Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:35:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LG G2  (Pročitano 50559 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Linux
Browser
Chrome 31.0.1650.59
mob
Apple iP5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Bilo bi dobro da se pojavi neko sa licnim iskustvom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Šta te interesuje,imam ja G2.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Onaj nervozni.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1691
Zastava Karaburma
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.72
Evo, 'vako, koga zanima malo više in-depth opis.
Imam telefon malo više od mesec dana. Iskren da budem LG telefoni me nikada nisu privlačilli previše (sem naravno Nexus 4 i Nexus 5 modela, ali oni su potpnuno druga priča).
Kao neko ko konstantno koristi telefon, pored high end/flagship specifikacija mi je bila bitna i baterija. Dosta sam istraživao i "lomio" se između Sony Xperia Z1 i G2. Iako imaju po 3000 mAh sati bateriju, iskustva prekaljenih testera su se složila da G2 izdržava duže. U to sam se i sam uverio, ali o tome ću kasnije. Probaću da kategorizujem ovaj manji review.

Ekran:

Naravno, po mnogima jedna od, ako ne i glavna stavka uređaja. G2 ima ekran dijagonale 5,2 inča u punoj HD rezoluciji od 1080  puta 1920 piksela, iako po programu CPU Z koji imam instaliran, tačna rezolucija ekrana stoji kao 1080 puta 1776 piksela. Razlika nije drastična. Naravno, zbog zadnje postavjlenih tastera za glasnoću i power/sleep, ekran je maltene edge-to-edge. Zaista dominira prednjom stranom telefona. Kvalitet slike je neverovatan. U pitanju je IPS LCD panel. Za razliku od Samsungovih Amoled panela, boje su podjednako žive, ali ne previše saturisane. Tekst je jasno vidi i čitljivost je odlična. Malo mi smeta što nema preterano velike razlike u osvetljenju ekrana između 60 i 100%, ali čim se ode ispod 60, ekran postaje poprilično taman. To je više softverski problem i nadam se da će LG to da otkloni sa KitKat apdejtom.

Hardver i izrada:

Kao što već znate iz postova sa specifikacijama, "ispod haube" su Qualcomm Snapdragon 800 SoC klokovan na 2,27 gigaherca sa četiri Krait 400 jezgra. GPU ili graflički procesor je takođe Qualcomm. Model je Adreno 330. Primarnom i grafičkom procesoru potpomaže 2GB RAM memorije. Postoje dve varijante telefona koje se mogu kupiti kod nas (Dakle govorim o globalnom D802 modelu, jer postoje i varijante za južno-korejsko i američko tržište gde se mogu naći modeli D801, D802TA, D803 i VS980).
Razlike su u količini fleš memorije za podatke. Naravno, podela je na model od 16GB i od 32GB. Uređaj se može kupiti u crnoj i beloj boji. Ja imam crni model u varijanti od 32GB. Treba napomenuti da uređaj nema slot za memorijsku karticu.
Memorije ima više nego dovoljno. Oko 26GB je dostupno korisniku kada kupite telefon, što i nije mnogo s ozbirom na to koliko prostora zauzima LG-jev skin koji je preko Androida, ali o tome u delu o softveru.
Hardver je dobro izbalansiran. Snapdragon 800 sa 2GB rama jako lepo podnosi opterećenje. Igrajući neke grafički zahtevne igrice kao što su Asphalt 8, Arc Squadron Redux, ali i Fruit Ninja, telefon nikada nije imao probleme sa "štucanjem" i seckanjem. Pri uobičajenom korišćenju takođe nema problema.
Sa donje strane uređaja su 3.5 mm džek za slušalice, mikro USB port za punjenje i sinhronizaciju i nešto što mi se činilo da su dual zvučnici, ali nisu. Postavljenji su simetično, ali je zvučnik sa desne strane, dok je levo od USB porta jedan od tri mikrofona za noise cancelling i snimanje. To mi se nimalo nije dopalo, jer ako mi je telefon na desnom uhu dok razgovaram, dešavalo se da me ljudi ili slabije čuju ili ne čuju uopšte. To je takođe jedan propust koji se može rešiti softverskim apdejtom. Sam zvučnik je glasan i daje zvuk koji je čist.
Telefon je dosta tanak i lagan. Tanak je pre svega zbog pozicije tastera za paljenje i glasnoću. Postavljanjem istih na zadnju stranu, LG je uspeo da napravi skoro edge-to-edge ekran, ali i da fizički "smrša" telefon. Lagan je pre svega zbog korišćenja plastike koja dosta podseća na Samsunogov "hyperglaze". Plastika je dosta sjajna i pozadina telefona kojia ima neku pseudo-karbonsku teksturu jako brzo kupi otiske prstiju. To mi se iskren da budem ne dopada. Jedan takav telefon po mom mišljenju ne sme biti napravljen tako, ali ponavljam, to je samo moje mišljenje. Preporučujem da uređaj odmah stavite u neku futrolu, po mogućstvu čvršću. Ja sam preko ebay-a kupio Spigen Slim Armour i jako je dobra. Čak ne dodaje mnogo debljine telefonu.
Primarna kamera ima 13 megapixela i koristi hardversku optičku stabilizaciju. Fotografije su jasne, oštre i kvalitetne dok ih gledate na telefonu, ali kada ih prebacite na računar, videćete da nisu baš toliko žive. Naravno, daleko od toga da su lošeg kvaliteta. Interfejs kamere je malo prenatrpan kao i ceo UI na telefonu. Dosta funkcija je "portovano" sa Galaxy S4 modela, ali za razliku od svih suparnika, G2 jedini snima u 60 frejmova po sekundi u full HD rezoluciji što je jako dobar potez od strane LG-ja. Stabilizacija odlično radi dok se snima i sasvim korektno "pegla" tršenje ruku. Ipak, u poređenju sa mojim prethodnim telefonom, a to je Nokia Lumia 920 koja takođe ima optičku stabilizaciju, LG nije bolji. Naprotiv, kamera i kamkorder su dosta lošiji. Opet, to je uglavnom do softvera, tako da se nadam da će nekim apdejtom to da se koriguje.
Sekundarna kamera ima 2.1 megapixela i snima u full HD formatu, ali pri standardnih 30 frejmova u sekundi.
Na zadnje tastere sam se jako brzo navikao i uopšte mi nije bilo preterano čudno otključavanje telefona.
Telefon ima dve LED diode, jedna je sa prednje strane ekrana i ona svetli plavo, zeleno i crveno. Druga je pozadi, oko dugmeta za paljenje i ona konstatno svetli za vreme razgovora i zatreperi kada pritisnete dugme za otključavanje telefona.

Softver:

Iako sam imao izlete na CyanogenMod 11 koji je Android 4.4 KitKat, ovde se fokusiram na fabrički softver.
G2 dolazi (i nažalost i dalje je) sa Android 4.2.2 Jelly Bean-om. Preko istog je LG-jev Optimus UI.
Sam UI je dosta specifičan. Ima nekoliko krajnje korisnih vidžeta, prilično je "podesiv". Mogu da se menjaju teme koje menjaju neke sistemske ikonice, mogu da se menjaju animacije pri otključavanju i zaključavanju telefona, može se promeniti i animacija koja se pojavljuje kada želite da otključate telefon. Postoji i nekoliko animacija za tranzicije sa ekrana na ekran. Mogu se podesiti 7 ekrana. Fabrička veličina mreže je 5x5. Donji deo ekrana zauzima dok u koji može stati maksimalno 6 ikonica plus ikonica za otvaranje menija koja se ne može ukloniti. Sve ukupno 7 ikonica (ili foldera jer se i oni mogu staviti u dok). Ikonice možete menjati sami pod uslovom da imate sačuvan folder sa nekim ikonicama koje ste skinuli sa neta. Ako instalirate 3rd party icon pack sa Play Store-a, te ikonice ne možete da koristite.
Neke dodatne softverske stvari stižu uz telefon, a najvrednije pomena su knock on/knock off funkcije. One omogućavaju da sa dva povezana dodira probudite telefon i uspavate ga. Ovo je veoma korisno zbog pozicije dugmeta za paljenje. Naravno, ove funkcije rade samo ako koristite LG-jev Optimus UI i LG-jev lock ekran. Ako ste promenili launcher, telefon ćete moći da zaključate dodirom na status bar.
LG je u telefon ugradio i IR blaster (fensi ime za infracrveni port). Sa njim stiže i LG quick remote koji vam omogućava da programirate telefon kao daljinski upravljač za razne uređaje (televizore, klime, DVD/BlueRay plejere, muzičke stubove...). Radi jako dobro, čak i sa ne-LG uređajima (imam Philips TV kod kuće, program radi k'o podmazan).
Uređaj ima podršku za Miracast, ima i SmartStay (zove se SmartScreen, još jedna stvar portovana sa Samsung uređaja) i SmartVideo. Zbog veličine ekrana, softverske tastere za home back i meni možete da da programirate, te se pored njih može dodati još jedan taster koji će svući notification panel.
Sam notification panel je jako natrpan. Pored tastera za paljenje svega i svačega, dodatna dva reda zauzeta slajderima za osevetljenje i glasnoću, imate još jedan red ikonica za takozvani QSlide (jedan od tri moda multi-taskinga). Kada je sve to aktivno, a samo se Qslide može ukloniti, notification panel je pretrpan i nepregledan. Možete da da odaberete koje ćete tastere imati i koje ćete Qslide aplikacije dodati.
Podešavanja telefona su kategorizovana na Wireless i networks, Sound, Display i General. To je napravljeno dobro.
Zbog veličine ekrana, možete da upalite i mod za korišćenje jednom rukom, ali on samo umanji tastaturu i brojčanik na dialeru. To naravno, radi sa za LG-jev brojčanik i tastaruru. Ako imate instaliran neki drugi, oprostite se od toga.
Tastatura je kriminalno loša, barem meni. Znam par ljudi koji imaju G2 i kojima se ista dopada. Meni je kriminalno loša jer je pre svega, kao i ceo UI natrpana. Zaseban red brojeva iznad same tastature je okej, ali je jako neprecizna. Ne može se ugasiti auto-korekt koji je jako agresivan. Svetla tačka je to što tastarura ima takozvani "Path" input, odnosno, swype ili trace koji radi jako dobro, ali opet, zato što je auto-korekt stalno upaljen, sve će pokušati da ispravi.
Dialer je dobar. Kao onaj na HTC uređajima, možete da kucate ime na brojčaniku i telefon će vam prikazati broj.
Uređaj takođe ima i Guest Mode koji možete da aktivirate posebnim unlock paternom. On skriva vaše poruke, pozive i imenik i generalno ograničava telefon.
Celokupni utisak softvera je prilično negativan. Zbog količine bloat softvera, uvek je dostupno između 400 i 600MB RAM memorije što dovodi do toga da  UI secka pri animacijama i tranzicijama kada su ekrani puni ikonica i vidžeta. To govori da softver nije optimizovan i ispeglan do kraja. Tu su naravno još neke stvari koji meni lično jako idu na živce. Na primer, kada napravite folder u kojem ima nekoiko apliacija, imena aplikacija će biti ispisana u DVA REDA. Ćak i kada vam je font na miminalnoj veličini kao meni.
Stiče se utisak da se LG isuviše trudio da ubaci što više funkcija u telefon. Potrebno je dosta posla da se to ispegla. Nadam se da će nova verzija Androida to korigovati.

Zaključak:

Daleko od toga da nisam zadovoljan. Naprotiv, jesam. Posle tri ipo godine na HTC uređajima sa kratkim izletom na Windows Phone i Nokiu (kapa dole za kvalitet izraade), kupio sam telefon od proizvođača čije vreme, čini mi se tek dolazi. Ono najbitnije, a to su funkcije telefona, radi besprekorno, čak i na našim mrežama (konkretno Telenoru). Zvuk je čist i jasan, nisam imao padove signala kao na primer sa HTC One X-om. Baterija o kojoj iskreno nisam mnogo pisao je izvanredna. Na kraju dana, posle nekih 15-16 sati korišćenja, uvek imam oko 30%. Ako telefon miruje, može da stoji tako i do dva-tri dana. Veoma je izdržljiv. Kamera je iznad proseka, iako možda nije najbolja u klasi, zvučnik je dovoljno glasan. Sa druge strane, softver je i pored nekih svetlih tačaka (knock on/off funkcija, Quick Remote i paljenje kamere pritiskom na volume down dugme dok je telefon zaključan) i dalje dosta pretrpan, nekoherentan i nedovoljno ispeglan. Nadam se da će LG zajedno sa 4.4.2 KitKat apdejtom to da ispegla, ali taj apdejt će po svemu sudeći stići tek oko marta.
Sve u svemu, ovo je telefon koji ima mnogo potencijala, dosta je specifičan i pod uslovom da se ti neki prevashodno softverski nedostaci reše, ovaj uređaj je još dosta dugo biti konkurentan.

Nadam se da vas nisam udavio. Ako vas interesuje još nešto, slobodno pitajte, tu sam Smiley
« Poslednja izmena: 12. Jan 2014, 18:59:11 od vuk90 »
IP sačuvana
social share
"Dobra fotografija je znati gde da staneš" - Ansel Adams.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.72
mob
Apple iP5
Cestitke, stvarno odlican i vrlo detaljan prikaz Smiley

Malo mi je samo cudno ako  stvarno ne moze da se iskljuci auto-correct Smile 
Ne znam da li ovo moze da pomogne:
http://techlivewire.com/3197/disable-spell-check-or-auto-correction-lg-g2.html

Takodje me zanima kakva je zadnja strana, tj. da li poklopac lepo naleze na telefon posto sam citao da se neki korisnici zale na krckanje i pucketanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Onaj nervozni.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1691
Zastava Karaburma
OS
Linux
Browser
Chrome 31.0.1650.59
Cestitke, stvarno odlican i vrlo detaljan prikaz Smiley

Malo mi je samo cudno ako  stvarno ne moze da se iskljuci auto-correct Smile 
Ne znam da li ovo moze da pomogne:
http://techlivewire.com/3197/disable-spell-check-or-auto-correction-lg-g2.html

Takodje me zanima kakva je zadnja strana, tj. da li poklopac lepo naleze na telefon posto sam citao da se neki korisnici zale na krckanje i pucketanje.

Uspeh da ugasim. Hvala za predlog Smiley Meni se krckanje nije dešavalo. Sve je prilično čvrsto i na mestu. Moguće da su prve serije imale taj problem  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Jedan veliki plus za trajanje baterije i minus zbog nedostatka slota za sd kartice i hdmi izlaz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Linux
Browser
Chrome 32.0.1700.99
mob
Sony Z2
Svaka čast za vrlo iscrpan test !  Smile  Sve pohvale... Smile

Što se tiče slota za sd card , mislim da je to sve učestalije i kod drugih brendova u top modelima. Možda i po ugledu na Nexus, ko zna.

Ne znam da li telefon može koristiti flash mem. preko OTA kabla, to bi bilo dobro.... Smile

Inače, pored pomenute prenatrpanosti oficial launčera, meni je ubedljivo taj njihov UI najintuitivniji, kada se malo čovek navikne. Jednostavo je sve dostupno na "jedan tap" . Bar po meni , u tom segmentu "šiju" sense (htc) bar za dve dužine...
« Poslednja izmena: 22. Jan 2014, 23:46:16 od backarelli »
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Long live Heavy Metal !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1748
OS
Windows
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S
@Vuk90 lep ti ovaj review ali za neke stvari ne mogu da se slozim do duse koristim portovan flex rom 4.2.2 sto se tice tastature nikad preciznija ,pre toga sam koristio galaxy s3, autokorekcija se moze iskljuciti postoji u opcijma ne znam u cemu je tu problem. Rama koliko hoces prenatrpan je raznim aplikacijama i nisam primetio da ista laguje i secka. U igricama se ponasa odlicno ne pregreva. Da se ja pitam fizicki dugmici na ovom telefonu ne bi ni postojali jer ih bukvalno i ne koristim. Smile

Cekam Kineze da srede njihov MIUI rom pa da moje luce zasija u punom sjaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Onaj nervozni.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1691
Zastava Karaburma
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 27.0
@laza Imao sam i ja Flex rom neko vreme, lepo je radio ali sam se vratio na fabriku, cekam oficijelni kitkat. Sudeci po informacijama, krece sada krajem februara, a najverovatnije stize polovinom marta.  Sto se tice MIUI roma, video sam na XDA da nisu uspeli da ga portuju. Ne znam da li je developer digao ruke ili je nesto drugo po sredi. Naravno, nisam ni u jednom momentu hteo da nametnem svoje misljenje, meni se tastarura ne dopada, ali opet, moje misljenje, vise volim Google tastaruru Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:35:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.