Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koga podrzavate u ratu u Libiji?

Glasanje završeno: 31. Mar 2011, 02:21:37

Gadafija i njegove pristalice
81.5%  (106)
Clanice NATO-a i pobunjenike
4.6%  (6)
Ne podrzavam ni jedne, ni druge
13.8%  (18)
Ukupno glasova: 130
Idi dole
Stranice:
1 ... 485 486 488 489 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libija - (Gadafi VS Pobunjenici) - Period nakon revolucije  (Pročitano 663320 puta)
Svakodnevni prolaznik

Carpe diem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Idemo ka III svetskom ratu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

¡Zadržavam pravo na nepokornost! @NikolaJovic

Zodijak
Pol
Poruke 755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
To što ljudi nemaju mozga je drugo pitanje, ali zamisli da je neko želeo da radi u Libiji ono što Majkl Mur i Noam Chomsky rade u Americi. Ili da neko u Libiji osnuje Piratsku partiju i da ta partija udje u parlament i to sa programom koji se direktno suprotstavlja pravnom, političkom i društvenom poreku te države (a govorim o Švedksoj). Samo napred, objavi listu benificija i ličnih sloboda koje su imali u Libiji za vreme Gadafija a ja ću objaviti listu benificija koje imaju skandinavski narodi ili čak SAD, pa da uporedimo.
Izvini, Nikola, ali da li si tu cuo sta su radile dvorske lude na dvorovima kraljeva i careva? Toliko sto se tice Majkla Mura i Noama Chomskog.
Kad narod otkaci skroz, mora da postoji ventil kroz koje ce se nezadovoljstvo ispustiti, mora da postoji neko ko ce da kaze nekom gore ono sto vecina misli, a ne sme da kaze.

Pa eto, i pobunjenici su rekli Gadafiju šta su imali. Da je i on imao ventil mžda mu ga ne bi napravili motkom kroz anus.
Bravo, Nikola, bas demokratski i u skladu sa ljudskim pravima, slobodom govora i misljenja. Smiley
Ako ne mislis kao ja, ako si bilo sta skrivio, dobices motku kroz anus. Zaista demokratski.
Doduse, izgleda da nisu imali u blizini drvo, da ga kao Turci svojevremeno nabiju na kolac, pa da tako na kocu umire danima.
Gde su tu demokratske institucije, pravna drzava, sudjenje, u krajnjem slucaju, bez obzira sto je ovo unutrasnji sukob, podleze ratnom pravu.
Zarobljenog lidera jedne strane prvo mucis, pa ubijes kao psa. Njegovog sina zakoljes kao ovcu. Pogledaj sliku mrtvog Mutasima, u predelu vrata, videces tacno gde su zabili noz.
Serijatsko pravo? I ti pricas o slobodi govora i misljenja, i ljudskim pravima?
A svet se i dalje okrece, i ponovo pocinju da se prave pare, vec su stigli lesinari iz Londona da pokupe kajmak. Smiley

Uglavnom se slažem sa tobom i gadi mi se sve u vezi sa Libijom, Gadafi, pobunjenici, mešanje zapada i licemerje medija, ali ne treba idealizovati jednu stranu samo zato što ne voliš drugu. Libija je država u kojoj je hiljade ljudi javno pogubljeno (uz direktan tv prenos), samo zato što su pričali o politici sa strancima! A to je samo vrh ledenog brega. Ako se to dešavalo na pozornici, šta li se sve dešavalo iza zavese?

Ma koliko zapad bio loš, ljudi mnogo bolje žive na zapadu nego u većini država na suprotnoj strani. Skloni smo preterivanju kada je zapad u pitanju ali ja imam puno rođaka na zapadu (Nemačka, SAD i Švedska) a i sam sam živeo u Minhenu i znam o čemu govorim. Osim toga, zapad ne može da se posmatra kao celina. Sprovođenje i shvatanje demokratije se mnogo razlikuje u SAD-u nego u Nemačkoj ili Švedskoj. U Nemačkoj i Švedskoj je na daleko višem nivou i slažem se da država koja ima smrtnu kaznu, poput SAD, nema prava da govori o poštovanju ljudskih prava u ostalim državama.

Demokratija je dobar sistem, ne savršen ali dobar jeste. Ono što nije uvek dobro jeste način na koji se ona shvata i sprovodi. Tek kada demokratski sistem dozvoli da i sam bude doveden u pitanje, onda se može smatrati demokratskim. A takav je slučaj sa Švedskom.
IP sačuvana
social share
Član 38. Zakona o javnom informisanju: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Gadafi navodno tražio zaštitu od Berluskonija

Ubijeni libijski vođa Muamer Gadafi pisao je navodno 5. avgusta italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju tražeći od njega da zaustavi NATO intervenciju koja je pobunjenike dovela na vlast, objavio je danas francuski nedeljnik Pari mač.

Ukoliko je autentično, pismo otkriva očaj Gadafija posle odlaska u bekstvo, zbog čega se on, kako prenosi agencija Rojters, obratio čoveku sa kojim je bio blizak prijatelj i najčvršći saveznik u Evropi.

Nedeljnik je objavio faksimil pisma koje je napisano rukom štampanim arapskim slovima na papiru sa linijama, ali nije izvesno da je taj rukopis ikada stigao do Berluskonija koji je 22. avgusta apelovao na Gadafija da odustane od otpora i izbegne dalje krvoproliće u Libiji.

Iz kancelarije italijanskog premijera još nije bilo komentara povodom navodnog Gadafijevog pisma u kojem se pored ostalog navodi da “nije kasno za Italiju da promeni pravac” i zaštiti Gadafija, kao i to da su njegove pristalice i on spremni da okrenu novu stranicu odnosa sa Italijom.

“Ne krivim vas za stvari za koje niste odgovorni jer sam svestan da niste bili za ovu katastrofalnu akciju kao ni italijanski narod”, navedeno je u pismu koje je navodno napisao Gadafi.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
Da li ima nekih novih vijesti sa Libijskog fronta? Da li taj front jos uvijek postoji ?
Gaddafi je bio poseban, poseban po negativnim vrijednostima poseban po pozitivnim vrijednostima. Dakle ni jedno ni drugo ne smijemo izbaciti iz vida. Zato je borba za Gadafijevu stranu nakon njegove smrti prilicno konfuzna i nejasna, ali vjerovatno postoje neki vidovi otpora Gadafista  i onih koji su se borili na toj strani.
Zasto je Gadafi bio poseban? Zato sto je iskoracio sam, bitno je ovo sam, na politicku pozornicu iz jedne zemlje koja je morala kroz istoriju koketirati kako sa idejama istoka tako i sa idejama zapada.
I tako je ostao sam. Libijci prije njega nisu imali nista. Ne znaci da bi nuzno bez Gadafija bili sirotinja.
Dakle Libijci trebaju biti posteni i reci da su iskoristili Gadafija, a za uzvrat su pokazali nezahvalnost.
Mozda to i nije tako, mozda je Gadafi tek tiranin i ubica, ali suditi Gadafiju bez suda u tako sumnjivoj situaciji govori o stanju svijesti Libijaca.
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Citat
Ne znaci da bi nuzno bez Gadafija bili sirotinja.

наравно да значи Smile

нема гадафија пар дана и либија је на нивоу еритреје и малија...али добро...бар су слободни и стигла је демократија Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mrgec, moram da te ispravim, : dakle stigla im je demokratija i sloboda   Smile prvo demokratija Prvo !!!

evo ja ucim vec mesec dana, bilo je tesko ali naucio sam  Smile
« Poslednja izmena: 26. Okt 2011, 01:34:25 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Serem se na demokratiju Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Nikola, nisi ti jedini koji ima rodjake u inostranstvu, niti si ti jedini koji je odlazio u zemlje EU i boravio tamo. Smiley
Drugo, ti konstantno govoris o demokratiji, vladavini prava, slobodi govora i misljenja, a ja ti konstantno govorim o prividu demokratije, vladavine prava, slobode govora i misljenja. Zato sto nista od toga u danasnjem svetu ne postoji. U stvarnosti, ne, postoji samo privid svega toga.
Zao mi je sto to ne vidis i ne shvatas sada, mozda ces to shvatiti kasnije, mozda neces nikada. Ja ti iskreno zelim da ne shvatis nikada. I nastavis da zivis u zabludi. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

¡Zadržavam pravo na nepokornost! @NikolaJovic

Zodijak
Pol
Poruke 755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ако можеш да кажеш шта желиш, то је слобода говора а не привид слободе говора. Можда постоји привид да тиме што нам је дата слобода говора можемо нешто и да променимо, можда нам се привиђа и да неко слуша то што говоримо (као мојој девојци нпр. Smile), али слобода говора посотоји.

Без увреде али прошао сам кроз много тога, посебно протеклог лета, знам о чему говорим и мислим да си помало параноичан.
« Poslednja izmena: 26. Okt 2011, 04:43:24 od nikolajovic »
IP sačuvana
social share
Član 38. Zakona o javnom informisanju: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Libija je država u kojoj je hiljade ljudi javno pogubljeno (uz direktan tv prenos),

Ako moze bar jedan snimak, bio bih ti zaista zahvalan. Ako ih je pobio na hiljade uz direktan TV prenos, valjda moze da se nadje nesto od toga na netu. Ja nisam uspeo, pa ako moze neko da nakaci ili da bar linkuje. (Ne, maradicu, ne mislim na Misratu, vec na osudjenike koji se lincuju javno, pre "arapskog proleca" i dolaska demokratije)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 485 486 488 489 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.