvalitetniji tim. Već u Belgiji u avgustu će biti lakše jer dolazimo sa priprema, zategnuti i spremni da se iskidamo sa Belgijancima. Super je i što se za taj meč vraća Žigić jer nam je on mnogo bitan, maltene pola tima“, objasnio je Kovačević.

(Izvor : MTS Mondo)
IP sačuvana
social share

"I know you're out there. I can feel you now. I know that you're afraid... you're afraid of us. You're afraid of change. I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin. I'm going to hang up this phone, and then I'm going to show these people what you don't want them to see. I'm going to show them a world without you. A world without rules and controls, without borders or boundaries. A world where anything is possible. Where we go from there is a choice...I leave to you..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tošić: Pomalo sam se zasitio Sošoa

Više od hiljadu kilometara daleko od Beograda, na samom istoku Francuske, tik uz granicu sa Švajcarskom i na samo pola sata kolima od Ciriha smešten je gradić Monbeliar. Krije fabriku automobila Peugeot, popularnog fudbalskog prvoligaša Sošo i srpski fudbalsko - estradni par Duško Tošić - Jelena Karleuša.

"Nije baš da se krijemo, ali istina je da je ovde intima zagarantovana, dok se u Beogradu garantuju samo medijske laži, paparaci i ostale gluposti. Tamo ne možemo kafu normalno da popijemo, a ovde šetamo kao sav normalan svet. To je za nas najveći kvalitet ovog mirnog mesta“, počeo je za MONDO priču Tošić, dok je sa izabranicom srca svog sedeo u omiljenom restoranu u centru grada.

Sošo je osvojio Kup Francuske, prvi put posle 70 godina, i zahvaljujući tom uspehu sledeće sezone igraće u Kupu UEFA, uprkos tome, Tošić bi na leto, ipak, voleo da promeni sredinu.

"Znam da postoji nekoliko ponuda. Sošo je klub koji se ne libi da svake godine prodaje mnogo igrača. Mislim da bi mogli da me puste ukoliko se pojavi dobar klub koji je spreman da plati obeštećenje. Ja sam za odlazak jer se već osećam pomalo zasićeno u Sošou“, naveo je Tošić.

Ljubavni tandem pokušava to da bude i u fudbalskim vodama pa je Jelena redovan gost na svim Duškovim utakmicama, a polako upoznaje i fudbal.

"Tek kad sam upoznala Duška srela sam se sa fudbalom. Nikada do tada nisam išla na stadion ili pratila mečeve na televiziji. Uspela sam da naučim i šta je ofsajd, šta je taktika 3-5-2, 4-4-2 i ostalo. Skoro su dolazili i neki menadžeri iz Engleske pa sam i sa njima pričala dok je trajala utakmica. Za mene je Duškova karijera prioritet. Svoju sam stopirala jer sam ja već odavno na vrhu, a njemu tek predstoji pravi uspon. Zato želim da mu pružim punu podršku i budem njegov najveći oslonac. Volim kad smo zajedno i odsustvo iz Beograda mi ne pada ni malo teško", rekla je JK za MONDO.

Drugim rečima Jelena bi mogla da bude podrška Tošiću i ostalim mladim reprezentativcima i na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se održava u junu u Holandiji.

"Očekujem je na tribinama. Lepo nam je, volim je, voli me i nema razloga da ne uživamo u tome. Ovog leta mi predstoje bitne stvari u karijeri. Sanjam, kao i ostali moji drugovi, plasman mlade reprezentacije u završnicu EP, kao i poziv Klementea za meč sa Finskom. Nadam se da ću dobiti ispunjenje tih želja“, rekao je Tošić.

O zajedničkim životnim planovima i eventualnom braku Jelena i Duško još ne žele da pričaju za javnost... "Nema šta da se kaže. Nema datuma, niti sam još klekao pred moju Jelenu. Živimo zajedno, delimo mnogo toga i super nam je...“, zaključio je Tošić sa osmehom.

(Izvor : MTS Mondo)
IP sačuvana
social share

"I know you're out there. I can feel you now. I know that you're afraid... you're afraid of us. You're afraid of change. I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin. I'm going to hang up this phone, and then I'm going to show these people what you don't want them to see. I'm going to show them a world without you. A world without rules and controls, without borders or boundaries. A world where anything is possible. Where we go from there is a choice...I leave to you..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Parovi 37. kola - subota 19. maj: 

20:45h Auxerre - Lille
20:45h Le Mans - Bordeaux
20:45h Lens - Nice
20:45h Monaco - Lyon
20:45h Nancy - Sochaux
20:45h Nantes - Toulouse
20:45h Paris S.G. - Troyes
20:45h Rennes - Lorient
20:45h Saint-Etienne - Marseille
20:45h Sedan - Valenciennes
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Najava kola:

Predzadnje kolo Francuskog prvenstva se igraju u subotu. Većina stvari je već rešena, ali videćemo da li će se Troa pridružiti Nantu i Sedanu u drugoj ligi i ko će igrati u LŠ uz Lion.
Marsej drži drugo mesto, ali imaju težak meč sa Sent Etjenom u gostima, dok Bordo putuje Le Manu u goste. Lens očekuje pobedu protiv Nice.
Lion i Monako igraju samo za svoj ponos.

Auxerre vs Lille
Ovo je bila sezona stabilizacije za Okser, prodali su najbolje igrače i ovu sezonu su iskoristili da naprave novi mladi tim.
Lil sigurno nije zadodovljan sredinom tabele jer neće igrati u Evropi posle dve godine igranja u LŠ. Mislimo da su platili cenu malom timu i igranju u ritmu sreda subota cele sezone.
Situacija u klubu nije dobra jer najbolji igrači žele da napuste Lil i jedva čekaju kraj sezone.
Lil je dobi Sedana u prošlom kolu, ali to nije dovoljno za njih ove sezone.
Matis, Kul, Grihting i Šeiru ne igraju za Okser.
Lil putuje bez Odemvingia, Plestana, Kabajea i Šalmea.
Verovatno odbrane neće biti mnogo čvrste pa je 3+ realna opcija.
Tradicija: 17-3-3

Le Mans vs Bordeaux

Posle bolnog poraza u derbiju Atlantika od nanta, Žirondinci moraju da dobiju ovaj meč. Žele bar treće mesto i kvalifikacije LŠ.
Osvojili su Liga Kup, ali igranje u LŠ je njihvo cilj ove sezone.
Osvojili su bod na poslednja dva meča i kao da im ponestaje snage.
Srećom po njih, Le Man nije zainteresovan za igranje u Evropi i jedina ambicija im je sredina tabele. Šteta za jako dobar tim, a neki igrači izgledaju kao materijal za velike klubove.
Šta očekivati?
Francuski fudbal nije iskvaren i teško je zamisliti da će Le Man prodati meč.
Paolo Andre, Lukau i Lorion su povređeni u Le Manu.
Enrike, Žurieti i Fober ne igraju za Bordo.
Motivacija može biti od velikog uticaja na ovaj meč i verujemo da Bordo neće izgubiti, mali ulog na pobedu gostiju uz hendikep od 0:0.
Tradicija: 1-1-0

Monaco vs Lyon
Još jedan meč koji je apsolutno nebitan. Monako je u sredin itabele, a Lion je odavno šampion pa ni njemu bodovi nisu potrebni. Ovakve mečeve je obično teško prognozirati.
Ako pogledate kako je Lion odigrao protiv lensa kod kućei pobedio, pa onda vidite dfa nisu pobedili na poslednja tri gostovanja jasno je da je sve moguće.
Monakoje izgubio dva meča u nizu, ali ih nije briga. Neki bitni igrači će napustiti klub na krajus ezone i već razmišljaju o transferima.
Jaja Ture je suspendovan u Monaku, a Gakpe, Bernardi i Kufre su povređeni.
Žuninjo, Kalstrom i fred su povređeni. Baroš i Ben Arfa su suspendovani u Lionu.
Ko zna, svašta je moguće. Mali ulog na remi može biti dobar izbor jer su timovi jako slični u ovom trenutku.
Tradicija: 27-7-8

St.Etienne vs Marseille

Marsej je izgubio finale Kupa i ostaje bez titule još jednu sezonu, ali nemaju vremena da razmišljaju o tome. Drugi su i imaju dva boda više od Lensa i Bordoa. Ako dobiju Sent Etjen i u poslednjem kolu, posle četiri godine će ponovo igrati u LŠ.
Sent Etjen će sezonu završiti u sredini tabele, ne mogu do Kupa UEFA, a Intertoto je najviše što mogu.
Kompletni su protiv Marseja, dok gostima ne igra Zubar.
Iako je Sent Etjen dobio tri od poslednja četiri meča na svom terenu, verujemo da marsej može do pobede jer ima više motiva. Dobili su u Monaku na poslednjem gostovanju u ligi, pa vredi pokušati i sada na njih.
Tradicija: 28-8-5

Sedan vs Valenciennes
Sedan je zaslužio da opstane sa svojim ofanzivnim stilom, ali su platili cenu očajnom prvom delu sezone.
Po našem mišljenju oni su bolji od Valensijena recimo, koji je obezbedio opstanak posle pobed enad Sent Etjenom. To mi je bila prva pobeda na svom terenu u drugom delu sezone, ali su mnogo bodova uzeli na strani.
Ipak, igraju dosadno i uzdaju se u odbranu i golove Savidana.
Domaći će biti bez Badijana, Jahie i Le Moanje.
Valensijen ne računa na suspendovanog Kokua i povređene Žovanija i Dufresna.
Valensijen je uspeo da dobije direktne rivale u borbi z aopstanak i zbog toga su i ostali u ligi.
Ipak, mi idemo na Sedan jer žele da dobiju poslednji meč pred svojim navijačima u sezoni.
Tradicija: 7-5-3

Rennes vs Lorient
LŠ ostaje samo san za Ren, koji je na tri boda od Bordoa i Lensa i teško da mogu do trećeg mesta. Klub iz Bretanje je kao i obično bio sjajan u drugom delu sezone, ali ih je očajan prvi deo sezone koštao mesta u Evropi.
Lorijen je obezbedio opstanak, a čak su mogli i u Evropu, ali je poraz od Sedana značio sredinu tabele.
Igrali su odlično neke mečeve i verovatno mogu da zaigraju u Intertoto Kupu, ali niko ne želi da igra leti. To može jako loše da se odrazi na igre u kasnijem delu sezone.
Edman, Tomer, Burilon, Sou i Burn ne igraju za Ren.
Dansoko, Odar i Fjoreze ne igraju za goste, ali su povređeni već dugo.
Lorijen je zadovoljan mirnim finišom sezone, dok Ren želi pobedu kjako bi zadržao neke šanse, ipak je Kup UEFA najviše što mogu.
Tradicija: 1-1-0

PSG vs Troyes
Parižani verovatno i ne misle o ovom meču jer je ovo još jedna izgubljena sezona za njih i srećni su što nisu ispali. PSŽ je veći deo sezone proveo na drugom kraju tabele, ali je Pol Le Guen uspeo da ih spase.
Izgubili su od Nice u poslednjem kolu, ali ih ne brine to nimalo, imaju šest bodova više od zone ispadanja i to im je sasvim dovoljno.
Verovatno neće dopustiti gostima da uzmu tri boda na parku Prinčeva, a ako ne uzmu tri boda ispašće.
Kalu je jedini povređen u PSŽ-u.
Vestberg ne igra za Troa.
Mislimo da Troa ne može da dobije PSŽ, svoju šansu su propustili a poznato je da su jako slabi na strani.
Tradicionalno, mečevi ovih timova znače i puno golova pa je 3+ naš izbor.
Tradicija: 4-1-0

Nantes vs Toulouse
Na Bužoaru će biti tužno, navijači Nanta se opraštaju od Prve lige. Slavni klub je ispao i jedan deo njihove istorije se završava.
Nant će napraviti novi tim, neki igrači će otići, ali se očekuje da se brzo vrate.
Tuluzu je nestalo snage na kraju sezone, izgubili su dva meča i san o LŠ je završen. Trenutno su sedmi i igraće Kup UEFA verovatno pa možemo reći da je ovo bila solidna sezona za ljubičaste.
Interesantno je da je Tuluz već pobedio na Bužoaru ove sezone u Liga Kupu, ali Nant je u ligi ostvario jednu od retkih pobeda baš protiv Tuluza.
Nekoliko igrača kao što su Madbi, Fae, Das Neves, Rosi, Kubilije ne igraju za Nant.
Dupi, Mansare, Bergonjo, Konstant ne igraju za Tuluz.
Nezgodan meč, liči na remi.
Tradicija: 12-7-3

Lens vs Nice
Lens mora da pobedi, četvrti su sa istim brojem bodova kao i Bordo. Da vas potsetimo da su veći deo sezone proveli na drugom mestu i činilo se da su sigurni na toj poziciji u jednom trenutku.
Ipak posle velikog pada forme su pali na četvrto mesto i sada ih čeka težak zadatak da se vrate na mesto koje vodi u LŠ.
Ipak su veliki favoriti protiv Nice, koja je slaba u gostima, a pobedom nad PSŽ-om su se približili opstanku. Nica je pet bodova od zone ispadanja i teško da Troa može da ih stigne u poslednja dva meča.
Biševac i Hermah ne igraju za Lens.
Rol, Skoto, Laslan i Traore su povređeni u Nici.
Lens je popravio igru na svom terenu u sposlednje vreme i dobili su Tuluz i Le Man, poa mislimo da neće propustiti šansu da dođu do bodova.
Tradicija: 23-9-5

Nancy vs Sochaux
Sošo je peti, a možda mogu i do trećeg mesta i LŠ, ali iskreno ne verujemo da mogu u poslednja dva kola da nadoknade dva bod aminusa za Bordoom i Lensom. Mali klub je napravio istorijski rezultat osvajanjem Francuskop Kupa prošle nedelje i obezbedili su Kup UEFA.
Nansi je osvojio Liga Kup prošle sezone, igrali su dobro u Evropi i bili su bolji u prvom delu sezone. Ipak ih je loša igra na strani koštala borbe za Evropu.
Nansi je dobio Nicu i Valensijena u poslednja dva meča kući, ali Sošo zna da bude nezgodan protivnik. Pretpostavljamo da su slavili pobedu protiv Marseja u Kupu, ali ako su ozbiljni mogli bi da izbegnu poraz.
Šretjen je suspendovan, a još par igrača povređeno u Nansiju.
Daf, Lonfat i Santos ne igraju za Sošo.
Oba tima mogu do gola pa je naš izbor 3+.
Tradicija: 7-7-6

Izvor: Kladionicar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Subota 19. maj:

Auxerre 2 - 1 Lille
15'   [1 - 0]   T. Kahlenberg       
28'   [1 - 1]      A. Keita    
79'   [2 - 1]   I. Jelen    

Le Mans 1 - 1 Bordeaux
62'   [1 - 0]   S. Sessegnon       
71'   [1 - 1]      E. Perea

Lens   0 - 0   Nice

Monaco 1 - 0 Lyon       
59'   J. Menez    

Nancy 5 - 2 Sochaux   
20'   [1 - 0]   M. Fortune       
32'   [2 - 0]   S. Puygrenier       
45'   [2 - 1]      V. Birsa    
67'   [3 - 1]   B. Gavanon       
79'   [4 - 1]   M. Fortune       
89'   [4 - 2]      M. Dagano    
90'   [5 - 2]   D. Sauget    

Nantes   0 - 0   Toulouse

Paris S.G. 2 - 1 Troyes
23'   [0 - 1]      B. Nivet       
71'   [1 - 1]   P. Pauleta (pen.)          
78'   [2 - 1]   P. Pauleta

Rennes 4 - 1 Lorient
2'    [1 - 0]   M. Melchiot       
26'   [1 - 1]      O. Ewolo       
51'   [2 - 1]   B. Cheyrou       
77'   [3 - 1]   J. Utaka       
88'   [4 - 1]   C. Jeunechamp    

Saint-Etienne 1 - 2 Marseille
54'   [0 - 1]      D. Cisse    
70'   [1 - 1]   P. Feindouno       
86'   [1 - 2]      M. Valbuena

Sedan 1 - 1 Valenciennes

51'   [0 - 1]      E. Hassli    
65'   [1 - 1]   J.D. Job    

Marsej u Ligi šampiona

Francuska ligaKolo pre kraja fudbalskog prvenstva Francuske Olimpik iz Marseja je zahvaljujući pobedi nad Sent Etjenom, ali i remijima Lansa i Bordoa obezbedio drugo mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona. Lans je pred svojim navijačima igrao bez golova sa Nicom, pa će u poslednjem kolu zajedno sa Renom, koji je bio ubedljiv protiv Lorijona i Bordoom koji je osvojio bod u Le Manu, odlučiti ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ko u Kup UEFA. Da nevolja za Lans bude veća, srpski reprezentativac Nenad Kovačević je zbog povrede u 25. minutu morao da izađe iz igre.

Posle 37. kola poznato je ko će se pridružiti Nantu i Sedanu na putu u niži rang takmičenja. To je Troa, koja je porazom na Parku prinčeva izgubila i najmanju šansu da zadrži prvoligaški status. Subotnje utakmice obeležio je i upad navijača Nanta na teren. Najvatrenije pristalice "kanarinaca" su deset minuta pre kraja meča sa Tuluzom ušle na teren, iskaljujući tako bes što su njihovi ljubimci posle 44 godine prvi put ispali iz Prve lige.

« Poslednja izmena: 19. Maj 2007, 23:28:04 od dzux_de_lux »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Minefield 3.0a5pr
mob
HTC 

Marsej u LŠ, navijači prekinuli meč u Nantu

Pretposlednje, 37. kolo francuskog fudbalskog šampionata, odigrano u subotu uveče, obeležili su direktan plasman Olimpika iz Marseja u Ligu šampiona i prekid na meču u Nantu, koji su izazvali domači navijači.

Oni su deset minuta pre kraja utakmice, pri rezultatu 0:0, upali na teren protestujući zbog toga što će njihov klub na kraju sezone ispasti iz prve francuske fudbalske lige.

Nant je poslednji na tabeli, a ove sezone će prekinuti rekord u Francuskoj od 44 godine provedene u Prvoj ligi. Oko 1.000 navijača protestovalo je pre utakmice ispred stadiona zahtevajući ostavke klupskog rukovodstva.

Iako je odavno titulu osvojio novi - stari šampion Olimpik iz Liona, velika borba vodila se za mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona, a koje je pripalo Marseju, pošto je na gostovanju u Sent Etjenu zabeležio petu uzastopnu pobedu slavivši sa 2:1.

Prvo je Djibril Sise predivnim udarcem u 54. minutu doveo goste sa Velodroma u vodjstvo, da bi mu se možda još lepšim golom revanširao Feinduno u 70. minutu za 1:1, ali je pobedu gostima ipak u samom finišu omogućio Valbuena.

Marsejski tim sada ima četiri boda viška pred trećeplasiranim Bordoom, koji je na gostovanju u Le Manu odigrao nerešeno 1:1.

Napadač Pari Sen Žermena i fudbalske reprezentacije Portugala Pedro Pauleta sa dva pogotka srušio je sve snove ekipe Troa, da može osigurati opstanak u ligi. Ovim porazom gosti su se pridružili Nantu i Sedanu, koji će takodje od naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Iako su gosti iz Troa sve do 71. minuta vodili na "Parku pričeva" golom veziste Benjamina Nivea, Portugalac je prvo iz penala izjednačio, da bi sedam minuta kasnije potopio goste, preuzevši čelo liste strelaca sa 14 golova.

Šanse za plasman u kvalifikacije za elitno društvo Evrope još uvek imaju i fudbaleri Lansa čije boje brane srpski igrači Nenad Kovačević i Milan Biševac, iako su na svom terenu samo remizirali sa ekipom Nice (0:0), koja je ovim bodom i porazom Troa, osigurala prvenstveni status i naredne godine.

Veliki derbi Francuske, izmedju Monaka i Liona, završen je minimalnim trijumfom domaćih iz Kneževine, a jedini gol postigao je Menez.

Rezultati 37. kola:

Okser - Lil 2:1
Sedan - Valensijen 1:1
Sent Etjen - Olimpik Marsej 1:2
Ren - Lorijen 4:1
PSŽ - Troa 2:1
Nant - Tuluz 0:0
Nansi - Sošo 5:2
Monako - Olimpik Lion 1:0
Lans - Nica 0:0
Le Man - Bordo 1:1

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Maluda najbolji u Francuskoj

Francuska ligaFudbaler Olimpika iz Liona, 26-ogodišnji Floran Maluda, izabran je za najboljeg igrača Francuske u ovoj sezoni u izboru profesionalnih fudbalera. Reprezentativac Francuske je pobedu odneo ispred Johana Elmandera iz Tuluza, Sejdua Kejte iz Lansa i Kadera Kejte iz Lila.

Maluda je ove sezone odigrao 33 prvenstvene utakmice i postigao je osam golova, a ovo mu je četvrta šampionska titula u karijeri sa Olimpikom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

GoNe WiTh ThE WiNd

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11180
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC Desire HD
...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Francuska.jpg
(58.95 KB, 553x335)
IP sačuvana
social share

Enjoy life today, yesterday is gone, and tomorrow may never come!!!!

Život je kratak, umetnost duga, prilika brza, pokušaj opasan, odluka teška.     Hipokrat, grčki lekar, otac medicine (460–377. p. n. e.)
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.