Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koga podrzavate u ratu u Libiji?

Glasanje završeno: 31. Mar 2011, 02:21:37

Gadafija i njegove pristalice
81.5%  (106)
Clanice NATO-a i pobunjenike
4.6%  (6)
Ne podrzavam ni jedne, ni druge
13.8%  (18)
Ukupno glasova: 130
Idi dole
Stranice:
1 ... 472 473 475 476 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libija - (Gadafi VS Pobunjenici) - Period nakon revolucije  (Pročitano 665149 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Kakvi bolesnici
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
ех неукуса ... уместо да буде читуља у почаст човеку ово више личи на гребање за рекламу ...  Smile

neukusno do kraja.mislim na sadržaj i rešenje čitulje.
<<<neukusno jer podseća na reklamu i pokazuje teranje inata a nanmanje liči na izraz saučešća i  žal za gadafijem
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
Sve verzije Gadafijeve smrti

Različite verzije okolnosti pod kojima je ubijen Moamer Gadafi i danas se pojavljuju u medijima.

Dok jedan od pripadnika snaga novih prelaznih vlasti tvrdi da ga je on u Sirtu lično zarobio i smrtno ranio s dva hica, borci u Misrati saopštili su da niko od njih nije ubio svrgnutog libijskog vođu.

Pripadnik pobunjeničkih snaga iz Bengazija Sanad al-Sadek al-Ureibi (22), koji kaže da se pridružio borcima u Misrati kada su krenuli u napad na Gadafijev rodni grad Sirt, na video snimku postavljenom na Internetu, tvrdi da je lično zarobio Gadafija i dvaput pucao u njega, smrtno ga ranivši.

Al-Ureibijeva tvrdnja suprotstavljena je saopštenju Nacionalnog prelaznog saveta, po kojem je Gadafi pogođen u glavu u unakrsnoj vatri, tokom sukoba njegovih pristalica i boraca novog režima.

Al-Ureibi na video snimku kaže da je rođen 1989. godine, a nekoliko neidentifikovanih ljudi, od kojih neki u uniformama, razgovara s njim i čestita mu.

Oni zatim pokazuju zlatan prsten i krvavu jaknu koja je navodno pripadala Gadafiju, kao i ugraviran natpis na prstenu - ime druge Gadafijeve žene Safije i datum njihovog venčanja, 10. septembar 1970. godine.

"Ispalio sam dva metka u njega, jedan u grudi, a drugi u glavu. Nije umro odmah, već za pola sata", tvrdi al-Ureibi, preneo je AFP.

Al-Ureibi priča i da je Gadafija sreo na ulici, da su sa njim bila neka deca i devojke, da je nosio šešir i da mu je jedan saborac rekao: "To je Gadafi, uhvatimo ga!".

Ureibi je, navodno, tada savladao Gadafija, koji je kod sebe imao zlatni pištolj, uhvativši ga za ruke.

"Ošamario sam ga, a on mi je rekao: 'Ti si mi kao sin'. Ponovo sam ga udario, a on je rekao: 'Ja sam ti kao otac'. Zatim sam ga uhvatio za kosu i oborio na zemlju", tvrdi al-Ureibi.

On je dodao i da je pucao u Gadafija jer su ostali borci hteli da ga vode u Misratu, dok je on hteo da ga povede u Bengazi.

S druge strane, pobunjenici iz Misrate tvrde da niko od njih, koji su živog uhvatili bivšeg libijskog vođu, nije ubio Gadafija u Sirtu.

Borci na farmi u predgrađu Misrate, ponosno pokazuju Gadafijeve crne čizme, zlatni pištolj i lentu, na fotografijama snimljenim mobilnim telefonom ispred vozila u koje je Gadafi prenet.

Od kada su se borci vratili sa poslednje linije fronta, zlatni pištolj, mitraljez i mobilni telefon bivšeg libijskog lidera prelazili su iz ruke u ruku, navodi AFP.

Prema još nekim verzijama, Gadafi je bio živ kada je odvezen iz Sirta, a umro je nekoliko minuta pre nego što je stigao do bolnice.

Prema drugima, on je ranjen odmah u ruku i u leđa, a zatim ga je navodno jedan od njegovih telohranitelja greškom pogodio u grudi.

Međutim, jedan od zvaničnika libijskog Nacionalnog prelaznog saveta, koji je razgovarao sa Rojtersom pod uslovom da ne bude imenovan, rekao je da su Gadafija žestoko tukli, a zatim ubili.

Telo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, okrvavljeno i zaleđeno, danas je javno izloženo u frižideru šoping-centra u Misrati.

(Tanjug)
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu !!!
2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu.
Gadafi je zatražio vraćanje duga i zapretio je ...da će u suprotnom da sklopi međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranja Libije.

Da li je libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije...Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lep i lagodan život:

- Živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registrovanih automobila,
- Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi
molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara,
- U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata.
- Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.
- Ako hoćete da kupite auto, vi dajete 20-30% od cene, a ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg hleba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.
- Libijci ne idu da rade po belom svetu jer za to nemaju potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije redak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju a koje Srbija teži da sledi. Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, radiće za 100 dolara i gde će im ove povlastice biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živeli moći će samo da sanjaju...

Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem:
- beskamatni krediti;
- u toku studiranja prima se prosečna plata za to zanimanje,
- ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci,
- po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću,
- kupovina vozila po fabričkoj ceni,
- nikome ne duguju ni centa,
- Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara!!!
- besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i obrazovanje,
- 25% ljudi visoko obrazovano.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Da je to drustvo sve, samo ne demokratsko i da tezi svemu, samo ne demokratiji:

Gadafijevo telo izloženo u hladnjači

Zamrznuto, okrvavljeno telo Moamera el Gadafija javno je izloženo u frižideru šoping-centra u Misrati, a na Zapadu sve je glasnije pitanje nisu li mediji otišli predaleko u prikazivanju smrti svrgnutog libijskog vođe, piše danas agencija AP.

Krvavo telo ubijenog dugogodišnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija izloženo je u hladnjaku tržnog centra u Misrati, dok vlasti razmišljaju šta da urade sa njim, javila je agencija AP.

Žitelji Misrate u dugačkim redovima su čekali da vide Gadafijevo telo, koje se nalazi na madracu na dnu ispražnjenog hladnjaka u lokalnom tržnom centru.

Muškarci, žene i deca su se slikali pored tela, a čuvari su čak organizovali posebne posete za porodice i pojedince, preneo je AP.

Pojedini žitelji su izjavljivali: "Želimo da vidimo psa".

Gadafijevo telo je otkriveno do pojasa, njegov torzo i ruke su krvavi, a vide se prostrelne rane na grudima, stomaku i sa leve strane u predelu srca.

Na novom video snimku postavljenom na Fejsbuku mogu se videti borci nove libijske vlasti kako vuku konfuznog Gadafija na brdo prema njihovim vozilima, nakon što su ga zarobili, manje od sat vremena pre nego što je preminuo, navodi američka agencija.

Jedan mlađi čovek viče:"Moamere, ti psu!", dok njihov bivši lider briše krv koja mu curi s leve strane glave, vrata i ramena.

Gadafi zatim pokazuje mladiću da bude strpljiv i kaže: "Šta se dešava?"

Potom se može videti mladi borac kako nosi čizmu i viče:"Ovo je Moamerova čizma! Ovo je Moamerova čizma! Pobeda! Pobeda!"

Rojters navodi da je još uvek otvoreno pitanje kako je tačno umro svrgnuti libijski vođa, a razgovori vođeni odvojeno sa raznim očevicima pomažu da se dobije bar neka slika Gadafijevih poslednjih časova.

Gadafi je bio živ kada je uhvaćen i govorio je, lica poprskanog krvlju, "Bože zabrani ovo", "Razlikujete li dobro od lošeg?".

"Zarobili su ga živog i dok su ga odvodili, tukli su ga, a zatim ubili", rekao je Rojtersu viši izvor libijskog Nacionalnog prelaznog saveta što je u suprotnosti sa saopštenjem predsednika prelazne libijske vlade Mahmuda Džibrila, prema kome je Gadafi podlegao povredama od zadobijenog metka u glavu u unakrsnoj vatri između boraca nove libijske vlasti i njegovih pristalica.

Izvor: Trojka.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.0
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Carpe diem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Sada ce se razne teorije pojaviti, ali necemo nikada saznati pravi razlog za napad na Libiju. Ocigledno je da su se Zapadnjaci nasli pritisnuti necim sto im je Gadafi rekao i stavio do znanja. Inace, ovaj "metod" razracunavanja je poznat, nista novo. Hvalim Boga samo sto smo mi sada potpuno nebitni, pa necemo doziveti nesto slicno. Kakvi smo, mi bi pali mnogo brze.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
cudi me da ga amerikanci vec nisu bacili negde duboko u more kako bi izbegli da jednog dana, kada se ovi insekti osveste, dolaze na poklonjenje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
mob
Motorola 
cudi me da ga amerikanci vec nisu bacili negde duboko u more kako bi izbegli da jednog dana, kada se ovi insekti osveste, dolaze na poklonjenje.

Amerikanci nisu,jer se sada prave nevešti,ali su "insekti" tako nešto najavili odmah nakon smaknuća.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu !!!
2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu.

Lakše je bilo razoriti Libiju, pobiti onoliki narod , svrgunit "diktatora" nego platiti dug-ZAPADNA DEMOKARCIjA
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 472 473 475 476 ... 570
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.