Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:38:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Лево или десно - које је ваше политичко опредељење?
Десно
45.8%  (33)
Лево
31.9%  (23)
Ни једно ни друго
22.2%  (16)
Ukupno glasova: 72
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Лево или десно?  (Pročitano 17175 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Podela na levo i desno je nenormalno neprecizna i kroz istoriju, a pogotovo kod nas sad.
Ispravite me ako gresim ali to levo vs. desno je nastalo kad se pojavio komunizam (mada se moze reci i kad su pojavile prve stranke u engleskoj: vigovci kao liberali tj.  gradjanstvo, i torijevci kao konzervativci, ali to nije podela na levo i desno). Od pojave komunizma i liberali i konzervativci prelaze na desno. I ta podela je imala znacaj krajem 19 i u prvoj polovini 20 veka  kada liberali polako nestaju, a nastaju fasisti nacisti, socijal demokrate, laburisti, naravno komunisti jacaju..... Posle II svetskog ta podela gubi znacaj sa jacanje socijaldemokratije u zapadnoj evropi, nastankom socijal-liberalizma... A tek posle raspada SSSR-a. Jasne granice izmedju levog i desnog danas ne mozes povuci.
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ako nisam tu onda sam tamo i obrnuto

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 52
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Poreklo podele na levicu i desnicu datira iz vremena francuske revolucije kada su poslanici koji su predstavljali liberalni deo sedeli levo od predsednikove stolice, a predstavnici gospode i plemstva sedeli desno. Kroz istoriju se situacija menjala, tako da danas levica i desnica imaju različito značenje u Americi i Evropi.
Čvrsta i tačna podela na levicu i desnicu nije definisana i može se posmatrati veoma uslovno. Koga interesuje više detalja, net je veliki pa googlajte.
IP sačuvana
social share
Nije da ja sad kao znam nešto, a opet ne mogu da kažem da baš ništa neznam
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Desno u pm!
U našoj zemlji je podela na levo u pm,levo,umereno desno i desno u pm. . . podela je jasna. . .
« Poslednja izmena: 11. Jan 2008, 19:06:14 od btsandra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
U teoriji, po meni, za jednu vladu evropske drzave najbolje je da koaliciju naprave dve stranke: jedna desnog, a jedna levog centra i to da desni centar drzi sve spoljne odnose i odbranu, a levi unutrasnje poslove, odnose sa sindikatima, rad i zaposljavanje, kao i razvoj ekonomije. Zasto? Desni centar je demokratski nastrojen, tezi ka napretku, ali zeli da ocuva tradiciju i kulturu zemlje i da je predstavi na najbolji moguci nacin. Levi centar je takodje demokratski nastrojen, ali akcenat stavlja na prava radnika, gradjana, ali takodje zeli napredak cime bi stvorio u zemlji takozvani ,,kapitalizam s dusom" koji je stvorio cuveni biznismen iz Ceske Bata.

To bi bilo najbolje , ali kod nas nemoguce , jer nedostaje stranka desnog centra , stranku levog centra imamo u DS-u . Ja bih najvise voleo kada bi se pojavila stranka koja bi sjedinila obe stvari u jednu stranku centra , i vodila politiku koju si opisao .

U pravu su svi koji kazu da kod nas politicka scena nije profilisana , kao i da se oni programi za koje se stranke nacelno zalazu ne slazu sa onom politikom koju vode . A tacno je i da je za vecinu politicara glavna politika kako napuniti svoj dzep . Meni zbog toga svi zajedno idu na zivce . Zato sam se pomirio sa cinjenicom na koju mi je ukazao stric : mi inzenjeri nikad ne mozemo da budemo politicari , previse smo prakticni , nas samo zanima prakticno i sto efikasnije kokretno resenje problema , nas ne zanima ko ga nudi , vec da li je dobro i primenljivo u praksi . Mi bi podrzali dobro resenje nezavisno ko ga predlaze , a to u Srbiji stranke ne trpe .

Najvise mi na zivce idu radikali i LDP , jer samo nude parole i dnevno-politicke fraze , koje cesto nikakve veze nemaju sa njihovim programom , i stalno pricaju o promeni Srbije ne nudeci konkretna resenja . Na forumu me najvise iznervira kada mi neko na konkretno pitanje ili ponudjeno resenje odgovori parolom . A uz to su u svojem politickom delovanju ekstremni do krajnjih granica , a stalno se uvijaju u oblandu tolerancije . Odusevilo me je kada je Djelic pokusao da u kampanji za izbore ponudi konkretna resenja i time tacno ponudi ljudima sta i kako hoce da uradi . Na zalost , zbog politickih spletkarenja i medjustranackih odnosa , od toga nece moci da ostvari vise od 30% , a tu je bilo bar 50% dobrih ideja . Kada bi svi nudili konkretna resenja umesto opstih obecanja i parola , narod bi se lako odlucio i zacrtao put gde i kako dalje .

A sto se predsednickih izbora tice , posle svega cu poceti da se zalazem za parlamentarnu monarhiju . Kada bi svaki put birali drugog predsednika ( koji u nasem ustavu ima samo protokolarna , a ne prakticna ovlascenja ) i kada bi striktno postovali novi zakon o Predsedniku Republike , za pola veka bi pola Srbije radilo u obezbedjenju bivsih predsednika , a pola budzeta drzave bi islo na te potrebe . Ovako bi izdrzavali samo kralja i njegovu uzu porodicu , i kvit . A radio bi isto sto i sadasnji predsednik , sa manje para i bolje zbog veza u inostranstvu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Овде је тренутно подела да ли безрезервно ићи у ЕУ или пробати неким другим путем.
ЕУ је само код за "живот по западним стандардима."
Ако би хтели да нас стављају у неку другу унију развијених земаља, исто сам и за то.
То може да буде и "Унија Јапана и далекоисточних тигрова" што се мене тиче;
дакле није реч о опседању Европом, него о тежњи ка позитивним одликама живота у развијеном свету.

Други начин на који можемо описати прикључење ЕУ је: "где сви турци ту и мали мујо."
Односно: шта год се свим тим државама деси, нека се деси и нама.

А не оно да сви имају струје а ми немамо, или да никог не бомбардују сем нас. Зајеби то.

Него лепо: све што има у развијеном свету да буде овде. Ако има Starbucks кафићи, хоћемо и ми.

А не желимо да ситуација буде оваква:
да сви знамо да се Вучићева деца зову Данило и Милица, Николићева супруга Драгица, Шешељева жена Јадранка, и сви изнад 12 година су упознати са правним утемељењем оптужница Хашких судова,

а притом сви цвокоћу без грејања у мраку и увијени ћебадима

док за то време у Америци људи мисле да је Египат у Мексику, и појма немају о статусу Шешељевог процеса,
а истовремено показују своје виле и милионске аутомобиле по MTV Cribs емисијама
или се смеју коментаришући да појма немају какав је то "ратић" вођен око Косова 1999.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2008, 04:01:50 od Jaguar b. p. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
U pravu si sto kazes , svejedno da li je u pitanju EU ili unija africkih drzava , ili evroazijska unija , ili tunguzijska unija ako treba , bitno je da se zemlja menja u pozitivnom smeru i da iz celog sveta primenjuje ono sto je najbolje i bude napredna i prosperitetna . Meni je licno vazno da potpisemo sporazum , dobijemo status kandidata i pristup evropskim fondovima za pristupanje . A onda , koliko ce mo dugo taj status imati , a da neposredno ne udjemo u evropsku uniju , to mi nije bitno , mozda je u neku ruku za nas i bolje da sto duze imamo status kandidata , kako bi sto duze mogli da izbegavamo primenu onih pravila koja nam ne odgovaraju , a da uspesno razvijamo zemlju uz podrsku EU . A sa druge strane , mozda bi nam i odgovarao sto brzi pristup , jer zbog postojecih ugovora sa Ruskom Federacijom mozemo biti meka za strane firme koje bi preko nas mogle jeftinije da izvoze i da to bude ekonomski vetar u ledja zemlji . Medjutim , to mozemo da uradimo i kao zemlja kandidat . Tu je osnovno pitanje da li nasa privreda moze da izdrzi taj brzi ulaz u EU bez kolapsa , i da li vise investicija mozemo privuci kao kandidat bez ulaska ili kao zemlja EU , jer trenutno mnoge firme beze iz zemalja koje su u EU usle skoro , pre svega zbog mnogo strozih propisa i vecih poreza , kao i drugacijeg odnosa prema socijalno-ekonomskoj sferi . S druge strane , ta pravila koja oni pokusavaju da izbegnu se odnose na ekologiju i socijalno-ekonomski dijalog sa radnicima , pa je opet pitanje da li nama trebaju investitori koji beze od toga . Tu treba dobro izvagati , pa onda odluciti .

Isto mislim i da je lazna dilema istok ili zapad , EU ili Rusija . Mislim da je prava politika i istok i zapad , i EU i Rusija . Ako ta ista EU moze lepo da saradjuje u svemu sa Rusijom , sta nama smeta da radimo isto , da reformisemo zemlju i da ulazimo u EU , a da odrzavamo dobre odnose sa Rusima , normalno u skladu sa nasim interesima . I nije mi jasno zasto stalno neko u ovoj zemlji prosipa price o prijateljima i neprijateljima , ljudi , svetom vladaju interesi , a ne osecanja . Zasto jedared ne ostavimo osecanja po strani i krenemo da se vodimo interesima , da saradjujemo sa svima ukoliko nam je to u interesu ne bitno ko je u pitanju .

Takodje bih se trudio da maksimalno ucestvujem u programima Partnerstva za mir , bez ulazenja u NATO , i da se , ukoliko udjemo u EU , sto pre integrisemo u novoformirane evropske bezbedonosne snage , ukoliko Nemacka i Francuska taj projekat nastave i izguraju do kraja , a mislim da hoce . Time bi pokazali spremnost za medjunarodnu vojnu saradnju , usli u tesnu saradnju sa zemljama EU , a izbegli da budemo topovsko meso u ratovima koje SAD vode po svetu . Ako je cela EU u necemu , bili bi i mi , ako ne , nikom nista .

Styo se MTV cribs-a tice , sve je to lepo , ali ja bih voleo i da vidim kako zive ljudi u crnackim i kineskim kvartovima , u koje policija ne sme ni da udje . Secam se kada je bila olimpijada u Atlanti , amerikanci prikazuju snimak stadiona iz helikoptera , hvataju siroki svenk po poslovnom centru u Atlanti , a onda se kamermanu ruka omakne , pa mu kadar pobegne levo i pre nego sto je reziser uspeo da reaguje i prebaci se na sliku sa druge kamere , snimi i emituje sirotinjska naselja po obodu Atlante . Nigde nije sve bajno i idealno .
« Poslednja izmena: 26. Jan 2008, 07:56:27 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 831
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Лево или десно?

pravo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U političkom životu Srbije postoje:

bivši komunisti
prikriveni komunisti
razočarani komunisti
patološki komunisti
reformisani komunisti
ogorčeni komunisti

...

neka mi oproste svi oni koje sam nenamerno izostavio. Gore navedene pomešajte u istu kiblu, pa razmažite duž vaše levo-desno ose pa dobijete pravu sliku. Problem nije u idejama već u onima koji ih godinama prostituišu, a od nas prave budale.
Smile Smile SmileАмин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

samo me gledajte

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 885
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Naravno da postoje levica i desnica u Srbiji. Kao i u mnogim drugim zemljama. Samo sto ih inicijator teme bas i nije najbolje sortirao. Sto se mene tice - desno! Ali prava, proevropska desnica. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Равна Гора победити мора!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 708
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
На жалост,у Србији још увек на власти имамо левичаре... Smile
IP sačuvana
social share
Нек се сваки Србин напије воде са чесме хајдучке,нека узме сабљу Милоша Обилића и топуз Краљевића Марка,па ће опет настати царство Душаново!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:38:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.